Hotel Babylon - Seizoen 2

Recensent:
Marcel den Haan
22-04-2008

Totaalbeoordeling:

7.8
DVD

Hotel Babylon - Seizoen 2 (DVD)
Samenvatting

Vrijwel iedereen heeft wel eens gelogeerd in een hotel, een simpel hotel of misschien zelfs een vrij luxe hotel. Hotel Babylon is zo’n verblijf dat valt in de luxe klasse en hier is alles mogelijk. Gelegen in een dure wijk in Londen, ontvangen de medewerkers van het hotel de meest uiteenlopende gasten en probeer die maar eens allemaal tevreden te houden. Het hotel wordt min of meer geleidt door manager Rebecca Mitchell (Tamzin Outhwaite), een beeldschone vrouw die weet hoe een hotel gerund moet worden. Ze heeft diverse medewerkers tot haar beschikking, die allemaal hun eigen taak hebben. Zo hebben we Charlie Edwards (Max Beesley), de man die direct onder Rebecca valt en vaak gebruikt wordt om de vuile zaakjes op te knappen. Portier Tony Casemore (Dexter Fletcher) is de man die je moet hebben als je iets geregeld wilt hebben, van theaterkaartjes tot prostituees. Hotel Babylon is een hotel waar alles kan en vrijwel alles mag en de medewerkers doen er alles aan het je naar de zin te maken.

Commentaar

Hotel Babylon is een serie van de Britse zender BBC en geeft ons een kijkje in de wereld van de dure hotels. Het betreffende hotel staat in Londen en mag zich rekenen tot de vijfsterrenhotels, wat betekent dat er alleen zeer belangrijke of rijke gasten komen. Deze gasten hebben de meest bizarre wensen en een kamer vol prostituees is hier geen probleem. De show draait in feite niet om de gasten, maar om het personeel dat moet zien om te gaan met de druk die komt kijken bij werken in een zaak zoals deze. Ook de bizarre eisen van de gasten zijn soms een bron van spanning, alsmede de onderlinge rivaliteit. De serie heeft inmiddels het derde seizoen afgerond op televisie en hier bespreken wij het tweede seizoen, dat nu te koop is op DVD. Gedurende de afleveringen in het eerste seizoen en ook dit tweede, maken we kennis met het personeel van Hotel Babylon en krijgen we te zien hoe een hotel zoals deze gerund moet worden. Verantwoordelijke hiervoor is de manager Rebecca Mitchell, een vrouw die erg ver gaat in haar streven om het haar gasten naar de zin te maken. Een ander belangrijk personage is Charlie Edwards en hij is de assistent manager en dus rechterhand van Rebecca. Dit karakter wordt gebruikt om de show te vertellen, dus vanuit zijn standpunt. Verder lopen er nog een reeks personeelsleden rond, die allemaal hun eigen taak hebben binnen het bedrijf. De rollen worden allemaal goed neergezet en de acteurs doen hun taak naar behoren. De onderlinge chemie is prima en de acteurs zijn goed op elkaar ingespeeld. De show zelf kan grappig genoemd worden en onderhoudend. Het geheel wordt gebracht met een zekere luchtigheid en dit werkt verfrissend. Een serie dus waar je gewoon van kan genieten en die niet te zwaar om de maag ligt. De afleveringen zijn goed geschreven en de humor wordt regelmatig afgewisseld met het nodige drama. De show is dan ook aan te raden voor mensen die wel houden van series waarin het niet al te serieus wordt. De luchtigheid van de show en de humor is zeker niet voor iedereen weggelegd en soms wordt het allemaal iets te luchtig en te onzinnig. Dit weerhoudt de serie ervan een echte topper te worden, maar het geheel voldoet zeker voor een aantal uren vermaak.

