CSI: Crime Scene Investigation - Seizoen 4 (Afl. 4.1 - 4.12)

Recensent:
Alexander de Mol
15-08-2005

Totaalbeoordeling:

8.4
DVD

CSI: Crime Scene Investigation - Seizoen 4 (Afl. 4.1 - 4.12) (DVD)
Samenvatting

Het gespecialiseerde team van forensische detectives van Crime Scene Investigation in Las Vegas is altijd onmiddellijk ter plekke wanneer een misdaad gepleegd is. Alleen zij hebben de gespecialiseerde kennis en toegang tot complexe technische en wetenschappelijke methodes om uit te puzzelen wie de dader is en voor gerechtigheid te zorgen.
Deze box met het eerste gedeelte van seizoen 4 bevat de volgende afleveringen:

Aflevering 4.1 – Assume Nothing
Stellen die aan vrije seks doen, zogenaamde swingers, zijn hun leven niet veilig. Er vindt een reeks gruwelijke moorden op hen plaats, zowel binnen als buiten het circuit. Zelfs Grissom staat perplex. Ondertussen is Catherine verbijsterd wanneer de aanklacht wegens moord tegen Samn Brown, haar mentor en vader, wordt ingetrokken. Tijdens de procedure heeft ze fouten gemaakt.

Aflevering 4.2 – All for Our Country
De enige verdachten in de zaak van een lust- en seriemoordenaar worden dood aangetroffen. Grissom vermoedt daarom dat een politieagent voor eigen rechter heeft gespeeld. Ondertussen worden Sara en Catherine naar een ander plaats delict gestuurd. In een badkuip ligt een dode man in staat van ontbinding.

Aflevering 4.3 – Homebodies
De leden van het CSI-team werken aan drie zaken, waarvan twee misschien met elkaar in verband staan. Grissom en Warrick gaan op onderzoek uit wanneer het slachtoffer van een roof totaal verdroogd in een afgesloten en gebarricadeerde kast wordt aangetroffen. Nick en Sara gaan een melding na van een tienerfeestje dat nogal uit de hand is gelopen. Catherine gaat in gesprek met een kind van vijf dat een geweer heeft gevonden dat bij een moord is gebruikt.

Aflevering 4.4 – Feeling the Heat
Een jong kind is in een snikhete auto achtergelaten en wordt er levenloos aangetroffen. Het CSI-team denkt dat de ouders zich wellicht schuldig hebben gemaakt aan moord. Nick en Sara onderzoeken de dood van een jonge vrouw die drijvend in een meer is gevonden. Ze is echter niet verdronken. Een zwaarlijvige man wordt dood aangetroffen in zijn stoel.

Commentaar

Disc 2

Aflevering 4.5 – Fur and Loathing
Grissom en Catherine onderzoeken de dood van een in een wasberenpak gehulde man. Ondertussen begeven Nick en Sara zich naar een plaats delict waar een vakkenvuller wordt aangetroffen: doodgeschoten en diepgevroren in een voedselmagazijn.

Aflevering 4.6 – Jackpot
Grissom gaat tijdens een moordonderzoek op de solotoer. Dit onderzoek begint met een hoofd dat in zijn kantoor wordt bezorgd en het eindigt met de diefstal van bewijsmateriaal. Hierdoor zit er voor hem niets anders op dan de zaak weer vanaf nul op te bouwen. Daarbij maakt hij gebruik van alledaagse voorwerpen om een moordenaar in een kleine stad te pakken te krijgen. Catherine ontvangt van haar vader, Sam Brown, geld waarvan zij denkt dat het zwijggeld is.

Aflevering 4.7– Invisible Evidence
Warrick getuigt in een verkrachtings- en moordzaak. In deze zaak oordeelt de rechter dat het moordwapen onrechtmatig verkregen bewijsmateriaal is omdat de huiszoeking niet deugde. Hij geeft het team 24 uur om met aanvullend bewijsmateriaal te komen, anders seponeert hij de zaak.

Aflevering 4.8 – After the Show
Een model, een ambitieuze showgirl, is vermist. Na een golf van media-aandacht wijst alles in de richting van een fotograaf. Deze wil wel meewerken aan het onderzoek, maar alleen met Catherine, als enige van het CSI-team.

Disc 3

Aflevering 4.9 – Grissom vs. the Volcano
Een federale politieman vindt de dood bij een explosie van een autobom, maar eigenlijk was hij niet het beoogde doelwit. Ondertussen onderzoeken Warrick en Sara de dood van de vrouw van een beroemde R&B-zanger. Zij wordt levenloos in een heet bad aangetroffen.

Aflevering 4.10 – Coming of Rage
Op een bouwterrein vindt men het lichaam van een tienerjongen: doodgeslagen en met zijn broek op de knieën. De hoofdverdachte van het CSI-team beweert dat zij en het slachtoffer klasgenoten waren en dat hij geprobeerd had haar te verkrachten. Ondertussen wordt een jonge vrouw, net terug van haar huwelijksreis doodgeschoten op de dag dat ze haar nieuwe huis betrekt. Haar ex lijkt de logische verdachte.

