What Women Want

Totaalbeoordeling:

3.5
DVD

What Women Want (DVD)
Samenvatting

De macho reclamemaker Nick Marshall (Mel Gibson) is een knappe, snelpratende charmeur, maar heeft geen flauw benul wat vrouwen willen. Zijn huwelijk is daardoor stukgelopen en zijn dochter ziet hem meer als een oom. En dat is ook de reden dat hij geen reclame kan maken voor vrouwenproducten. Zijn baas Dan Wanamaker (Alan Alda) geeft dan ook de baan van ‘creative director’ aan een vrouw, Darcy McGuire (Helen Hunt). Nick baalt daar stevig van. Darcy maakt de eerste dag een flitsend begin en geeft iedereen een doos mee met een opdracht. In de doos zit alleen maar vrouwenproducten en iedereen moet zijn best doen om met suggesties voor promotie van minstens één product uit de doos te komen. Nick probeert ’s avonds van alles uit, de nagellak, de ontharingswas, de panty, de BH, de lippenstif. Als Nick uitglijdt over de badparels en in bad valt, krijgt hij een stroomstoot van de haarföhn.
De volgende dag komt Nick erachter dat hij kan horen wat vrouwen denken. Hij wordt er compleet gestoord van en gaat naar zijn psychiater (Bette Midler). Als zij begrijpt wat er aan de hand is, vertelt ze Nick dat hij zeer benijdenswaardig is. Door zijn gave is Nick de enige man op aarde de ‘weet wat vrouwen willen’. Nick beseft nu dat dit ongekende mogelijkheden geeft. Eindelijk weet Nick wat vrouwen denken en dat is goed voor zijn ideeën voor de reclamecampagne. Hoewel, zijn ideeën of die van Darcy? Als hij ook nog eens verliefd wordt op Darcy, komt hij in een lastig parket te zitten.

Commentaar

‘What women want’ is een erg leuke, romantische komedie. Een komedie waarin op een bijzonder leuke wijze duidelijk wordt gemaakt dat mannen nog nooit iets van vrouwen hebben begrepen. Nick is het schoolvoorbeeld van een man ‘die wel in de broek van vrouwen komt, maar niet in hun hoofd’. De film heeft een duidelijke moraal, als mannen echt weten wat vrouwen willen, zijn de mogelijkheden ongekend. Mel Gibson speelt zijn rol prachtig, let vooral maar eens op hem als hij de vrouwelijke spullen uitprobeert. Ook Helen Hunt zet zoals gewoonlijk haar rol mooi neer, zij heeft voor haar rol een ‘Blockbuster Entertainment Award’ gekregen. Een korte, maar leuke rol voor Bette Midler als de psychiater, alleen wordt zij vreemd genoeg niet genoemd in de eindaftiteling.
De muziek in deze film is van Alan Silvestri. Hij heeft veelvuldig gebruik gemaakt van de prachtige muziek van Frank Sinatra.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor, Romantiek
Regio: 2
Jaar: 2000
Speelduur: 121 min
Verpakking: Alpha Keep Case
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Uitgever: RCV Home Entertainment
EAN: 8713045201470

Extra's

  • Originele bioscooptrailer
  • TV-spots
  • Interviews met hoofdrolspelers en regisseuse
  • Audiocommentaar regisseuse
  • Kijkje achter de schermen
  • Documentaire over het maken van de film
  • Exclusieve beelden van de première

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het oorspronkelijke filmbeeld heeft een beeldverhouding van 1.85:1 en staat ook zo anamorf op de DVD. De beeldkwaliteit is uitstekend. Kleuren zijn mooi en natuurlijk. Ook de scherpte en detaillering zijn prima. Het contrast en het zwartniveau zijn uitstekend. Het is een nieuwe film dus het beeld is ook vrij van ongerechtigheden. Een uitstekend beeld. Wel is af en toe een compressiefoutje te zien. Bij tijdsindex 43’16” geeft mijn DVD speler (Toshiba) gedurende 12 frames duidelijk compressiefouten. Het is een scène waarbij ook hard geluid aanwezig is. PowerDVD geeft in deze scène geen compressiefouten.
De film is verdeeld in 12 tracks. De DVD is van het type DVD-9, wat betekent dat hij enkelzijdig, dubbellaags is. De laagwisseling zit tussen twee scènes in, maar is merkbaar doordat de muziek kort stokt. De ondertiteling (wit) is duidelijk en staat netjes geplaatst in het beeld.

