Love Song for Bobby Long, A

Recensent:
Marcel den Haan
14-12-2005

Totaalbeoordeling:

6.4
DVD

Love Song for Bobby Long, A (DVD)
Samenvatting

De moeder van Pursy Will (Scarlett Johansson) is overleden. Wanneer zij hiervan hoort, gaat ze naar New Orleans om de begrafenis bij te wonen. Ze blijkt een dag te laat te zijn voor de ter aarde stelling en wanneer ze aankomt bij het huis van haar moeder blijken er twee mannen in het huis te wonen. De voormalige literatuurprofessor Bobby Long (John Travolta) en zijn protégé Lawson Pines (Gabriel Macht). De twee mannen beweren goede vrienden te zijn van Pursy\'s moeder en zeggen recht te hebben op een deel van het huis. Pursy denkt hier het hare van en besluit ook in het huis in te trekken. Vooral Bobby is hier niet echt blij mee omdat hij denkt dat nu zijn rust verdwenen is. Toch moeten ze alle drie met elkaar zien te leven en gaandeweg vormt er zich een band tussen de drie.

Commentaar

A Love Song for Bobby Long is een film die in Nederland niet echt bekend is. De film heeft hier dan ook de bioscopen niet gehaald en ondanks dat hij uit 2004 stamt, verschijnt de film nu pas op DVD. Toch spelen er twee bekende acteurs mee in de film, Scarlett Johansson en John Travolta en vooral Johansson zorgt ervoor dat deze prent het bekijken waard is. Ze steekt met kop en schouders boven de andere acteurs uit en draagt eigenhandig de film, veteraan John Travolta het nakijken gevend. Helaas valt het verhaal van de film enigszins tegen. Het idee is interessant, maar wordt niet goed uitgewerkt. De karakters ontwikkelen zich niet goed en ook wordt er geen reden gegeven voor hun acties. Verder ligt het tempo van de film erg laag en de meeste kijkers zien de ontwikkelingen aan het einde mijlenver aankomen. Toch valt er ook genoeg te genieten aan de film. Uiteraard de eerder genoemde acteerprestaties van de cast, maar ook de prachtige beelden die te zien zijn. De film werd op locatie opgenomen in New Orleans en de mooie natuur wordt goed in beeld gebracht en de typische zuidelijke sfeer van Amerika komt goed over. Regisseuse Shainee Gabel heeft soms de neiging zich iets te veel op deze beelden te concentreren, maar over het algemeen passen de beelden goed bij de film en geven ze deze een typische sfeer. Deze sfeer wordt nog eens versterkt door de aanwezige muziek die bestaat uit typische muziek uit het zuiden van Amerika.
Een verhaal dat zeker interessant is qua gegeven, maar de soms wat slordige uitwerking ervan en de gaten in het verhaal, zorgen ervoor dat dit een topper is geworden. Het lage tempo van de film zal verder niet iedereen aanspreken, maar de optredens van de acteurs en dan vooral Scarlett Johansson, maken een hoop goed.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama
Regio: 2
Jaar: 2004
Speelduur: 115 min
Verpakking: Digipack
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • DTS 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Dutch FilmWorks
EAN: 8715664029688

Extra's

  • Behind the Scenes
  • Interviews
  • Photo Gallery
  • Also Available
  • Liner Notes
  • Film Clips

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het 1.78:1 anamorfe beeld van de film ziet er erg goed uit. Het beeld is haarscherp en bevat erg veel detail. Dit heeft wel wat edge enhancement als gevolg, maar de mooi beelden van New Orleans komen uitstekend tot hun recht. De natuurlijke, goed verzadigde kleuren spatten van het scherm. Contrast, zwartniveau en schaduwdetail zijn ook allemaal dik in orde. Behalve de egde enhancement zijn er geen artefacten aanwezig, de soms opduikende beeldruis daargelaten. Een uitstekende transfer die zeker sfeerverhogend werkt en de prachtig geschoten beelden prima weergeeft.
De film is verdeeld in 12 hoofdstukken en de optionele Nederlandse ondertiteling is duidelijk te lezen, maar had iets lager in het beeld gemogen.

