Hot Fuzz

Recensent:
Marcel den Haan
10-02-2008

Totaalbeoordeling:

7.5
DVD

Hot Fuzz (DVD)
Samenvatting

Nicholas Angel (Simon Pegg) is politieagent in Londen. Hij is heel goed in zijn baan, volgens zijn bazen zelfs té goed. Hij zet door zijn optreden zijn collega’s voor schut en daarom besluiten ze Nicholas weg te promoveren. Hij wordt overgeplaatst naar het rustige dorpje Sandford. Hij wordt partners met Danny Butterman (Nick Frost), een wat overijverig persoon. Nicholas heeft grote moeite zich aan te passen aan het rustige dorpsleven en vreest van verveling om te komen. Dan is er ineens wat te doen als er twee mensen om het leven komen bij een auto-ongeluk. Nicholas is de enige die denkt aan vuil spel en is snapt er niks van als zijn theorie geen bijval krijgt. Wanneer nog enkele personen de dood vinden weet hij zeker dat er iets aan de hand is. Hij maakt zich klaar uit te vinden wat aan de hand is en dat lijkt meer te zijn dan hij vooraf had kunnen bedenken.

Commentaar

Simon Pegg en Nick Frost maakten in Engeland furore met de televisieserie Spaced. Ze speelden de hoofdrol en Simon Pegg schreef ook enkele afleveringen. Ook Edgar Wright werkte mee aan deze serie en wel als regisseur. Met zijn drieën maakten ze in 2004 de film Shaun of the Dead. De film nam het zombiegenre op de hak en dit op zeer overtuigende wijze. Het verhaal zat vol met verwijzingen naar diverse klassiekers uit het genre, overgoten met een komediesausje. De drie heren werkten andermaal samen voor het hier besproken Hot Fuzz en deze keer krijgen we een parodie op de actiefilm en in het bijzonder de politiefilms. Wederom kan de prent erg geslaagd genoemd worden en is een genot om naar te kijken. Vooral de echte filmfan komt aan zijn trekken met de talloze verwijzingen naar actieklassiekers. De oneliners, de typische actiemomenten, de cameravoering, het komt allemaal voorbij. Zelfs na meerdere kijkbeurten zijn er nog zaken te ontdekken die je misschien de eerste keer ontgaan zijn. Daarnaast is het verhaal erg onderhoudend en goed geschreven door Pegg en Wright. De film werkt als komedie maar ook als actiefilm en het succesvol combineren van twee genres zagen we ook in Shaun of the Dead. De actiescènes zijn verder prima gemaakt en kunnen zich makkelijk meten met die uit een Hollywoodfilm. Simon Pegg neemt ook hier een hoofdrol voor zijn rekening en laat zien geen eendagsvlieg te zijn. Hij viel voor deze rol enkele kilo’s af en speelt het geheel erg overtuigend. Uiteraard krijgt hij weer hulp van zijn maatje Nick Frost en het is duidelijk dat de twee goed op elkaar zijn ingespeeld. Naast deze twee acteurs zien we nog enkele bekende acteurs in ondersteunende rollen. Zo speelt voormalig James Bond Timothy Dalton één van de slechteriken en hij doet dit op hilarische wijze. Ook Bill Nighy, Davy Jones uit Pirates of the Caribbean, komt voorbij en verzorgen Cate Blanchett, Steve Coogan en regisseur Peter Jackson een kort cameo-optreden.
Hot Fuzz is een vermakelijke actiekomedie die op overtuigende wijze het actiegenre op de hak neemt. De film werkt zowel als actiefilm, met enkele goedgemaakte actiescènes, en als komedie met een reeks goed getimede grappen en verwijzingen naar klassiekers uit het genre. Hoofdrolspeler Simon Pegg speelt een erg goede rol, op passende wijze ondersteund door zijn maatje Nick Frost. Hot Fuzz is een aanrader voor iedere actiefan en mensen die houden van komedies met een vleugje actie.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie, Komedie/Humor, Misdaad
Regio: 2
Jaar: 2007
Speelduur: 115 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
  • Dolby Digital 5.1 EX - Engels
  • Dolby Digital 5.1 EX - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
Uitgever: Universal Pictures Benelux
EAN: 5050582491289

Extra's

  • Deleted Scenes
  • Storyboards
  • Trailers
  • Bloopers
  • De Man Die Agent Wilde Zijn
  • Commentaar
  • Filmboek
  • Hot Funk: De TV Versie

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat anamorf op de DVD in het formaat 2.35:1. De beeldkwaliteit is prima te noemen en we krijgen een natuurlijk ogend beeld te zien. Het beeld is mooi scherp en bevat redelijk wat detail. De kleuren ogen natuurlijk en goed verzadigd. Ook contrast, zwartniveau en schaduwdetail zijn dik in orde. Filmgrain is aanwezig, evenals wat lichte aliasing. Verder zijn er geen artefacten te bespeuren. Beschadigingen of ruis komen ook niet voor. Een prima beeldkwaliteit die er natuurlijk uitziet en goed bij de film past. Echt van het scherm knallen doet de transfer niet, maar ruim voldoende is het allemaal wel.
De film is verdeeld in 28 hoofdstukken en de optionele ondertiteling is duidelijk leesbaar en staat op een goede hoogte in het beeld.

