Perfect Man, The

Recensent:
Arnold van Oostrum
24-12-2005

Totaalbeoordeling:

4.1
DVD

Perfect Man, The (DVD)
Samenvatting

Tiener Holly Hamilton (Hilary Duff) is het zat om steeds te moeten verhuizen als haar alleenstaande moeder Jean (Heather Locklear) weer eens in een relatiecrisis zit. Ze komen nu terecht in Brooklyn, waar Jean een baantje in een bakkerij krijgt. Adam (Ben Feldman) is een van de collega’s van Jean en vraagt haar mee uit. Na enige twijfel accepteert Jean, die bijna desperaat een levensgezel zoekt. Maar dochterlief Holly ziet Adam helemaal niet zitten. Om moeder Jean op andere gedachten te brengen bedenkt ze samen met haar nieuwe schoolvriendin Amy (Vanessa Lengies) de ideale man voor haar moeder. Een denkbeeldige geheime bewonderaar, die Jean het hof maakt om haar gekrenkte ego weer een beetje op te vijzelen. Adviezen krijgen ze hierbij van Amy’s charmante en knappe oom Ben (Chris Noth), die restauranthouder is en denkt de meiden te helpen met hun schoolwerk. Geïnteresseerd geraakt door de bloemen en de e-mail berichten begint Jean zich af te vragen wie de geheimzinnige minnaar is. Holly moet steeds drastischer maatregelen nemen om de leugen in stand te houden en het geluk van haar moeder te beschermen…. Daarbij ontdekt ze te laat wat dat geluk voor haar moeder en haarzelf eigenlijk inhoudt.

Commentaar

Een kind zoekt voor de alleenstaande ouder een nieuwe partner, een echte levensgezel. Het meest aansprekende, romantische en emotionele voorbeeld van dit gegeven is wel de film Sleepless in Seatle met Tom Hanks en Meg Ryan. The Perfect Man met regisseur Mark Rosman heeft ook dit gegeven verfilmd. Gina Wendkos schreef het script met een kort verhaal van Michael McQuown, Heather Robinson en Katherine Torpey als basis. Wendkos kennen we van Coyote Ugly (2000) en The Princess Diaries (2001).
Helaas valt The Perfect Man als film erg tegen. Alhoewel het gegeven best een leuke film kan opleveren, getuige Sleepless in Seatle. Maar bij The Perfect Man rammelt het verhaal op veel fronten en is het niet erg inconsistent. Dat meerdere schrijvers aan het verhaal hebben gewerkt, zal hier ongetwijfeld invloed op hebben gehad. De film concentreert zich vooral rond hoofdrolspeler Hilary Duff, die als actrice nog niet echt overtuigd. Beter is het gesteld met Heather Locklear en Chris Noth, die beide op dit moment vooral bekend zijn door de televisieseries LAX en Law & Order. De romantiek is uiteraard ruimschoots aanwezig in de film evenals een komische noot. Over de goede afloop hoef je jezelf geen zorgen te maken, die is er en nog voorspelbaar ook.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor, Romantiek
Regio: 2
Jaar: 2004
Speelduur: 96 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Hongaars
Ondertiteling: Nederlands, Deens, Engels, Fins, En vele andere
Uitgever: Universal Pictures Benelux
EAN: 5050582382235

Extra's

  • Deleted Scenes
  • Bloopers
  • Mijn moeder & ik
  • Op zoek naar de perfecte sfeer
  • Het slimme klapbordje
  • De zoete kunsten - Het maken van de taarten
  • De laatste roddels! - Filmcommentaar
  • Rondhangen met Hilary, Heather en Chris

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het oorspronkelijke filmbeeld met een beeldverhouding van 1.85:1 staat anamorf op deze DVD. De beeldkwaliteit van deze recente film is uitstekend. Goed scherp en gedetailleerd beeld met goed verzadigde en heldere kleuren. Contrast en zwartniveau zijn beide ook prima in orde. Ongerechtigheden zijn er niet, uitgezonderd incidentele momenten van lichte aliassing. Filmgrain is minimaal en mag bijna geen naam hebben bij dit verder haast perfecte beeld.
De film is verdeeld in 21 chapterstops. De DVD is van het type DVD-9 (dubbellaags), maar de fim staat geheel op één laag, dus geen laagwisseling tijdens de film. De optionele ondertiteling (wit) is goed leesbaar en staat goed geplaatst onder in het beeld.

