Mr. Bean’s Holiday

Totaalbeoordeling:

7.7
DVD

Mr. Bean’s Holiday (DVD)
Samenvatting

Mr. Bean (Rowan Atkinson) doet mee aan een loterij en wint bovendien ook nog eens de hoofdprijs. Dit is een geheel verzorgde reis naar het zuiden van Frankrijk en wel naar de bekende stad Cannes. Hij wint bovendien een videocamera om zijn vakantie vast te kunnen leggen. Vol goede moed stapt hij op de train richting Frankrijk, maar daar aangekomen gaat het al snel mis. Zo geniet hij niet echt van een welverdiend etentje, mist hij zijn overstap naar Zuid-Frankrijk, raakt hij zijn bagage kwijt en is hij verantwoordelijk voor het gescheiden raken van een vader en zoon. Bean laat het er echter niet bij zitten en probeert alsnog Cannes te bereiken en de vader en zoon te herenigen. Hij krijgt hierbij hulp van de jonge actrice Sabine (Emma de Caunes) en samen met de zoon zetten ze koers richting het zonnige Zuiden.

Commentaar

Iedereen kent hem eigenlijk wel, de klunzige Mr. Bean. In de jaren ’90 maakte zijn vertolker Rowan Atkinson furore met een reeks korte filmpjes gemaakt voor televisie waarin Mr. Bean verzeilt raakte in allerlei bizarre situaties. Dit succes leidde in 1997 tot het maken van een bioscoopfilm, kort getiteld Bean. Deze film was een groot succes en verdiende het veelvoudige terug van wat het project gekost had. Toch was het niet allemaal koek en ei en vooral de verandering van Mr. Bean viel bij veel mensen niet in goede aarde. Zo sprak hij ineens veel meer dan in de serie en dit was nogal een verandering. De kracht van de serie lag namelijk vooral in de fysieke humor van Atkinson en de situaties waarin Bean terecht kwam. Nu bijna 10 jaar na het verschijnen van deze prent is er dan wederom een film met in de hoofdrol Rowan Atkinson’s beroemdste personage, dit ondanks het feit dat hij gezegd had nooit meer in de rol te kruipen. Deze keer wint Mr. Bean een reis naar Frankrijk en dit is een goede zet geweest van de makers. Aangezien hij de Franse taal niet machtig is, hoeft hij deze keer niet veel te praten en is veel van de humor weer gericht op de komische situaties en misverstanden. Toch zullen veel van deze situaties veel mensen bekend voorkomen, aangezien ze rechtstreeks uit de serie gekopieerd lijken. Gelukkig blijft dit beperkt tot een paar grappen en zijn er weer genoeg leuke grappen die de kijkers zeker zullen vermaken. Over de acteerprestaties van Rowan Atkinson hoeven we het eigenlijk niet hebben, hij is gewoon Mr. Bean. Hij krijgt deze keer ondersteuning van enkele acteurs waar eigenlijk maar twee bekende namen bij zitten. Dat zijn Willem Dafoe en Karl Roden en beide acteurs hebben een kleine rol. Vooral Dafoe valt op en hij zet een heerlijke rol neer als de over het paard getilde regisseur van een nietszeggende film. In de film krijgt Mr. Bean hulp van een jonge dame en deze rol wordt gespeeld door Emma de Caunes. Deze Franse actrice heeft vooral naam gemaakt in eigen land, maar heeft waarschijnlijk een grote toekomst voor zich in Engeland of zelfs Hollywood.
Mr. Bean’s Holiday is een leuke film die de fans van het personage zeker zal vermaken. Er zijn weer genoeg leuke grappen en misverstanden voor anderhalf uur vermaak. Rowan Atkinson is gewoon Mr. Bean en is het personage volledig machtig. Volgens Atkinson is dit echt de laatste keer dat we kunnen genieten van zijn personage, maar van ons mag hij best terugkomen op dit besluit.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2007
Speelduur: 85 min
Verpakking: FlexBox Keep Case
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Russisch
Ondertiteling: Nederlands, Deens, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: Universal Pictures Benelux
EAN: 5050582486636

Extra's

  • Deleted Scenes
  • Beans Crew In Frankrijk
  • Beans In Cannes
  • De Menselijke Bean

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat anamorf op de DVD in het formaat 1.85:1. Van een recente film zoals deze mogen we niet al te veel problemen verwachten en die zijn er dan ook niet. De scherpte van het beeld is uitstekend en het beeld bevat veel detail. De beelden van de mooie Frans natuur komen prima tot hun recht. De kleuren ogen natuurlijk en goed verzadigd. Ook contrast, zwartniveau en schaduwdetail zijn dik in orde. Artefacten komen niet voor, alleen wat scènes met beeldruis. Een prima transfer die lekker wegkijkt.
De film is verdeeld in 20 hoofdstukken en de optionele ondertiteling is duidelijk te lezen en staat op een goede hoogte in het beeld.