Geluidskwaliteit

Hot Fuzz is te bekijken met een Dolby Digital 5.1 EX track (384 kb/s) in onder andere de originele Engelse taal. De track is geflagd als zijnde een EX track. Het geluid past prima bij de sfeer van de film. In het begin is de film wat rustig en richt het geluid zich op de voorste kanalen. De dialogen klinken helder, zijn prima te volgen en komen netjes uit de centerspeaker. De frontspeakers worden gebruikt voor de muziek en overige geluiden. De surrounds laten hier ten behoeve van de ruimtelijkheid wat omgevingsgeluiden horen. Anders is het tegen het einde van de film als het helemaal losgaat qua actiescènes. Dan worden de surrounds regelmatig bediend met effecten en ontstaat er een dynamische track met veel ruimtelijkheid. Het LFE kanaal ondersteunt het geheel met een goed gedoseerd laag, wat de actiescènes meer impact geeft. Beschadigingen of ruis zijn niet aanwezig. Een prima track, die helaas op de DVD staat met een onnodig lage bitrate. Een hogere bitrate had wellicht iets meer detail laten horen en dit had de track zeker ten goede gekomen.

Extra's

De menu’s worden weergegeven in het formaat 1.78:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

De Man Die Agent Wilde Zijn (3 sec.)
Simon Pegg en Nick Frost spelen een scene uit de film op een absurde wijze.
Het beeld is 2.35:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Bloopers (10 min.)
De bekende zaken die fout gingen tijdens de opnames van de film. Blijkbaar was dat vrij veel of hadden de makers gewoon veel lol, want we krijgen maar liefst 10 minuten aan bloopers.
Het beeld is 2.35:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Storyboards
Wanneer deze extra geactiveerd wordt, is de film te bekijken met een direct vergelijk van enkele scènes en de gemaakte storyboards. Tijdens de film verschijnt er een logo in beeld en wanneer op de Enter knop gedrukt wordt, verschijnen er enkele storyboards van de betreffende scène.

Deleted Scenes (20 min.)
In totaal zijn er 22 verwijderde scènes te bekijken, met of zonder commentaar van de regisseur. De scènes zijn los van elkaar te bekijken of allemaal achter elkaar.
Het beeld is 2.35:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Trailers
Hier zijn twee trailers en twee TV Spots van de film te bekijken.
Het beeld is 2.35:1 letterboxed en 2.35:1 anamorf. Het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Commentaar
Regisseur Edgar Wright en schrijver/acteur Simon Pegg leveren commentaar tijdens de film. De twee vertellen veel over het maken van de film, de vele verwijzingen naar actieklassiekers en hoe het was om de film te maken. Het commentaar is erg leuk om naar te luisteren en de twee mannen hebben het duidelijk naar hun zin en zijn trots op hun uiteindelijke film.

Filmboek: De Andere Kant (21 sec.)
Een kijkje in het kladblok van Danny Butterman, een karakter uit de film. Hij heeft hier een soort stripverhaal getekend dat tot leven komt als de pagina’s snel na elkaar doorgebladerd worden.
Het beeld is 2.35:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Hot Funk (De TV Versie) (3 min.)
Volgens een kort tekstscherm waren de makers van de film contractueel verplicht een nettere versie van de film te maken voor televisie. Hier zien we enkele scènes voorbij komen uit die versie met aangepast taalgebruik.
Het beeld is 2.35:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Conclusie

Nicholas Angel is politieagent in Londen. Hij is erg goed in zijn werk, zelfs zo goed dat hij zijn collega’s voor schut zet. Zijn bazen besluiten hem naar over te plaatsen naar een rustig dorpje waar hij eens lekker tot rust kan komen. In het begin gebeurt er inderdaad niet veel in het kleine stadje, maar dan beginnen al snel enkele mensen de dood te vinden. Nicholas denkt dat er iets vreemds aan de hand is in het dorp en gaat op onderzoek uit. Hot Fuzz is een film van de makers van Shaun of the Dead. Deze keer nemen zij de actiefilm op de hak en doen dit wederom op doeltreffende wijze. De film overtuigt als komedie, maar ook als actiefilm op zich. De DVD heeft een prima beeld en geluidskwaliteit. Er zijn een reeks extra’s aanwezig die dieper ingaan op het maken van de film.

Laatste reacties

Richard B.  |  03-11-2008

Ik vond hem erg leuk. De film ligt wel wat in het verlengde van Shaun of the dead, maar qua verhaal vind ik deze eigenlijk beter. De humor is wel een beetje ver...
Lees meer >

Puts  |  11-02-2008

Geweldige film! Alleen een verschrikkelijk slappe dvd uitgave! Extra's die weinig tot niks toevoegen. Alleen het audiocommentaar en de deleted scenes. De rest...
Lees meer >

Lagomorph  |  11-02-2008

Heb deze op Lowlands gezien afgelopen jaar. Ik vond hem echt helemaal geweldig. Als ze op deze manier doorgaan met films maken ben ik het drietal echt nog lang ...
Lees meer >

Roy Langeveld  |  11-02-2008

Mijn beoordeling zit een beetje tussen geweldig en okey in. De film werd verkocht als een volbloed parodie op de typische Hollywood-actiefilm, maar dat gebeurt ...
Lees meer >

Mich  |  10-02-2008

Heb deze van onze Engelse overburen laten komen omdat ik na Shaun ... toch wel benieuwd was. Tal van positieve beoordelingen en ook negatieve overtuigden me dat...
Lees meer >

Dennis Oosterhuis  |  10-02-2008

Hij beviel mij, na het geweldige "Shaun of the Dead" juist weer wel. Hele leuke film! :D
Lees meer >

Jeroen D  |  10-02-2008

De afknapper van 2007. Na het geweldige Shaun of the Dead waren de verwachtingen hoog maar dat deze film zo'n afknapper zou worden dat had ik niet verwacht. De...
Lees meer >

martini  |  10-02-2008

Leuke film. Heb niet altijd kunnen lachen om de grappen, maar toch zeker een aanrader
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:6
7.1

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 13
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.