Kings of South Beach

Totaalbeoordeling:

4
DVD

Kings of South Beach (DVD)
Samenvatting

Chris Troiano (Jason Gedrick) is eigenaar van een goedlopende dancing/nachtclub in Miami South Beach. De club loopt zo goed dat uitbreiding dringend nodig is. Kort daarna vind een explosie plaats in de club. Enkele maanden later opent Troiano een veel grotere dancing/nachtclub genaamd Liquid. Tot zijn gasten horen beroemdheden als Versace en Madonna. De mensen staan in lange rijen om in de club toegelaten te worden. Andy Burnett (Donnie Wahlberg) heeft zich een positie naast Troiano bemachtigd . In Troiano’s vorige club begonnen als uitsmijter, is hij nu de rechterhand van de grote baas. Politieagent Houlton (Frank John Hughes) heeft het op Troiano voorzien. Hij wil koste van het kost bewijzen dat in de dancing van Troiano coke wordt gesnoven. Maar bij een plotse inval van de politie wordt niets gevonden. Troiano krijgt onverwachts bezoek van de Russische mafia, die een oude rekening willen vereffenen. Waarom gaat Troiano daarna op bezoek bij maffiabaas Allie Boy (Steven Bauer). Burnett waarschuwt Troiano dat hij gevaarlijk spel speelt, maar Troiano lijkt het niet te horen. Troiano vermoedt dat een verrader in zijn team zit, maar wie?

Commentaar

Let op: onderstaande beschrijving bevat spoilers!
Kings of South Beach begint met de melding “Based on a true story” (gebaseerd op een waar gebeurd verhaal). Schrijver Nicholas Pileggi, bekend van onder andere de scripts van de misdaadfilms Goodfellas (1990) en Casino (1992), schreef het script voor deze televisiefilm. De film vertelt het verhaal van de beruchte Miami clubeigenaar Chris Paciello, de samen met partner Ingrid Casares het gezicht waren van het nachtleven in Miami. Door een undercoveractie van de politie werd Paciello, die banden onderhield met de maffia, uiteindelijk gearresteerd. In ruil voor strafvermindering werkte Paciello mee met de politie en werd in een ‘getuigen beschermingsprogramma’ geplaatst. In basis zou Kings of South Beach een goede politiethriller kunnen zijn. En met scriptschrijver Nicholas Pileggi zou je dat ook verwachten. Helaas, niets is minder waar. Het script van Kings of South Beach blijft hangen in een zeer oppervlakkige uitwerking. Nadruk van aandacht is de clubeigenaar en zijn rechterhand. Nergens wordt meer over achtergrond vertelt of uitgelegd. Heel kort wordt de aansluiting gemaakt met een eerdere beroving van een Russische maffiabaas Petrov. Het politieonderzoek zit nauwelijks in de aandacht, slecht een incidenteel shot waarin onbekenden foto’s van het duo Troiano / Burnette maakt met daarna een verwijzing naar een bord waarop de foto’s worden opgehangen. Meer niet. Het nu gepresenteerd verhaal zou makkelijk in de helft van de tijd vertelt kunnen worden, want de film heeft teveel nietszeggende scènes met alleen mooie plaatjes en irritante elektronische jaren ’90 muziek. Deze loze scènes halen de snelheid en aandacht uit het verhaal. Qua acteerwerk is de film redelijk met Donnie Wahlberg en Jason Gedrick in de hoofdrollen. Acteur Steven Bauer zie je slecht enkele minuten in de film. De film is zoals gezegd gebaseerd op een waar gebeurd verhaal, maar feitelijk net als meestal de realiteit, erg saai en niet interessant genoeg om 90 minuten mee te vullen.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Thriller
Regio: 2
Jaar: 2007
Speelduur: 87 min
Verpakking: Keep Case
Resolutie: 576i (PAL)
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Hongaars
  • Dolby Digital 5.1 - Pools
  • Dolby Digital 5.1 - Tsjechisch
Ondertiteling: Nederlands, Arabisch, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
EAN: 8712609670509

Extra's

  • Trailers

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat in het beeldformaat 1.78:1 anamorf op deze DVD. De beeldkwaliteit is redelijk. Kleuren zijn helder, goed verzadigd en ogen natuurlijk. Scherpte en detaillering van het beeld zijn ruim voldoende. Alleen bij snel bewegende beelden verliest het beeld detail, maar verder oogt het beeld redelijk scherp maar niet echt gedetailleerd. De buitenscènes zien er op dat gebied duidelijk beter uit dan de binnenscènes met gedempt licht. Bij deze donkere scènes is beeldruis ook nadrukkelijker te zien. Het beeld is verder vrij van ongerechtigheden. De film is opgedeeld in 12 chapterstops. De optionele ondertiteling (wit) is duidelijk leesbaar en staat onder in het filmbeeld geplaatst.

Geluidskwaliteit

Bij de Engelstalige soundtrack is een Dolby Digital 5.1 surroundtrack (448 kb/s). De soundtrack klinkt voldoende ruimtelijk met de nadruk van de soundtrack op de voorste kanalen. De frontspeakers geven de muziek een goede stereospreiding. De surrounds zorgen heel subtiel voor de ruimtelijkheid. De overige filmgeluiden komen met nadruk uit de voorste speakers, ook hier subtiel gebruik van de surroundspeakers. Het LFE kanaal wordt beperkt gebruikt. Dialogen komen uiteraard via de centerspeaker.

Extra's

Het breedbeeld menuscherm is statisch zonder achtergrondgeluid. Deze DVD uitgave heeft geen extra. Wel is een aantal trailers van andere Sony Pictures uitgaven aanwezig.

Conclusie

King of South Beach is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal, waarin de dancing/nachtclubeigenaar Chris Paciello centraal staat. In de film heet deze man Chris Troiano en wordt gespeeld door Jason Gedrick. Troiano heeft een succesvolle dancing/nachtclub, maar wordt door de politie verdacht van illegale praktijken. Zijn rechterhand Andy Burnett, een rol van Donnie Wahlberg, waarschuwt Troiano dat hij gevaarlijk spel speelt, maar Troiano lijkt het niet te horen. Troiano vermoedt dat een verrader in zijn team zit, maar wie? De kwaliteit van beeld en geluid van deze televisiefilm op deze Sony Pictures uitgave zijn redelijk. Extra’s heeft de uitgave niet.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Geweld Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
4

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:4
Beeldkwaliteit:6
Geluidskwaliteit:7
Extra's:0
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.