Desperate Housewives - Seizoen 4

Recensent:
Marcel den Haan
25-01-2009

Totaalbeoordeling:

7.8
DVD

Desperate Housewives - Seizoen 4 (DVD)
Samenvatting

De dames van Wisteria Lane zijn terug en wederom moeten zij allerlei obstakels overkomen en tegenslagen het hoofd bieden. Over de jaren hebben de vriendinnen het nodige meegemaakt en ook nu wordt ze niets bespaard. Aan de buitenkant lijken de levens van Bree Hodge (Marcia Cross), Gabrielle Solis (Eva Longoria Parker), Susan Mayer (Teri Hatcher), Lynette Scavo (Felicity Huffman) en Edie Britt (Nicollette Sheridan) nagenoeg perfect, maar ook zij hebben te maken met alle facetten van het leven, net als ieder ander. Een oude buurvrouw en vriendin komt weer in de buurt wonen, maar dit is slechts het begin van een seizoen vol intriges en roddels. Zwangerschappen, drugsgebruik, ziektes, ze zijn allemaal van de partij en de buurt is zelfs niet veilig voor een heuse tornado.

Commentaar

We zijn alweer aangekomen bij het vierde seizoen van Desperate Housewives, een serie die over de jaren heen grote schare fans heeft verzameld. Na het zeer sterke eerste seizoen ging het enigszins bergafwaarts met de show, met seizoen twee als dieptepunt. Het derde seizoen wist het geheel weer enigszins op de rails te krijgen, een stijgende lijn die wordt voortgezet in het hier besproken vierde seizoen. De afleveringen van dit seizoen zijn weer zeer goed geschreven en benaderen zelfs die van seizoen één, qua kwaliteit en vermakelijkheid. De schrijvers lijken hun richting dus weer echt gevonden te hebben en dit levert vele uren vermakelijke televisie op. Alle hoofdpersonen zijn weer aanwezig, aangevuld met enkele nieuwe. Zo zien we dit jaar dat de vriendinnen een oude bekende mogen verwelkomen als Katherine Mayfair weer in de buurt komt wonen. Zij heeft een nieuwe vriend en tevens enkele geheimen, die ze meeneemt naar de mooie huizen van Wisteria Lane. Ook de oude bekenden krijgen weer het nodige voor de kiezen. Zo zien we al gelijk hoe het afloopt met de zelfmoordpoging van Edie, waar het derde seizoen mee afsloot. Bree moet zich door een nep zwangerschap zien te worstelen als haar dochter zwanger raakt en zij dat liever verborgen houdt. Dit brengt uiteraard de nodige problemen met zich mee. Lynette moet zien om te gaan met de ziekte die bij haar is geconstateerd en nu Susan getrouwd is en gelukkig kan ze het toch niet laten te denken of er nog meer is in het leven. Gabrielle kan maar niet gelukkig worden in de liefde en besluit dat het tijd wordt oude banden aan te halen. Het mag duidelijk zijn, de show schotelt ons weer het nodige voor, qua intriges en ontwikkelingen. Deze verhaallijnen zijn origineler dan die van de voorgaande twee seizoenen en elke karakter heeft weer het nodige te doen. De makers blijven niet hangen in dezelfde typetjes en verhaallijnen en dit houdt het geheel fris en vernieuwend. Ook de kenmerkende humor is weer volop aanwezig en weer even sterk als in het openingsseizoen. De acteerprestaties van de acteurs in kwestie zijn onverminderd sterk. De vijf vriendinnen worden, zoals altijd, prima neergezet door de actrices die inmiddels synoniem zijn geworden voor deze rollen. Uitblinker kan nog altijd Teri Hatcher genoemd worden en haar rol is nagenoeg perfect en dus op het bevallige lijf geschreven. De nieuwe buurvrouw wordt gespeeld door Dana Delaney en zij weet zich moeiteloos te meten met de eerder genoemde dames. Verder zijn ook de ondersteunende rollen goed neergezet door onder andere Kyle MacLachlan en nieuwkomer Nathan Fillion.
Dit vierde seizoen bestaat uit 17 afleveringen, nadat ook deze serie getroffen werd door de schrijversstaking. Al deze afleveringen zijn aanwezig in deze box, verdeeld over 5 schijven. Uiteraard is deze uitgave verplichte kost voor de fans die eindelijk weer eens kunnen genieten van de intriges van Wisteria Lane.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Komedie/Humor, TV
Regio: 2
Jaar: 2007
Speelduur: 660 min
Verpakking: Duo Slimcase (3x)
Resolutie: 576i (PAL)
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar (7x)
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
  • Dolby Digital 5.1 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Italiaans, Spaans, En vele andere
Uitgever: ABC Studios
EAN: 8717418186432

Extra's

  • Deleted Scenes
  • Bloopers
  • Alternatief einde
  • Audiocommentaren
  • Wanhopig Van Begin Tot Einde
  • De Mannen Van Wisteria Lane
  • Favoriete Scènes Van Marc Cherry

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De voorgaande seizoenen van de serie lieten ons een uitstekende beeldkwaliteit zien. Ook nu is dat weer het geval en het 1.78:1 anamorfe beeld oogt mooi scherp met veel detail. Het is duidelijk te zien dat de show wordt uitgezonden in High Definition en alleen de Blu-ray Disc uitgave zal qua kwaliteit de betere zijn. Op DVD ziet het er allemaal echter meer dan goed uit. De kleuren ogen goed verzadigd en lekker fel. Vooral de scènes die zich buiten afspelen zien er prima uit. Ook het zwartniveau is goed te noemen en feitelijk valt er weinig aan te merken op de uitgave. Zo zijn ook schaduwdetail en contrast ruim voldoende en qua artefacten zien we alleen filmgrain voorbij komen. Dit leidt echter nergens af en daarom ook een ruime voldoende voor deze beeldkwaliteit.
De afleveringen zijn verdeeld in 10 hoofdstukken en de optionele ondertiteling is duidelijk te lezen, maar staat veel te hoog in het beeld.

