Alias - Seizoen 5

Recensent:
Marcel den Haan
22-05-2007

Totaalbeoordeling:

8.3
DVD

Alias - Seizoen 5 (DVD)
Samenvatting

Sydney Bristow (Jennifer Garner) begon haar carrière in de wereld van de spionage bij een geheime afdeling van de CIA. Althans dat dacht ze, want in werkelijkheid bleek deze SD-6 de vijand te zijn die ze dacht te bestrijden. Ze stapte over naar de echte CIA om zo als dubbelspionne SD-6 van binnenuit ten val te brengen. Uiteindelijk lukte dit, wel met het brengen van enkele persoonlijke offers. Na het uiteenvallen van SD-6 ging Sydney werken voor APO, een geheime afdeling van Black Ops. Groot was haar verbazing toen ze erachter kwam dat Arvin Sloan (Ron Rifkin), de voormalige leider van SD-6, leiding zou gaan geven aan APO. Haar achterdocht was groot en niet geheel zonder reden. Sloan lijkt niet veel veranderd en nog steeds geobsedeerd door de werken van Rambaldi. Nu wil hij deze werken gaan gebruiken om zijn dochter uit een coma te halen en hiervoor gaat hij heel ver. Ook Sydney heeft genoeg aan haar hoofd, namelijk haar collega en geliefde Michael Vaughn (Michael Vartan). Deze lijkt niet de persoon te zijn die hij zei te zijn en een zwangerschap maakt de zaken allemaal nog net wat moeilijker.

Commentaar

We hebben er lang op moeten wachten maar eindelijk kunnen we dan genieten van het vijfde en laatste seizoen van Alias, een serie die over de jaren vele trouwe fans heeft voorgebracht. Gezien het einde van seizoen 4 werd het geduld van deze fans danig op de proef gesteld, maar gelukkig kunnen we constateren dat ook dit vijfde seizoen weer ouderwets genieten is. De bekende toon en sfeer van de afleveringen zijn weer ouderwets en volop aanwezig, maar er zijn deze keer ook enkele duidelijke veranderingen. Ten eerste duurt dit seizoen enkele afleveringen korter, namelijk 17 tegen normaal 22. Reden hiervoor was de zwangerschap van hoofdrolspeelster Jennifer Garner en hiervoor werden de opnames korte tijd stilgelegd. De zwangerschap werd ook in de serie geschreven en hierdoor heeft Garner vooral in het eerste gedeelte van de show aardig wat minder speeltijd. Enkele nieuwe personages treden hier dan ook op de voorgrond, onder andere een nieuwe spionne waarvoor Sydney gaat werken als mentor. Soms heb je door al deze nieuwe karakters het idee naar een andere serie te kijken, zeker omdat de oude vertrouwde karakters gewoonweg veel minder aandacht krijgen. Gelukkig weten deze karakters en hun verhaallijnen wel te boeien en in het tweede gedeelte van het seizoen voelt alles weer ouderwets. Jennifer Garner en dus ook Sydney Bristow zijn dan bevallen en de makers werken dan toe naar het definitieve einde van de show. Jack Bristow, Eric Weiss, Marcus Dixon, Arvin Sloane, Marshall Flinkman, ze zijn weer allemaal van de partij en de laatste paar afleveringen zijn weer nagelbijtend spannend.
Het einde zal de trouwe fans van de show niet teleurstellen en terugkijkend kunnen we zeggen dat we vijf sterke seizoenen hebben mogen aanschouwen van deze serie. Een show die zich kenmerkte door goedgeschreven en spannende afleveringen en bovendien ook sterke acteerprestaties van de betrokken cast. Gelukkig is dat ook deze keer weer het geval en naast de oude garde weten ook de nieuwe acteurs te overtuigen in hun rollen.
Het vijfde en laatste seizoen van Alias is er weer één om van te genieten. Hoewel de show nooit meer het niveau haalde van de eerste twee seizoenen, viel er toch genoeg te genieten voor de fans. Deze boxset is dan ook verplichte kost voor de fans om de verzameling compleet te maken.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie, Thriller, TV
Regio: 2
Jaar: 2005
Speelduur: 690 min
Verpakking: Duo Keep Case (3x)
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar (4)
  • Dolby Digital 5.1 - Duits
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: Buena Vista / Touchstone
EAN: 8717418101206

