Miss Congeniality

Totaalbeoordeling:

3.4
DVD

Miss Congeniality (DVD)
Samenvatting

Gracie Hart (Sandra Bullock) is een FBI agente, maar haar carrière tussen de mannen verloopt niet echt lekker. Ogenschijnlijk is ze ook geen schoonheid en Gracie vreet, boert en zuipt als een ongemanierde kerel.
Een seriemoordenaar, bekend als ‘The Citizen’ laat via een geheimzinnige brief weten zijn volgende slachtoffer bij de Miss USA verkiezingen te maken. Als Gracie’s collega Eric Matthews (Benjamin Britten) de leiding krijgt over het onderzoek naar ‘The Citizen’, geeft Gracie het idee iemand undercover bij de Miss verkiezing te laten opereren. Tot ieders verrassing wordt Gracie diegene die deze undercover rol zal vervullen. De directrice van de verkiezingen, Kathy Morningside (Candice Bergen) en haar hulpje Stan Fields (William Shatner) krijgen bijkans een toeval als zij Gracie zien. Om Gracie klaar te stomen voor de verkiezingen wordt de hulp van de gefrusteerde maar o zo verwaande Victor Mellen (Michael Caine) ingeroepen. Victor steekt zijn walging voor de manieren van Gracie niet onder stoelen of banken en geeft haar de bijnaam ‘Dirty Harriet’. Maar Victor heeft al menig meisje tot Miss USA omgetoverd en ook nu tovert hij Gracie om tot een beeldschone vrouw.
Nog wat stuntelig in haar manieren doet Gracie als Gracie Lou Freebush mee met de verkiezingen en wint zo langzamerhand de harten van de andere deelnemers. Maar Gracie heeft ook nog een klus te klaren.

Commentaar

Miss Congeniality staat te boek als een komedie. Eigenlijk is de film of beter het scenario daarvoor iets te serieus. Het zijn meer de personen die door hun manier van doen grappig overkomen. En alhoewel de film de nodige grappige momenten heeft, is hij ook wel erg voorspelbaar, zelfs met de grappen.
De film draait vooral rond de ster van Sandra Bullock, die op een leuke wijze de rol van de stuntelige Gracie Lou Freebush speelt. Een rol die goed is gecast, want deze rol past erg goed bij Sandra. Als de rauwe, niet bepaald mooie FBI agente is Sandra iets minder goed voor te stellen. De echte ster van de film vind ik Michael Caine, die een fantastische rol als de gefrustreerde, maar o zo van zichzelf overtuigde Victor Mellen speelt.
Sandra Bullock heeft voor haar rol in de film diverse prijzen (de American Comedy Award en de Blockbuster Entertainment Award) en nominaties (waaronder een nominatie voor een Golden Globe Award) gekregen.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2000
Speelduur: 106 min
Verpakking: Snapper
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 7321931189767

Extra's

  • Bioscooptrailer
  • Audiocommentaar regisseur Donald Petrie
  • Audiocommentaar Sandra Bullock en Marc Lawrence
  • Documentaire ‘Preparing for the Pageant’
  • Documentaire ‘The Pageant’

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het oorspronkelijke filmbeeld heeft een beeldverhouding van 1.85:1. Op de DVD staat de film met een beeldverhouding van 1.78:1 (de hoes vermeldt onjuist 1.85:1) en is anamorf op de disc vastgelegd. Zoals gebruikelijk levert Warner hoge kwaliteit en dat is hier ook niet anders. De beeldkwaliteit is uitstekend. Diepe, volle kleuren, een uitstekend contrast en zwartniveau. Het totale beeld is haarscherp met een uitstekende detaillering. Incidenteel zijn wat trillende beeldlijnen te zien, maar die zijn niet echt storend. Een uitstekend beeld.
De film is goed verdeeld in 33 tracks. De laagwisseling is slechts kort merkbaar, maar niet echt storend. De ondertiteling (wit) is duidelijk, maar staat ook hier iets te hoog in het beeld.

Geluidskwaliteit

Het geluid is in Dolby Digital 5.1 (bitrate 384 kb/s) gemixt. De soundtrack komt met nadruk uit de drie frontspeakers. De surroundkanalen worden goed gebruikt voor de omgevingsgeluiden, en op sommige actiemomenten zelfs zeer agressief in split-surround ingezet. Hierdoor ontstaat een mooie ruimtelijke en levendige soundtrack. Het subwoofer kanaal doet nauwelijks mee, behalve bij enkele explosies die in de film zitten. Het is een goed klinkende soundtrack met voldoende laag en een prima detaillering in het hoog. Uiteraard komen de dialogen zoals gebruikelijk netjes uit het centerkanaal en zijn goed te volgen.