Geluidskwaliteit

Net als het beeld is ook het geluid van goede kwaliteit. De originele Engelse soundtrack staat in Dolby Digital 5.1 formaat (384 kb/s) op de DVD’s. Het geluid richt zich voornamelijk op de voorste kanalen, waar de dialogen netjes uit de centerspeaker komen. Deze klinken mooi helder en zijn uitstekend te volgen. De surrounds worden dit seizoen wat meer bij het geheel betrokken, vooral in de aflevering waar de tornado toeslaat. Verder zijn hier regelmatig omgevingsgeluiden te horen. De muziek en overige geluiden komen uit de frontspeakers en hier is een mooi breed stereogeluid te horen. De twee kanalen laten een goede scheiding horen met geluiden die van links naar rechts over het geluidsbeeld bewegen. Het LFE kanaal heeft niet veel te doen, behalve bij de eerder genoemde tornado. De subwoofer laat hier voldoende laag horen om het geheel wat dynamischer te laten klinken. Voor een dialoog georiënteerde track klinkt het geheel verrassend goed en bovendien erg natuurlijk.

Extra's

De menu\'s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

De aanwezige extra’s zijn voornamelijk te vinden op de vijfde schijf van de uitgave, behalve de audiocommentaren die te vinden zijn op de schijf van de betreffende aflevering.

Audiocommentaar
Enkele afleveringen van dit seizoen zijn te bekijken met commentaar van de cast en crew. Het gaat om de volgende afleveringen:
- Now You Know (Disc 1): Het commentaar wordt verzorgd door bedenker Marc Cherry en producenten Bob Daily en Jeff Greenstein.
- Now I Know, Don’t Be Scared (Disc 2): Het commentaar wordt verzorgd door acteurs Marcia Cross en Kyle MacLachlan.
- Distant Past (Disc 2): Het commentaar wordt verzorgd door acteurs Dana Delaney en Nathan Fillion.
- Something’s Coming (Disc 3): Het commentaar wordt verzorgd door acteurs Eva Longoria Parker en Ricardo Antonio Chavira.
- Welcome To Kanagawa (Disc 3): Het commentaar wordt verzorgd door acteurs Felicity Huffman en Doug Savant.
- Mother Said (Disc 4): Het commentaar wordt verzorgd door acteurs Teri Hatcher en James Denton.
- Mother Said (Disc 4): Het commentaar wordt verzorgd door bedenker Marc Cherry, schrijver David Warren en actrice Nicollette Sheridan.

Wanhopig Van Begin Tot Einde (25 min.)
Een kijkje in de keuken van de show en we zien hoe één van de belangrijkste afleveringen van het seizoen tot stand is gekomen. We zien de schrijvers aan het werk bij het bedenken van de verhaallijnen voor deze episode, hoe alles opgenomen wordt en hoe alles afgerond wordt voor de aflevering op televisie te zien is.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Alle Ballen Verzamelen: De Mannen Van Wisteria Lane (8 min.)
Een korte featurette over enkele mannelijke personages van de show en de acteurs die de rollen neerzetten. We horen hoe deze acteurs allemaal vrienden geworden zijn en wat de show voor hen betekend. Enigszins te zoet en ook is er teveel ophemeling aanwezig.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

De Favoriete Scènes Van Ontwerper Marc Cherry
De elf favoriete scènes van bedenker en schrijver Marc Cherry die apart te bekijken zijn of allemaal achter elkaar. Tevens levert hij commentaar bij de scènes.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Alternatief Einde (2 min.)
Een andere kijk op de seizoensfinale die te bekijken is met commentaar van bedenker Marc Cherry.
Het beeld is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Deleted Scènes
Elf verwijderde scènes uit verschillende afleveringen. De scènes zijn te bekijken met of zonder commentaar van bedenker Marc Cherry.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Bloopers (4 min.)
De bekende bloopers bestaande uit acteurs die maf doen op de set en zich verspreken tijdens de opnames.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Conclusie

Het vierde seizoen van Desperate Housewives is nu verkrijgbaar op DVD en de fans weten wat ze kunnen verwachten. Wederom weten de makers ons te vermaken met goed geschreven afleveringen en grappige momenten. Het niveau van dit seizoen nadert die van het eerste en de serie heeft zijn weg weer helemaal gevonden. De verschillende karakters krijgen weer het nodige op hun boterham, uiteraard alles in de bekende sfeer van de show. De vertolkingen blijven verder ook een sterk punt en de acteurs zetten allemaal een goede rol neer. Verplichte kost dus weer voor de fans. De beeld en geluidskwaliteit zijn net als bij de eerdere seizoenen dik in orde en ook zijn er enkele extra’s aanwezig die het geheel mooi afronden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Grof Seks Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:8
Extra's:5
6.6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 16
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.