Without A Trace - De Complete Serie 4

Recensent:
Alexander de Mol
21-07-2008

Totaalbeoordeling:

8.5
DVD

Without A Trace - De Complete Serie 4 (DVD)
Samenvatting

Al jaren lost het speciale team van FBI onderzoekers - hoofdagent Jack Malone, Samantha Spade, Vivian Johnson, Danny Taylor en Martin Fitzgerald - de moeilijkste zaken van vermiste personen in New York op. Nu voegt zich een nieuwe agent bij het team: Elena Delgado, die eerst bij de afdeling zedenzaken van de NYPD werkte. Ze stort zich in de extreme wereld die dag en nacht doorgaat van nauwkeurig opgestelde tijdschema’s, dubbel gecontroleerde aanwijzingen, psychologische profielen en adembenemde actie. In dit seizoen verdwijnen de meest uiteenlopende mensen, van een atlete die graag aan de Olympische Spelen deel wil nemen, een veteraan van de FBI en een moeder uit een buitenwijk tot een huurling die banden heeft met terroristen. Zijn ze vermoord? Ontvoerd? Hebben ze zelfmoord gepleegd? Of zijn ze gewoon weggelopen omdat hun leven te erg was om te verdragen?

Disc 1

Aflevering 1 – Showdown
Vermist: Emil Dornvald, een huurling die Martin en Danny neerschiet en de van terrorisme verdachte gevangene die ze bij zich hadden vermoordt. Als Martin ernstig gewond in het ziekenhuis ligt laat Danny – die alleen een paar schrammen heeft – zijn gevoel de overhand krijgen als hij samen met Jack op Dornvald jaagt.

Aflevering 2 – Safe
Vermist: Ryan Wallace, een briljante leerling van 15 die wordt gekweld door de dood van zijn vader door een straatrover en zijn eigen herinneringen als ooggetuige van 9/11. Ryan werd gepest door zijn populairdere klasgenoten en wil misschien een bom leggen op school.

Aflevering 3 – From the Ashes
Vermist: Een knappe jonge prostitutee met een lange lijst klanten en een plotselinge behoefte aan geld. In haar verbrande zwarte notitieboekje, dat in haar flat wordt gevonden, staat misschien een belangrijke aanwijzing. Het nieuwste teamlid van de MPU, Elena Delgado, een ervaren agente maar nieuw bij de FBI, gaat mee op onderzoek.

Aflevering 4 – Lost Time
Vermist in 1998: Studente Skye Petersen. Ze had een verhouding met haar docent, een getrouwde man die toegaf haar te hebben vermoord toen Jack hem ondervroeg. Nu is er een video opgedoken waar iemand op staat die op Skye lijkt, met haar rugzak en haar identiteitsbewijs. Jack wil haar vinden, zelfs als zo wordt bewezen dat hij een onschuldige heeft laten opsluiten.

Aflevering 5 – Honor Bound
Vermist:Wendy Kim, een jonge Koreaans-Amerikaanse vrouw die wil ontsnappen aan haar traditioneel ingestelde ouders en haar uitzichtloze baantje in de winkel van de familie. Het onderzoek van het team leidt ze naar een online wereld van computerafspraakjes, seksadvertenties op internet en cyberstalking.

Aflevering 6 – Viuda Negra
Vermist: James Costin, een rijke Amerikaan, op straat ontvoerd in een Mexicaans vakantieoord terwijl zijn vrouw angstig toekeek. Terwijl de rest van het team aanwijzingen in New York nagaat, gaan Jack en Danny naar het zuiden over de grens, waar ze dankzij Jacks ervaring in het oplossen van misdaden en Danny’s kennis van de Spaanse taal een web van bedrog ontrafelen.

Aflevering 7 – The Innocents
Vermist: Bill Shields, wiens leven instortte toen zijn tienerdochter acht maanden eerder aan leukemie stierf. Het team is ook op zoek naar een klein meisje met een lief gezichtje, het slachtoffer van verontrustende kinderporno die in het huis van Shields werd aangetroffen.

Aflevering 8 – A Day in the Life
Door angstige ogen: Kijkers beleven de zoektocht naar een vermiste 15-jarige jongen mee door de ogen van zijn ouders. Waarom deelt het team niet al zijn bevindingen met de ouders? Hoe kunnen een liefhebbende vader en moeder verdachten zijn? En hoe kunnen ze omgaan met het gevoelige bewijs dat het team ontdekt over het geheime leven van hun zoon?


Disc 2

Aflevering 9 – Freefall
Vermist: FBI veteraan Max Cassidy. De partner van Max, Jimmy Haggerty, werd vermoord terwijl ze samen aan een zaak over bedrijfsgeheimen werkten. Zijn verdwijning wijst er misschien op dat hij als volgende op de dodenlijst stond. Of misschien heeft het er te mee te maken dat Jimmy Max net voor zijn dood bedreigd had.

