Little Man

Recensent:
Marcel den Haan
15-01-2007

Totaalbeoordeling:

2.4
DVD

Little Man (DVD)
Samenvatting

Calvin (Marlon Wayans) is klein van stuk, maar wat betreft misdaden mag hij zich tot de grote jongens rekenen. Wanneer hij wordt vrijgelaten uit de gevangenis duikt ook gelijk weer het criminele pad op. Samen met zijn collega Percy (Tracy Morgan) moet hij een diamant stelen voor de gangsterbaas Walken (Chazz Palminteri). De roof gaat echter niet als gepland en Calvin moet de diamant verbergen bij het koppel Darryl (Shawn Wayans) en Vanessa (Kerry Washington). Om het juweel terug te krijgen doet de erg korte Calvin zich voor als baby en weet zo in het huis van Darryl en Vanessa terecht te komen. Voordat hij de diamant weer in zijn bezit heeft moet hij echter een hele reeks aan vernederende dingen doorstaan aangezien zijn nieuwe ouders hem zien als hun nieuwe zoon. In de tussentijd wordt Walken ongeduldig en de tijd begint te dringen voor Calvin en Percy.

Commentaar

De familie Wayans heeft meerdere bekende acteurs en regisseurs voorgebracht en ook familieleden die in andere delen van de filmwereld actief zijn. Begin jaren \'90 was Damon Wayans ongetwijfeld de bekendste van het stel maar de laatste jaren is hij voorbijgestreefd door zijn drie broers Shawn, Marlon en Keenen Ivory. Die laatste drie zijn de laatste paar jaar verantwoordelijk voor enkele projecten die zij samen maakten. Zo schrijven ze samen een script waarna Keenen Ivory plaatsneemt in de regisseursstoel en Shawn en Marlon de hoofdrollen spelen. Dit was ook het geval met het uiterst succesvolle Scary Movie en ook het vervolg was van de hand van de drie broers. Na het tweede deel werden ze aan de kant gezet wat betreft deze serie, maar in 2004 waren ze terug met het redelijk geslaagde White Chicks. Nu is er dan wederom een samenwerking op DVD verschenen en dat is uiteraard het hier besproken Little Man. De gebroeders Wayans staan niet bekend om hun subtiliteit en ook hier geen humor van hoog niveau. De bekende poep en piesgrappen zijn weer terug en vrijwel allemaal kunnen van mijlenver aangekomen zien worden. Ook heeft de film nauwelijks een verhaal en wie het bovenstaande stukje leest, snapt eigenlijk gelijk al waar het hier om draait. Dat is zoveel mogelijk grappen eruit persen die te maken hebben met wat een baby doet bij een vrouw. Hier is het alleen een volwassen vent die eruit ziet als een baby, maar dat betekent niet dat het automatisch ook grappig is. Het rare is wel dat tijdens het kijken naar de film, je het idee krijgt dat je precies hetzelfde zou doen wanneer je zelf in de situatie zou zitten waarin de hoofdpersoon zich verkeert. Uiteraard zouden heel veel mannen dan de gelegenheid aangrijpen om eens lekker bij moeders te kruipen en te genieten van bepaalde geneugten. Toch levert dit gegeven niet echt veel geslaagde grappen op en een glimlach is het meeste wat er nog uit te persen valt. Ook is het verhaal nogal ver gezocht en moet je als kijker wel erg je fantasie gebruiken. Nou hoeft een komedie ook niet echt een intelligent verhaal te hebben, maar wanneer geen van de karakters zich afvraagt waarom kleine Calvin schaamhaar, een tatoeage en volle rij tanden heeft, zijn de grenzen van geloofwaardigheid allang bereikt.
Little Man is een matige komedie die zoals gezegd niet meer dan een glimlach op de mond weet te krijgen. De grappen zijn erg standaard en cliché en gewoon niet grappig genoeg. Lekker laten liggen dus deze DVD of je moet in de stemming zijn voor wat zelfkwelling.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2006
Speelduur: 93 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Italiaans
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
EAN: 8712609687538

Extra's

  • Making Of
  • Trailers
  • Audiocommentaar
  • Featurettes
  • Deleted & Extended Scenes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat anamorf op de DVD in het formaat 1.85:1. De kwaliteit van het beeld is zoals we die mogen verwachten van een recente film zoals deze. De scherpte is ruimschoots voldoende en het beeld bevat genoeg detail. De kleuren worden natuurlijk weergegeven en komen goed verzadigd over. Ook contrast, zwartniveau en schaduwdetail zien er goed uit. Filmgrain, beeldruis en aliasing zijn soms aanwezig, maar echt grote problemen levert dit niet op. Een goede en degelijke transfer die gelukkig stukken beter is dan de kwaliteit van de film zelf.
De film is verdeeld in 28 hoofdstukken en de optionele ondertiteling is duidelijk te lezen en staat op een goede hoogte in het beeld.

Geluidskwaliteit

De Engelstalige soundtrack staat in Dolby Digital 5.1 formaat (448 kb/s) op de DVD. Het is een track die niet echt ruimtelijk klinkt en vooral is gericht op de voorste kanalen. De dialogen zijn goed te volgen en komen netjes uit het middenkanaal. De voorkanalen laten de muziek en overige geluiden horen. De achterkanalen worden niet echt vaak gebruikt en soms alleen voor het weergeven van muziek. Het LFE kanaal is ook grotendeels stil en is alleen actief bij de scènes met muziek. De track klinkt mooi helder en beschadigingen of ruis zijn niet aanwezig.

