Evan Almighty

Recensent:
Marcel den Haan
08-01-2008

Totaalbeoordeling:

4.8
DVD

Evan Almighty (DVD)
Samenvatting

Evan Baxter (Steve Carell) is bezig met zijn laatste dag als nieuwslezer. Hij is namelijk verkozen om plaats te nemen in het Congres, waar hij zal beginnen aan zijn politieke carrière. Dan staat ineens God voor zijn neus en deze heeft een wel heel vreemd verzoek aan Evan. Hij moet namelijk een ark bouwen en van alle dieren twee exemplaren meenemen. In eerste instantie gelooft Evan de man die zich voordoet als God niet, maar gaandeweg moet hij zich toch schikken in zijn lot. Vol goede moed begint hij aan het bouwen van de ark, maar echt samengaan met zijn nieuwe baan gaat dit niet.

Commentaar

In 2003 verscheen Bruce Almighty met in de hoofdrol Jim Carrey in de bioscoop. Hij speelde een man die voor enige tijd de krachten van God overneemt. Evan Almighty is een los vervolg op deze film en deze keer zien we Steve Carell in de hoofdrol. In de vorige film speelde hij de rivaal van Jim Carrey waar hij samen met hem streed om de positie van nieuwslezer. Carrey had geen zin in een vervolg en daarom ging het project van start met Carell die de rol Evan Baxter opnieuw gestalte geeft. In Bruce Almighty was hij verantwoordelijk voor één van de leukste scènes van de prent, maar helaas haalt de hier besproken film niet het niveau van de vorige. Reden hiervoor is grotendeels dat de humor gewoon niet grappig genoeg is. Aan Steve Carell ligt het niet, hij heeft genoeg komische talenten om grappig genoeg over te komen. Het script is gewoon niet sterk genoeg, erg voorspelbaar en zit bovendien vol met moraliserende boodschappen. Dit wordt gedurende de film steeds erger en het ligt er allemaal gewoon té dik bovenop. Zoals gezegd is Steve Carell voldoende in zijn rol en ook de ondersteunde rollen worden goed neergezet. We zien onder andere Morgan Freeman zijn rol als God herhalen en verder zien we bekende namen als John Goodman en Lauren Graham voorbij komen. Deze rollen zijn echter zwaar ondergeschikt aan die van Carell en de acteurs krijgen weinig kans er iets van te maken. Evan Almighty is een matige komedie die niet genoeg leuke momenten bevat om echt te vermaken. Het is verder een wonder waarom deze film, met een budget van ruim 175 miljoen dollar, de duurste komedie ooit is geworden. Er zijn aardig wat speciale effecten aanwezig, vooral voor het weergeven van de dieren, maar of dit nou zo duur was? Door het moraliserende toontje gedurende de film hebben volwassen kijkers het al snel gezien met deze prent, misschien dat kinderen iets meer lol kunnen beleven aan deze toch al brave komedie.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2007
Speelduur: 90 min
Verpakking: FlexBox Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Duits
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Fins
Ondertiteling: Nederlands, Arabisch, Engels, Fins, En vele andere
Uitgever: Universal Pictures Benelux
EAN: 5050582509571

Extra's

  • Deleted Scenes
  • Bloopers
  • Featurettes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat anamorf op de DVD in het formaat 2.35:1. De kwaliteit van het beeld is prima, maar tevens vrij vlak. Op vrijwel alle punten scoort de transfer een ruime voldoende maar echt spetteren, doet het nergens. Het beeld is mooi scherp met soms wat softe momenten. Het detail is ruim voldoende, maar voorwerpen of personen op de achtergrond zijn soms wat onduidelijk. De kleuren ogen goed verzadigd, fel en natuurlijk. Ook contrast, zwartniveau en schaduwdetail zijn ruim voldoende. Edge enhancement is soms zichtbaar, evenals beeldruis. Ook zien we hier en daar wat lichte aliasing voorbij komen, maar dit slechts een enkele keer.
De film is verdeeld in 20 hoofdstukken en de optionele ondertiteling is duidelijk te lezen en staat op een goede hoogte in het beeld.

Geluidskwaliteit

De originele Engelstalige soundtrack staat in Dolby Digital 5.1 formaat (384 kb/s) op de DVD. Door de aard van de film richt de track zich voornamelijk op de voorste kanalen, waarbij de dialogen netjes uit de centerspeaker komen. De frontspeakers geven de muziek en overige geluiden weer en hier is een mooi stereogeluid te horen. De surrounds worden zo nu en dan gebruikt voor het weergeven van omgevingsgeluiden en dan vooral dieren die veel lawaai maken. Het LFE kanaal is regelmatig actief met een goed gedoseerd laag. De track klinkt verder mooi helder en beschadigingen of ruis zijn niet aanwezig. Een prima track met veel detail die zeker voor een film zoals deze ruim voldoende is.

