Desperation

Totaalbeoordeling:

8.1
DVD

Desperation (DVD)
Samenvatting

Peter (Henry Thomas) en Mary (Annabeth Gish) Jackson rijden door de woestijn van Neveda, als zij door de politie tot stoppen worden gemaand. Zij komen oog in oog te staan met de enge sheriff Collie Entragian (Ron Perlman). Entragian neemt de twee mee op verdenking van drugsvervoer in zijn politiewagen naar het ogenschijnlijk verlaten mijnplaatsje Desperation. Onderweg blijkt Entragian een vreemde tik te hebben … tak… en niest hij bloed. In Desperation worden de twee in de gevangenis opgesloten. Onder de medegevangen zijn de schrijver John Marinville (Tom Skerritt) en de Carver familie. De zoon van de Carver familie, de jonge David (Shane Haboucha) heeft een sterk geloof in God en bid voor hun welzijn. Kort daarna komen Marinville’s assistent Steve Ames (Steven Webber) en Cynthia Smith (Kelly Overton) in het dorpje, op zoek naar Marinville. Al snel zal blijken dat sheriff Entragian een angstaanjagend demonisch spelletje speelt met de gevangenen. De gelovige David neemt het voortouw om aan hun bovennatuurlijke belager te ontsnappen.

Commentaar

Stephen King heeft al heel wat succesvolle horror en fantasy thrillers op zijn naam staan. Een groot aantal van zijn verhalen is als miniserie voor televisie verfilmd. Voor het Amerikaanse ABC netwerkstation is door regisseur Mick Garris de verfilming van Stephen King’s Desperation gemaakt. De verfilming is in samenwerking met Stephen King tot stand gekomen. Stephen King schreef zelf het script voor deze verfilming. Mick Garris is met het materiaal van Stephen King zeer vertrouwd. Desperation is zijn zesde Stephen King verfilming. Hij maakte eerder al de miniserie The Stand (1994) en The Shining (1997) en de televisiefilms Sleepwalkers (1992), Quicksilver Highway (1997) en Riding the Silver Bullet (2004). Met Desperation realiseert Garris een in mystiek en spanning goed opgebouwde televisiefilm. Ook de settings en de special effects zien er voor een televisieserie zeer goed uit. Garris had voor de verfilming de beschikking over een prima spelende cast. Ron Perlman is zeer overtuigend de enge sheriff Entragian. In anderen rollen zie je Tom Skerritt, Annabeth Gish, Steven Weber en Kelly Overton. De verfilming kreeg twee nominaties voor een Emmy Award, een nominatie voor de art direction en een nominatie voor het geluid. Al in 2003 waren de eerste berichten over de verfilming van Desperation als een drie uur durende miniserie. Uiteindelijk is het een ruim twee uur durende televisiefilm geworden. Desperation is een spannend en intrigerend verhaal en als Stephen King verfilming zeker de moeite van het bekijken waard.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Thriller
Regio: 2
Jaar: 2006
Speelduur: 126 min
Verpakking: Keep Case
Resolutie: 576i (PAL)
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Duits
  • Dolby Digital 2.0 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Frans
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 7321931830102

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De televisiefilm heeft het 1.78:1 breedbeeld formaat en staat anamorf op de schijf. De kwaliteit van het beeld is ruim voldoende. Meest opvallende is de aanwezige grain in het beeld, die het geheel een korrelig aanzien geeft. Dit heeft ook zijn invloed op de scherpte en detaillering van het beeld. In het algemeen heeft het beeld een soft aanzien. De kleuren en het contrast van het beeld zijn goed. Er is heel licht edge enhancement toegepast. Verder is het beeld vrij van ongerechtigheden. De film is opgedeeld in 28 chapterstops. De optionele (witte) Nederlandse ondertiteling is duidelijk leesbaar en staat netjes onder in het beeld geplaatst.

Geluidskwaliteit

De Engelse soundtrack is een Dolby Digital 5.1 surround track (bitrate 384 kb/s). Een goed klinkende soundtrack met een fraai sfeervol ruimtelijk klankbeeld. Zoals het bij een thrillerfilm hoort, is de soundtrack ook goed dynamisch met effectieve schrikeffecten. Ook de surround speakers word ten frequent gebruikt, waardoor je kunt genieten van een fraaie driedimensionale soundtrack met goed richtingsgevoel. Het LFE kanaal zorgt effectief voor een stukje additioneel laag. De dialogen zijn via de centerspeaker prima te volgen.

Extra's

De breedbeeldmenu’s zijn statische plaatjes en voorzien van achtergrondgeluid. Op deze set staan geen extra’s. Dat is jammer, want we missen dus onder andere het audiocommentaar van schrijver Stephen King en regisseur Mike Garris dat wel op de regio 1 uitgave staat.

Conclusie

In Stephen King’s Desperation worden niets vermoedende passanten door een demonische bullebak van een sheriff in het verlaten mijn stadje Desperation in de cel gegooid. Zijn bedoelingen zijn onduidelijk, maar alles voorspelt weinig goeds. De groep probeert met hulp van de gelovige jongen David te ontsnappen. Desperation is een televisiefilm gebaseerd op een gelijknamig verhaal van de succesvolle thrillerschrijver Stephen King. De beeld- en geluidskwaliteit van deze Warner uitgave heeft goede kwaliteit beeld en geluid. Extra’s zijn niet aanwezig op deze uitgave.

Laatste reacties

Roger B.  |  08-03-2008

Foutje in de bespreking:Het is niet Riding the silver bullet maar riding the bullet. Silver bullet is een heel andere Stephen King verfilming. Voor de rest in...
Lees meer >

Dave  |  20-04-2007

Echt een goede verfilming; aanrader voor de King fans.
Lees meer >

Sander Haarmans  |  19-04-2007

Heb er al een paar keer mee in m'n handen gestaan, misschien toch maar een keertje aanschaffen (als ie wat goedkoper is)
Lees meer >

Homer72  |  19-04-2007

wat mij betreft een van de betere verfilmingen van een SK boek. Aanrader voor de liefhebbers van dit genre.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Angst Geweld Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:8
Extra's:0
9.1

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 10
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.