Extra's

  • Audiocommentaren (4x)
  • Celebrating 100 Episodes
  • The Legend Of Rambaldi
  • Heightening The Drama: The Music Of Alias
  • The New Recruit: On The Set With Rachel Nichols
  • The Bloopers Of Alias

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De voorgaande uitgaven van Alias hadden allemaal een prima beeldkwaliteit en ook deze keer ziet het 1.78:1 anamorfe beeld er goed uit. De show werd uitgezonden in HD en dat is duidelijk terug te zien aan de transfers. Het beeld is haarscherp en bevat erg veel detail. De kleuren ogen natuurlijk en goed verzadigd. Ook contrast, zwartniveau en schaduwdetail zijn dik in orde. Artefacten zijn nauwelijks aanwezig, slechts hier en daar wat lichte beeldruis. Een prima beeldkwaliteit, zeker voor een televisieserie.
De ondertitels zijn duidelijk leesbaar maar staan helaas te hoog in het beeld geplaatst.

Geluidskwaliteit

Het geluid tijdens de afleveringen wordt verzorgd door een Dolby Digital 5.1 track (384 kb/s) in de originele Engelse taal. Ondanks de onnodig lage bitrate klinken de tracks toch heel redelijk, zeker voor een televisieserie. De tracks klinken mooi ruimtelijk en er wordt goed gebruik gemaakt van de aanwezige kanalen. De surrounds laten zo nu en dan effecten horen en ook muziek is hoorbaar uit deze kanalen. De dialogen komen netjes uit de centerspeaker en zijn goed verstaanbaar. De frontspeakers laten de muziek en overige geluiden horen en hier is een mooi breed stereogeluid hoorbaar. Het LFE kanaal ondersteunt het geluidsbeeld met een redelijk goed gedoseerd laag tijdens de actiescenes. Het geluid klinkt mooi helder en beschadigingen of ruis zijn niet aanwezig. Weinig op aan te merken dus en eigenlijk allemaal precies zoals het hoort.

Extra's

De menu’s worden weergegeven in het formaat 1.78:1 anamorf en bestaan uit animaties en beelden uit de serie. De achtergrondmuziek wordt weergegeven in Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

De meeste extra's van deze uitgave zijn te vinden op de vijfde en laatste schijf. Op de overige schijven zijn alleen de audiocommentaren te vinden bij diverse afleveringen. De eerste schijf start met enkele trailers van andere Buena Vista series.

Disc 1, 2 en 3

Audiocommentaar
Ook dit seizoen zijn er weer meerdere afleveringen te bekijken met een audiocommentaar van de makers. De commentaren zijn te vinden bij de volgende afleveringen op disc 1, 2 en 3:
- Prophet Five (Disc 1): Het commentaar van deze aflevering wordt verzorgd door Ken Olin, Jeff Pinkner en Victor Garber.
- Bob (Disc 2): Het commentaar van deze aflevering wordt verzorgd door Monica Breen, Alison Schapker, David Anders en Rachel Nichols.
- The Horizon (Disc 3): Het commentaar van deze aflevering wordt verzorgd door Tucker Gates, Josh Appelbaum en Andre Nemec.
- There's Only One Sydney Bristow (Disc 3): Het commentaar van deze aflevering wordt verzorgd door Sparkey Hawes, Brian Studler, Cliff Olin en Chris Hollier.

