Jackass Number Two

Recensent:
Marcel den Haan
01-02-2007

Totaalbeoordeling:

5.8
DVD

Jackass Number Two (DVD)
Samenvatting

De malloten van Jackass zijn terug in hun tweede speelfilm en liefhebbers weten wat ze kunnen verwachten. De hele groep is weer van de partij en Johnny Knoxville, Bam Margera, Steve-O, Chris Pontius, Wee Man, Preston Lacy, Dave England, Ryan Dunn, Brandon Dicamillo en Ehren McGhehey laten ons weer lachen met een reeks aan bizarre stunts en andere grappen en grollen. Wat dacht je van Chris Pontius die zijn geslachtsdeel, vermomt als een muis, laat bijten door een slang. Of Johnny Knoxville die zich geblinddoekt laat rammen door een stier en het gevecht aangaat met een flinke anaconda. En wat te denken van Bam Margera die zijn achterwerk laat brandmerken met een afbeelding van een mannelijk geslachtsdeel. Het mag duidelijk zijn, de mannen onderwerpen zichzelf weer aan een reeks pijnlijke zaken en ook deze keer kunnen wij als kijkers niets anders doen dan lachen.

Commentaar

Het recept van Jackass mag inmiddels duidelijk zijn. Een groep mannen onderwerpt zichzelf aan een reeks gevaarlijke, pijnlijke en vaak ook smerige stunts en grappen. Dit wordt op een dusdanige manier gedaan dat je als kijker al snel dubbel ligt van het lachen. Met verwondering zit je te kijken hoe deze malloten, want dat zijn het toch nog altijd, zichzelf deze dingen aan kunnen doen. Nadat de serie op MTV tot een einde was gekomen en er een film was gemaakt rond de avonturen van de groep, viel het geheel uit elkaar. De leden gingen elk hun eigen weg en zo kregen Steve-O, Chris Pontius, Bam Margera en Ryan Dunn hun eigen op show op de zender. Frontman Johhny Knoxville brak door in Hollywood en de rest hield zich vrij rustig. Mede dankzij het succes van de eerste film, was de vraag om een vervolg al snel aanwezig. De mannen kwamen weer bij elkaar en het resultaat is deze tweede avondvullende film, uiteraard weer vol met de kenmerkende humor en stunts.
De stunts zijn ook gelijk het grootste verschil met de eerste film en dit waren nog gewoon stunts met een groter budget en vaak wat uitgebreider. De stunts in dit tweede deel zijn vooral veel gevaarlijker en ogen ook veel pijnlijker dan die in het eerste deel. De makers hadden echter weinig keus, ze hebben zelf de grenzen verlegd en de kijkers willen meer en gevaarlijker stunts zien. We zijn inmiddels wel wat gewent, mede ook door het verschijnen van een vergelijkende serie als Dirty Sanchez waarin de makers nog net iets verder gingen. In dit tweede deel zien we daarom ook stunts die makkelijk tot doden of zwaargewonden zouden kunnen leiden. Eén keer was dit ook bijna het geval toen Johnny Knoxville zittend op een raket zou worden afgeschoten. De zijkant van de raket ontplofte echter, een groot gat achterlatend vlakbij Knoxville\'s been en arm. Verder zien we hem geramd worden door een flinke stier terwijl hij een blinddoek draagt en collega Bam Margera laat zijn achterwerk brandmerken. Ook Steve-O staat vaak garant voor veel pijnlijke stunts en deze keer laat hij onder andere zijn wang doorboren met een flinke vishaak om zo als menselijk aas in de zee te kunnen springen tussen de haaien en zet hij een bloedzuiger op zijn oog. De stunts worden afgewisseld door scènes waarin de kenmerkende humor van de mannen naar boven komt. In deze scènes nemen ze elkaar in de maling en slaan ze elkaar voor het hoofd.
Zoals te lezen is dus weer veel pijnlijke stunts en grappen, maar wederom ook veel momenten om hard te lachen. De humor blijft erg aanstekelijk en de fans van de show zullen zich geen moment vervelen met dit tweede deel. Ik zou zeggen, laat deel drie maar komen!

