Heroes – Seizoen 1

Totaalbeoordeling:

8.8
DVD

Heroes – Seizoen 1 (DVD)
Samenvatting

Net als alle andere wezens op aarde is de mensheid het resultaat van miljoenen jaren evolutie. Aan die evolutie is nog steeds geen einde gekomen en enkele mensen hebben inmiddels de volgende stap gemaakt in het evolutionaire proces. Dit heeft hen bijzondere krachten opgeleverd en elk van hen beschikt over aparte gaven. Zo is er iemand die kan vliegen, maar ook iemand die de tijd stil kan zetten. Ook het vermogen om de toekomst te zien, door muren heen te lopen en er is zelfs iemand die onkwetsbaar lijkt te zijn. De meeste van deze mensen gebruiken hun gaven ten goede, maar zoals altijd zijn er ook personen die hun gaven gebruiken voor persoonlijk gewin of om er slecht mee te doen. De naderende ontploffing van de stad New York maakt het er allemaal niet makkelijker op en de “Heroes” moeten dan ook samenwerken om dit te voorkomen.

Commentaar

Fans van superhelden worden de laatste jaren niet teleurgesteld. Zo hebben we diverse verfilmingen van populaire strips voorbij zien komen en het einde lijkt hiermee nog niet in zicht. Ook Heroes gaat over mensen met superkrachten, maar verwacht geen show met constante actie en knallende special effects. Heroes is vooral een serie die draait om zijn karakters en hun pogingen te leren leven met hun gaven. De serie is daarom niet alleen aan te raden voor fans van comics, maar vrijwel iedereen zal zich wel vermaken met de afleveringen. Ook liefhebbers van shows zoals Lost zullen zich niet vervelen, aangezien ook Heroes de nodige mysterieuze zaken behandelt.
In de show zijn diverse karakters te zien, die vrijwel allemaal een eigen bijzondere gave hebben. Zo is er Claire (Hayden Panettiere), een cheerleader die erachter komt dat zij vrijwel onkwetsbaar is. Haar stiefvader heeft een bovenmatige interesse in onze “Heroes”, maar de reden hiervan blijft onduidelijk. Hiro Nakamura (Masi Oka) is een Japanse kantoormedewerker die de mogelijkheid heeft de tijd stil te zetten en te reizen door de tijd. Als één van de weinige van het stel, omarmt hij zijn krachten met liefde en zet hij er zelfs op uit de wereld te redden. Isaac Mendez (Santiago Cabrera) is een schilder die het vermogen heeft de toekomst te schilderen, Matt Parkman (Greg Grunberg) kan de gedachten van anderen lezen. Nathan Petrelli (Adrian Pasdar) heeft de mogelijkheid te vliegen, een kracht die ook zijn broer Peter (Milo Ventimiglia) dacht te hebben, maar zijn krachten liggen op een ander vlak. Gedurende het seizoen duiken er nog enkele “Heroes” op, sommigen slecht en sommigen goed. Rode draad door de show is de dreigende ontploffing van de stad New York en zelfs de totale vernietiging van de aarde. De karakters moeten samenwerken dit te voorkomen en om te vechten tegen een gezamenlijke vijand. Het is beter niet al te veel te weten over het verloop van de afleveringen en als kijker moet je je gewoon lekker laten verrassen. De show heeft wel wat tijd nodig om op gang te komen en vooral de eerste paar afleveringen kunnen wat traag overkomen. Er moet dan ook veel uitgelegd worden en veel karakters moeten voorgesteld worden. Wanneer je eenmaal deze fase voorbij bent, is er geen houden meer aan en kijk je het liefst het hele seizoen in één keer uit. De cast is uitstekend gekozen en allemaal zetten ze prima rollen neer. We zien enkele bekende gezichten voorbij komen en enkele opvallende nieuwkomers. Het uiterlijk van de show is verder goed verzorgd en past geheel in het comicbookplaatje. De locaties zien er goed uit en ook de soms voorbijkomende special effects zijn goed gemaakt.
Samenvattend kunnen we zeggen dat Heroes een serie is die niemand mag missen. Interessante karakters, mysterieuze plotwendingen en goede actie passeren de revue en zorgen ervoor dat vrijwel niemand zich zal vervelen met deze uitgave.
Alle 23 afleveringen van het eerste seizoen zijn te vinden in deze uitgave, verdeeld over zeven schijven, die worden geleverd in een fraai vormgegeven boxset.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Fantasy, Science fiction, TV
Regio: 2
Jaar: 2006
Speelduur: 1010 min
Verpakking: Boxset
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
 • Dolby Digital 2.0 - Commentaar (12)
 • Dolby Digital 2.0 - Engels
 • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Universal Pictures Benelux
EAN: 5050582500752

