How to Lose Friends & Alienate People

Totaalbeoordeling:

3.5
DVD

How to Lose Friends & Alienate People (DVD)
Samenvatting

Sidney Young (Simon Pegg) gaat het helemaal maken. Tenminste, dat mag hij zelf graag denken. Het kleine Britse blaadje waar hij voor schrijft is niet bepaald een toonbeeld van glitter en glamour. Sidney houdt er van om de draak te steken met grote filmsterren en haalt de meest rare capriolen uit om een primeur binnen te halen. Bij een post-awardsceremonie feestje weet hij binnen te dringen door een varken mee te nemen die de ster van een nieuwe Babe film zou moeten zijn. De eindredacteur van het prestigieuze Sharps magazine, Clayton Harding (Jeff Bridges), kan deze inventieve stunt wel waarderen en besluit om Sydney naar New York te halen om hem een baan aan te bieden. Daar komt Sydney erachter dat succes gepaard gaat met vele concessies. Zo is het niet de bedoeling dat hij ook maar één slecht woord schrijft over opkomend actrice Sophie Maes (Megan Fox). Daar waakt haar agent Eleanor Johnson (Gillian Anderson) wel voor. Om het allemaal nog wat lastiger te maken voor Sydney, zijn er collega’s die niet schromen over de rug van anderen de top bereiken, zoals de arrogante Lawrence Maddox (Sam Douglas). Er zijn ook meer bescheiden medewerkers, zoals Alison Olsen (Kirsten Dunst), maar de eerste ontmoeting tussen Sydney en Alison loopt niet bepaald vlekkeloos. Weet Sydney de top te bereiken en brengt dit hem alles waar hij op hoopte?

Commentaar

De ensemble cast van deze verfilming van het succesvolle satirische boek over Hollywood en haar sterren, roept verwachtingen op. De hoofdrol is weggelegd voor Simon Pegg, die eerder heeft bewezen over komisch talent te beschikken in de parodiefilms Shaun of the Dead en Hot Fuzz. Hoewel het potentieel er is, wordt het niveau van die producties nergens gehaald. De film begint nog redelijk veelbelovend. Er wordt ruim de tijd genomen om de verschillende personages goed te introduceren en rake dialooggrappen worden afgewisseld met rasechte slapstick. Op een zeker punt in de film lijkt de inspiratie echter zoek en vervalt de plot in dat van een standaard romcom zoals we die al heel vaak hebben gezien. De originaliteit gaat verloren en de leuke bijrollen komen een stuk minder sterk uit de verf. Dit wil niet zeggen dat How to Lose Friends & Alienate People geen vermaak biedt. Een punt dat zeker voor de film pleit is dat de acteurs er geen problemen mee lijken te hebben om hun eigen imago op de hak te nemen. Jeff Bridges met absurd kapsel doet denken aan zijn rol in The Big Lebowski. De oplettende kijker zal een aantal verwijzingen naar deze prent opmerken. Ook Megan Fox heeft zichtbaar plezier in haar rol, waarin ze haar imago als sekssymbool genadeloos uitbuit. Het is echter Pegg die met zijn charmante onhandigheid weet te voorkomen dat het niveau al te ver zoek raakt. De luchtigheid van de film maakt dat het lekker weg blijft kijken. De grapdichtheid is niet altijd even hoog en de satire had een stuk scherper kunnen en mogen zijn. Ondanks de minpunten blijft er een leuk niemendalletje over dat niemand zal wegblazen maar zeker weet te charmeren.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor, Romantiek
Regio: 2
Jaar: 2008
Speelduur: 110 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Resolutie: 576i (PAL)
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: RCV Home Entertainment
EAN: 8713045217679

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De originele beeldverhouding van 1.85:1 is licht aangepast naar 1.78:1. De scherpte en detaillering zijn niet geweldig. Op momenten doet het beeld wat soft aan. Het valt daarnaast op dat sommige bewegende shots niet echt vloeiend verlopen. De kleuren variëren sterk per scène van natuurlijk tot enigszins uitgewassen. Met het contrast zit het wel goed en het zwartniveau is uitstekend. Bij vlagen zijn er wat donkere stukken in de film, waarin er voldoende detail zichtbaar blijft in de schaduwgebieden. Er is sprake van wat lichte filmgrain, verder zijn er geen artefacten te bespeuren. Een wisselvallige transfer die op een aantal punten tekort schiet, maar nog wel een voldoende verdient.
De film is verdeeld in een wat krappe 12 hoofdstukken. De ondertiteling is goed verzorgd, maar staat iets te hoog in beeld.

Geluidskwaliteit

De film is voorzien van een Dolby Digital 5.1 track (384kb/s) in de originele Engelse taal. De film is vooral dialooggedreven en deze komen altijd uitstekend verstaanbaar uit de middelste speaker. Subtiele omgevingsgeluiden zijn veelvuldig aanwezig en creëren samen met de eigenzinnige muziek een goede ambiance. Subtiel en gedetailleerd. Minder subtiel is het handjevol fragmenten in clubs en op feestjes, waar het volume fors wordt opgevoerd en ook het LFE kanaal aan bod komt. Het laag klinkt hier prima en de luide muziek vult de kamer. Een prima track voor deze film.

Extra's

Voorafgaande aan de film worden er automatisch een aantal trailers afgespeeld. De film begint daarna direct, een menu is niet beschikbaar. Extra’s ontbreken op deze uitgave.

Conclusie

Sydney Young gaat het helemaal maken in New York, waar hij voor een gerenommeerd blad mag gaan schrijven over de grootste opkomende talenten in Hollywood. Zijn eigenzinnige stijl doet zijn nieuwe baas echter de wenkbrauwen fronsen en de concurrentie op weg naar de top is moordend. How to Lose Friends & Alienate People heeft alle ingrediënten in zich om een succes te worden, maar slaagt niet geheel. Voornamelijk de tweede helft is nogal zouteloos en de grapdichtheid had best wat hoger mogen zijn. De DVD kent een beeldkwaliteit die net voldoet en is voorzien van prima audio. Er zijn geen extra’s beschikbaar.

Laatste reacties

Richard B.  |  17-03-2011

Het is absoluut geen topper, maar hij is wel amusant. De humor is wel erg flauw trouwens. En dan bedoel ik 'flauw' in een niet altijd even grappige manier. Simo...
Lees meer >

Russo  |  21-04-2009

heb me in de bios wel vermaakt met de droge humor, niet een hele goede film, maar de humoristische stukjes die er afentoe in zitten zijn wel erg om te lachen(y)...
Lees meer >

Jeroen Trapman  |  15-04-2009

Ondanks de schrijffout in de titel (en soms in de recensie zelf) en prima recensie :p Heb deze film nog niet gezien, maar misschien is het wel een keer leuk eve...
Lees meer >

Werner  |  15-04-2009

@Patrick: het is How to Lose Friends en niet How to Loose Friends
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Drugs Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:6
Geluidskwaliteit:8
Extra's:0
1

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 3
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.