Aflevering 4.11 – Eleven Angry Jurors
Een jurylid in een moordproces wordt dood aangetroffen in de kamer waar de jury zich voor beraad terug had getrokken. Hierdoor heeft het CSI-team te maken met 11 mogelijke verdachten. Ondertussen heropent Nick een moordonderzoek wanneer de zuster van het slachtoffer toegeeft dat ze belangrijke informatie heeft achtergehouden.

Aflevering 4.12 – Butterflied
In de douche van haar badkamer wordt een verpleegster aangetroffen met doorgesneden keel en in een veelzeggende houding. De brute moord vreet aan Grissom, temeer omdat het slachtoffer op Sara lijkt.

In het vierde seizoen van CSI: Crime Scene Investigation, de originele CSI-reeks, maakt het team van onderzoeksleider Gil Grissom weer de nodige bizarre zaken mee waar forensisch bewijsmateriaal vaak de sleutel is tot de oplossing. De kwaliteit van de afleveringen blijft hoogstaand waarmee de serie blijft boeien. Dit blijft natuurlijk ook de verdienste van de CSI-acteurs. Zo krijgen ook de karakters, die tot voor kort wat meer aan de zijlijn vertoefden, de nodige extra ‘airtime’. Dr. Al Robbins (Robert David Hall) komt wat meer in de verhalen voor en ook laboratorium techneut Greg Sanders’ rol (Eric Szmanda) krijgt wat meer invulling. Zo krijgt Greg meer veldwerk in de loop van het seizoen en zien we ook Dr. Robbins vaker in beeld met leuke één-tweetjes met Grissom.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Misdaad, Thriller, TV
Regio: 2
Jaar: 2003
Speelduur: 500 min
Verpakking: Boxset
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Indies Home Entertainment
EAN: 8714025507537

Extra's

  • Evolution of an Episode: Script
  • Audiocommentaar afleveringen 4.1, 4.3, 4.4, 4.6, 4.7 & 4.12

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

CSI: Crime Scene Investigation wordt, net zoals bij de originele serie vanaf seizoen 2, aangeboden in in een beeldformaat van 1.78:1. Helaas heeft Indies weer de oude coverfout uit de kast gehaald met betrekking tot de vermelding van het beeldformaat op de achterkant van de box. Wederom de vermelding 1.85:1. En dat terwijl het bij de release van CSI: Miami - Seizoen 1 (Afl. 1.13 - 1.24) wel goed was vermeld.
Close-up shots vertonen een uitstekende mate van detail. Maar eigenlijk geldt dat in algemene zin voor het gros van de camerashots. Kanttekening hierbij is dat ‘edge enhancement’ wel zichtbaar is toegepast en dat er soms sprake is van enige onscherpte. In veel buitenscènes is intentioneel ‘filmgrain’ op de achtergrond op te merken. De kwaliteit van het beeld blijft op de keper beschouwd uitstekend te noemen.

Geluidskwaliteit

Ook audiotechnisch gezien zit het wel snor met deze uitgave van CSI. De dialogen zijn te allen tijde prima verstaanbaar en van storende ruis, krassen en piepjes ontbreekt ieder spoor. De track creëert een prima ruimtelijkheid waarmee de sfeer van de afleveringen prima wordt versterkt. Voor het zo nu en dan noodzakelijke laag wordt het LFE-kanaal aangesproken. De surroundkanalen worden op effectieve, subtiele wijze gebruikt om de beleving te intensiveren. Geluidstechnisch maakt deze set zich weer schuldig aan een prima geluidskwaliteit.

Extra's

De breedbeeld menuschermen zijn subtiel stijlvol geanimeerd en voorzien van achtergrondgeluid. De boxset bevat, naast de 12 afleveringen en een booklet, een aantal extra’s welke over de drie DVD’s zijn verspreidt. De nadruk in deze box ligt zwaar op de audiocommentaren. Maar liefst zes afleveringen hebben een optionele commentaartrack.

Audiocommentaar afleveringen 4.1, 4.3, 4.4, 4.6, 4.7 & 4.12
4.1 – Assume Nothing: Commentaar van bedenker en producer Anthony E. Zuiker en uitvoerend producent en schrijver Carol Mendelsohn. (Disc 1)
4.3 – Homebodies: Commentaar van uitvoerend producer/schrijver Naren Shankar en producer/regisseur Ken Fink. (Disc 1)
4.4 – Feeling the Heat: Commentaar van Anthony E. Zuiker en schrijver Eli Talbert (Disc 1)
4.6 – Jackpot: Commentaar van producent en regisseur Danny Cannon en Naren Shankar. (Disc 2)
4.7 – Invisible Evidence: Commentaar van Danny Cannon en producer/schrijver Josh Berman. (Disc 2)
4.12 – Butterflied: Commentaar van Anthony E. Zuiker, Carol Mendelsohn, producer/regisseur Richard J. Lewis en schrijver David Rambo. (Disc 3)
De audiocommentaren zijn divers door de verschillende personen die er ieder hun eigen, verfrissende stijl op nahouden. De commentatoren verstrekken talrijke informatie over de productie, de verhaallijnen en technische aspecten.