Extra's

 • Deleted Scenes
 • Making Of
 • Special Effects
 • Unaired Pilot
 • Audiocommentaren (12x)
 • Mind Game
 • The Stunts
 • Profile Of Artist Tim Sale
 • The Score

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De afleveringen staan anamorf op de DVD’s in het formaat 1.78:1. De kwaliteit van het beeld is erg goed te noemen en eigenlijk valt er weinig aan te merken op de transfers. Het beeld is mooi scherp en bevat erg veel detail, vooral tijdens scènes die zich buiten afspelen in het zonlicht. De donkere scènes bevatten soms wat grain waardoor het detail wat terugloopt. De kleuren ogen nagenoeg perfect met een goede verzadiging. Ook contrast, zwartniveau en schaduwdetail zijn dik voldoende te noemen. Naast de filmgrain komen er nauwelijks artefacten voorbij, slechts hier en daar wat lichte aliasing. Een zeer goede beeldkwaliteit die het onderste uit de kan haalt wat betreft het DVD formaat.
De afleveringen zijn verdeeld in 7 hoofdstukken en de optionele Nederlandse ondertiteling is duidelijk leesbaar en staat op een goede hoogte in het beeld.

Geluidskwaliteit

Het geluid tijdens de afleveringen wordt verzorgd door een Dolby Digital 5.1 track (448 kb/s) in de originele Engelse taal. Er is ook nog een Dolby Digital 2.0 surroundtrack (224 kb/s) in de Engelse taal aanwezig, maar die laten we voor deze recensie buiten beschouwing. De 5.1 track richt zich voornamelijk op de voorste kanalen, waarbij de dialogen netjes uit de centerspeaker komen. Deze zijn prima te volgen en klinken mooi helder. De frontspeakers worden gebruikt voor de muziek en omgevingsgeluiden en hier is een prima kanaalscheiding te horen. De surroundspeakers worden gebruikt voor het weergeven van de effecten en deze zijn te horen in split-surround. Ook het LFE kanaal is actief tijdens deze momenten met een mooi diep laag. Nogmaals, hoewel Heroes een serie is over superhelden, bevat de show niet veel effecten. Deze komen slechts af en toe voorbij, geheel in dienst van het verhaal en dit is dan ook terug te horen aan het geluid.

Extra's

De fraai vormgegeven menu’s, geheel in comicbook stijl, worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Vrijwel alle extra’s van deze uitgave zijn te vinden op de zevende schijf. De audiocommentaren en de verwijderde scènes zijn te vinden op de schijf van de betreffende afleveringen en de nooit eerder uitgezonden pilot van de show is te vinden op disc 1. De Mind Reader is te vinden op disc 5.

Pilot: The Tim Kring Cut (71 min.)
Dit is de niet eerder uitgezonden pilot van de show. Een pilot is een proefaflevering die gebruikt wordt om de bazen van het televisiestation te overtuigen van de potentie van een serie. De pilot voor Heroes is nooit uitgezonden, maar vertoont wel veel overeenkomsten met de eerste aflevering op deze uitgave. Enkele scènes duren langer en ook komen er enkele verhaallijnen voorbij die niet in de officiële eerste aflevering te zien zijn. De pilot is bovendien te bekijken met commentaar van bedenker en regisseur van de aflevering, Tim Kring. Hij vertelt enkele zaken over de totstandkoming van de show en vergelijkt deze pilot met de eerste echte aflevering.
Het beeld 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 5.1 (448 kb/s).

Deleted Scenes (49 min.)
Bij vrijwel elke aflevering zijn één of meerdere verwijderde scènes te vinden. In totaal meer dan vijftig verwijderde scènes met een gezamenlijke speelduur van bijna 50 minuten.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s).