Geluidskwaliteit

De originele Engelstalige soundtrack staat in Dolby Digital 5.1 formaat (384 kb/s) op de DVD. Zeker voor een film zoals deze is dit een zeer actieve en dynamische track waarbij goed gebruik wordt gemaakt van de aanwezige kanalen. De achterkanalen worden dan ook regelmatig gebruikt voor het weergeven van omgevingsgeluiden en dan vooral tijdens de scènes dat Mr. Bean er weer eens een potje van maakt. Het LFE kanaal ondersteunt deze scènes prima met een goed gedoseerd laag. Er zijn niet veel dialogen in de film te vinden, maar degene die er wel zijn, komen netjes uit de centerspeaker en zijn goed te volgen. De frontspeakers laten de muziek en overige geluiden horen en hier een mooi breed stereogeluid. Een goede track die het geheel net een beetje meer geeft.

Extra's

Het hoofdmenu wordt anamorf weergegeven in het formaat 1.85:1 met Dolby Digital 2.0 (192 kb/s) achtergrondgeluid. De overige menu’s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en hier is geen geluid aanwezig.

Beans Crew In Frankrijk (11 min.)
De makers van de film, waaronder Rowan Atkinson, vertellen hoe het was om de film in Frankrijk op te nemen en tegen welke problemen ze opliepen.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Beans In Cannes (5 min.)
Eigenlijk dezelfde extra als de vorige maar nu wordt er puur gekeken naar het filmen in de badplaats Cannes. Zo horen we hoeveel moeite er gedaan moest worden om te mogen filmen op de rode loper van een première tijdens het filmfestival van Cannes.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

De Menselijke Bean (6 min.)
Hier wordt een kijkje genomen naar het personage Mr. Bean. Rowan Atkinson vertelt zelf hoe het is om hem te spelen en ook zijn tegenspelers komen aan het woord.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Deleted Scenes (21 min.)
Een reeks verwijderde scènes die de film niet gehaald hebben. Er zitten enkele leuke scènes bij en zeker het bekijken waard.
Het beeld is 1.85:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Conclusie

Mr. Bean heeft een reis gewonnen en zet koers richting Zuid-Frankrijk, bestemming van de reis. Onderweg komt hij weer volop in de problemen en loopt hij van de ene rampzalige situatie in de andere. Uiteindelijk moet hij nog veel moeite doen zijn bestemming te bereiken maar gelukkig krijgt hij hierbij hulp van een jonge dame. Mr. Bean’s Holiday is de tweede speelfilm met de klungelige Bean in de hoofdrol. Na eerste film uit 1997 verklaarde Rowan Atkinson niet meer in de huid te kruipen van Bean, maar kwam hier gelukkig toch op terug. Het resultaat is namelijk een leuke film met veel leuke grappen en situaties. Enkele grappen lijken rechtstreeks overgenomen uit de serie, maar dit blijft gelukkig beperkt. De fans van Bean zullen weer genoeg plezier beleven aan deze film en van ons mag er best nog een film komen. De DVD heeft een goede beeld en geluidskwaliteit en enkele documentaires geven ons een blik achter de schermen.

Laatste reacties

Tarkus  |  09-06-2017

De film is me bij deze tweede kijkbeurt veel beter bevallen dan de eerste maal. Wellicht is dat omdat ik beide films nu na elkaar heb bekeken, en deze toch even...
Lees meer >

Richard B.  |  26-01-2010

Ik vond hem heel aardig en eigenlijk zelfs stukken beter als de eerste film. Het is geen al te ingewikkelde film, maar alles wat Bean grappig maakt zit wel zo'n...
Lees meer >

SuperDre  |  28-09-2007

Call me a Bean sucker, maar dit is het soort komedies dat helaas te weinig gemaakt wordt. Geen p*s en k*k-humor, alleen een lekkere kreeft op zijn tijd. Een com...
Lees meer >

Kebab  |  27-09-2007

1 woord geweldig:)
Lees meer >

scherpschutter  |  20-09-2007

Wat een mens nog meer wil? Ik wil niet zozeer meer, maar anders. Ik vond het te veel lijken op Tati, en Tati is beter. Bovendien is de typische Tati-humor weemo...
Lees meer >

Werner  |  20-09-2007

Call me a Bean sucker, maar dit is het soort komedies dat helaas te weinig gemaakt wordt. Geen p*s en k*k-humor, alleen een lekkere kreeft op zijn tijd. Een com...
Lees meer >

Lagomorph  |  19-09-2007

In de bioscoop gezien. Hij was echt geweldig! Ik had er eigenlijk heel weinig van verwacht, maar het is gewoon weer echt Mr. Bean op z'n ouds. Vooral Willam Daf...
Lees meer >

SuperDre  |  19-09-2007

Ook een tijdje geleden gezien, maar ik vond er zeker in vergelijking met de eerste film, of de serie helaas geen bal aan.
Lees meer >

Herman ter Lingen  |  19-09-2007

weet iemand al hoe het zit met die alternatieve cover, die o.a. via Blokker, E-Plaza wordt werkocht ?
Lees meer >

YAH87  |  19-09-2007

Aardig vervolg die best te pruimen is maar het eerste deel vond ik vermakelijker.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:4
8.3

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 9
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.