Haunted Forest

Recensent:
Wilbert Rietman
11-11-2007

Totaalbeoordeling:

5
DVD

Haunted Forest (DVD)
Samenvatting

Naar aanleiding van de verdwijning van een amateurfotograaf, gaan de drie vrienden Sean (Sevy Di Cione), Josh (Adam Green) en Flipp (Edoardo Beghi) op onderzoek uit. Eén van de laatste foto’s die de fotograaf nam, was namelijk van een mysterieuze boom precies zoals de grootvader van Sean beschreef in zijn boek. Sean stamt af van een Indianenstam waar zijn opa de medicijnman was. In datzelfde bos zijn ook Kiyomi (Naomi Ueno) en Jennifer (Jennifer Luree) op zoek naar planten die als verdovende middelen kunnen dienen. Als zowel Kiyomi en Flipp plotseling verdwijnen, ontmoet Jennifer de twee kameraden. Tezamen gaan ze op zoek naar hun verloren vrienden. Hierbij stuiten ze op de legende van Satinka (Kiralee Hayashi). Deze overleden Indiaanse zou na een tragisch ongeluk als geest door de bossen waden op zoek naar haar geliefde en om het bos te beschermen tegen hen van kwade wil. Zullen de jongelui tegen dit kwaad opgewassen zijn?

Commentaar

Het plot van Haunted Forest lijkt zo op het eerste gezicht leentjebuur gespeeld te hebben bij The Blair Witch Project. Nu is dit op zeker hoogte ook wel het geval, alleen hadden de makers ook nog het briljante idee hier een vleugje Aziatische horror aan toe te voegen. Dat de Aziatische geest, die de bossen als huis ziet, een achtergrond heeft als Native American is hierbij schijnbaar over het hoofd gezien. Dit is niet het enige manco aan het verhaal. Ook de nodige spanning en heel veel logica ontbreekt. Voor een film van vijf kwartier ligt het tempo vrij laag en gebeurt er vaak niets verontrustends. Dit dachten de makers op te lossen door een weirdo aan de film toe te voegen die in naam van Satinka zorgt voor slachtoffers. Maar dit figuur, gespeeld door Mark Hengst, doet nogal geforceerd en lachwekkend aan. Dit kan niet de bedoeling zijn voor zo’n figuur, die eigenlijk een angstaanjagende psychopaat hoort te zijn. Het laatste kwartier is eigenlijk het interessantst, maar voordat de kijker op dat punt is beland, zijn er (figuurlijk gezien) veel pijnen doorstaan.
Grote man achter deze prent is Mauro Borrelli, vooral bekend als conceptual artist van Pirates of the Caribbean 2: Dead Man's Chest en Pirates of the Caribbean3: At World’s End. Als regisseur heeft de man maar een paar producties op zijn conto staan, allen niet echt van een hoogstaand niveau. Misschien kan de bovenste beste man beter op de diverse art departments blijven zitten waar hij wel furore heeft gemaakt. De cast (waarvan een aantal leden ook optrad als uitvoerend producent) speelt nogal inspiratieloos. Geen enkel moment wordt er echt meegeleefd met de karakters die neer worden gezet. Echt een prent om snel te vergeten.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Horror
Regio: 2
Jaar: 2007
Speelduur: 78 min
Verpakking: Keepcase in Slipcase
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Bridge Entertainment
EAN: 8711983486430

Extra's

  • Trailers

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Deze horror is in de verhouding 1.78:1 anamorf op de DVD gezet. Van een recente titel mag een redelijke beeldkwaliteit verwacht worden en dat is bij deze productie ook zo. Filmgrain is minimaal aanwezig. Ook is er licht edge enhancement toegepast. Wat wel storend werkt bij het bekijken van de film op het scherm van de PC of via een beamer is de interlacing. Dit geeft soms een “dubbel” beeld. De scherpte van het beeld is niet optimaal, maar werkt niet storend. Zaken als contrast en schaduwdetail zijn goed voor elkaar. De kleuren ogen wellicht een beetje te soft. Het zwartniveau is wel prima. De vertelling is verdeeld in 6 hoofdstukken. De Nederlandse ondertiteling (optioneel) is duidelijk leesbaar en staat goed in het beeld geplaatst.

Geluidskwaliteit

Het geluid van Haunted Forest wordt verzorgd door een Dolby Digital 2.0 track (192 kbit/s) en een Dolby Digital 5.1 track (448 kbit/s), beiden Engelstalig. De DTS track die wel op de cover vermeld wordt, schittert door afwezigheid. De 2.0 stereotrack klinkt redelijk, maar onze aandacht gaat vooral uit naar de 5.1 track. Verwacht hier niet echt een spetterende track, maar wel één die volstaat. De nadruk ligt op de voorste kanalen. De centerspeaker wordt aangesproken als het om de dialogen gaat, zoals het ook hoort. De filmgeluiden en de muziek komen uit de voorste speakers, hierbij licht ondersteund door de surrounds. Het LFE kanaal doet een kleine duit in het zakje met een mooi diep laag. Een track waarop zich weinig mis mee is, maar die ook niet direct overtuigt.

Extra's

Het menuscherm staat in de verhouding 1.33:1 op de schijf zonder achtergrondmuziek. Het enige extra wat toegankelijk is via dit menu, zijn 5 trailers van andere films uitgegeven door Bridge.

Conclusie

Op het nieuwe label Films From Hell van de Bridge Entertainment Group komen elk kwartaal een aantal horrors en thrillers uit. Eén van de eerste titels is het hier besproken Haunted Forest. De prent is een alles behalve bevredigende horrorverhaal die al eens eerder en ook beter verteld is. De spanning is ver te zoeken bij deze productie en dat is toch wel een vereiste voor een goede horror. Met het beeld en geluid is weinig mis in ieder geval, hoewel elk ook weer niet spectaculair te noemen valt. Helaas zijn er ook geen extra’s met betrekking tot de film aanwezig. Een afrader voor velen, slechts de echte die hards zullen de film uit kunnen zitten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16 Angst Geweld Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
4

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:4
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:7
Extra's:0
6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 5
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.