Lost - Seizoen 2 (Afl. 2.1 - 2.12)

Recensent:
Marcel den Haan
11-10-2006

Totaalbeoordeling:

8.8
DVD

Lost - Seizoen 2 (Afl. 2.1 - 2.12) (DVD)
Samenvatting

Oceanic Flight 815 is onderweg van Sydney naar Los Angeles wanneer het neerstort boven zee. Van alle inzittenden overleven slechts 48 personen de crash. Zij komen terecht op een onbewoond eiland waar ze moeten leren samen te werken om in leven te blijven. Al snel rijst echter de vraag, zijn we wel alleen op dit eiland? Vanuit de jungle klinken namelijk regelmatig geluiden afkomstig van een soort monster. Dit is niet het enige geheimzinnige aan het eiland. Zo stuiten de leden van de groep op een noodsignaal dat ergens vanaf het eiland verstuurt wordt en al jaren herhaald wordt. Ook stuiten ze in de jungle op een vreemd soort luik met daarop een reeks vreemde nummers en een verwarde vrouw die alleen in de jungle woont en de groep waarschuwt voor \"The Others\". Wie zijn deze personen waar ze het over heeft, wat betekenen de nummers op het luik en wat bevindt zich eronder? Dit zijn slechts enkele van de vragen waar de groep mee loopt.

Commentaar

Jack, Kate, Hurley, Locke, Sawyer, Sayid en alle anderen zijn terug in het tweede seizoen van de veelgeprezen serie Lost. Na het ijzersterke eerste seizoen was het de vraag of de makers dit hoge niveau konden vasthouden en we kunnen zeggen dat dit zeker het geval is. Seizoen 2 gaat verder waar het eerste ophield en ook nu worden zaken die in de tegenwoordige tijd afspelen afgewisseld met zaken uit het verleden. Op deze manier leren we de hoofdpersonen nog steeds beter kennen en begrijpen we hun acties ook wat beter. Aan het einde van het eerste seizoen bleef je als kijker zitten met een aantal vragen. Sommige hiervan worden beantwoord, maar er duiken weer net zo snel nieuwe vragen op die je als kijker altijd aan het gissen laten. De serie is wederom opgenomen op het eiland Oahu van de staat Hawaï en de beelden zien er weer prachtig uit. Het eiland kenmerkt zich met een divers landschap en dit wordt goed gebruikt door de makers en is mooi in beeld gebracht. Het eerste seizoen had enkele duidelijke hoofdpersonen om wie de afleveringen draaide en in dit tweede seizoen worden hier enkele karakters aan toegevoegd. Op deze manier blijft alles fris en valt er genoeg te ontdekken, ook omdat we nog lang niet alles weten van de karakters die we al eerder voorbij zagen komen. De optredens van de acteurs zijn, net als in het eerste seizoen, dik in orde. De makers hebben een sterke cast bij elkaar weten te krijgen. Ook de nieuwelingen doen het erg goed en passen goed in de groep bekenden. Iets dat duidelijk te zien is, is dat de acteurs in het echte leven ook vrienden geworden zijn. Zij wonen vrijwel allemaal gedurende zes maanden op het eiland tijdens de opnames van een seizoen en op deze manier brengen ze ook veel tijd met elkaar door buiten de set.
Buena Vista heeft ervoor gekozen om het tweede seizoen in twee delen uit te brengen. De hier besproken uitgave bevat de eerste twaalf afleveringen van het seizoen en deel 2 bevat de overige afleveringen. In december verschijnt er overigens een complete set van het seizoen dus eigenlijk zien we het nut niet van de aparte uitgaven. Ook is het met een serie zoals deze niet echt fijn als je midden in een seizoen moet stoppen omdat de tweede set nog niet verschenen is.
In de eerste twaalf afleveringen zien we hoe het verder gaat met de mensen op het eiland. Hun voorbereiding op de komst van \"The Others\" en hoe het Sawyer, Jin en Michael vergaan op het vlot. Ook krijgen we eindelijk te zien wat er zich onder het luik bevindt dat Locke had gevonden in de jungle. Zoals gezegd komen er ook weer veel nieuwe vraagstukken bij en vooral de komst van een groep nieuwe karakters houdt de gemoederen bezig in deze eerste reeks afleveringen. Veel meer zullen we hier niet gaan verklappen aangezien Lost een serie is het moet hebben van zijn mysteries. Vrijwel elke aflevering eindigt weer met een cliffhanger en hierdoor kijk je het liefst alle afleveringen in één keer.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Thriller, TV
Regio: 2
Jaar: 2005
Speelduur: 490 min
Verpakking: Slimcase (4x)
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar (3)
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Deens, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: Buena Vista / Touchstone
EAN: 8717418095796

