Four Brothers (SCE)

Recensent:
Marcel den Haan
22-01-2006

Totaalbeoordeling:

6.4
DVD

Four Brothers (SCE) (DVD)
Samenvatting

Evelyn Mercer (Fionnula Flanagan) is een vrouw die al jaren kansloze jongeren een nieuwe kans biedt door een nieuw huis voor ze te zoeken. Ze is daarom ook geliefd in de gehele wijk. De schok is dan ook groot als ze op een dag wordt neergeschoten tijdens een roofoverval. Evelyn heeft vier jongens zelf opgevoed omdat ze zo ver heen waren dat niemand ze in huis wou nemen. De vier jongens zijn inmiddels volwassen mannen en wanneer ze horen van de dood van hun moeder, komen ze uiteraard weer bijeen om de begrafenis bij te wonen. Maar Bobby (Mark Wahlberg), Angel (Tyrese Gibson), Jeremiah (Andre Benjamin) en Jack (Garrett Hedlund) hebben geen zin om te wachten tot de politie een dader pakt en gaan daarom zelf op onderzoek uit naar de toedracht van de dood van hun moeder. Al snel komen ze erachter dat er meer aan de hand dan een uit de hand gelopen roofoverval en daarom nemen ze het recht in eigen handen.

Commentaar

Voor mensen die houden van realistische, harde actiefilms is Four Brothers een aanrader. De film is geregisseerd door John Singleton, de man die ons films als Boyz n the Hood en 2 Fast 2 Furious bracht. Hij verklaart meerdere malen in de extra\'s dat hij graag een moderne western wilde maken en dat is hem zeker gelukt. Het verhaal, de actie en de toon van de film ademen allemaal de westernsfeer. Het verhaal heeft niet veel om handen en alles draait om de vier broers die wraak willen nemen voor de dood van hun moeder. Maar de manier waarop ze dit doen is goed gemaakt en ook de verschillende actiescènes zitten goed in elkaar. Verder bevat de film enkele komische scènes die een welkome afleiding zijn van al het geweld. Een film met een dun verhaal zoals deze, is gebaat bij sterke optredens van de verschillende acteurs en ook hier is alles in orde. Mark Wahlberg speelt een erg goede rol en ook de rest van de cast maakt indruk met hun optredens. Eigenlijk zijn ook de vier broers geen lieverdjes, maar ze zijn nog altijd braver dan de echte slechteriken en dankzij de overtuigende optredens van de vier acteurs, voel je makkelijk met de personages mee en met hun acties. Dit wordt nog eens versterkt door het feit dat Singleton de tijd neemt om alle personages te introduceren en hun broederband goed over te laten komen. De film bevat veel goede muziek en niet, zoals je zou verwachten, een reeks aan Hiphop nummers, maar allemaal klassiekers uit de jaren 60 en 70. Het zou makkelijk geweest zijn de soundtrack vol te gooien met veel Hiphop aangezien er drie rappers in de film te zien zijn, maar gelukkig is er gekozen voor enkele meer bij de film passende nummers. Four Brothers is geen absolute topper en de film zal waarschijnlijk ook niet lang blijven hangen, maar voldoet prima voor een avondje film kijken. Een aanrader dus voor mensen die houden van harde actie.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie
Regio: 2
Jaar: 2005
Speelduur: 104 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Duits
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Turks
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Turks, En vele andere
Uitgever: Paramount Home Entertainment
EAN: 8714865551868

Extra's

  • Trailer
  • Deleted Scenes
  • Audiocommentaar
  • The Look of Four Brothers
  • Crafting Four Brothers
  • Behind the Brotherhood
  • Mercer House Shootout

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat anamorf op de schijf in het formaat 2.35:1. De beeldkwaliteit is, zoals we mogen verwachten van een recente film zoals deze, uitstekend te noemen. Het beeld is de gehele film mooi scherp, hoewel dit wel wat edge enhancement als gevolg heeft. Er is niet veel kleur in het beeld aanwezig, maar dit komt voornamelijk doordat de film is geschoten in de winter en daarom is er veel sneeuw aanwezig. Ook dragen alle karakters voornamelijk donkere tinten, maar de aanwezige kleuren zien er mooi natuurlijk uit. Contrast, zwartniveau en schaduwdetail zijn ook allen dik in orde. Naast de edge enhancement zijn erg eigenlijk nauwelijks artefacten aanwezig, behalve wat filmgrain. Een uitstekende transfer die goed past bij de sfeer van de film.
De film is verdeeld in 15 hoofdstukken en de optionele ondertiteling is duidelijk te lezen en staat op een goede hoogte in het beeld.

Geluidskwaliteit

Ook het geluid is van goede kwaliteit en de Dolby Digital 5.1 track (448 kb/s) maakt goed gebruik van alle kanalen. De achterkanalen worden gebruikt voor het weergeven van effecten tijdens de actiescènes en omgevingsgeluiden tijdens de rest van de film. De voorkanalen laten een mooi breed stereogeluid horen waarbij de muziek goed tot zijn recht komt. De dialogen komen prima uit het middenkanaal en deze zijn goed verstaanbaar. Er zijn geen beschadigingen te horen. Het LFE kanaal ondersteunt de muziek en actiescènes goed met een mooi diep laag. Een uitstekend track die voldoet aan alle verwachtingen bij een recente film zoals deze.

Extra's

De menu\'s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1. Het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Alle extra\'s hebben 1.33:1 beeld en Dolby Digital 2.0 (192 kb/s) geluid, tenzij anders aangegeven.