Aflevering 10 – When Darkness Falls
Vermist: Een gevoel van eigenheid. Sam helpt een vriend bij Maatschappelijk Werk zoeken naar de identiteit van een knappe, welbespraakte jonge vrouw die geen idee heeft wie ze is. Frank, de vader van Jack, heeft Alzheimer en vindt het vreselijk de controle te verliezen over heel gewone beslissingen in zijn leven.

Aflevering 11 – Blood Out
Vermist: Verpleegkundige van het jaar Cole Warren, nadat hij een neergeschoten verkrachter had opgelapt. Cole was ontsnapt aan een jeugd in een bende, maar het lijkt erop alsof zijn jeugd hem toch heeft ingehaald. Jack voelt zich aangetrokken tot Anne Cassidy, de knappe weduwe van Max Cassidy.

Aflevering 12 – Patient X
Vermist: Psychotherapeute Gina Hill, ontvoerd twerijl ze in haar auto stapte na het werk. Het team denkt eerst dat de dader een patiënt van Gina is, maar al snel blijkt dat gestoorde patiënten niet de enige mogelijk gevaarlijke mensen in haar leven zijn. Ondertussen kampt Martin met de nasleep van zijn verwonding.

Commentaar

Aflevering 13 – Rage
Vermist: Claire Hunter, een schooljuffrouw die een vreemde neersloeg die met haar vriendin flirtte. Een opvliegend karakter is maar één van Claire’s zwakheden. Haar ex-vriend vertelt het team dat hij een keer in Claire’s flat langskwam en haar in een compromiterende situatie met een minderjarige student aantrof.

Aflevering 14 – Odds or Evens
Vermist: Oneervol ontslagen marine-officier Andrew Reynolds, die vijf jaar in een Japanse gevangenis zat voor verkrachting en na zijn terugkeer naar de VS verdween. Als Jack een videoband van het Japanse slachtoffer krijgt waarop staat dat Andy niet de verkrachter was, reist hij naar het land van de rijzende zon om op onderzoek uit te gaan.

Aflevering 15 – The Stranger
Vermist: Leah Robinson, perfecte echtgenote, perfecte moeder, perfect lid van de gemeenschap. Hoewel, misschien niet helemaal perfect. Want er wordt ook een revolver vermist. En Leah heeft haar man bespioneerd, omdat ze zeker weet dat hij een verhouding heeft. Jack en Anne zijn het oneens over de aanpak van het onderzoek.

Aflevering 16 – The Little Things
Vermist: De kleine Ethan Heller, meegesleurd voor het huis van zijn ouders in een dure buurt. Als Ethan’s vader wordt gewaarschuwd, vertrekt hij van kantoor maar komt nooit thuis aan. Is het een teken dat hij medeplichtig is? Of heeft Ethan’s vader besloten het recht in eigen hand te nemen?


Disc 3

Aflevering 17 – Check Your Head
Vermist: Rachel Gibson, een journaliste met een probleemrubriek. Ze heeft straatvrees en is haar flat al twee jaar niet uitgeweest...tot nu. De verdachten: een geobsedeerde fan, een gevangene die een schrijfmaatje wil of een van de vele leveranciers – van boodschappen tot accountants – die bij haar aan huis komen vanwege haar straatvrees.

Aflevering 18 – The Road Home
Vermist:De 18-jarige Brandon Parker...net het is de 15-jarige Matt Jameson, die de identiteit heeft “geleend” om aan een baan te komen, en meer gekregen heeft dan hij gedacht had. Sam probeert de reden te ontdekken voor Martin’s ongewone uitbarstingen en somberheid.

Aflevering 19 – Expectations
Vermist: Megan Sullivan, zwanger en HIV-positief. De oplossing ligt misschien dicht bij huis: een ontrouwe echtgenoot die op zakenreis ging op het moment dat Megan verdween. Of misschien was ze gewoon op het verkeerde moment op de verkeerde plaats: uit het ziekenhuis waar Megan een echo kreeg werd kort geleden geprobeerd een baby te stelen.

Aflevering 20 – More than This
Vermist: Breck Mulligan, een verwend rijk jongetje dat zijn leven beterde nadat hij wegens drugsbezit werd veroordeeld tot dienstverlening in een vrouwenopvang. Zijn vader weigerde nog langer de persoonlijke pinautomaat te zijn, dus waar haalde Breck die duizenden dollars vandaan om het opvangcentrum op te knappen?

