Fired Up

Recensent:
Henrieke van Assen
04-12-2009

Totaalbeoordeling:

2.5
DVD

Fired Up (DVD)
Samenvatting

Meisjes zijn het belangrijkste onderwerp in het leven van beste vrienden Nick (Eric Christian Olsen) en Shawn (Nicholas D’Agosto). Nadat ze ieder meisje van hun keuze van school hebben gehad wordt het tijd om eens verder te kijken. Als spelers van het high school football team komen ze achter het bestaan van het cheerleader kamp. In dit kamp worden cheerleaders uit de hele provincie binnen 3 weken bijgespijkerd op het gebied van ‘cheeren’. Er worden ongeveer 300 cheerleaders verwacht. Dit is een te mooie kans voor Nick en Shawn om voorbij te laten gaan. Ze besluiten om te stoppen met football en melden zich als mannelijke cheerleaders aan bij het cheerleaderteam van hun school.

Commentaar

Fired Up bestaat uit een aantal aan elkaar geregen clichés over highschool en sex. Dit wordt ondersteund met de nodige danspassen en acrobatische sprongen. Vanaf het begin van de film wordt al duidelijk dat D’Agosto het hart van Carly (Sarah Roemer) zal winnen. Het verhaal is heel voorspelbaar en bevat geen verrassingen. Liefhebbers van films van dit genre kunnen beter naar Bring It On kijken. In 2000 werd deze film een trendsetter op het gebied van films over cheerleaders. In Fired Up wordt als hommage een clip getoond van Bring It On. Alle deelnemers van het kamp kennen de tekst van de film uit het hoofd en kunnen de dialogen woord voor woord herhalen. Fired Up is een slechte film. Alle karakters in de film worden gespeeld door acteurs die in de meeste gevallen midden 20 en in enkele gevallen zelfs begin 30 zijn. Vreemde casting, want Fired Up gaat over cheerleaders die afkomstig zijn van verschillende high schools. De film lijdt onder een slecht geschreven script. De karakters blijven ééndimensionaal en zijn oninteressant. De acteurs doen hun best om er nog iets van te maken. Vooral de hoofdrolspelers Olsen en D’Agosto zetten zich voor de volle 100% in en zorgen ervoor dat de film nog enigszins het bekijken waard is.
Opvallend en met grote letters worden de woorden Unrated edition op de hoes vermeld. De Unrated versie van de film duurt een minuut langer dan de bioscoop versie en bevat een aantal vloekwoorden en wat blote borsten. De term Unrated is in dit geval misleidend. Bij Unrated verwacht je op z’n minst veel meer bloot en geweld.
Uit de extra’s blijkt in ieder geval dat de cast heel veel plezier heeft gehad bij het maken van de film. Gelukkig maar, want voor de gemiddelde kijker is er niet heel veel kijkplezier te beleven aan Fired Up.

Fired Up is door Sony uitgebracht op zowel DVD als Blu-ray Disc. Hieronder staat de recensie van de DVD uitgave, de Blu-ray recensie lees je hier.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2009
Speelduur: 87 min
Verpakking: Eco-box Keepcase
Resolutie: 576i (PAL)
Beeldverhouding: 2.40:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Arabisch, Engels, Frans
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
EAN: 8712609658606

Extra's

  • Trailers
  • Commentaar van Will Gluck, Nicholas D’Agosto en Eric Christian Olsen
  • This Is Not A Cheerleading Movie: The Making Of Fired Up!
  • Double Duty
  • Gag Reel - Uncensored Version
  • Fired Up! Press Junket - Hour 12

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Deze recente film, met een beeldformaat van 2.40:1, staat anamorf op de DVD. Net als de inhoud van de film is het beeld tegenvallend. In tegenstelling tot de Blu-ray versie is het beeld niet goed verzorgd. De DVD oogt over het algemeen soft. De kleuren worden nogal uitgewassen weergegeven. De transfer laat veel steken vallen.
De film is verdeeld in 28 hoofdstukken. Dit wijkt af van de Blu-ray versie. Op de BD is de film verdeeld in 16 hoofdstukken. Het menu verschijnt automatisch in beeld zodra de disc wordt gestart. De ondertiteling is goed leesbaar en wordt met 1 regel in het beeldvlak geplaatst.

Geluidskwaliteit

De film wordt vertoond met de originele Engelstalige Dolby Digital 5.1 soundtrack (448 kb/s). Het geluid komt voornamelijk uit de center- en frontspeakers. De dialogen zijn helder, goed verstaanbaar en komen netjes uit het midden. De surroundspeakers komen weinig aan bod. Van ruimtelijke weergave is daardoor geen sprake. In de film worden liedjes en muziekfragmenten uit de jaren ’90 gebruikt. De soundtrack doet wat het moet doen op een basale manier. Er is geen ruimte voor details en subtiele effecten. Voor 99% van de film wordt er geen beroep gedaan op de surroundkanalen. Dat wordt als een groot gemis ervaren. Als je de film bekijkt, denk je dat je per ongeluk voor een Dolby Digital 2.0 track hebt gekozen in plaats van Dolby Digital 5.1 track.

Extra's

In het menu zijn een aantal extra’s te vinden. Alle extra’s zijn voorzien van Nederlandse ondertiteling en Dolby Digital 2.0 geluid.

Audiocommentaar
Een gesproken toelichting van regisseur Will Gluck en hoofdrolspelers Nicholas D’Agosto en Eric Christian Olsen. Gelukkig nemen de regisseur en de acteurs zichzelf niet al te serieus en bespotten zo nu en dan de film. Wel grappig om naar te luisteren.

This is not a cheerleading movie (14 min.)
Het standaard ‘making of’ onderdeel waarin regisseur en acteurs vertellen hoe leuk het is geweest om aan de film mee te werken. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de pauwen die de buitenopnames vaak hebben onderbroken.

Double Duty (5 min.)
In deze extra wordt aandacht besteed aan de voorbereidingen voor de football en cheerleading opnames.

Gag reel - Uncensored Version (7 min.)
De gebruikelijke bloopers.

Fired Up! Press Junket - Hour 12 (1 min.)
Eric Christian Olsen wordt tijdens een in scène gezet interview boos en ontkent dat Fired Up een film over cheerleaders is. Dit is met een knipoog gemaakt naar de woedeuitbarsting van Christian Bale tijdens de opnames van Terminator Salvation.

Trailers
Een verzameling trailers van andere Sony uitgaven op Blu-ray Disc.

Conclusie

Fired Up bestaat uit een aantal aan elkaar geregen clichés over highschool en sex. Het verhaal is heel voorspelbaar en bevat geen verrassingen. Net als de film valt ook de kwaliteit van de film tegen. De film wordt vertoond met een Dolby Digital 5.1 soundtrack. Wel jammer dat de surroundspeakers bijna niet worden gebruikt. De extra’s laten vooral zien dat de cast veel plezier heeft beleefd aan de opnames. Gelukkig maar, want voor de gemiddelde kijker is er niet heel veel kijkplezier te beleven aan Fired Up.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
4

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:4
Beeldkwaliteit:5
Geluidskwaliteit:6
Extra's:6
1

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 5
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.