Extra's

De menu\'s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Audiocommentaar
De drie broeders leveren samen commentaar tijdens de film en dit gebeurd op vrij irritante wijze. Ze horen elkaar en zichzelf graag praten blijkbaar en eigenlijk wordt er weinig echt interessants of leuks vertelt. De drie mannen zitten gewoon een beetje te babbelen en vertellen soms wat over wat er op het scherm te zien is.

Big Comedy: The Making Of Little Man (14 min.)
Een kijkje achter de schermen over hoe de film tot stand is gekomen. Dit wordt gedaan door middel van interviews met de cast en crew en beelden van achter de schermen tijdens de opnames.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

From The Ground Up: The Visual Effects Of Little Man (14 min.)
Hier krijgen we te zien hoe de speciale effecten tot stand zijn gekomen en dan vooral het plakken van het hoofd van Marlon Wayans op het lijf van de kleine acteur. Ook dit wordt gedaan door middel van interviews en beelden achter de schermen.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Linden’s World (10 min.)
Acteur Linden Porco is één van de acteurs die gestalte geeft aan het lichaam van Calvin waarop het hoofd van Marlon Wayans geplakt is. Hij leidt aan een groeiafwijking en hier zien we hoe dit zijn dagelijkse leven beinvloedt en hoe hij bij de film betrokken raakte.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Method Or Madness (3 min.)
Een grappig bedoeld filmpje waarin leden van de cast en crew vertellen dat Marlon Wayans zo in zijn rol opging dat hij zich echt liet verkleinen door middel van een machine.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Deleted & Extended Scenes
Een reeks verwijderde en verlengde scènes die de film niet gehaald hebben of in verkorte vorm. De scènes zijn los van elkaar te bekijken of allemaal achter elkaar.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Trailers
Enkele trailers van andere Sony uitgaven. De trailers zijn ook te bekijken via het hoofdmenu.

Conclusie

Calvin is een kleine man maar met een groot dievenhart. Hij is net vrij uit de gevangenis als hij gelijk alweer op pad gaat om een diamant te stelen. De roof verloopt echter niet vlekkeloos en hij moet de diamant verbergen bij een jong stel. Vervolgens doet hij zich voor als een baby en weet zo het huis van het stel binnen te komen. Zijn doel is uiteraard om het juweel te vinden maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan en Calvin moet als baby heel wat doorstaan. Little Man is een komedie van de hand van de gebroeders Wayans en dat staat garant voor veel twijfelachtige humor en poep en piesgrappen. Echt grappig wordt het ook nergens en het verhaal zit erg slordig in elkaar. Alleen geschikt voor mensen die zichzelf willen pesten of echt lachen om alles. De DVD heeft een goede beeld en geluidskwaliteit, maar echt knallen doet het geluid niet en ook het beeld is wat standaard. Toch allemaal ruim voldoende en ook zijn er enkele extra\'s toegevoegd.

Laatste reacties

Raymond Gelmers  |  29-02-2008

Dit vond ik nou een leuke film. Oke, niet super maar ik heb er zeker wel om gelachen. Het was weer eens... iets anders. 1.6 vind ik onterecht laag. Lijkt me een...
Lees meer >

Henk Heideveld  |  05-02-2007

Zij er nog meer films die gemiddeld 1,6 scoren? :cry: :cry: :cry: Te koop zetten, gratis thuis bezorgen en € 5 toegeven, anders kom je er noooooit van af. :m...
Lees meer >

intexor  |  19-01-2007

IMDB : bottom 100: #84 nuff said. duidelijk geval van overwaardering :) moest op z'n minst nog 50 plaatsen lager staan.
Lees meer >

vince curtin  |  18-01-2007

Dit film is echt een diepte punt . Ik snap niet hoe mensen hier om kunnen lachen, vince.
Lees meer >

BassFace  |  16-01-2007

IMDB : bottom 100: #84 nuff said.
Lees meer >

Bas Hokke  |  16-01-2007

:mrgreen: de grappen in dit topic hier zijn al geslaagder dan in de film
Lees meer >

Daniël V.  |  15-01-2007

Misschien leuk als je strontbezopen of zo stoned als een aap bent, maar aangezien ik daar niet aan doe zal ik me nooit aan dit wanproduct wagen. ik wel :D zelf...
Lees meer >

intexor  |  15-01-2007

Misschien leuk als je strontbezopen of zo stoned als een aap bent, maar aangezien ik daar niet aan doe zal ik me nooit aan dit wanproduct wagen. ik wel :...
Lees meer >

Hugo R  |  15-01-2007

Dit lijkt me dus echt helemaal niks aan, deze laat ik dus lekker liggen.
Lees meer >

Daniël V.  |  15-01-2007

En alweer een slechte film van deze gebroeders.... Zo voorspelbaar en flauw. Grappen zie je van te voren al aankomen. Voor mij is dit echt een bagger film ...
Lees meer >

intexor  |  15-01-2007

En alweer een slechte film van deze gebroeders.... Zo voorspelbaar en flauw. Grappen zie je van te voren al aankomen. Voor mij is dit echt een bagger film ...
Lees meer >

Rotterdam5314  |  15-01-2007

En alweer een slechte film van deze gebroeders.... Zo voorspelbaar en flauw. Grappen zie je van te voren al aankomen. Voor mij is dit echt een bagger film
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Geweld Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
3

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:3
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:7
Extra's:7
1.7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 117
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.