Geluidskwaliteit

De Engelstalige soundtrack staat in Dolby Digital 5.1 (bitrate 384 kb/s) op de DVD. De nadruk van de soundtrack ligt op de drie voorkanalen. De filmmuziek en de filmgeluiden hebben een voldoende gedetailleerd stereobeeld. De achterkanalen - in split-surround (stereo) – worden heel subtiel gebruikt voor de omgevingsgeluiden en de ruimtelijkheid van de muziek. De dynamiek van de soundtrack is prima met een goede balans tussen hard en zacht geluid. Het LFE-kanaal wordt incidenteel gebruikt voor het extra laag in de muziek. De dialogen zijn goed te volgen en komen, zoals gebruikelijk, uit de centerspeaker.

Extra's

De breedbeeldmenu’s zijn animaties en voorzien van achtergrond muziek. Het menu is onder andere in het Nederlands beschikbaar. De extra’s zijn allemaal in 1.33:1 beeldformaat me de filmfragmenten in 1.85:1 niet anamorf beeldformaat. De extra’s zijn uiteraard Nederlands ondertiteld, alleen moet je iedere keer als je een extra kiest opnieuw de keuze voor de ondertiteling doen.

Deleted Scenes ( 19 min)
Scènes die niet of anders in de film zijn gekomen, inclusief een alternatief begin van de film.

Bloopers (5 min)
Een verzameling van korte mislukte filmfragmenten, meestal omdat de acteur zich verspreekt.

Mijn moeder en ik (4½ min)
Korte featurette over Hilary Duff en Heather Locklear die dochter en moeder spelen en de problemen in een moederdochter relatie. Wat vooral benadrukt wordt is hoe geweldig iedereen is en hoe goed de samenwerking was.

Op zoek naar de perfecte sfeer (7 min)
Gaat vooral over de keuze van de kleding en de make-up om de juiste sfeer neer te zetten.

Het slimme klapbordje (1 min)
Kort stukje over het belang van het klapbordje dat gebruikt wordt bij het filmen van een scène. Hoofdrolspeelster Hilary Duff kan erg enthousiast doen over dit kleinood en de man die het vasthoudt.

Klaar voor het water? Filmen maar! (4½ min)
Gaat over de voorbereiding op de scène in de film waar in het restaurant alle sprinklers in werking treden.

De zoete kunsten – Het maken van de taarten (3 min)
Heather Locklear vertelt iets meer over de bijzondere versierde taarten, waarbij ‘cakeversierder’ Bonnie Gordon uitlegt hoe een en ander in zijn werk gaat.

De laatste roddels! – Filmcommentaar
Regisseur Mark Rosman en producer Adam Siegel praten je bij over de verschillende aspecten van het maken van de film. Helaas vinden ze het ook nodig waanzinnig positief over iedereen te zijn en te benadrukken wat een geweldige tijd ze hebben gehad. .

Op de set met Hilary – Blogs en maatjes
Hilary Duff leidt je rond op de site, en dit naar aanleiding van haar ‘persoonlijke internetlogboek’.

Rondhangen met Hilary (4 min)
Hilary Duff staat centraal in dit stukje, waarbij de cast en crewleden ook uiten hoe geweldig ze is en hoe fantastisch het was om met haar samen te werken.

Rondhangen met Heather (3½ min)
Zelfde als bovenstaand, alleen nu staat Heather Locklear centraal.

Kletsen met Chris (4 min)
Nogmaals gelijk aan het bovenstaande, nu met Chris Noth

Conclusie

In The Perfect Man speelt Hilary Duff een tiener die voor haar moeder, Heatler Locklear, een denkbeeldige geheime bewonderaar creëert om te voorkomen dat zij wederom in een relatiecrisis terechtkomt en ze allemaal weer moeten verhuizen. Een romantische komedie met een zwak script, waarbij de focus van de film voornamelijk op Hilary Duff ligt.
Deze uitgave van Universal heeft een goede beeld- en geluidskwaliteit. Als aanvulling op de film is een redelijk hoeveelheid extra’s toegevoegd, die ook een hoog ‘complimenten aan elkaar’ gehalte hebben.

Laatste reacties

Albert Kostwinder  |  26-12-2005

Ik zat te twijfelen of ik deze film of Sin City de beste film van 2005 vond........heb toch maar Sin City op nummer 1 gezet :twisted: Volgens mijn jongste d...
Lees meer >

Jeroen D  |  24-12-2005

Ik zat te twijfelen of ik deze film of Sin City de beste film van 2005 vond........heb toch maar Sin City op nummer 1 gezet :twisted:
Lees meer >

Surya  |  24-12-2005

is het niet erg inconsistent Het is dus er consistent? :P
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:5
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:5
3.2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 51
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.