Aflevering 21 – Shattered
Vermist: Een jonge schaatster die haar zinnen op de Olympische Spelen had gezet. Ze had twee redenen om te ontsnappen: verdriet om het recente overlijden van haar geliefde oudere broer en druk van haar ambitieuze, gedreven vader die ook haar coach was. Tijdens een chique etentje stelt Jack zijn dochter Kate aan Anne voor.

Aflevering 22 – Requiem
Vermist: Ted Jordano, pas weduwnaar geworden en zijn tienerzoon en dochter. Betekent de met bloed doordrenkte zitkamer van de familie dat Ted, gebroken vanwege de dood van zijn vrouw en diep in de schulden, zich tegen zijn eigen kinderen heeft gekeerd? Of is het waardeloze vriendje van zijn dochter een meer voor de hand liggende verdachte?

Aflevering 23 – White Balance
Vermist: Een blank meisje en een zwarte jongen die toevallig tegelijkertijd verdwijnen. Jack weet zeker dat hij de situatie aankan en zet evenveel mensen op beide zaken in. Maar als de media – en de FBI – hun aandacht vooral richten op het blanke meisje, krijgt Jack de opdracht om voorrang te geven aan haar verdwijning.

Aflevering 24 – Crossroads
Vermist: Jennifer Nichols, een voormalig hulpofficier van Justitie die net een veelbewogen relatie had beëindigd. Het onderzoek leidt naar een 10 jaar oude bankroof die de oplossing van de zaak kan betekenen. Bij de ex-vriend van Jennifer slaan de stoppen door in de kantoren van de FBI.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Misdaad, TV
Regio: 2
Jaar: 2006
Speelduur: 1008 min
Verpakking: Slimcase(s) in Slipcase
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 7321906213626

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Without A Trace – De Complete Serie 4 heeft een beeldverhouding van 1.78:1. In tegenstelling tot de vorige drie seizoenen heeft Warner het complete seizoen op drie double sided – double layered schijven weten te persen. De vorige seizoensboxen hadden elk vier discs. Compressietechnieken zijn natuurlijk in de loop der jaren verbeterd, aangezien het beeld hier niet echt hinder van lijkt te ondervinden. Al is in aflevering 6 ‘Viuda Negra’ bij de buitenopnames bijvoorbeeld wel wat macroblocking waar te nemen in de blauwe lucht. De scherpte is voldoende tot goed. De kleuren worden eveneens goed verzadigd weergegeven, waarbij in enkele shots wel bewust met kleuren is gemanipuleerd. Schaduwdetail is nog altijd niet helemaal naar mijn zin, maar het lijkt beter dan bij de eerdere boxen. Ondertiteling staat, en dat is ook uit een aantal screenshots op te maken, net als bij de vorige seizoenen in mijn beleving aan de hoge kant in het beeldframe.

Geluidskwaliteit

De eerste drie seizoenen van Without A Trace moesten het doen met een – op papier – magere Dolby Digital 2.0 surroundtrack. Maar schijn bleek even zoveel keer te bedriegen. Ook ten aanzien van deze release ben ik te spreken over de kwaliteit van het geluid dat wordt geproduceerd met de aanwezige Dolby Digital 2.0 Surroundtrack (192 kbit/s). Ondanks deze ogenschijnlijke ‘beperking’ weet het geluid een goede indruk te maken door goed verstaanbare dialogen en een goede weergave van muziek en geluidseffecten.

Extra's

Deze seizoensuitgave bevat net als het vorige seizoen geen extra’s.

Conclusie

Without A Trace – De Complete Serie 4 heeft net als de vorige seizoenen wederom een aantal interessante afleveringen aan boord. Tevens maken we in dit seizoen kennis met Elena Delgado, een rol van de aantrekkelijke Roselyn Sanchez. Ik ben het eens met de kritiek van de fans dat haar rol niet heel veel toevoegt anders dan ‘een mooi poppetje’ met een ietwat lastig verstaanbaar Latino-accent. Het haalt eigenlijk de balans een beetje uit het team van Jack Malone. Ik had liever meer verdieping gezien in personages van de oorspronkelijke cast.
Technisch gezien is deze release goed verzorgd. De beeldkwaliteit is niet feilloos maar gewoon goed. De aanwezige Dolby Digital 2.0 surroundtrack doet het – ondanks de beperkingen - wederom verbazingwekkend goed. Van eventuele extra’s ontbreekt helaas ieder spoor, daar zou Jack Malone’s team misschien een case van kunnen maken...
Without A Trace, bij ons ook wel bekend als Missing Without A Trace vind ik nog altijd zeer genietbaar. De box bevat maar liefst 24 afleveringen dus mocht je tot aanschaf overgaan, dan kan je de nodige zomeravonden (en/of regenachtige middagen) vooruit.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Warner Home Video.

Lees meer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

6 Angst Geweld Anamorf Dolby Digital 3.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:8
Extra's:0
9

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 2
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.