Disc 5

Celebrating 100 Episodes (9 min.)
De aflevering There's Only One Sydney Bristow was de 100ste aflevering die gemaakt werd van de show, dus dat vroeg om een feestje. We krijgen daar beelden van te zien en hoe de opnames verliepen en bovendien enkele interviews met de cast en crew.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

The Legend Of Rambaldi (7 min.)
Milo Rambaldi en de voorwerpen die hij maakte waren een belangrijke rode draad die liep door vrijwel alle afleveringen van alle seizoenen. Hier krijgen we wat achtergrondinformatie over dit fictieve karakter en de makers vertellen hoe belangrijk het personage was voor de show.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Heightening The Drama: The Music Of Alias (8 min.)
Hier vertellen de makers van de show hoe belangrijk de muziek is voor de serie en ook komt de maker van deze muziek, Michael Giacchino aan het woord. Hij vertelt wat er komt kijken bij het maken van muziek voor een serie zoals deze en we zien hem aan het werk met zijn orkest.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

The New Recruit: On The Set With Rachel Nichols (7 min.)
Nieuwkomer Rachel Nichols wordt een dag gevolgd tijdens opnames voor de show en ze vertelt hoe het is om een rol te hebben in de serie. We zien enkele opnames van scenes en Nichols vertelt hoe ze bij de show betrokken raakte.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

The Bloopers Of Alias (5 min.)
De bekende bloopers van dingen die fout gingen tijdens de opnames van de show.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Conclusie

In het vijfde en laatste seizoen van Alias werkt Sydney nog steeds voor APO, een geheime afdeling van Black Ops. Uiteraard zijn ook weer de overige bekende gezichten van de partij waaronder haar vader Jack Bristow en haar baas en aartsvijand Arvin Sloan. Dit seizoen zien we ook enkele nieuwe gezichten en vooral in het eerste gedeelte van het seizoen ligt de aandacht meer op deze nieuwkomers. Het tweede gedeelte van het seizoen draait weer ouderwets vooral om Sydney en haar strijd tegen Sloan en zijn fascinatie voor Rambaldi. De makers bouwen langzaam op richting de finale van de show en fans zullen niet teleurgesteld worden in de afhandeling hiervan. Het niveau en de kwaliteit van de afleveringen is vrijwel gelijk aan dat van het vierde seizoen en dat staat garant voor veel spanning en intriges. Het laatste seizoen is een goede afsluiter van deze show en verplichte kost voor de fans. De beeld en geluidskwaliteit zijn zoals gewoonlijk prima te noemen en ook deze keer zijn er weer enkele extra's aanwezig die ons een kijkje achter de schermen geven.

Laatste reacties

Jamie  |  22-01-2009

volgens dvdcompare.net Dank voor het meedenken, maar die had ik ook al gevonden (eerste check, as usual eigenlijk). Maar ik vind het zo vreemd dat het ondertite...
Lees meer >

Coen P.  |  22-01-2009

Kan iemand bevestigen (of ontkrachten natuurlijk) dat de R2UK box van seizoen 5 geen NL subs bevat? Ik lees hierover tegenstrijdige berichten. Seizoenen 1 t/m 4...
Lees meer >

Jamie  |  22-01-2009

Kan iemand bevestigen (of ontkrachten natuurlijk) dat de R2UK box van seizoen 5 geen NL subs bevat? Ik lees hierover tegenstrijdige berichten. Seizoenen 1 t/m 4...
Lees meer >

Daniël V.  |  25-05-2007

Buena Vista brengt in mijn ogen altijd zeer goede TV-serie releases uit, ook hun andere series zijn altijd degelijk voorzien van veel (bezienswaardige) extra's ...
Lees meer >

intexor  |  24-05-2007

Ik moet toch tot mijn vrolijke verbazing vaststellen dat qua technische kwaliteiten aan geen enkele van de Alias-boxen wat aan te merken valt, behalve dan dat i...
Lees meer >

Werner  |  24-05-2007

Ik moet toch tot mijn vrolijke verbazing vaststellen dat qua technische kwaliteiten aan geen enkele van de Alias-boxen wat aan te merken valt, behalve dan dat i...
Lees meer >

Daniël V.  |  23-05-2007

Contrary to theinformation, that BUENA VISTA / TOUCHSTONE published in the run up of the release, the final version doesn't have a german language track. The in...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Geweld Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:7
8.6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 31
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.