Geluidskwaliteit

De originele Engelstalige soundtrack is in Dolby Digital 5.1 (met de prima bitrate van 448 Kb/s) op de DVD gezet. Wat opvalt aan de soundtrack is dat hij zo gewoon natuurlijk klinkt, mooi ruimtelijk en een heerlijk vol geluid. Het laag is goed gedoseerd en mooi strak, het hoog is uitstekend gedefinieerd. De film is een dialoogfilm met muziek ter ondersteuning, dus zonder agressieve speciale effecten. De nadruk van de soundtrack ligt op de voorkanalen. De surroundkanalen worden op een mooie wijze gebruikt voor de ruimtelijkheid van de muziek (mooi zoals Frank Sinatra nu klinkt) en voor de weergave van de omgevingsgeluiden. De surroundkanalen worden dan in split-surround (stereo) aangestuurd, let hierbij maar eens op het onweer en alle vrouwenstemmen die Nick hoort. De surrounds worden dan heel goed gebruikt. De subwoofer wordt incidenteel gebruikt. Een uitstekende soundtrack. De dialogen zijn duidelijk te verstaan en komen netjes uit de centerspeaker.

Extra's

De menuschermen zijn eenvoudige statische plaatjes met achtergrondmuziek. Het is erg jammer dat RCV niet heeft gekozen voor de prachtig geanimeerde menuschermen die op de UK-versie van deze DVD te vinden zijn. Op de DVD staat een ruime hoeveelheid extra’s. Alle deze extra’s zijn voorzien van Nederlandse ondertiteling, netjes!

Erg vreemd is dat de extra’s zijn voorzien van MPEG-2.0 geluid. Menig moderne AV-versterker of AV-receiver zal hier geen raad mee weten. Mocht je bij het bekijken van de extra’s geen geluid horen, probeer dan in de setup van je DVD-speler het output signaal in te stellen op PCM (i.p.v. bitstream).

De extra’s zijn:

‘Theatrical Trailer’, in 4x3 standaard beeldformaat met MPEG-2.0 – 224 Kb/s geluid. De ruim 2 minuten durende trailer.

‘TV Spots’, in 1.85:1 letterbox beeldformaat met MPEG-2.0 - 224 Kb/s geluid. Een vijftal televisie reclamespotjes, elke 30 seconden lang.

‘Behind the scenes’, in 4x3 standaard beeldformaat met MPEG-2.0 - 224 Kb/s geluid. Een bijna 19 minuten durende blik achter de schermen bestaande uit fragmenten tijdens de opnames van de film (B-roll). Zonder commentaar en zonder ondertiteling.

‘Interviews’, in 4x3 standaard beeldformaat met MPEG-2.0 - 224 Kb/s geluid. Een aaneenschakeling van korte interviewfragmenten met de acteurs en regisseuse waarbij de gestelde vraag er telkens is uitgeknipt. De interviewfragmenten duren telkens een 20-30 seconden. Totaal is elke acteur zo’n 3 minuten aan het woord.

‘Look Inside’, in 4x3 standaard beeldformaat met MPEG-2.0 – 224 Kb/s geluid. Een ruim 11½ minuten durende ‘Making Of’ documentaire met interviews, filmfragmenten en beelden tijdens de opnames.

‘Première Footage’ in 4x3 standaard beeldformaat met MPEG-2.0 – 224 Kb/s geluid. Een vrij lange, bijna 30 minuten durende, door Canal+ opgenomen, impressie van de première van de film. Bestaande uit allerlei korte fragmenten met korte interviews met de sterren bij aankomst en reacties van collega acteurs en het publiek op de film.

