Desperate Housewives - Seizoen 1

Totaalbeoordeling:

7.3
DVD

Desperate Housewives - Seizoen 1 (DVD)
Samenvatting

Wisteria Lane, een chique straat in een luxe buitenwijk ergens in Amerika. Hier leven mensen die ogenschijnlijk het perfecte leven hebben. Ogenschijnlijk inderdaad, want achter de deuren van de mooi huizen in Wisteria Lane gaan veel geheimen schuil. De buurt wordt opgeschrikt wanneer Mary Alice Young (Brenda Strong) zelfmoord pleegt. Niemand had dit aan zien komen omdat ook zij het perfecte leven leek te hebben. Haar vier vriendinnen zijn eveneens geschokt en Mary Alice bekijkt vanuit de dood het leven van haar vriendinnen. Zo is er de neurotische Bree Van De Kamp (Marcia Cross), die zich graag voordoet als de perfecte huisvrouw, maar in haar gezin is het alles behalve perfect. Lynette Scavo (Felicity Huffman) probeert zo goed en kwaad als het kan een gezin met drie vervelende kinderen draaiende te houden, Gabrielle Solis (Eva Longoria) bedriegt haar man met de tuinman en Susan Mayer (Teri Hatcher) doet haar best het goed te doen als alleenstaande moeder. De vier vriendinnen proberen te ontrafelen waarom hun goede vriendin zelfmoord pleegde en in de tussentijd moeten ze hun eigen problemen de baas zien te worden.

Commentaar

Desperate Housewives is een idee van Marc Cherry en hij heeft lang met het idee van de show moeten leuren voordat een zender de serie in productie wou nemen. Toen de show eenmaal op de buis verscheen in Amerika, brak het alle records en werden er vele prijzen in de wacht gesleept. Heel Amerika verkeerde wekenlang in een Desperate Housewives schok en over de gehele wereld is de serie mateloos populair. Het is makkelijk te zien waarom. De afleveringen zijn grappig, schokkend en hebben de nodige dramatiek, eigenlijk alles wat een goede serie moet hebben. Ook vulde het de leegte na het stoppen van Sex and the City goed op en vrouwen hadden hun nieuwe favoriete serie gevonden. Toch valt er ook voor mannen genoeg te genieten, al is het alleen al het vrouwelijk schoon wat voorbij komt. Maar ook de humor van de serie is genietbaar voor iedereen en de sterk geschreven afleveringen zijn erg leuk om naar te kijken. Vrouwen zullen misschien wel extra genieten van de serie, omdat er voor elke vrouw wel een karakter in de serie zit waarin ze zichzelf zullen herkennen. Zoals gezegd zijn de verhalen van de verschillende afleveringen erg goed geschreven en vooral de sterke dialogen zijn erg goed gemaakt. De serie bevat meerdere onderwerpen die gaandeweg het seizoen ontrafeld worden. Grootste verhaallijn is uiteraard de zelfmoord van één van de buurvrouwen en beetje bij beetje komen we erachter wat haar bezielde haar eigen leven te nemen. Een goed geschreven verhaal is echter niks zonder de juiste acteurs om het op het scherm tot leven te brengen en gelukkig zit ook dat bij deze serie wel snor. Er werden meerdere Golden Globes en Emmy\'s gewonnen door de dames vorig jaar en ook dit jaar werden bijna alle hoofdrolspeelsters weer genomineerd. De actrices zetten allen hun rol met overtuiging neer en het is duidelijk dat ze veel lol hadden tijdens het opnemen van de afleveringen. Vooral Teri Hatcher maakt indruk met haar rol als de alleenstaande moeder Susan. Deze serie heeft dus alle ingrediënten voor een topper en dat is het dan ook geworden. Een aanrader voor iedereen die houdt van series met veel humor, dramatiek en mysterie. Hopelijk weten de makers dit sterke niveau vast te houden en wordt het tweede seizoen net zo goed als het eerste.
Alle 23 afleveringen van het eerste seizoen zijn te vinden in deze boxset, verdeeld over zes schijven. Volgens de cover van de box hebben enkele afleveringen een langere speelduur als toen ze op televisie werden uitgezonden. Ondergetekende weet echter niet wat er is toegevoegd of veranderd aangezien ik de serie niet heb gevolgd op televisie.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Komedie/Humor, TV
Regio: 2
Jaar: 2004
Speelduur: 960 min
Verpakking: Slimcase (6x)
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
  • Dolby Digital 2.0 - Duits
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Italiaans, Spaans
Uitgever: Buena Vista / Touchstone
EAN: 8717418073695

Extra's

  • Deleted Scenes
  • Bloopers
  • Achter de schermen
  • Featurettes
  • Gesproken toelichtingen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De afleveringen staan anamorf op de DVD\'s in het formaat 1.78:1. De transfers zijn haarscherp en bevatten veel detail. De kleuren zien er mooi verzadigd uit en spatten van je scherm. Ook contrast, zwartniveau en schaduwdetail zijn dik in orde. Edge enhancement is vrij vaak zichtbaar en soms wel erg goed merkbaar. Filmgrain komt niet tot nauwelijks voor en ook anders artefacten zoals compressiefouten zijn niet aanwezig. Een erg goede beeldkwaliteit, zeker voor een televisieserie.
De afleveringen zijn verdeeld in 10 hoofdstukken en de optionele ondertiteling is duidelijk te lezen, maar staat te hoog in het beeld.