Extra's

  • Deleted Scenes
  • Gesproken toelichtingen
  • De Flashbacks Van Lost
  • Lost Op Locatie
  • Flashbacks En Mythologie
  • Foto's Van De Set
  • Channel 4 UK Promo Van David LaChapelle

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Net als bij het eerste seizoen staan de afleveringen anamorf in het formaat 1.78:1 op de DVD\'s. Ook de kwaliteit is vergelijkbaar en dat betekent enkele uitstekende transfers waar weinig aan te merken valt. De afleveringen zijn opgenomen in HD en dit zorgt ervoor dat de scherpte erg goed is. Het beeld bevat veel detail, ook tijdens de junglescènes die doorgaans toch wat moeilijker weer te geven zijn. Contrast en schaduwdetail zijn ook dik in orde en alle donkere scènes zijn perfect te volgen. De kleuren zien er prachtig uit, goed verzadigd en lekker fel. De verschillende tinten zwart worden verder prima weergegeven. Beeldruis is aanwezig in enkele scènes maar dit is haast te verwaarlozen. Verder zien we nog wat lichte aliasing, maar ook dit is slechts sporadisch. Een erg goede beeldkwaliteit, zeker voor een televisieserie en veel transfers van bioscoopfilms kunnen hier nog een voorbeeld aan nemen.
De afleveringen zijn verdeeld in 8 hoofdstukken en de optionele ondertiteling is duidelijk te lezen, maar staat te hoog in het beeld.

Geluidskwaliteit

De afleveringen zijn wederom te bekijken met een Dolby Digital 5.1 track (384 kb/s) in de originele Engelse taal. Het geluid is vergelijkbaar met die van het eerste seizoen en dat betekent weer enkele goede tracks die sfeerverhogend werken. Zo wordt er goed gebruik gemaakt van de aanwezige kanalen en klinken de tracks mooi ruimtelijk. De surroundspeakers worden gebruikt voor het weergeven van effecten en omgevingsgeluiden, zoals geluiden in de jungle die ervoor zorgen dat het allemaal extra eng en mysterieus klinkt. De dialogen zijn goed te volgen en komen netjes uit de centerspeaker. De frontspeakers laten het overige geluid horen en de mooie muziek van componist Michael Giacchino. Het LFE kanaal ondersteunt de actiescènes goed maar het laag klinkt niet altijd even goed gedoseerd en wisselt nogal in diepte.

Extra's

De menu\'s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Bij deze eerste set van het tweede seizoen is een bonusdisc toegevoegd waarop de meeste extra\'s te vinden zijn. De gesproken toelichtingen zijn uiteraard te vinden op de schijf van de betreffende aflevering.

Gesproken Toelichting
Bij meerdere afleveringen uit het seizoen is er een commentaar te beluisteren van de makers van de serie. Wie ermee werken aan het commentaar verschilt per aflevering.
- Man Of Science, Man Of Faith (Disc 1): Het commentaar wordt geleverd door uitvoerende producenten Damon Lindelof, Carlton Cuse, Bryan Burk en Jack Bender.
- What Kate Did (Disc 3): Het commentaar wordt geleverd door Regisseur Paul Edwards, regisseur cinematografie Michael BonVillain en hoofdrolspeelster Evangeline Lilly.
- The 23rd Psalm (Disc 3): Het commentaar wordt geleverd door uitvoerende producenten Damon Lindelof, Carlton Cuse en Bryan Burk.

De Flashbacks Van Lost (2 min.)
Twee flashbacks uit de aflevering Abandoned die niet op televisie te zien waren.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Lost Op Locatie (30 min.)
Dit onderdeel is verdeeld in verschillende extra\'s en die gaan wat dieper in op het maken van enkele afleveringen. De zeven featurettes hebben dezelfde naam als de betreffende aflevering en bij elke featurette zien we beelden van achter de schermen en interviews met de cast en crew en zo krijgen we een beeld van de opnames en zaken die gebeuren in die episode.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Flashbacks En Mythologie (7 min.)
Een kijkje in de keuken van het schrijfproces van de serie en hoe de verschillende flashbacks en mythologieën tot stand komen. We zien verder beelden van achter de schermen en interviews met de cast en crew.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Deleted Scenes
Elf verwijderde scènes die los te bekijken zijn of achter elkaar. Er wordt niet uitgelegd waarom de scènes verwijderd zijn.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Foto\'s Van De Set
Een reeks foto\'s afkomstig uit de afleveringen en promotiefoto\'s van de acteurs.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en er is geen geluid aanwezig.