Volgens de hoes van de DVD zou het hier gaan om een Uncut versie van de film. Dit is niet het geval. De versie is gelijk aan die te zien is geweest in de bioscoop, maar er zijn wel meerdere verwijderde scènes te bekijken die volgens de makers Uncut zijn. Meer info hierover bij de extra\'s.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2006
Speelduur: 90 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Deens, Engels, Noors, En vele andere
Uitgever: Paramount Home Entertainment
EAN: 8714865553923

Extra's

  • Deleted Scenes
  • Making Of
  • Outtakes
  • Photo Gallery
  • Audiocommentaar
  • Theatrical trailer
  • Uncut Additional Segments
  • Additional Segments
  • Karazy Music Video
  • Uncut VMA Spots

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Jackass Number Two is te bekijken met een 1.78:1 beeldformaat dat anamorf is uitgevoerd. De kwaliteit van het beeld is vergelijkbaar als die we gewend zijn van de televisieafleveringen. De gebruikte camera\'s zijn dan ook gelijk en alle shots zijn uit de hand gefilmd. Dit levert soms wat schokkerige beelden op, maar over het algemeen is het allemaal prima te bekijken. De scherpte varieert nogal. Het ene moment is de transfer haarscherp met veel detail en op andere momenten oogt het beeld vrij soft. Ook is er vaak filmgrain aanwezig en ook edge enhancement steekt vaak de kop op. De kleuren worden redelijk natuurlijk weergegeven, maar door de gebruikte camcorders ogen ze soms wat flets. Het contrast is soms ook wat aan de hoge kant, schaduwdetail en zwartniveau zijn voldoende te noemen. Een beeldkwaliteit zoals we die inmiddels kennen van de makers van Jackass en voor een film zoals deze voldoet het allemaal prima.
De film is ruim verdeeld in 55 hoofdstukken, één voor elke grap of stunt. De optionele ondertiteling is duidelijk te lezen en staat op een goede hoogte in het beeld.

Geluidskwaliteit

De originele Engelstalige soundtrack staat in Dolby Digital 5.1 formaat (448 kb/s) op de DVD. Een film zoals deze had eigenlijk kunnen volstaan met een 2.0 track aangezien de prent zich niet echt leent voor een echt ruimtelijk geluid. De achterkanalen worden dan ook nauwelijks bij het geheel betrokken en soms zijn hier wat kleine geluidseffecten van de stunts of muziek te horen. De dialogen van de mannen komen netjes uit het middenkanaal en de voorkanalen laten de muziek horen. Dit zijn de momenten dat de track echt tot leven komt en hier doet het LFE kanaal dan ook een duit in het zakje. Het geluid klinkt verder mooi helder en ruis of beschadigingen zijn niet aanwezig.

Extra's

De menu\'s worden weergegeven in het formaat 1.78:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Audiocommentaar
Johnny Knoxville, Steve-O, Chris Pontius, Ryan Dunn, Wee Man, Preston Lacy, Dave England, Ehren McGhehey, regisseur Jeff Tremaine en cameraman Dimitry Elyashkevich geven commentaar tijdens de film. Het laat zich al raden, een serieus commentaar hoef je hier niet te verwachten. De mannen lachen erg hard om hun eigen grappen en grollen en lachen vooral elkaar uit. Hier en daar wordt er wel wat achtergrondinformatie gegeven, maar dit slechts een enkele keer.

The Making Of: Jackass Number Two (30 min.)
Een making of van de film geheel in Jackass stijl. De makers vertellen hier waarom ze een tweede deel wilden maken en waarom deze film de vorige moest overtreffen. We zien ook wat beelden van achter de schermen terwijl de mannen zich klaarmaken voor een stunt.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Uncut Additional Segments (5 min.)
Een reeks verwijderde scènes waarbij de nadruk ligt op geslachtsdelen en achterwerken. De makers vonden dit allemaal een beetje té om in de film te stoppen en daarom is het hier alsnog te zien.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Deleted Scenes (15 min.)
Nog meer verwijderde scènes en nu van stunts of grappen die niet meer in de film pasten of niet leuk genoeg waren.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Additional Segments (27 min.)
Wederom wat verwijderde scènes maar nu vooral verlengde scènes van diegene die in de film te zien zijn.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Outtakes (8 min.)
Wat grappig bedoelde stukjes en zaken die fout gingen tijdens de opnames of anders verliepen dan gepland. Eén van de weinige extra\'s die niet echt grappig te noemen zijn.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Karazy Music Video (2 min.)
Een videoclip van het nummer Karazy bestaande door Chris Pontius en Big Nasty.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Theatrical Trailer (1 min.)
De bioscooptrailer van de film. Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Uncut VMA Spots (2 min.)
Wat promotionele clips voor de Viewer\'s Choice Awards waarin de mannen enkele stunts herhalen uit de film.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Photo Gallery
Een reeks afbeeldingen uit de film. Het beeld is 1.78:1 anamorf en er is geen geluid aanwezig.