Geluidskwaliteit

Voor het geluid is er de keuze uit twee audiotracks, beiden in de originele Engelse taal. Een DTS 5.1 track (754 kb/s) en een Dolby Digital 5.1 track (448 kb/s). De tracks worden niet ten volle benut, maar dit ligt maar aan de film zelf. Eigenlijk bestaat de film grotendeels uit dialoog en daarom is de ruimtelijkheid wat beperkt. Die dialogen zijn goed verstaanbaar en worden netjes door het middenkanaal weergegeven. De overige geluiden, zoals muziek en omgevingsgeluiden worden door de voorkanalen weergegeven. De achterkanalen worden dus minimaal gebruikt, af en toe is hier wat lichte muziek te horen. Het LFE kanaal heeft ook weinig tot niks te doen, maar ook dit is niet zo verwonderlijk. Het geluid klinkt mooi helder en beschadigingen of ruis zijn niet aanwezig. Veel verschil is er niet te horen tussen de twee tracks en allebei voldoen ze prima om het geluid weer te geven tijdens de film.

Extra's

De statische menu\'s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

De meeste extra\'s bevinden zich op de tweede schijf van deze uitgave. Op de eerste schijf zijn alleen wat trailers te vinden van andere Dutch Filmworks uitgaven.

Behind The Scenes (9 min.)
Een korte blik achter de schermen tijdens de opnames van de film. Er wordt verder geen toelichting gegeven, we zien alleen de opnames en wat er zich achter de schermen afspeelt.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s).

Film Clips (9 min.)
Negen scènes uit de film zijn hier los te bekijken. Je kan beter de film opzetten dan naar deze scènes te kijken, want het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s).

Interviews: Cast en Crew (24 min.)
Zeven korte interviews met leden van de cast en crew die apart te bekijken zijn of allemaal achter elkaar. We zien onder andere interviews met Scarlett Johansson en John Travolta.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s).

Liner Notes
Zes tekstschermen waarop enkele feiten over de film te lezen zijn, onder andere hoe de film tot stand is gekomen en wat de makers ermee wilden bereiken.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en er is geen achtergrondgeluid aanwezig.

Trailer (2 min.)
Een trailer van de film. Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s).

Photo Gallery
Tien afbeeldingen uit de film. Het beeld is 1.78:1 anamorf en er is geen achtergrondgeluid aanwezig.

Also or Soon Available
Zeven trailers van andere Dutch Filmworks uitgaven.

Conclusie

De moeder van Pursy komt te overlijden en wanneer zij bij het huis van haar moeder aankomt, merkt ze dat er twee mannen in het huis wonen. Zij zeggen dat ze recht op het huis hebben, maar ook Pursy denkt dat. Ze trekt daarom bij de twee mannen in het huis in en vooral de voormalige leraar Bobby is hier niet blij mee. Naarmate ze elkaar leren kennen, ontstaat er een band tussen de drie. A Love Song for Bobby Long is een rustige film die alle tijd neemt het verhaal uit de doeken te doen. De film is prachtig in beeld en gebracht, maar de karakters hadden wat beter uitgewerkt mogen worden. Ook de gaten in het verhaal zorgen ervoor dat deze film geen echte topper genoemd kan worden. De DVD heeft een prima beeld en geluid en is uitgebracht in een mooie digipack. Er zijn enkele korte extra\'s aanwezig, maar deze duren helaas wat kort. Een film die zeker het bekijken waard is, maar niet voor iedereen is weggelegd.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Dutch FilmWorks.

Lees meer

Laatste reacties

zetmoon  |  25-12-2005

Ik heb van de kerstman de 1-disc versie gekregen. Maar ik vond de beeldkwaliteit toch wat tegenvallen met, in tegenstelling tot wat er in de recensies op de...
Lees meer >

Dennis Kuijper  |  17-12-2005

Kleine foutje,anders spreekt het elkaar tegen :wink: Een verhaal dat zeker interessant is qua gegeven, maar de soms wat slordige uitwerking ervan en de gaten ...
Lees meer >

Brambo1982  |  15-12-2005

ZAAAI :cry:
Lees meer >

Rob Hatzopoulos  |  15-12-2005

A Lovesong for Bobby Long heeft weldegelijk in de Nederlandse bioscopen gedraaid. De film ging op 2 juni van dit jaar in premiere.
Lees meer >

TheGodfather  |  14-12-2005

Scarlett is atlijd de moeite waard, dus misschien eens kijken binnenkort. 8)
Lees meer >

Tim k  |  14-12-2005

Wel gekocht, nog niet gezien. De extra's zijn natuurlijk geen tweede disc waard ( filmclips.....what the f.ck!!!!??? ), maar ik kon deze toch niet laten liggen....
Lees meer >

Bambu  |  14-12-2005

Ik heb de filmpakker versie gekocht, en ik vond het een mooie film met een goeie soundtrack en ontroerend acteerwerk van Scarlett.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Grof Anamorf Digital Theater Systems Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:7
Extra's:5
5.9

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 39
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.