Angel: Cordelia

Totaalbeoordeling:

4.9
DVD

Angel: Cordelia (DVD)
Samenvatting

Op deze DVD vind je de volgende vier afleveringen van Angel:

City Of (Seizoen 1, Aflevering 1): Angel (David Boreanaz) is een vampier met een ziel. En een roeping, namelijk het beschermen van de mensheid tegen het Kwaad dat overal loert. Vooral in Los Angeles. Zo ondervindt ook Cordelia (Charisma Carpenter) wanneer ze als actrice denkt de kans van haar leven te krijgen.

There’s No Place Like Plrtz Glrb (Seizoen 2, Aflevering 22): Cordelia zit nog steeds vast in de demonendimensie Pylea. Angel en zijn vrienden zijn vastbesloten om haar te gaan halen, maar dit blijkt typisch een geval van ‘makkelijker gezegd dan gedaan’.

Birthday (Seizoen 3, Aflevering 11): Cordelia’s visioenen worden steeds pijnlijker, al wil ze dit niet aan Angel en haar andere vrienden laten merken. Maar dan krijgt ze een dermate heftig visioen dat ze in een soort van coma geraakt. Met een openbaring tot gevolg.

Waiting in the Wings (Seizoen 3, Aflevering 13): Angel, Fred, Cordelia, Wesley en Gunn gaan naar een balletvoorstelling. Van het geplande ontspannende avondje uit komt echter niks terecht wanneer Angel bemerkt dat de dansers er nog exact hetzelfde uitzien als meer dan honderd jaar geleden. Welke krachten zijn hier aan het werk?

Commentaar

Wesley, Fred en Gunn gingen haar al voor, maar nu is het eindelijk de beurt aan Cordelia \"Cordy\" Chase om op een compilatie-DVD in het middelpunt te staan. Zoals we gewend zijn betekent dit dat er vier afleveringen op het schijfje te vinden zijn die belangrijke gebeurtenissen en/of ontwikkelingen rond het betreffende personage tonen. Cordy is het enige lid van Angel & Co dat vanaf het eerste uur bij de strijd tegen Het Kwaad betrokken was, en dus is het niet zo vreemd dat de eerste aflevering op het schijfje ook daadwerkelijk de allereerste aflevering van Angel is. Naast deze toetreding tot Angel’s crew zie je in de andere afleveringen onder meer hoe Cordelia in toenemende mate begint te lijden onder haar visioenen. En dat blijkt iets wat haar tot een vergaand besluit drijft. Wat betreft de aflevering ‘Waiting in the Wings’ (genomineerd voor diverse prijzen) geldt dat deze in principe op elk van de compilatie-DVD’s kunnen staan, want elk personage maakt hierin ontwikkelingen door die tekenend zullen zijn voor de rest van het derde seizoen. Al met al heeft deze DVD een leuke verzameling Cordelia-gerelateerde afleveringen te bieden.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Horror, TV
Regio: 2
Jaar: 2005
Speelduur: 170 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 2.0 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
Uitgever: Fox Home Entertainment
EAN: 8712626016854

Extra's

  • Trailer
  • Character Featurette

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Elk van de vier afleveringen op deze schijf is in haar oorspronkelijke beeldverhouding te bekijken. Dat wil zeggen dat de eerste twee de standaard-verhouding van 1.33:1 hebben en de overige twee in anamorf widescreen (1.78:1) zijn. De kwaliteit is over het algemeen prima, met onder andere als pluspunt dat alle donkere scènes – en dat zijn er nogal wat in een serie als Angel – prima te volgen zijn. Ook over de scherpte en kleurverzadiging geen klachten. Maar ook hier speelt het bekende probleempje op met betrekking tot het tweede seizoen. Net als bij de betreffende seizoensbox is namelijk ook op deze compilatie-uitgave een enorme berg edge enhancement aanwezig bij de aflevering uit seizoen 2 (zie het tweede screenshot). Maar gelukkig blijft het daar wat betreft de tekortkomingen bij.

Geluidskwaliteit

Op audiogebied wederom geen verrassingen, want zoals gebruikelijk heeft het geluid van Angel het oorspronkelijke stereoformaat behouden bij de stap naar DVD. In de Dolby Digital 2.0-sporen (192kbit/s) is een matrix-achterkanaal gecodeerd, zodat je het geluidsbeeld aanzienlijk kunt verruimen door de versterker in de ProLogic-stand te schakelen. Het mono-achterkanaal wordt dan regelmatig met passende agressiviteit benut. Prima dus. Op de klank van het geluid valt eveneens weinig aan te merken, evenals op de dynamiek en spreiding. Sporadisch is wat lichte vervorming hoorbaar, maar feitelijk mag dit geen naam hebben. Net geluid voor een ‘simpele’ TV-serie.

Extra's

Je vindt slechts een beperkt aantal extra’s op deze DVD. Dit is jammer, ook omdat op de seizoensboxen wél de nodige extra’s bij de op deze compilatieschijf aanwezige afleveringen aanwezig waren (bijvoorbeeld audiocommentaar en een verwijderde scène bij ‘Waiting in the Wings’).

Cordelia Character Profile (14 min)
Eenzelfde soort featurette zoals we die op de andere compilatie-uitgaven aantreffen. Dat wil zeggen dat in vogelvlucht het betreffende personage – in dit geval Cordelia – belicht wordt in interviews met cast en crew, afgewisseld met fragmentjes uit de afleveringen op deze DVD. De featurette is Nederlands ondertiteld.

Trailer
Een promospot voor de DVD’s van Angel en Buffy the Vampire Slayer.

Conclusie

Op de hier besproken DVD zijn vier Angel-afleveringen te vinden rond de enigszins naïeve, maar daarom niet minder strijdbare Cordelia Chase. Beeld en geluid zijn zoals we inmiddels gewend zijn dik in orde, met de bekende kanttekening dat in de aflevering van het tweede seizoen wel erg veel edge enhancement is gebruikt. Ook jammer is het ontbreken van boeiende extra’s, want de aanwezige featurette is niets om warm voor te lopen. Dit alles maakt deze uitgave eigenlijk alleen interessant voor degenen die benieuwd zijn naar de serie en die niet meteen het volle pond voor de seizoensuitgaven neer willen tellen. In dat geval haal je een viertal leuke Cordelia-gerelateerde afleveringen in huis.

Laatste reacties

Martijn Beunk  |  13-08-2005

Ik vind dit ook geldklopperij. Zoals al eerder gezegd, je mist de verhaallijn die je alleen snapt als je de hele serie bekijkt. Ik heb de Buffy's en Angel seri...
Lees meer >

pavago  |  13-08-2005

ik hou het gewoon ff lekker bij de seizoensboxen :D daarnaast ff wacht totdat volgend jaar buffy the animated series uitkomt
Lees meer >

Marcel den Haan  |  12-08-2005

In de loop van de serie wordt ze ook iets molliger, wat ik als zeer interssant ervaar. Ze was toen zwanger en vaak komen vrouwen dan wat aan ja. Geef mij ec...
Lees meer >

Azazel  |  12-08-2005

Idd geldklopperij. Ik zie het nu van deze releases niet in. Off-topic: Charisma's looks: Heb je haar al gezien in de nieuwe serie Miss Match (6) :bier:
Lees meer >

Maick Werner  |  12-08-2005

Cute dat ze is, wow. In de loop van de serie wordt ze ook iets molliger, wat ik als zeer interssant ervaar. Maar dit is eens een serie, die ik niet uitsluitend ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Anamorf Dolby Digital 3.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:7
Extra's:2
2.7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 14
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.