Conclusie

De mannen van Jackass zijn terug in hun tweede avondvullende film en dat staat weer garant voor veel pijnlijke stunts, vieze sketches en de nodige humor. De heren overtreffen zonder moeite de vorige film als het aankomt op de risico\'s die er genomen worden en vooral Johnny Knoxville weet van geen ophouden. De kenmerkende humor is ook weer volop aanwezig en fans van de televisieshow en eerste film zullen zich geen moment vervelen met dit vervolg. De DVD heeft een beeldkwaliteit zoals we die inmiddels gewend zijn en ook qua geluid scoort de uitgave een voldoende. Er zijn enkele extra\'s aanwezig, vooral bestaande uit nog meer lol en stunts die de film niet gehaald hebben.

Laatste reacties

Rawbz  |  15-05-2009

Ik denk dat ik wel een keer de box van Jackass aanschaf, is toch wel leuk om die mafkezen te zien stunten !
Lees meer >

DVD Watcher  |  11-05-2009

Volgens mij staat ie al sinds 2007 op IMDB, maar het lijkt allerminst zeker dat ie ook echt gemaakt gaat worden. Het is inderdaad afwachten, maar van mij mag ...
Lees meer >

Richard B.  |  11-05-2009

3e film komt eraan, al moeten we nog wel effe wachten : http://www.imdb.com/title/tt1116184/ Volgens mij staat ie al sinds 2007 op IMDB, maar het lijkt all...
Lees meer >

DVD Watcher  |  11-05-2009

3e film komt eraan, al moeten we nog wel effe wachten : http://www.imdb.com/title/tt1116184/
Lees meer >

Richard B.  |  11-05-2009

Ik zag hem afgelopen weekend voor het eerst en ik vond hem toch nog erg leuk, terwijl ik dat vooraf niet verwachtte. Het "truukje" is zo langzamerhand wel versl...
Lees meer >

intexor  |  25-10-2007

Ondertussen ook maar eens aangeschaft op DVD, dus deze film kijk ik deze week zeker nog wel eens samen met de hopelijk even hilarische extra's ;) (voor de geïn...
Lees meer >

intexor  |  29-04-2007

Heb deze gisteren dan ook eindelijk eens gezien en echt volledig dubbel gelegen, vééél beter dan ik verwacht had en volgens mij ook beter dan de eerste film. Al...
Lees meer >

Eric B.  |  03-03-2007

heb em net voor de 6e keer gezien, geweldig! de extra's zijn ook erg lache, vooral de Making Of is leuk :)
Lees meer >

ralfbosz  |  05-02-2007

deze is wel uncut, want in de bioscoopversie was de melkscene met het paard gecensureerd (het opdrink deel ;)). volgens de mpaa.org is dat namelijk een sexue...
Lees meer >

Roy Langeveld  |  04-02-2007

Ik heb mezelf weer een paar keer bijna een hernia bezorgd van het lachen, maar toch zaten er dit keer helaas een paar stukken tussen die gewoonweg te pijnlijk w...
Lees meer >

YAH87  |  04-02-2007

Ga deze zeker nog een keer halen. Werkelijk een krankzinnige film. :D
Lees meer >

Kendorjia  |  03-02-2007

zag net in de tv-gids dat deel een op belse tv komt vanavond... Idd, uit nieuwsgierigheid dan ook eens gekeken, maar ik vond het zwaar tegenvallen. Om te beg...
Lees meer >

Avalan  |  03-02-2007

zag net in de tv-gids dat deel een op belse tv komt vanavond... Idd, uit nieuwsgierigheid dan ook eens gekeken, maar ik vond het zwaar tegenvallen. Om te beg...
Lees meer >

Werner  |  03-02-2007

ik zal wel een van de weinigen zijn die er niet veel aan vind... Soms kan ik er nog wel eens om lachen, maar het is niet meer leuk als je echt dingen begint te ...
Lees meer >

Coen Vermeer  |  02-02-2007

vond 1 wel aardig en eigenlijk vond ik deze verbazingwekkend leuk. Ga hem niet aanschaffen maar toch een leuke film.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Geweld Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:7
Extra's:7
3.6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 86
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.