Wall Street (SE)

Totaalbeoordeling:

5.4
DVD

Wall Street (SE) (DVD)
Samenvatting

Bud Fox (Charlie Sheen) is een jonge ambitieuze effectenmakelaar die ervan droomt \'het te gaan maken\'. Zijn grote voorbeeld is Gordon Gekko (Micheal Douglas), die in zijn ogen de verwezenlijking is van \'The American Dream\'. De vader van Bud (gespeeld door Martin Sheen, jawel de vader van Charlie Sheen) is als onderhoudsmonteur werkzaam bij vliegmaatschappij Bluestar en is daar ook een vakbondsvertegenwoordiger. Onbedoeld geeft hij zijn zoon waardevolle informatie over Bluestar, informatie die Bud gebruikt om met Gordon Gekko in contact te komen. Bud kan de aantrekkelijke kanten van de macht, het grote geld en de genialiteit van Gekko niet weerstaan. Hij laat zich door Gekko verleiden tot de illegale en lucratieve handel in aandelen met voorkennis. Maar dan komt Bud tot de ontdekking dat Gekko hem gebruikt om een snelle winst te maken ten koste van het voortbestaan van Bluestar. Kan Bud zijn vader dan nog recht in de ogen kijken?

Commentaar

Wallstreet is een pakkend moraliteitsverhaal over de verleidingen van het grote en snelle geld in de aandelenwereld in jaren tachtig. Micheal Douglas kreeg in 1987 voor zijn rol als Gordon Gekko een Oscar voor \'beste acteur\'. Oliver Stone regisseerde de film en schreef, tezamen met Stanley Weiser, het verhaal. De film is opgedragen aan effectenmakelaar Louis Stone, de vader van Oliver Stone, die in 1985 overleed.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama
Regio: 2
Jaar: 1987
Speelduur: 121 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
  • Dolby Digital 4.0 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
Uitgever: Fox Home Entertainment
EAN: 8712626007333

Extra's

  • Trailers
  • Documentaire 'The making of Wallstreet'
  • Audiocommentaar door Oliver Stone

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film wordt gepresenteerd in het 1.85:1 breedbeeld formaat en staat anamorphic op de DVD. Ondanks de goede gemiddelde bitrate van 6,1 Mb/s valt de beeldkwaliteit tegen. De kleuren zijn goed, zo ook het contrast. Wel is het beeld erg aan de donkere kant. Maar het beeld heeft veel last van beeldruis, en ook de detaillering valt erg tegen. Je kunt aan de beeldkwaliteit duidelijk zien dat de film toch alweer 14 jaar oud is. Toch zijn er voorbeelden genoeg waarbij een film van deze leeftijd op DVD een uitstekende beeldkwaliteit kan hebben. Het beeld is niet echt slecht, maar is eigenlijk nauwelijks beter dan een goede VHS-band. Op DVD had dit toch een stuk beter gekund.
De witte ondertiteling is duidelijk, maar staat iets te hoog in beeld. Af en toe is de vertaling wat aan de korte kant.

Geluidskwaliteit

Het oorspronkelijk bioscoopgeluid van Wallstreet is Dolby Stereo. De Dolby Digital 5.1 mix (met een bitrate van 384 kb/s) heeft er weinig aan toegevoegd. Wallstreet is een dialoogfilm. Uit de surroundkanalen komt niet zoveel, alleen de muziek en de omgevingsgeluiden krijgen door het gebruik van de achterkanalen een iets ruimtelijk karakter. Niet echt verrassend, dit is tenslotte geen actiefilm. Dialogen zijn goed verstaanbaar en komen netjes uit het centerkanaal.

Extra's

De DVD is voorzien van enkele goede extra\'s. Gedurende de film kun je luisteren naar het commentaar van regisseur Oliver Stone.
Ook zijn twee bioscooptrailers opgenomen, gepresenteerd in 4:3 formaat met Dolby Digital geluid (192 kb/s).
Verder is een erg goede documentaire \'The Making of Wallstreet\' (45 minuten) opgenomen. Ook in het 4:3 formaat en met Dolby Digital 2.0 (192 kb/s) geluid. Onder andere wordt ingegaan op het feit dat de film Wallstreet toevallig uitkwam kort nadat er onrust was op het echte Wallstreet.
De beeldkwaliteit van de extra\'s is redelijk en ze zijn, zoals we van Fox gewend zijn, alleen in het Frans ondertiteld.

Conclusie

Wallstreet is een pakkende, moraliserende film over het snelle geld op de effectenbeurs. Een goed gemaakte film met uitstekende acteerprestaties van Micheal Douglas en Charlie Sheen. De beeld- en geluidskwaliteit zijn redelijk, de extra\'s zijn een goede en welkome aanvulling.

Laatste reacties

MikeV  |  29-09-2004

Toen ik deze dvd ruim een jaar geleden aanschafte vond ik hem een beetje gedateerd aandoen. Na hem nog een paar keer gezien te hebben ben ik dat juist steeds me...
Lees meer >

Richard B.  |  16-01-2004

Toen ik deze dvd ruim een jaar geleden aanschafte vond ik hem een beetje gedateerd aandoen. Na hem nog een paar keer gezien te hebben ben ik dat juist steeds me...
Lees meer >

Louis Bouduin  |  27-04-2002

Dit is er een die ik alvast wel wil. Heb trouwens al de zone 1 versie. Op het moment dat de film uitkwam, kreeg Stone nogal wat kritiek te verduren... alsof de ...
Lees meer >

kaptein Pikaard  |  27-04-2002

wall street is een typische stone film die de hektiek van diverse fronten weer geeft zoals in veel stone films en ik moet zeggen dat de oscar van douglas meer d...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
?

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:-
Beeldkwaliteit:6
Geluidskwaliteit:6
Extra's:8
5.4

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 30
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.