Geluidskwaliteit

De originele Engelstalige soundtrack staat als Dolby Digital 5.1 (384 kb/s) op de DVD\'s. De serie bestaat voornamelijk uit dialoog en daarom concentreren de tracks zich voornamelijk op de voorste kanalen. Soms zijn er wat lichte omgevingsgeluiden hoorbaar uit de surroundspeakers. Voor is een mooi breed stereogeluid te horen, waarbij de goede muziek van Danny Elfman prima tot zijn recht komt. De dialogen komen netjes uit de centerspeaker en klinken net als het overige geluid mooi helder. Beschadigingen zijn niet aanwezig en het geluid klinkt erg warm en vol. Het LFE kanaal heeft niet veel te doen, maar dit is toe te schrijven aan de serie zelf, waarvan het grootste gedeelte uit dialoog bestaat.

Extra's

De menu\'s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

De aanwezige extra\'s zijn verdeeld over alle aanwezige schijven en hierbij moet gezegd worden, dat je deze beter niet kan kijken voordat je het seizoen hebt afgerond. Er zitten in de extra\'s namelijk enkele grote spoilers.

Disc 1

Deleted Scenes
Twee verwijderde scènes uit twee verschillende afleveringen. De tweede scène uit de aflevering \"Who\'s That Woman?\" is te bekijken met of zonder commentaar van bedenker Marc Cherry.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 5.1 (384 kb/s).

Een Wandelingetje Door Wisteria Lane (11 min.)
Bedenker van de serie Marc Cherry neemt ons mee op een wandeling door de straat waar de show zich afspeelt, Wisteria Lane. Hij vertelt over de straat en over de mensen die er wonen en hoe de serie ontstaan is.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Gesproken Toelichting
De Pilot aflevering van de show is te bekijken met een audiocommentaar van Marc Cherry en uiteraard heeft de man veel te vertellen over zijn serie. Daarom ook een interessant commentaar met veel leuke achtergrondinformatie.

Disc 2

Deleted Scenes
Ook hier enkele verwijderde scènes en deze keer drie in totaal. Twee van deze scènes zijn te bekijken met of zonder commentaar van Marc Cherry.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 5.1 (384 kb/s).

Bloopers Van De Set (4 min.)
Een reeks bloopers die voornamelijk bestaan uit versprekingen.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 5.1 (384 kb/s).

Gesproken Toelichting
Op deze schijf twee afleveringen die te bekijken zijn met een commentaar van de makers. Het gaat om de afleveringen \"Anything You Can Do\", die te bekijken is met een commentaar van Marc Cherry en regisseur Larry Shaw en de aflevering \"Guilty\" die een commentaar bevat van alleen Marc Cherry.

Disc 3

Deleted Scenes
Twee verwijderde scènes waarvan één met commentaar van Marc Cherry.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 5.1 (384 kb/s).

Het Etentje Van Bree In Verschillende Talen (1 min.)
Een scène uit één van de afleveringen waar de originele taal vervangen is door verschillende andere talen. Zo krijgen we een beeld van hoe de serie klinkt over de wereld.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Oprah Winfrey Is De Nieuwe Buurvrouw (8 min.)
Oprah Winfrey is een groot fan van de serie en in één van haar shows heeft ze aandacht besteedt aan de serie. Hierin zat ook een segment waarin Oprah meespeelt in een verzonnen scène. Deze is hier in zijn geheel te zien.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Disc 4

Deleted Scenes
Drie verwijderde scènes die horen bij de afleveringen op deze schijf. Twee van de scènes zijn te bekijken met commentaar van Marc Cherry.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 5.1 (384 kb/s).

De Geheimen Van Wisteria Lane (10 min.)
In deze featurette worden enkele geheimen onthult van de productie en van de verhalen uit de serie. Niet kijken dus voordat je het seizoen afgekeken hebt.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Gesproken Toelichting
Bedenker Marc Cherry en regisseur Larry Shaw geven commentaar tijdens de aflevering \"Impossible\".

Disc 5

Deleted Scenes
Op deze schijf één verwijderde scène die te bekijken is met of zonder commentaar van Marc Cherry. Het gaat om een scène uit de aflevering \"There Won\'t Be Trumpets\".
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 5.1 (384 kb/s).

