Bucket List, The

Totaalbeoordeling:

8.7
DVD

Bucket List, The (DVD)
Samenvatting

Carter Chambers (Morgan Freeman) is een intelligente automonteur die op een dag te horen krijgt dat hij kanker heeft. Edward Cole (Jack Nicholson) is een excentrieke opvliegende multimiljonair die onder andere ziekenhuizen weer financieel gezond maakt. Ook Cole blijkt kanker te hebben en komt terecht in één van zijn eigen ziekenhuizen. Daar blijkt hij de kamer te delen met Carter Chambers. En al zou Cole een kamer alleen willen, zijn eigen regel is twee patiënten op één kamer. Ondanks dat Chambers en Cole totaal verschillend zijn, ontstaat er toch een soort band tussen hen. Als beide het slechte nieuws krijgen dat hun kanker terminaal is, besluiten ze gezamenlijk de laatste levensdagen ten volle te genieten. Samen stellen ze een ‘bucket list’ op met dingen die ze nog willen doen voordat ze doodgaan. De ’roller coaster’ die volgt, met onder anderen skydiving, autoraces en bergbeklimmen, geeft beide een andere kijk op het leven.

Commentaar

Soms zie je een film die zo bijzonder maar tegelijkertijd ook zo gewoon is, dat je er even stil van bent en als recensent even niet weet wat je er nu over gaat schrijven. The Bucket List is een prachtige film over het leven. Het leven bekeken vanuit de optiek van twee mannen, die weten dat ze niet lang meer te leven hebben. Ze zijn echter niet van plan hun laatste levensdagen in een kliniek te slijten en allerlei experimentele kuren te ondergaan. Nee, met onder hun arm een waslijst van “things to do before you die” (dingen te doen voor je dood), de zogenaamde ‘bucket list’, storten beide mannen zich vol overgave op een pakkende ‘roadtrip’. Ze maken allerlei onvervulde droomwensen waar, waarbij plezier in het leven centraal staat. De groeiende vriendschap tussen beide mannen leidt tot meer dan plezier alleen. Gaandeweg worden ook persoonlijke zaken aangepakt en worden oude wonden geheeld. De twee mannen worden prachtig gespeeld door steracteurs Morgan Freeman en Jack Nicholson. Beide acteurs hebben nog niet eerder met elkaar samengewerkt. Regisseur Rob Reiner is bekend van veel uitstekende films als Rumor Has It ..., Alex & Emma, The American President en A Few Good Men. Met vaardige hand heeft Reiner van het script van Justin Zackham een gevoelige ‘feelgood’ film gemaakt, die nergens vals sentiment in zich heeft. Natuurlijk zijn er emotionele momenten, zeker tegen het einde van de film.
Freeman en Nicholson zijn perfect gecast met prachtige gespeelde rollen. Zackham schijnt het verhaal geschreven te hebben met Morgan Freeman in gedachten voor de rol van Carter Graham. Freeman speelt in deze film weer de wijze en rustige, goedmoedige man. Zowel Freeman als regisseur Rob Reiner dachten aan Jack Nicholson voor de rol van Edward Cole. Ook Nicholson zien we zoals we hem van andere rollen kennen. Zijn karakter zit vol bitter sarcasme en cynisme (A Few Good Men en As Good As It Gets), maar is tegelijkertijd ook heerlijk maf (Anger Management). In gespeelde karakters vormen beide heren goedwerkende tegenpolen en is het plezier dat beide in hun rol hebben te merken. Regisseur Rob Reiner weet in The Bucket List een goede balans te vinden tussen luchtigheid en tragisch melodrama, waardoor je als kijker vanaf de eerste minuten meeleeft met de gespeelde karakters. En al lijkt een film met twee grijze hoofdrolspelers niet direct een film voor de jonge(re) generatie, ook zij zouden deze bijzondere film over vriendschap moeten zien.