Audiocommentaren
Twaalf afleveringen van het eerste seizoen zijn te bekijken met commentaar van de makers. Het gaat om de volgende afleveringen:
- Godsend (Disc 4): Het commentaar wordt verzorgd door Jack Coleman, Leonard Roberts en Sendhil Ramamurthy.
- The Fix (Disc 4): Het commentaar wordt verzorgd door Greg Grunberg, Hayden Panettiere en Natalie Chaidez.
- Distractions (Disc 4): Het commentaar wordt verzorgd door Milo Ventimiglia, Zachary Quinto, Greg Grunberg, Jeanot Szwarc, Jack Coleman en Michael Green.
- Run! (Disc 5): Het commentaar wordt verzorgd door Greg Grunberg, Kevin Chamberlin, Adam Armus en Kay Foster.
- Unexpected (Disc 5): Het commentaar wordt verzorgd door Greg Beeman, Zachary Quinto, Sendhil Ramamurthy en Jeph Loeb.
- Company Man (Disc 5): Het commentaar wordt verzorgd door Jack Coleman, Allan Arkush en Bryan Fuller.
- Parasite (Disc 5): Het commentaar wordt verzorgd door Allan Arkush, Jimmy Jean-Louis en Christopher Zatta.
- .07% (Disc 6): Het commentaar wordt verzorgd door Chuck Kim, Andrew Chambliss en Tim Keppler.
- Five Years Gone (Disc 6): Het commentaar wordt verzorgd door Greg Grunberg, Sendhil Ramamurthy en Jack Coleman.
- The Hard Part (Disc 6): Het commentaar wordt verzorgd door James Kyson Lee, Noah Gray-Cabey en Ian Quinn.
- Landslide (Disc 6): Het commentaar wordt verzorgd door Masi Oka, George Takei en Matthew John Armstrong.
- How To Stop An Exploding Man (Disc 7): Het commentaar wordt verzorgd door Tim Kring, Dennis Hammer en Allan Arkush.

Mind Reader
Een soort puzzle die draait rond de krachten van Matt Parkman. Hij kan de gedachten lezen van andere mensen en door het beantwoorden van enkele vragen kom je erachter welke “Hero” het beste bij jou past. Vervolgens raadt Parkman welk personage dit is. Blijkbaar heeft de beste man echt bijzondere krachten, want het klopt elke keer!
Het beeld is 1.78:1 anamorf en er is geen geluid aanwezig.

Making Of (9 min.)
Beelden uit show en interviews met de cast en crew worden afgewisseld door beelden van achter de schermen. De betrokkenen vertellen hoe het is om de show te maken en welke gedachten er achter zitten.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s).

Special Effects (8 min.)
Mark Kolpack, één van de mannen verantwoordelijk voor de effecten, legt ons uit wat er komt kijken bij het maken van de verschillende digitale effecten in de show. Onder andere het vliegen van Nathan Petrelli en het stilzetten van de tijd door Hiro Nakamura komen aan bod.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s).

The Stunts (10 min.)
Vergelijkbaar met de vorige extra, maar nu staan de stunts onder de aandacht. Stuntman Ian Quinn, die verantwoordelijk is voor de stunts, laat ons zien hoe deze gemaakt worden en ook de acteurs vertellen hoe het was om deze scènes op te nemen.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s).

Profile Of Tim Sale (11 min.)
De schilderijen die het karakter Isaac Mendez maakt in de show worden in het echt gemaakt Tim Sale en hier krijgen wij te horen hoe hij betrokken raakte bij de show. Ook leren wat er komt kijken bij het maken van de tekeningen en wat zijn rol verder was in het maken van de serie.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s).

The Score (8 min.)
De drie mensen die samen de muziek voor de show verzorgen komen hier aan het woord en vertellen hoe ze bij het project betrokken raakten en hoe de muziek tot stand is gekomen. Michael Perfitt is van de technische kant van het opnemen van de muziek en hij vertelt kort hier iets over. De dames Wendy Melvoin en Lisa Coleman (jaja dé Wendy en Lisa van Prince) hebben de muziek gecomponeerd en vertellen waar ze hun inspiratie vandaan halen.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s).