In deze uitgave zijn alle acht de afleveringen van het tweede seizoen te vinden, verdeeld over vier schijven. Elke disc bevat dus twee afleveringen en de schijven zijn verpakt in keepcases, die op hun beurt weer in een slipcase geleverd worden.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Komedie/Humor, TV
Regio: 2
Jaar: 2007
Speelduur: 400 min
Verpakking: Keep Case (4x)
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Just Entertainment
EAN: 8717344733175

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De afleveringen staan anamorf op de DVD’s in het formaat 1.78:1. Het beeld ziet er goed uit, zeker voor een televisieserie. De afleveringen spelen zich grotendeels binnen af en daarom komt het geheel wat somber en donker over. De scherpte is ruim voldoende en de kleuren ogen natuurlijk en goed verzadigd. De echt donkere scènes ogen soms wat te donker, duidelijk is niet of dit met opzet is gedaan. Contrast en schaduwdetail zijn dan ook voldoende, maar niet perfect. Het zwartniveau is wel dik in orde en de verschillende tinten zwart zien er goed uit. Artefacten komen eigenlijk nauwelijks voor, alleen soms wat lichte aliasing en beeldruis. Een prima beeldkwaliteit dus en één die goed de pracht en praal binnen het hotel weergeeft.
De afleveringen zijn verdeeld in 7 hoofdstukken en de optionele Nederlandse ondertiteling is duidelijk leesbaar en staat op een goede hoogte in het beeld.

Geluidskwaliteit

Het geluid wordt verzorgd door een Dolby Digital 5.1 track (448 kb/s) in de originele Engelse taal. De show bestaat voornamelijk uit dialoog, dus het mag geen verrassing zijn dat de het geluid zich voornamelijk op de voorste kanalen richt. De tracks klinken mooi helder en laten veel detail horen. De dialogen zijn goed te volgen en komen netjes uit de centerspeaker. De frontspeakers geven de overige geluiden weer en de aanwezige muziek. Hier is een mooi breed stereogeluid te horen, met een goede scheiding van de kanalen. De surrounds worden zoals gezegd niet al te veel gebruikt, maar soms zijn hier wat omgevingsgeluiden te horen. Het LFE kanaal ondersteunt vooral de muziek en de dosering is niet helemaal in orde. De subwoofer overheerst soms nogal en het aanwezige laag gaat te diep door. Deze momenten komen gelukkig niet al te veel voor en de tracks voldoen dan ook ruimschoots.

Extra's

De menu’s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s).

Er zijn helaas geen extra’s aanwezig op deze uitgave.

Conclusie

Hotel Babylon is een serie van de BBC en gaat over het gelijknamige hotel, dat te vinden is in Londen. Het betreft hier een vijfsterrenhotel, dus luxe en klantvriendelijkheid is wat de gasten hier vinden. Het personeel doet er alles aan om het de gasten zo veel mogelijk naar hun zin te maken en dit betekent meegaan in de meest vreemde en absurde wensen die sommige mensen hebben. De show draait om verschillende karakters die allemaal werken in het hotel. Gedurende de show leren we ze steeds beter kennen en van hun plaats in het personeelsbestand. De show zit vol humor, die soms wat overdreven genoemd kan worden, en dit wordt afgewisseld met momenten van drama. Het geheel wordt erg luchtig gebracht en de afleveringen zijn goed geschreven. Toch is de serie niet voor iedereen weggelegd en veel mensen zullen de humor te absurd vinden en de verhaallijnen niet pakkend. Beeld en geluid van deze uitgave zijn ruim voldoende, maar helaas zijn er geen extra’s aanwezig. Alle acht de afleveringen van dit tweede seizoen zijn te vinden in deze uitgave, die geleverd wordt op vier schijven.

Laatste reacties

mac  |  24-04-2008

Ikzelf kan het bevestigen, voor wat het waard is. Als iemand me niet gelooft mag 'ie altijd eens naar mijn opnamen van de BBC komen kijken en vergelijken. Neem ...
Lees meer >

Werner  |  22-04-2008

Ik neem het zomaar van je aan Werner, aangezien ik de serie niet op TV gezien heb. Kwalijke zaak en ik zal de recensie dan ook aanpassen en hier melding van ma...
Lees meer >

Marcel den Haan  |  22-04-2008

Ik neem het zomaar van je aan Werner, aangezien ik de serie niet op TV gezien heb. Kwalijke zaak en ik zal de recensie dan ook aanpassen en hier melding van mak...
Lees meer >

Werner  |  22-04-2008

Volgens dvdinfo.be (http://www.dvdinfo.be/bespreking.php?id=4138) bevat seizoen 2 de ingekorte versies. Kan iemand dit bevestigen?? Ikzelf kan het bevestigen, ...
Lees meer >

Antonio 'Tony' Montana  |  22-04-2008

Volgens dvdinfo.be (http://www.dvdinfo.be/bespreking.php?id=4138) bevat seizoen 2 de ingekorte versies. Kan iemand dit bevestigen??
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:0
8.6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 10
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.