New Suit

Recensent:
Arnold van Oostrum
06-11-2005

Totaalbeoordeling:

3
DVD

New Suit (DVD)
Samenvatting

Kevin Taylor (Jordan Bridges) is een aankomende scriptschrijver die ervan droomt het te gaan maken in Hollywood. Al vrij snel ontmoet Marianne Roxburry (Marisa Coughlan), die zichzelf introduceert bij Kevin als producer. Nu is ze dat alleen nog niet, ze is zelf nog maar een week in Hollywood. Ze neemt Kevin mee naar een feestje, want gezien worden en contacten maken is belangrijker dan eerst een script te gaan schrijven. Dankzij Marianne krijgt Kevin een baantje als assistent bij de producer Muster Hansau (Dan Hedaya). Een baan zonder perspectief, maar hij heeft nu tenminste contacten in de business.
Als hij luncht met drie collega’s, praten deze over een bepaald script. Kevin bemerkt dat geen van hen eigenlijk het script heeft gelezen, en feitelijk anderen napraten in hun mening over het script. En zo vertelt Kevin dat hij een onwaarschijnlijk goed script gelezen genaamd New Suit heeft van een schrijver genaamd Jordan Strawberry. Zijn drie lunchvrienden beamen direct hoe goed dit script is. De hype rond Kevin’s verzonnen script wordt zo groot, dat in heel korte tijd de hele filmwereld het over New Suit heeft. Ook Marianne staat opeens weer voor zijn neus en beweert de agent te zijn van deze Strawberry. Als Kevin vertelt dat de schrijver niet bestaat en er ook geen script is, schijnt niemand hem te willen geloven.

Commentaar

New Suit is een leuke variatie op het aloude sprookje ‘De Nieuwe Kleren van de Keizer’. Het verhaal waarin twee kleermakers claimen heel bijzondere kleding voor de keizer te maken, maar feitelijk de boel oplichten en helemaal niets maken. Echter, niemand durft te zeggen dat de Keizer voor gek loopt en dus beaamt iedereen hoe bijzonder fraai de kleren zijn.
New Suit doet hetzelfde met een script in deze komedie waarin Hollywood op de hak wordt genomen. Een verhaal waarin duidelijk wordt dat de inhoud niet telt, maar de verpakking wel.
De cast bestaat voornamelijk uit relatief onbekende spelers. De hoofdrol wordt gespeeld door Jordan Bridges, zoon van acteur Beau Bridges. Enkele spelers als Dan Hedaya en Paul McCrane zijn iets bekender. De laatst vooral als Dr. Romano in de televisieserie E.R.
De film is in High Definition opgenomen. Regisseur François Velle kreeg in 2004 een relatief nieuwe prijs toegekend voor zijn film, de HD Fest Award. HD Fest festival bestaat sinds 2000 en wil het filmen in HD formaat promoten. De eerst award is in 2001 uitgereikt aan de film What’s Eating You?.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2002
Speelduur: 88 min
Verpakking: FlexBox Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Paradiso Home Entertainment
EAN: 5410504969577

Extra's

  • Trailers

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat in de beeldverhouding van 2.35:1 anamorf op deze DVD. Zoals gezegd, de film is in High Definition formaat vastgelegd. De beeldkwaliteit van deze transfer ziet er dan ook goed uit, maar valt tegelijkertijd ook wat tegen. Wat je ziet is een kleurrijk beeld met goed verzadigde kleuren. Op het gebied van scherpte en detail valt het beeld tegen, zeker als je weet dat de film in HD formaat is opgenomen. Maar op deze transfer heeft het beeld een lichte softe aanblik en is duidelijk ook edge enhancement toegepast. Een en ander kan te maken hebben met de toegepaste compressie en de relatief lage bitrate van 5 Mbit/s. Het contrast en het zwartniveau zijn beide prima. Filmgrain is uiteraard niet aanwezig, beeldruis is constant in lichte mate aanwezig.
De film is verdeeld in 14 chapterstops. De DVD is van het type DVD-5 (enkellaags), dus geen laagwisseling tijdens de film. De optionele Nederlandse ondertiteling (wit) is duidelijk met een net lettertype en staat goed geplaatst onder in het beeld.

Geluidskwaliteit

De Engelstalige soundtrack staat in Dolby Digital 5.1 (bitrate 448 kb/s) op de DVD. Een goed klinkende weinig spectaculaire soundtrack, zoals je dat bij een film als deze verwacht. Nadruk van de soundtrack ligt op de voorste kanalen. De filmmuziek heeft een goed stereobeeld en klinkt dankzij de surrounds mooi ruimtelijk. Het merendeel van de filmgeluiden komt via de voorste speakers, waarbij de surrounds de omgevingsgeluiden weergeven. Regelmatig zijn er specifieke geluidseffecten, deur die dichtslaat of iets dat weggegooid wordt, die uit de surrounds komen. Het laag is vooral in de muziek aanwezig, waarbij af en toe ook het LFE kanaal wordt aangesproken. Dialogen zijn altijd goed te volgen.

Extra's

De breedbeeld menuschermen zijn statische plaatjes met achtergrondgeluid. Extra’s op de DVD zijn beperkt tot trailers.

Trailer (2 min)
In 1.85:1 niet anamorf beeldformaat met DD2.0 surround geluid.

Also Available
Met drie trailers van andere Paradiso uitgaven.

Conclusie

New Suit is een komedie waarin Hollywood zichzelf op de hak neemt volgens het aloude sprookje ‘De Nieuwe Kleren van de Keizer’. Het verhaal gaat over een aankomende scriptschrijver die een hype verzint rond een verzonnen scriptschrijver en een niet bestaand script genaamd New Suit. Als snel beweert half Hollywood het een fantastisch script te vinden terwijl de andere helft van Hollywood er alles voor over heeft om het script te bemachtigen.
De cast bestaat voornamelijk uit relatief onbekende spelers.
De film is in High Definition formaat vastgelegd. Vanuit die optiek valt de beeldkwaliteit wat tegen, die verder wel goed is. De Dolby 5.1 soundtrack klinkt prima. Extra’s heeft deze DVD niet, behalve de trailer en enkele promotionele trailers van andere Paradiso uitgaven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16 Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:5
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:8
Extra's:1
1

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 1
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.