Conclusie

Heroes is een serie die vertelt over gewone mensen zoals jij en ik die plotseling bijzondere gaven bij zichzelf ontdekken. Hun omgang hiermee en de dreigende ondergang van de aarde lopen als een rode draad door de afleveringen vol spanning en mysterie. Verwacht echter geen afleveringen vol met effecten en andere actie, de show draait meer om de karakters en hun transformaties. Toch valt er genoeg te beleven om niet verveeld te raken en iedereen zou deze serie gezien moeten hebben. Alle 23 afleveringen van het eerste seizoen zijn te vinden op deze mooie uitgave. Beeld en geluid zijn dik in orde en ook zijn er veel extra’s aanwezig die een mooi kijk geven in het maken van de show. Ondanks het feit dat deze titel net geen DVD.nl Topper is geworden is het toch een uitgave die fans van de show niet mogen missen. Een zeer sterke serie is een zeer fraaie uitgave.

Laatste reacties

frank33_98  |  02-03-2008

Inderdaad. De nieuwe uitgave heeft thins ipv. de digipack, en kost ook iets minder. (En was inderdaad verkrijgbaar bij de Humo van afgelopen week).
Lees meer >

spiff  |  02-03-2008

Vandaag Seizoen 1 gekocht, en tot mijn verbazing toen ik thuis kwam was het geen digipack maar 7 thins. Ook wel mooi, maar wist niet dat er 2 versie's waren van...
Lees meer >

freaky  |  01-03-2008

Vandaag Seizoen 1 gekocht, en tot mijn verbazing toen ik thuis kwam was het geen digipack maar 7 thins. Ook wel mooi, maar wist niet dat er 2 versie's waren van...
Lees meer >

Timothy  |  09-12-2007

Omdat 24 niet elke keer Niki is en 38 niet elke keer Sylar.
Lees meer >

Khonnor  |  09-12-2007

Omdat dat een rekenkundig spelletje is dat altijd op een bepaalde reeks getallen uitkomt. Kijk maar eens goed de volgende keer: de foto's bij de getallen verand...
Lees meer >

Tom Wollaert  |  08-12-2007

Goede recensie, klein foutje though: Heroes is een serie die verteld over gewone mensen zoals jij en ik die plotseling bijzondere gaven bij zichzelf ontdekken....
Lees meer >

Timothy  |  08-12-2007

Jep, die gaat precies zo. Het lijkt dus elke keer iets anders, maar is in feite steeds dezelfde truc. Wat niet wegneemt dat het een zeer grappige extra is voor ...
Lees meer >

HiddeV  |  08-12-2007

Omdat dat een rekenkundig spelletje is dat altijd op een bepaalde reeks getallen uitkomt. Kijk maar eens goed de volgende keer: de foto's bij de getallen verand...
Lees meer >

Timothy  |  08-12-2007

Omdat dat een rekenkundig spelletje is dat altijd op een bepaalde reeks getallen uitkomt. Kijk maar eens goed de volgende keer: de foto's bij de getallen verand...
Lees meer >

Khonnor  |  08-12-2007

Nee, maar even serieus...dat Mind Reader spel....hoe kan dat? Ik bedoel, het klopt echt telkens....zo freaky...
Lees meer >

Sander Haarmans  |  07-12-2007

Erg leuke serie, heb hem met veel plezier gekeken. Op naar seizoen 2
Lees meer >

Daniël V.  |  07-12-2007

Bijzonder genietbare serie met allemaal catchy personages en veel spanning en mysterie. Ook de actie en effecten zien er voor seriebegrippen heel goed uit. Het ...
Lees meer >

Werner  |  07-12-2007

Ik heb 'm nog altijd blind gekocht en wil 'm zeker gaan zien, niets dan goeds over gehoord... Damn, en ik ging stoppen met blind kopen...
Lees meer >

YAH87  |  07-12-2007

Goeie recensie en heb wel begrip dat het net geen topper is geworden. Jammer dat ze niet Heroes Unmasked als extra konden toevoegen.
Lees meer >

Bettina  |  07-12-2007

Schitterende serie, jammer dat hij geen topper is geworden! :)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Angst Geweld Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:8
Extra's:9
8.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 77
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.