‘Audiocommentaar door regisseuse Nancy Meyers’, in DD2.0 - 224 Kb/s. Regisseuse Nancy Meyers geeft samen met Jon Hutman (production designer) een aardig commentaar met leuke achtergrondinformatie en wat uitleg over het verhaal en de karakters. Er vallen veel stiltes.

Conclusie

‘What women want’ is een erg leuke romantische komedie waarin op een bijzonder leuke wijze duidelijk wordt gemaakt dat mannen nog nooit iets van vrouwen hebben begrepen, met een uitstekende spelende Mel Gibson en Helen Hunt.
De DVD heeft een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit. De extra’s zijn erg uitgebreid en vormen een welkome aanvulling op de film. Jammer en vreemd dat de extra’s MPEG-2 geluid hebben. Verder is deze goed verzorgde DVD een aanrader.

Laatste reacties

Raymond Gelmers  |  25-08-2007

ik heb het niet zo op dit genre maar het is zeker geen slechte film. Mijn vriendin vond hem destijds wel erg leuk dus ok hou em maar in m'n collectie.
Lees meer >

Arnold van Oostrum  |  07-07-2004

Om te huilen zo slecht deze film. :cry:Een film geeft emotie, een lach, een traan, .... ;-) Maar goed, geef dan ook eens aan waarom de film in jouw ogen zo ...
Lees meer >

DannySP  |  07-07-2004

Om te huilen zo slecht deze film. :cry:
Lees meer >

Pat  |  04-05-2004

Dat is toch zeker ironisch bedoeld he? Vandaar het knipoogje. ;)
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  04-05-2004

??? Iedereen die WWW slecht vindt, is dus automatisch een vrouwenfilmhater. Logisch toch ? ;) Dat is toch zeker ironisch bedoeld he?
Lees meer >

Pat  |  03-05-2004

??? Iedereen die WWW slecht vindt, is dus automatisch een vrouwenfilmhater. Logisch toch ? ;)
Lees meer >

chimera01  |  03-05-2004

Kijk eens naar de waardering van When Harry met Sally SE, dan zie je hoe een geniale "vrouwenfilm" wordt weggestemd door vrouwenfilmhaters. En dat is dan een fi...
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  03-05-2004

:P
Lees meer >

Pat  |  02-05-2004

Tja je zou als man eens moeten bekenen dat je een vrouwenfilm leuk vindt. Wat heeft dat er nou mee te maken ? Ik durf echt nog wel te zeggen dat ik een typisch...
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  02-05-2004

Tja je zou als man eens moeten bekenen dat je een vrouwenfilm leuk vindt. Dat doe ik inderdaad. Ik vond dit toevallig een vreselijke zeikfilm, maar 'Anywhere...
Lees meer >

chimera01  |  02-05-2004

Tja je zou als man eens moeten bekenen dat je een vrouwenfilm leuk vindt.
Lees meer >

Pat  |  02-05-2004

Ik vond dit echt een flauwekulfilm. In het begin vond ik hem nog aan te zien maar vanaf die blikseminslag ging het constant bergaf. Zou hem nog niet aannemen,...
Lees meer >

scheur  |  12-03-2004

Onder het mom van 'er draait verder toch niets' deze in de bios gezien, en wat een slechte film zeg!!!!! Ben de zaal uitgelopen, en dat is pas twee keer voorge...
Lees meer >

Leon van Stijn  |  12-03-2004

Ik vond het wel een vermakelijke film, niet een topper, maar toch eentje die ik wel in m'n collectie ga houden.
Lees meer >

chimera01  |  12-03-2004

8) 8) 8) Goede film alleen op het einde wordt alles ineens zo snel, de hele film is zullen we zeggen 33 toeren en tegen het eind 78 toeren. Was wat overva...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
?

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:-
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:10
Extra's:8
3.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 138
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.