Warner heeft The Bucket List in standaard kwaliteit op DVD uitgebracht en in High Definition kwaliteit uitgebracht op Blu-ray Disc (BD). In deze recensie bespreken we de DVD uitgave. De recensie van de Blu-ray Disc kun je hier lezen.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama
Regio: 2
Jaar: 2007
Speelduur: 93 min
Verpakking: Keep Case
Resolutie: 576i (PAL)
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Portugees, Spaans, En vele andere
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 7321916294448

Extra's

  • Muziekvideo

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat in het beeldformaat van 1.78:1 anamorf op de DVD. Dit is een kleine, verwaarloosbare afwijking van het originele 1.85:1 beeldformaat. De kwaliteit van het beeld is zoals je die van een recente film mag verwachten gewoon goed. Het filmbeeld ziet er kleurrijk, helder en contrastrijk uit. De verzadiging van de kleuren is goed en de kleuren ogen mooi natuurlijk. Scherpte en detaillering zijn goed, al ziet het beeld er niet gestoken scherp uit. Het beeld is vrij van ongerechtigheden. De film is verdeeld in 23 chapterstops. De optionele Nederlandstalige ondertiteling (wit) staat te hoog onder in het beeld geplaatst.

Geluidskwaliteit

De Engelstalige soundtrack staat in Dolby Digital 5.1 (bitrate 384 kb/s) op de schijf. Geen spectaculaire effecten, maar wel een soundtrack die goed wordt ondersteund door de rustige muziek van Marc Shaiman en de subtiele omgevingsgeluiden. De nadruk van de soundtrack ligt op de voorkanalen. De achterkanalen geven de soundtrack een subtiel ruimtelijk geluidsbeeld. De surrounds worden eveneens subtiel gebruikt voor de omgevingsgeluiden. De soundtrack heeft geen extreem laag, het LFE kanaal blijft nagenoeg de gehele film ongebruikt. De stemmen komen, zoals gebruikelijk, uit de centerspeaker en zijn goed te volgen.

Extra's

De breedbeeld menuschermen zijn statische plaatjes zonder achtergrondgeluid.

John Mayer Musicvideo Say (4 min)
Videoclip van de song die je bij de aftiteling van de film hoort.

Conclusie

The Bucket List is een prachtige film over het leven. Het leven bekeken vanuit de optiek van twee mannen, die weten dat ze niet lang meer te leven hebben. Ze zijn echter niet van plan hun laatste levensdagen in een kliniek te slijten. Met onder hun arm een waslijst van “things to do before you die”, de zogenaamde ‘bucket list’, storten beide mannen zich vol overgave op een pakkende ‘roadtrip’. De groeiende vriendschap tussen beide mannen leidt tot meer dan plezier alleen. De twee mannen worden prachtig gespeeld door steracteurs Morgan Freeman en Jack Nicholson, onder regie van regisseur Rob Reiner. Deze uitgave van Warner heeft goede kwaliteit beeld en geluid. De extra’s met alleen een korte muziekvideo stellen erg teleur. Een bijzondere film dus op een erg kale DVD uitgave.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Warner Home Video.

Lees meer

Laatste reacties

intexor  |  15-08-2008

Middelmatige komedie, zoals Daniël zegt leuk voor een keertje.
Lees meer >

Daniël V.  |  15-08-2008

Hmm, dit vond ik eigenlijk niet meer dan een aardig-voor-een-keer-product. Een echt sterrenvehikel, leuk om Freeman en Nicholson eens samen op pad te zien. Het ...
Lees meer >

Daniël V.  |  15-08-2008

Hmm, dit vond ik eigenlijk niet meer dan een aardig-voor-een-keer-product. Een echt sterrenvehikel, leuk om Freeman en Nicholson eens samen op pad te zien. Het ...
Lees meer >

Quido  |  15-08-2008

Wel een aardige film, met goed, maar nergens verheffend spel - beide heren spelen op de automatische piloot - en een prima uitgangspunt, jammer dat de uitwerkin...
Lees meer >

Bas Hokke  |  15-08-2008

Ik vond het ook een zeer aandoenelijke film. Wat me opviel is dat beide heren ondanks de kanker nog voldoende energie hebben om die "bucket list" af te werken. ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:1
8.4

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 7
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.