The Evolution of an Episode: Script (6:05 min)
In The Evolution of an Episode: Script komt de wording van een aflevering aan de orde. Ideeën worden een verhaal en het verhaal wordt het script. Een impressie van hoe het er aan toe gaan in de zogenaamde ‘writers room’ wordt afgewisseld met interviews met Danny Cannon en Josh Berman. (Disc 3)

Conclusie

CSI: Crime Scene Investigation blijft ook in haar vierde seizoen de fan boeien, althans dat geldt in ieder geval voor ondergetekende. De productiekwaliteit blijft gehandhaafd en de karakters blijven zich verder ontwikkelen.
De afleveringen zijn qua verhaallijn nog immer van hoog niveau en het is geen wonder dat nog steeds grote schare kijkers inschakelen op de uitzendingen van CSI op televisie. De serie komt natuurlijk pas echt tot zijn recht op de DVD releases. Beeld- en geluidstechnisch heeft men het bij Indies wederom, eigenlijk zoals verwacht, prima voor elkaar. Het blijft een genot om de serie in de beeldverhouding te aanschouwen zoals feitelijk is bedoeld. Ook de goed uitgebalanceerde Dolby Digital 5.1 track bewijst ontegenzeggelijk zijn meerwaarde ten opzichte van de geluidskwaliteit van de tv-uitzendingen. Qua extra\'s ligt de nadruk vooral op audiocommentaren, waarvan er maar liefst 6 in getal beschikbaar zijn. Tevens bevindt zich op de derde disc een feature dat onderdeel is van een drieluik, waarvan de resterende twee ongetwijfeld op het tweede deel van seizoen 4 terug te zien zijn.
Het zal niet verwonderlijk zijn dat ik de release wederom makkelijk kan aanraden aan de liefhebbers van de serie. Dat doe ik dan ook bij deze, al zullen de meeste liefhebbers inmiddels alweer reikhalzend uitkijken naar het tweede deel van seizoen 4 dat op 23 augustus aanstaande verschijnt.

Laatste reacties

Exxon  |  21-08-2005

Nee, wat ik wel heb is dat op een bepaalde dvd-speler van mij, hij de reclame van Indies niet goed afspeelt, op andere dvd-spelers doet ie het wel goed
Lees meer >

hakbijltje  |  21-08-2005

Heeft iemand anders ook problemen met de 2e dvd? Bij aflevering Jackpot blijft ie vanaf ongeveer 27.30 af en toe steken. De 1e keer dat ik hem afspeelde stopte ...
Lees meer >

raymond koene  |  18-08-2005

A.s. dinsdag, 23 Augustus. De dag dat ik weer naar school moet... :( Iets dat overigens ook gewoon in de conclusie van de recensie stond.... :roll: :wink: ...
Lees meer >

Alexander de Mol  |  18-08-2005

A.s. dinsdag, 23 Augustus. De dag dat ik weer naar school moet... :( Iets dat overigens ook gewoon in de conclusie van de recensie stond.... :roll: :wink:
Lees meer >

Exxon  |  18-08-2005

A.s. dinsdag, 23 Augustus. De dag dat ik weer naar school moet... :(
Lees meer >

raymond koene  |  18-08-2005

Deze staat al enige tijd were in de kast, na volledig te zijn bekeken uiteraard... nog een paar dagen voor deel 2 :D wanneer komt íe uit dan?
Lees meer >

markprijs  |  17-08-2005

Deze staat al enige tijd were in de kast, na volledig te zijn bekeken uiteraard... nog een paar dagen voor deel 2 :D
Lees meer >

Raymond187  |  16-08-2005

CSI LV blijft de beste van de 3. Heb deze al een tijdje in bezit en ik moet maar ff gedult hebben tot de volgende uitkomen :)
Lees meer >

Exxon  |  15-08-2005

Nee, ze hebben wel plannen voor CSI: Londen, CSI: New Orleans en CSI: Chicago. Geweldige serie en ik kan niet wachten tot over 2 weken het vervolg van S5 op ...
Lees meer >

shihuandgi  |  15-08-2005

wat word het volgende? crime scene investigation iraq? deze ga ik niet aanschaffen tenzij het rond de 20 euro zit!
Lees meer >

pavago  |  15-08-2005

Dit is uiteraard een box die aan mijn collectie toegevoegd gaat worden!! ja wat wil je als je de rest ook al in je bezit hebt? kom je niet onderuit! :lol:
Lees meer >

raymond koene  |  15-08-2005

Dit is uiteraard een box die aan mijn collectie toegevoegd gaat worden!!
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Angst Geweld Seks Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:6
7.7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 24
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.