Channel 4 UK Promo Van David LaChapelle (1 min.)
Een wat vreemd promotiefilmpje voor het eerste seizoen waarin iedereen aan het dansen is en er wat vreemd uitzien.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Er zijn verder nog een aantal Easter Eggs te vinden.

Conclusie

Het tweede seizoen van Lost gaat verder waar het eerste ophield en ook nu kunnen we weer genieten van de mysteries op het verlaten eiland. Vrijwel de gehele cast is terug, aangevuld met enkele nieuwe karakters en dit zorgt ervoor dat alles fris blijft en er genoeg te ontdekken valt. Ook de al bekende karakters worden beter uitgewekt door middel van de bekende flashbacks. Enkele vragen uit het eerste seizoen worden beantwoord maar er duiken ook weer een reeks nieuwe op zodat je als kijker aan de buis geplakt blijft. Buena Vista heeft er voor gekozen om het tweede seizoen in twee delen uit te brengen en daarom vind je in deze uitgave maar 12 afleveringen van dit seizoen. Beeld en geluid zijn wederom dik in orde en er zijn ook enkele interessante extra\'s aanwezig.

Laatste reacties

Bjorn vanhuffel  |  14-04-2007

Beste serie ooit : Topcast Mooie muziek Superspannend en zeer mysterieus Wat moet een serie nog meer hebben?
Lees meer >

Coen P.  |  14-10-2006

dat de serie niet in 1 box wordt uitgebracht interesseer me geen reet. Wat me wel doet balen is dat de boxen nog steeds voor minimaal 30 euro per deel in de win...
Lees meer >

Marc Raps  |  14-10-2006

Compleet idioot natuurlijk dat dit niet gewoon in één keer in z'n geheel wordt uitgebracht. Ook ik zal dus, ondanks dat de serie nu in principe in 1 maal in z'n...
Lees meer >

TheGodfather  |  14-10-2006

komt hier ook een box uit met het hele tweede seizoen erop? Is de post die ik boven jou had gemaakt volledig onzichtbaar ofzo.. lezen voordat je post mèn :roll...
Lees meer >

wolfrolf  |  13-10-2006

wil jij wel even je gemak houden, en niet meteen met zulke reacties aankomen!!!!!!!!!!! (6) donder en bliksem nog eens aan toe :o So anyway... Lost (...
Lees meer >

kruspe  |  12-10-2006

komt hier ook een box uit met het hele tweede seizoen erop? Is de post die ik boven jou had gemaakt volledig onzichtbaar ofzo.. lezen voordat je post mèn :roll...
Lees meer >

wolfrolf  |  12-10-2006

komt hier ook een box uit met het hele tweede seizoen erop? Is de post die ik boven jou had gemaakt volledig onzichtbaar ofzo.. lezen voordat je post mèn :roll...
Lees meer >

kruspe  |  12-10-2006

komt hier ook een box uit met het hele tweede seizoen erop? ja op 5 december, dus nog effe geduld dan wacht ik daar mooi op!! Jij hebt duidelijk de rec...
Lees meer >

Marcel den Haan  |  11-10-2006

komt hier ook een box uit met het hele tweede seizoen erop? ja op 5 december, dus nog effe geduld dan wacht ik daar mooi op!! Jij hebt duidelijk de rec...
Lees meer >

Mathieu Ghekiere  |  11-10-2006

Nogal hebzuchtig van Buena Vista om het zo op dvd te releasen. hEt eerste seizoen was een erg mooie release (goed beeld, zeer deftig geluid voor een tvserie en ...
Lees meer >

Mich  |  11-10-2006

komt hier ook een box uit met het hele tweede seizoen erop? ja op 5 december, dus nog effe geduld dan wacht ik daar mooi op!! same here
Lees meer >

kruspe  |  11-10-2006

komt hier ook een box uit met het hele tweede seizoen erop? ja op 5 december, dus nog effe geduld dan wacht ik daar mooi op!!
Lees meer >

jasmin1  |  11-10-2006

komt hier ook een box uit met het hele tweede seizoen erop? ja op 5 december, dus nog effe geduld
Lees meer >

kruspe  |  11-10-2006

komt hier ook een box uit met het hele tweede seizoen erop?
Lees meer >

Jeroen D  |  11-10-2006

De australische box van HEEL seizoen 2 is naar me onderweg. Seizoen 1 vond ik werkelijk briljant.........zo verslavend. De acteurs vind ik het allemaal ook erg...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Angst Geweld Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:8
Extra's:6
8.6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 103
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.