Extra's

De breedbeeld menu’s zijn statisch en voorzien van achtergrondmuziek.

De DVD bevat twee commentaartracks, beide met DD2.O surround – 192 kb/s geluid.
- ‘Audiocommentaar door regisseur Donald Petrie’;
- ‘Audiocommentaar door actrice/producer Sandra Bullock en schrijver Marc Lawrence’.
Beide tracks kenmerken zich door een redelijk niveau van informatie over diverse fasetten van de film, er vallen veel en soms lange stiltes en beide tracks boeien niet echt.

Dan staan op de DVD twee documentaires, beide in 4x3 beeldformaat met DD2.0 – 192 kb/s geluid.
- ‘Preparing for the Pageant’ (9 minuten); een promotionele ‘making of’ met interviews met acteurs, regisseur en andere betrokkenen. Uiteraard afgewisseld met filmfragmenten en beelden tijdens het filmen. Aan het eind nog enkele korte ‘bloopers’ en ‘deleted scenes’.
- ‘The Pageant’ (11½ minuten); eigenlijk een herhaling van bovenstaande documentaire, met additionele beelden tijdens het filmen. Ook hier weer enkele anders ‘bloopers’ en ‘deleted scenes’ aan het eind.

‘Theatrical Trailer’, een bijna 2½ minuten durende bioscooptrailer, gepresenteerd in 1.78:1 anamorf beeld met DD2.0 surround – 192 kb/s geluid.

‘Cast & Crew’, een tekstpagina in breedbeeld met een overzicht van de rolverdeling (geen informatie over de acteurs of anderen). Zonder geluid.

Conclusie

Onthaarde benen. Glanzende lippen. Pistool in de aanslag. FBI agente Gracie Hart gaat undercover om de volgende Miss USA te worden. Miss Congeniality is een leuke, komische maar ook wel erg voorspelbare film die vooral gemaakt is rond superster Sandra Bullock. De film heeft veel grappige momenten, maar is als komedie soms toch ook iets te serieus.
Zoals gebruikelijk heeft Warner heeft de film met hoge kwaliteit, zowel beeld als geluid, op de DVD gezet en voorzien van een paar aardige informatieve extra’s. Goed voor een gezellig avondje kijken.

Laatste reacties

Marco Dubbeldam  |  10-10-2005

Vond er niets aan, vind Sandra Bullock ook maar een actrice met zeer beperkte acteerkwaliteiten. Helemaal mee eens. Ik vond het ook een zeer slechte en niet ...
Lees meer >

HiddeV  |  10-10-2005

Vond er niets aan, vind Sandra Bullock ook maar een actrice met zeer beperkte acteerkwaliteiten.
Lees meer >

martini  |  10-10-2005

Leuke film. Voor n paar centen op de kop getikt. Lig af en toe helemaal dubbel.
Lees meer >

Sneaker  |  02-05-2004

Erg leuke film. Goed spel, komische momenten en dus gewoon een hele lekkere film.
Lees meer >

Rickje  |  14-04-2004

Er zitten een paar grappige scenes tussen vind ik en het verhaal is allemaal wel leuk, maar het is voor mij maar 1 keer leuk om te zien. De laatste keer dat ik...
Lees meer >

Wesley  |  08-07-2002

Deze film heb genoeg humor, alleen die explosie is een beetje, HEEL erg fake aan het eind. Maar ja, dit is geen special effect film, maar gewoon lekker lachuh.....
Lees meer >

marije van der mark  |  25-06-2002

Ik heb me kostelijk vermaakt met deze film. Ik was in the mood for a popcornfilm, and that's exactly what I got. Wel een typische Sandra Bullock-film, dus als j...
Lees meer >

Danielle Gerards  |  22-06-2002

Ik moest mezelf soms kietelen om te kunnen lachen, maarja het is wel een leuke film om te zien als je geen andere films voorhanden hebt:D Wat verwacht je van e...
Lees meer >

R. Schaap  |  18-06-2002

ik vond het een hele leuk film. Maarja, ik ben ook 'beetje' Sandra Bullock fan!
Lees meer >

Rochan  |  18-06-2002

Heb deze film vanavond gekeken (huur). Leuke onderhoudende film, waar je niet bij hoeft na te denken. Goed gespeeld van Sandra Bullock en Benjamin Bratt. Film k...
Lees meer >

Freddy De Mesmaeker  |  06-06-2002

Heb deze dvd gisteren bekeken: vond het tof en bij bepaalde momenten heel grappig, de extra's zijn wel wat van te korte duur, maar de bloopers mochten gezien zi...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
?

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:-
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:8
Extra's:6
3.4

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 171
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.