Wilko Terwijn - Stand-up 2005

Recensent:
Marcel den Haan
01-03-2006

Totaalbeoordeling:

4.7
DVD

Wilko Terwijn - Stand-up 2005 (DVD)
Samenvatting

Na ook 2004 op harde wijze doorgenomen te hebben, is Wilko Terwijn terug en deze keer neemt hij op geheel eigen wijze 2005 onder de loep. 2005 was een bijzonder jaar en daarom heeft Wilko Terwijn genoeg te delen met het aanwezige publiek. Van de paus, tot Samir A. en van Balkenende tot Talpa. Allemaal onderwerpen die aan bod komen in deze show en het harde oordeel van Wilko Terwijn niet kunnen ontlopen.

Commentaar

Wilko Terwijn is een Amsterdamse stand-up comedian die al jaren bekend staat om zijn vlijmscherpe en harde grappen. Naast Nederland trad hij ook op in Amerika, Zuid-Afrika en Engeland. In Stand-up 2005 neemt hij op geheel eigen wijze 2005 onder de loep en dit resulteert in enkele harde grappen. Helaas zie je de clou van de grap vaak al aankomen voordat hij klaar is met de inleiding, iets dat jammer genoeg afbreuk doet aan de kracht van de grap. Ook lijkt Terwijn soms alleen maar te willen scoren met een zo hard mogelijke grap, iets dat niet altijd lukt. Een harde grap is niet ook automatisch een geslaagde grap. Als kijker is het wel leuk om weer veel dingen te horen uit het afgelopen jaar die misschien weer wat weggezakt waren. 2005 was een bewogen jaar en daarom heeft Terwijn genoeg stof om zijn show te vullen. Het is alleen jammer dat het niveau van de grappen erg verschilt. Soms moet je erg lachen om een grap en soms verschijnt er slechts een kleine glimlach op het gezicht. Toch valt er nog genoeg te genieten tijdens het ruime uur dat de show duurt en daarom zullen de fans van stand-up comedy zich ook niet echt vervelen met deze show.

Filmspecs

Regisseur

Marcel de Vré

Acteurs

Medium: DVD
Genre: Cabaret, Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2006
Speelduur: 63 min
Verpakking: Transparant Keep Case
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Nederlands
Ondertiteling: Geen
Uitgever: CNR Entertainment
EAN: 8714221025637

Extra's

  • Wilko In De Melkweg
  • Yorin Stand-up

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De show staat in het formaat 1.33:1 op de DVD. De beeldkwaliteit is zoals je die mag verwachten van een show opgenomen voor televisie. Eigenlijk scoort de transfer op alle vlakken een voldoende, hoewel het allemaal nergens echt goed wordt. Het beeld is gedurende de gehele show goed scherp, hier en daar zijn wat softe momenten te zien. De kleuren ogen redelijk natuurlijk, hoewel ze soms iets te verzadigd overkomen. Schaduwdetail en zwartniveau zijn ook voldoende te noemen. Beeldruis is vrij vaak aanwezig, maar in storende hoeveelheid. Verder zien we hier en daar wat posterisatie opduiken.
De show is verdeeld in 13 hoofdstukken, er is geen ondertiteling aanwezig.

Geluidskwaliteit

Het geluid wordt verzorgd door een Dolby Digital 2.0 track (224 kb/s). De surroundtrack klinkt mooi helder en beschadigingen zijn niet aanwezig. De ruimtelijkheid van de track is erg beperkt te noemen. Slechts een enkele keer worden de achterkanalen gebruikt voor het weergeven van het geluid van het lachende publiek. De stem van Wilko Terwijn komt netjes uit de centerspeaker en de frontspeakers worden ook gebruikt voor het weergeven van het zaalgeluid. Een track die doet wat hij moet doen en dat is geluid geven. Veel wordt er echter niet gevraagd van de track.

Extra's

De menu\'s worden weergegeven in het formaat 1.33:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s).

Er zijn twee extra\'s te vinden op de DVD en de eerste is een show die is opgenomen tijdens Hard Gelach 2005 in de Melkweg in Amsterdam. Deze ruim 20 minuten durende show is grotendeels hetzelfde als de Oudejaarsshow van deze DVD, dus echt veel toevoegen doet het niet.
De tweede extra is een gedeelte van Stand-up 2005 wat niet op televisie te zien is geweest en gaat over zijn show die hij vorig jaar op Yorin had gedaan, STAND-UP 2004. Jammer alleen dat deze grappen ook al te zien zijn in de vorige extra.
Beide extra\'s hebben 1.33:1 beeld en Dolby Digital 2.0 (224 kb/s) geluid.

Conclusie

In Stand-up 2005 neemt Wilko Terwijn op geheel eigen wijze het jaar 2005 door. Dit resulteert in vaak harde grappen die de ene keer beter geslaagd zijn dan de andere. Soms lijkt hij makkelijk te willen scoren door een zo grof mogelijke grap te vertellen, iets dat helaas niet helemaal opgaat. De DVD heeft een beeld en geluidskwaliteit die voldoende is, zeker voor een show zoals deze. Er zijn twee extra\'s terug te vinden op de DVD, maar die voegen eigenlijk niks toe omdat veel materiaal ook al in de hoofdshow te vinden is. Voor liefhebbers van stand-up comedy valt er wel het één en ander te lachen, maar verwacht geen hoogstaande grappen.

Laatste reacties

scheur  |  05-03-2006

Heb slechts een klein stukje van zijn werk gezien, maar ook ik kan je melden dat dit gewoon niet grappig is en darnaast is hij gewoon irritant!!! :evil:
Lees meer >

René Groen  |  03-03-2006

Ik heb hem enige tijd geleden op TV gezien en deel de mening van BasH. Wat ontzettend slecht zeg, totaal niet grappig, de enige die af en toe een lachje liet ho...
Lees meer >

Coen P.  |  02-03-2006

Mhm, ik ben blijkbaar de enige die de man wel kan waarderen. Vaak is hij erg grof, maar net op het randje. Ik heb hem meegemaakt in het kader van de 'c...
Lees meer >

rkrijger  |  02-03-2006

Nooit van gehoord Marcel...
Lees meer >

BasH  |  02-03-2006

Extreem slechte grappenmaker. Bij 95 procent van de grappen wend je beschaamd het hoofd af omdat het niveau genant is. De andere 5 procent is gewoon slecht en w...
Lees meer >

Cheiron  |  02-03-2006

Deze man is echt niet leuk.
Lees meer >

Marc1978  |  02-03-2006

Is het nou heel erg dat ik nooit van die beste man gehoord heb ? :?
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Grof Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:7
Extra's:3
3.4

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 23
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.