Last Chance Harvey

Totaalbeoordeling:

5.1
DVD

Last Chance Harvey (DVD)
Samenvatting

De Amerikaan Harvey Shine (Dustin Hoffman) is een componist van reclamejingles. Hij is gescheiden en probeert de snelle reclamewereld bij te houden. Zijn enige dochter, Susan (Liane Balaban), gaat trouwen in Londen en hij maakt de oversteek voor dit grootse feest. De ontmoeting met zijn ex-vrouw Jean (Kathy Baker) en dochter verloopt stroef en als tot overmaat van ramp zijn dochter vertelt dat niet hij, maar haar stiefvader Brian (James Brolin) haar naar het altaar gaat brengen, besluit hij na de officiële ceremonie het feest te verlaten. Op het vliegveld mist hij zijn vlucht en krijgt hij te horen dat hij is ontslagen. Dan ontmoet hij Kate Walker (Emma Thompson), een vrouw die ook het nodige in haar leven te verstouwen heeft gehad. Ze raken aan de praat en in afwachting van zijn nieuwe vlucht besluit hij met haar de middag door te brengen. Zij haalt hem over om alsnog naar het trouwfeest te gaan, waarop hij haar overhaalt om mee te gaan. Dat is het begin van een ommekeer in hun beider levens.

Commentaar

Emma Thompson en Dustin Hoffman speelden samen een aantal scènes in de film Stranger Than Fiction en waren daar zo enthousiast over dat ze een afspraak maakten om ooit samen nog eens een film te maken. Thompson had contact met scenarioschrijver en regisseur Joel Hopkins en was erg onder de indruk van diens eerste film Jump Tomorrow uit 2001. Zij vroeg hem iets te schrijven voor haar en Hoffman en zo begon hij aan wat Last Chance Harvey zou worden. Hij ontwikkelde het script rondom deze grote namen en beiden waren zeer enthousiast over het resultaat.
Last Chance Harvey is een romantische komedie tussen geliefden “op leeftijd”. Harvey en Kate zijn allebei door het leven getekend en hebben allebei moeite met opnieuw te geloven en te vertrouwen, maar uiteindelijk komt dat natuurlijk allemaal goed, zoals het ook hoort in een romantische komedie. In dat genre is dit dan ook een geslaagde film, al is het op sommige momenten nogal ongeloofwaardig. Vooral de scène waarin Hoffman op het feest zijn speech houdt en ineens alle inzichten van een goede vader etaleert is erg poëtisch, maar weinig realistisch. Maar in een film met grote namen zoals Hoffman en Thompson verwacht je meer. En dat is er niet, helaas. Vooral de rol van Hoffman als Harvey Shine is niet overtuigend. Hij blijft op afstand zodat je je niet echt met hem kan identificeren en hij verschuilt zich achter flauwe humor en die aparte grijns die we zo goed van hem kennen. Maar waar die grijns in bijvoorbeeld Steven Spielbergs Hook, waar hij kapitein Haak speelt, zeer overtuigend is en de rol een extra dimensie geeft is diezelfde grijns in deze film misplaatst en soms zelfs irritant. Als dan toch de romance begint tussen Hoffman en Thompson houd je je hart vast hoelang zij dit vol gaat houden. De film wordt gedragen door Thompson die de rol van de al wat oudere, teleurgestelde en zeer moedergebonden Kate Walker op een pakkende manier neerzet. Door haar voel je je verbonden met het verhaal en leef je mee. Beide hoofdrolspelers kregen een Golden Globe nominatie voor Beste Acteur in een Komedie/Musical. Die van Thompson is te begrijpen, maar die van Hoffman lijkt een beetje misplaatst. De bijrollen van de overige personages zijn voldoende, maar over het algemeen niet bijzonder. Het draait duidelijk om Hoffman en Thompson. Dankzij Emma Thompson zorgt deze film voor de liefhebbers van romantische komedies nog wel een voor een avond vermaak. Last Chance Harvey is zeker geen slechte film, maar voor de liefhebbers van goed drama met Hoffman of Thompson zijn er betere films voorhanden.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Komedie/Humor, Romantiek
Regio: 2
Jaar: 2008
Speelduur: 89 min
Verpakking: Keepcase
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: RCV Home Entertainment
EAN: 8713045217716

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film is in 2.35:1 beeldformaat gedraaid en staat ook als zodanig anamorf op de DVD. Het is een degelijke, maar niet opvallende transfer. Over het algemeen is de scherpte voldoende, maar het is nergens gestoken scherp. Contrast, schaduwdetail en zwartniveau zijn prima in orde. De kleuren zien er goed uit en huidtinten komen natuurlijk over. Vooral bij de kleding heeft men er bewust voor gekozen om geen felle kleuren te gebruiken, maar juist de wat grauwe en kleurloze varianten om zo de sfeer en karakters te versterken. Zoals te verwachten zijn er geen beschadigingen te zien.
De film is onderverdeeld in 10 hoofdstukken. De ondertiteling is goed leesbaar en staat met één regel in het beeldvlak geplaatst.

Geluidskwaliteit

De DVD heeft uitsluitend een Dolby Digital 5.1 (384 kb/s) geluidstrack in de originele Engelse taal. Het is een heel ruimtelijk klinkende soundtrack, wat vooral komt door het veelvuldig gebruik van de achterkanalen. De frontkanalen geven een mooi en breed stereobeeld. De dialogen komen keurig uit het centerkanaal en ze klinken mooi vol. Veel aktiegeweld hoeven we niet te verwachten bij deze film en veel dynamiek heeft het geluid niet. Ook het LFE-kanaal laat nauwelijks van zich horen. Met een hogere bitrate had het nog wat gedetailleerder kunnen klinken, maar voor de rest past deze geluidstrack prima bij deze film.

Extra's

Na een aantal promotietrailers (die over zijn te slaan met behulp van de afstandsbediening) begint de film direct. Er staan verder geen extra’s op deze DVD.

Conclusie

Harvey Shine moet naar Londen voor de bruiloft van zijn dochter. Hij voelt zich niet echt welkom en krijgt ook nog te horen dat hij is ontslagen. Hij wil naar huis terug, maar mist het vliegtuig. Dan ontmoet hij Kate Walker. Ze haalt hem over om toch naar de bruiloft te gaan. Last Chance Harvey is een aardige romantische komedie met Dustin Hoffman en Emma Thompson, maar het is geen hoogvlieger. Emma Thompson weet echter voldoende te overtuigen voor een redelijk avondje vermaak. Deze DVD heeft een goede beeld- en geluidskwaliteit. Er staan geen extra’s op deze DVD.

Laatste reacties

pete928  |  24-11-2009

toch wel leuk om hoffman weer eens in een goede film te zien spelen heb me best vermaakt met dit verhaal al is het geen hoogvlieger slecht is ie zeker ook ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:0
3.2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 5
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.