Extra's

De menu’s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Deleted Scenes (14 min.)
Een reeks verwijderde scènes die de uiteindelijke film niet gehaald hebben. Het geheel wordt ingeleid door Steve Carell. De scènes komen achter elkaar voorbij.
Het beeld is 2.35:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Bloopers (2 min.)
De bekende zaken die fout gingen op de set en Steve Carell die veel aan het improviseren is.
Het beeld is 2.35:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

De Ark-itectuur Van Noahs Ark (6 min.)
In de film is uiteraard een ark te zien die gebouwd wordt door de hoofdpersoon. We zien hier hoe deze ark gemaakt is voor de film en welke versies er zijn.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Noah Worden (6 min.)
Het karakter van Steve Carell ondergaat in de film diverse transformaties tot hij er uitziet als Noah. Hier zien we hoe dit uiterlijk ontworpen is en hoe de baarden en dergelijke gemaakt werden.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Steve Carell Niet In Het Script Voorkomend (3 min.)
Carell had veel lol tijdens de opnames en dat is hier allemaal te zien. Vooral hoe hij improviseert en de lolbroek uithangt.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Dieren Op De Set Twee Aan Twee (12 min.)
In de film zijn veel dieren te zien, sommigen uit de computer, maar ook veel echte dieren op de set. Hier vertellen de acteurs hoe het was om met de dieren te werken en welke problemen er bij komen kijken.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

De Almachtige Milieuvriendelijke Set (5 min.)
Belangrijk onderwerp in de film is het goed omgaan met het milieu en daarom hebben de makers goed op het milieu gelet tijdens het maken van de film. Alle gebruikte materialen weden hergebruikt, werden er bomen neergezet en reden de cast en crew rond op fietsen.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Milieuvriendelijk Zijn Is Makkelijk (4 min.)
Tips van de cast om crew om het milieu te sparen en dus geheel in de lijn van het onderwerp van de film.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Willekeurige Vriendelijke Daden (1 min.)
Wederom wat tips maar nu over willekeurige vriendelijke daden die het leven voor iedereen wat leuker maken, zoals een oud vrouwtje helpen met oversteken of de deur openhouden voor iemand.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Een Stortvloed Aan Visuele Effecten (7 min.)
De makers van de speciale effecten leggen uit hoe deze tot stand zijn gekomen, zoals de overstroming en de vele digitale dieren in de film.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Casting Oproep: Serengeti (2 min.)
Een filmpje waarin diverse dieren zogenaamd gecast worden voor rollen in de film.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Conclusie

Evan Baxter neemt afscheid als nieuwslezer en begint aan zijn nieuwe baan als Congreslid. Hij doet dit vol goede moed, maar hij wordt een beetje dwarsgezeten door niemand minder dan God. Die wil dat Evan een ark gaat bouwen want binnenkort zal er weer een grote overstroming plaatsvinden. In eerste instantie gelooft Evan de man niet, maar al snel kan hij er niet omheen, hij moet toch echt een ark gaan bouwen. Evan Almighty is een los vervolg van de film Bruce Almighty met in de hoofdrol Jim Carrey. Deze keer neemt Steve Carell deze eer waar en hij doet dit vrij aardig. Het script is echter niet grappig genoeg om echt te vermaken en het moraliserende toontje gaat snel vervelen. De DVD is dik in orde met een goede beeld en geluidskwaliteit. Ook zijn er enkele leuke extra’s aanwezig die een aardig beeld geven achter de schermen.

Laatste reacties

Raymond Gelmers  |  26-12-2008

Beter dan Bruce Almighty want dat vond ik echt een boutfilm. Deze kon er net mee door; een zesje. Op HD-DVD ziet de film er wel erg mooi uit. Superveel is er ni...
Lees meer >

Ge_Someone  |  10-01-2008

Ik vond het nog net gaan, je moet natuurlijk niets serieus nemen in het verhaal. De effecten zijn aardig gedaan.
Lees meer >

YAH87  |  09-01-2008

Matige film die nooit echt leuk wordt en zelfs Carell kon dit schip niet redden. :wink: Afrader...
Lees meer >

scheur  |  09-01-2008

En wederom een Jim-Carrey-vervolg zonder JC die genadeloos is geflopt.... Leren ze het dan nooit in Hollywood:roll: Op naar de volgende nachtmerrie; genaamd Ace...
Lees meer >

mortaza  |  08-01-2008

Er is echt niets grappig aan deze film. En die 175 miljoen is in de zakken van hoge bazen gegaan ofzo, want ik zag er niks van terug.
Lees meer >

Hugo R  |  08-01-2008

Ik hoor toch over het algemeen nog wel redelijk positieve verhalen over deze film. Misschien eens aanschaffen over een tijdje als hij wat goedkoper is.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Angst Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:5
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:6
4.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 12
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.