Met Desperate Housewives De Wereld Rond (7 min.)
Een korte featurette over de impact die de serie heeft gemaakt over de hele wereld. De show wordt in een record aantal landen uitgezonden en de acteurs en makers vertellen over hoe blij ze zijn met het succes.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Disc 6

Deleted Scenes
Drie verwijderde scènes waarvan er twee met of zonder commentaar van Marc Cherry te bekijken zijn.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 5.1 (384 kb/s).

Achter De Schermen Van Desperate Housewives (25 min.)
Een blik achter de schermen tijdens de opnames en tevens wat interviews met de cast en crew.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Wisteria Lane: Kostuums En Sets (12 min.)
Hier krijgen we te zien hoe de sets ontworpen zijn en alle andere dingen die in de serie te zijn, zoals de kleding en accessoires
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Gesproken Toelichting
Op deze schijf is dit onderdeel verdeeld in twee delen. Ten eerste zijn er enkele korte scènes te bekijken waarbij de vijf hoofdrolspeelsters commentaar geven. Het zijn hun persoonlijke favoriete scènes en de dames leggen uit wat ze zo leuk vinden aan deze scènes.
Het tweede onderdeel is wederom een commentaar van Marc Cherry bij een volledige aflevering van deze schijf. Het gaat hier om de aflevering \"One Wonderful Day\".

Conclusie

Desperate Housewives was in 2004 een erg grote hit in Amerika en ook over de rest van de wereld is de show een enorm succes. De serie bevat dan ook alle ingrediënten van een topper. Knap geschreven afleveringen met veel humor en herkenbare personages zorgen ervoor dat je als kijker helemaal opgaat in de wereld van de huisvrouwen. Elk karakter in de serie heeft zo zijn eigen problemen en elke aflevering komen we meer te weten van hen. De zelfmoord van één van de buurvrouwen is de grootste verhaallijn en ook hier komt langzaam de waarheid aan het licht. De serie wordt in beeld gebracht door een reeks getalenteerde acteurs, zowel voor de hoofdrollen als de bijrollen. In deze uitgave zijn alle 23 afleveringen verzameld van het eerste seizoen, waarbij volgens de cover sommige episodes een verlengde speelduur hebben. Beeld en geluid zijn dik in orde en ook zijn er veel leuke extra\'s toegevoegd die ervoor zorgen dat deze boxset eigenlijk niet mag ontbreken in de verzameling van veel mensen.

Laatste reacties

Chiel!  |  30-04-2011

...de optionele ondertiteling is duidelijk te lezen, maar staat veel te hoog in het beeld. De dvd speler instellen op 4:3, dan staat de ondertiteling gewoon he...
Lees meer >

grabberke  |  17-01-2006

Ondertussen 22 afleveringen gezien, dus nog eentje te gaan; en dan door alle extra's. Mijn vrouw en ik genieten echt van deze serie en vind het persoonlijk zek...
Lees meer >

Darko  |  16-01-2006

Fantastische serie en een erg mooie box. Leuke menu-intro's ook. Wel duur helaas, de enige reden dat ik de box dan ook heb is omdat ik 'em voor 35 kon krijgen....
Lees meer >

HiddeV  |  15-01-2006

nu maar hopen dat seizoen 2 snel uitkomt, vond het een verrassend einde namelijk. Dat zal nog wel een tijdje duren denk ik, december pas weer vrees ik...
Lees meer >

Chris Taylor  |  15-01-2006

De hoes waarin de serie wordt uitgegeven, is misschien niet zo mooi maar dat doet niets af aan de kwaliteit van serie. Ik vond het een van de betere series di...
Lees meer >

HiddeV  |  14-01-2006

Had de serie niet op tv gevolgd en deze maar gewoon blind aangeschaft, leuke serie. Humor is goed, verhaallijnen zijn ook leuk. Heeft wel iets weg van American ...
Lees meer >

Sneaker  |  14-01-2006

Nee, vind het echt verschikkelijk. Is gelijk geen geheel meer. Dat is jammer. Maar voor dit zometeen een pro-digipack/pro-slimcase topic wordt :wink:.
Lees meer >

Joost van Hoek  |  14-01-2006

Hele goede serie. Komt op een later tijdstip (lees: lagere prijs) zeker in mijn collectie. Jammer alleen dat er (net als bij Lost en de Hellboy 3-Disc) gekozen ...
Lees meer >

Sneaker  |  14-01-2006

Hele goede serie. Komt op een later tijdstip (lees: lagere prijs) zeker in mijn collectie. Jammer alleen dat er (net als bij Lost en de Hellboy 3-Disc) gekozen ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Grof Seks Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:8
Extra's:9
5.6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 85
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.