Audiocommentaar
Het commentaar wordt verzorgd door regisseur John Singleton en hij vertelt enkele dingen over de opnames van de film. Hij reageert voornamelijk op wat er op het scherm te zien is en vervolgens vertelt hij iets over de scène Niet echt een heel interessant commentaar, maar toch nog voldoende informatief.

The Look of Four Brothers (10 min.)
Een featurette over het uiterlijk van de film. We krijgen te zien wat de makers wilde bereiken met het uiterlijk van de film, denk hierbij aan bijvoorbeeld sets en kleding.

Crafting Four Brothers (10 min.)
Hier krijgen we te horen hoe het verhaal van de film tot stand is gekomen en wat de schrijvers belangrijk vonden aan het verhaal en de personages.

Behind the Brotherhood (9 min.)
De onderlinge band tussen de vier broers is erg belangrijk voor de film en de makers vertellen hoe geprobeerd hebben dit zo goed mogelijk op het scherm over te laten komen.

Mercer House Shootout (4 min.)
Een kijkje achter de schermen hoe één van de grootste actiescènes van de film gemaakt is.

Deleted Scenes
Negen verwijderde scènes die apart of achter elkaar te bekijken zijn.
Het beeld is 2.35:1 letterboxed.

Theatrical Trailer (2 min.)
De bioscooptrailer van de film. Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 5.1 (448 kb/s).

Conclusie

Op een dag wordt Evelyn Mercer, een vrouw die erg geliefd was in de buurt, doodgeschoten bij een roofoverval. Haar vier geadopteerde zoons komen allemaal naar de begrafenis en besluiten niet te wachten tot de politie een verdachte heeft opgepakt. In plaats daarvan gaan ze zelf op onderzoek uit en al snel ontdekken ze dat er meer aan de hand is. Four Brothers is een harde actiefilm geregisseerd door John Singleton. De vier broers worden goed neergezet door de vier acteurs en de actie is knap gemaakt. Ook zit er voldoende humor in de film, wat een prettige afleiding is van de harde actie. De beeld- en geluidskwaliteit van de DVD is dik in orde en er zijn enkele, korte extra\'s toegevoegd. De film is geen topper te noemen, maar biedt genoeg vermaak voor een lekker avondje film kijken. Een aanrader voor mensen die houden van harde actiefilms.

Laatste reacties

Swanski  |  06-04-2006

Misschien ben ik weleen van de weinigen, maar ik vond het een echte tegenvaller. Aktie stelde niet veel voor, en het verhaal liet ook te wensen over. beetje ...
Lees meer >

martini  |  19-03-2006

Goeie actiefilm waarbij je je hersenen niet hoeft te gebruiken. Zeker een aanrader.
Lees meer >

Henry Leenheers  |  04-02-2006

Misschien ben ik weleen van de weinigen, maar ik vond het een echte tegenvaller. Aktie stelde niet veel voor, en het verhaal liet ook te wensen over.
Lees meer >

Michael Hamers  |  28-01-2006

Ik moet toch ook echt zeggen dat de beeldkwaliteit erg wazig is en totaal niet scherp. Vooral op een pc monitor valt dit op. Op mijn 82cm breedbeeld valt het al...
Lees meer >

golfg60  |  27-01-2006

Marcel , De film ziet er op een normale tv redelijk uit. Ik heb het gisteren bekeken op een H79 projector ., zeer wazig en ik kreeg er koppijn van. Ik heb nu de...
Lees meer >

Alexander D  |  27-01-2006

helemaal mee eens , het beeld is wazig en onscherp. Morgen gaat de dvd terug naar de winkel. Ik bestel het liever in england. En de beschrijving dat het beeld s...
Lees meer >

Marcel den Haan  |  27-01-2006

helemaal mee eens , het beeld is wazig en onscherp. Morgen gaat de dvd terug naar de winkel. Ik bestel het liever in england. En de beschrijving dat het beeld s...
Lees meer >

golfg60  |  27-01-2006

helemaal mee eens , het beeld is wazig en onscherp. Morgen gaat de dvd terug naar de winkel. Ik bestel het liever in england. En de beschrijving dat het beeld s...
Lees meer >

Philippe  |  26-01-2006

Als actiedrama zeker geslaagd. Prima film waarmee Singleton gelukkig snel weer terug op het juiste pad is na 2Fast2Furious, een pijnlijke uitschuiver en zonder...
Lees meer >

Albert Kostwinder  |  25-01-2006

Ik heb de huurversie gezien en ik vond het beeld onscherp/soft. zeker de vhs uitvoering? :mrgreen:
Lees meer >

Martin Zuidervliet  |  25-01-2006

Ik heb de huurversie gezien en ik vond het beeld onscherp/soft.
Lees meer >

TheGodfather  |  23-01-2006

Geinige film, vond `m beter dan dat ik vooraf had verwacht. Inderdaad geen topper, maar wel zeer geschikt voor een avondje vermaak. Markie Mark is top (y)
Lees meer >

scheur  |  23-01-2006

Misschien een leuk kadootje voor als ik binnenkort jarig ben...... :wink:
Lees meer >

The Gr8oNe  |  23-01-2006

Deze eerst maar gehuurd en is een toffe film en Mark Wahlberg is top als Bobby Mercer. Ik ga deze dus zeker kopen.
Lees meer >

Seth__Gekko  |  23-01-2006

Ik vond het een leleuke film ;-) Net niet genoeg echte harde actie, enne de titel SCE is het ook niet waard, niet meer dan een popcorn no-brainer.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:9
Extra's:7
5.8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 88
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.