Guido Weijers - Oudejaarsconference 2007

Recensent:
Marcel den Haan
31-01-2008

Totaalbeoordeling:

4.8
DVD

Guido Weijers - Oudejaarsconference 2007 (DVD)
Samenvatting

Net als bij het jaar 2006, geeft cabaretier Guido Weijers op geheel eigen wijze zijn visie op het afgelopen jaar. Deze keer staat uiteraard 2007 centraal en op zijn geheel eigen manier doorloopt Weijers op grappige wijze de vele onderwerpen die in dat jaar centraal stonden. Dit levert veel bekende situaties en feiten voort en ook zaken die allang weer vergeten waren, komen weer bovendrijven. Deze oudejaarsconference nieuwe stijl springt van de hak op de tak, is fysiek en bovendien hoog van tempo. Typisch zoals we van Guido Weijers gewend zijn.

Commentaar

De Brabantse cabaretier Guido Weijers behoort inmiddels al enkele jaren tot de top van Nederland. Hij heeft tot nu toe drie soloprogramma’s op zijn naam staan, namelijk Oxymoron, Myosotis! en XIPNAO!. Deze shows zijn doorgaans uitverkocht en ook de DVD uitgaven en televisieregistraties zijn een groot succes. In 2006 wordt hij gevraagd voor het doen van een oudejaarsconference voor de zender SBS6. De show wordt door ruim een miljoen mensen bekeken en ook de DVD verkoopt vele exemplaren. Geen verrassing dus dat SBS6 voor 2007 wederom richting Weijers keek om weer de oudejaarsconference te doen. Ook deze show trekt weer ruim een miljoen kijkers op oudejaarsavond en mag daarmee wederom een succes genoemd worden. De show is nu dus op DVD verschenen en het moet gezegd worden, Guido Weijers heeft weer een grappige show in elkaar weten te zetten. Je moet wel houden van zijn humor, maar als dit het geval is, zal je je niet vervelen met deze show. Zijn humor staat bekend als vrij hard, maar ook fysiek en van een hoog tempo. Net als in zijn vorige oudejaarsconference maakt hij gebruik van beeldschermen waarop hij beelden laat zien van belangrijke nieuwsitems uit het afgelopen jaar. Ook is weer erg fysiek aanwezig, trekt hij met zijn markante kop weer de raarste gezichten en neemt hij op geheel eigen wijze het jaar 2007 met ons door. We zullen uiteraard niet teveel verklappen, maar zaken als de politiek, programma’s op televisie en de jumpstyle rage krijgen van Weijers genadeloos om de oren.
De Oudejaarsconference 2007 is een leuke show geworden met veel grappen over grote en minder grote nieuwsitems uit 2007. Fans van Weijers weten wat ze kunnen verwachten en dat is harde, fysieke humor. Zij zullen zich dan ook niet vervelen met deze DVD.

Filmspecs

Regisseur

Eric Blom

Acteurs

Medium: DVD
Genre: Cabaret, Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2008
Speelduur: 58 min
Verpakking: FlexBox Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Nederlands
  • Dolby Digital 2.0 - Nederlands
Ondertiteling: Geen
Uitgever: Universal Pictures Benelux
EAN: 5050582538199

Extra's

  • Deleted Scenes
  • Fotoshoot Backstage
  • De TV-Opname Backstage
  • Guido Bij SBS6

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De DVD heeft een 1.78:1 anamorf beeldformaat en is bovendien goed van kwaliteit. De show ziet er beter uit als op televisie en vooral de scherpte van het beeld is met sprongen vooruit gegaan. De kleuren ogen natuurlijk, maar kunnen soms wat oververzadigd overkomen. Dit wordt echter veroorzaakt door de belichting en daarom niet te wijten aan de transfer. Ook contrast, zwartniveau en schaduwdetail zijn ruim voldoende te noemen. Filmgrain is aanwezig, evenals wat lichte aliasing. Het blijft allemaal binnen de perken en zeker voor een show zoals deze, is de beeldkwaliteit ruim voldoende.
De show is verdeeld in 12 hoofdstukken en er is geen ondertiteling aanwezig.

Geluidskwaliteit

Op de DVD zijn twee geluidssporen te vinden, uiteraard in de originele Nederlandse taal. Het betreft een Dolby Digital 5.1 track (448 kb/s) en een Dolby Digital 2.0 track (224 kb/s). Beide tracks klinken mooi helder, maar de 5.1 track laat een wat beter verdeeld geluidsbeeld horen. De surrounds worden af en toe gebruikt voor het weergeven van het aanwezige publiek en de momenten waarop wat muziek te horen. Zo is er de scene waarin Weijers gaat jumpstylen en hier klinkt het geluid mooi ruimtelijk. Hier komt ook het LFE kanaal om de hoek kijken die het geheel wat meer impact geeft. De dialogen komen netjes uit de centerspeaker en de frontspeakers laten het publiek en overige geluiden horen. Beschadigingen of ruis zijn niet aanwezig. De 2.0 track klinkt eveneens voldoende, maar uiteraard minder dynamisch dan de 5.1 track.

Extra's

De menu's worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Deleted Scenes (4 min.)
Drie momenten uit de show die de uiteindelijke televisieregistratie en DVD niet gehaald hebben. Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Fotoshoot Backstage (2 min.)
Een reeks aan foto’s komt automatisch voorbij waarbij de voorbereidingen zien voor het opnamen van de show.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

De TV-Opname Backstage (3 min.)
Vergelijkbaar met de vorige extra, maar hier zien we bewegende beelden van de voorbereidingen, zoals het opzetten van de camera’s, de repetities en Guido Weijers die zich klaarmaakt om het toneel op te gaan.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s). Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Guido Bij SBS6 (4 min.)
Een nieuwsitem van het SBS6 programma Shownieuws waarbij wordt teruggeblikt op de oudejaarsshow van 2006 en het feit dat Weijers een contract heeft getekend bij SBS6 voor nog enkele oudejaarsconferences.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Conclusie

Net als aan het einde van 2006 neemt cabaretier Guido Weijers ons andermaal mee op een lachwekkende tour door het afgelopen jaar. Deze oudejaarsconference over het jaar 2007 werd uitgezonden op SBS6 op oudejaarsavond en was een groot succes. Nu dus verkrijgbaar op DVD en op geheel eigen wijze neemt Weijers ons mee op reis langs belangrijke en minder belangrijke gebeurtenissen van het afgelopen jaar. De fans van Weijers zullen zich zeker vermaken met deze show en weten wat ze kunnen verwachten. Harde en fysieke humor, gebracht op kenmerkende wijze. De DVD heeft een goede beeld en geluidskwaliteit en ook zijn er enkele korte extra’s aanwezig. Die voegen helaas niet al te veel toe, maar iets is beter dan niets.

Laatste reacties

Martin van Tuijl  |  04-02-2008

De man pakt en raakt me niet. Hij zal best leuke grappen hebben, maar na 10 minuten zakt de moed me in de schoenen. Niet aan mij besteed.
Lees meer >

EmDee  |  31-01-2008

Dat ie die kranteknipsels doorneemt vind ik geweldig. Politie pakt serieverkrachter. Dan denk ik: goed! Weet zo'n kerel ook eens hoe dat voelt. :D
Lees meer >

Jeroen D  |  31-01-2008

Deze op TV gezien. Geen Hans Teeuwen maar komt behoorlijk dichtbij ;)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:7
Extra's:4
2.7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 9
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.