From Paris with Love

Totaalbeoordeling:

6.4
Blu-ray

From Paris with Love (Blu-ray)
Samenvatting

De Amerikaan James Reece (Jonathan Rhys Meyers) heeft het goed voor elkaar: een mooie, lieve Franse vriendin (Kasia Smutniak) en een goede baan als assistent op de Amerikaanse ambassade in Parijs. Zijn grote droom is echter om het te maken als CIA-agent. Hij lijkt de kans van zijn leven te krijgen als hij een geheime opdracht krijgt. Hij wordt gekoppeld aan een Amerikaanse agent, Charlie Wax (John Travolta), die naar Parijs komt om een groep terroristen op te rollen. Wax blijkt echter een grofgebekt, gewelddadig, ongeleid projectiel te zijn. Hij ziet in Reece geen volwaardige partner, maar behandelt hem meer als chauffeur. Zal Reece zich tijdens hun explosieve trip kunnen bewijzen?

Commentaar

In 2008 wist de Franse regisseur Pierre Morel te verrassen met Taken, een vermakelijke wraakfilm vol goed gemaakte actie. De film die Morel na Taken maakte, het hier besproken From Paris with Love, is echter een stuk minder verrassend. From Paris with Love, geschreven door Luc Besson (The Fifth Element), is een typische verstand-op-nul actiefilm, waarbij het verhaal zwaar ondergeschikt is aan over-the-top vuur- en vuistgevechten, autoachtervolgingen en explosies. Nu hoeft dat natuurlijk geen bezwaar te zijn. Bak popcorn erbij en laat het zaakje maar over je heenkomen. Probleem met From Paris with Love is dat het allemaal zo ongeïnspireerd is. Er wordt weliswaar flink geknald en gevochten (al dan niet in slow-motion) en het is allemaal vakkundig op film gezet, maar er komt niks voorbij wat je nog nooit eerder hebt gezien. En dat maakt de film er niet bepaald boeiender op. Voor het verhaal hoef je From Paris with Love zoals gezegd ook niet in huis te halen. Het met clichés doorspekte script draait rond een aanslag op een Amerikaanse delegatie in Parijs, die verijdeld moet worden door "brandjesblusser" Charlie Wax en hulpje-tegen-wil-en-dank James Reece. Veel meer is het niet. Gooi er nog een ongeloofwaardige wending tegenaan en klaar is Kees. Ongeïnspireerde actie plus een mager verhaal, dat klinkt niet als een topper. Dat klopt helemaal, maar toch valt er ook nog wel wat positiefs te melden. Bijvoorbeeld over het acteerwerk. En dan hebben we het vooral over John Travolta, die de rol van Charlie Wax speelt. Travolta, inclusief kaalgeschoren hoofd en ringbaardje, is namelijk prima op dreef als de one-liner spuiende rauwdouwer. Extreem over-the-top, maar vermakelijk om naar te kijken. Hetzelfde kan niet gezegd worden over tegenspeler Jonathan Rhys Meyers (The Tudors). Die neemt het namelijk allemaal veel te serieus, al ligt dat natuurlijk deels aan het personage dat hij vertolkt. Ook de bijrolacteurs maken niet veel indruk. De film moet het dus duidelijk van Travolta hebben om er nog iets van te maken. Kortom: we hebben wel eens betere/boeiendere actiefilms gezien. Ben je echter iemand die weinig eisen stelt aan hersenloze actie, dan zou je het huren van From Paris with Love kunnen overwegen. Verwacht dan geen prent die je lang bij zal blijven; grote kans dat je de film alweer vergeten bent wanneer de eerste letters van de aftiteling op het scherm verschijnen.

E1 Entertainment heeft From Paris with Love uitgebracht op zowel DVD als Blu-ray Disc. Hieronder de recensie van de BD-uitgave.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie
Regio: A, B, C
Jaar: 2010
Speelduur: 92 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.35:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: E1 Entertainment
EAN: 8713045222048

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De Blu-ray Disc uitgave van From Paris with Love heeft beeldverhouding van 2.35:1. Het High Definition beeld heeft een 1080/24p resolutie. Dit betekent dat het beeld progressief is opgebouwd uit 1920*1080 beeldpunten en dat de beeldsnelheid 24 beelden per seconde is (de originele filmsnelheid). De BD-uitgave bestaat uit een 25GB enkellaags disc. Voor de video-encoding is gebruik gemaakt van de SMPTE VC-1 codec.

Op de meeste gebieden oogt deze HD-transfer zoals we dat van een moderne film mogen verwachten. Zo heeft het beeld een nette scherpte en detaillering, en geeft ook de kleurweergave weinig reden tot klagen. Bovendien ontbreekt storende edge enhancement. Qua helderheid en contrast zijn de prestaties een tikje minder goed, iets waar ook het zwartniveau en schaduwdetail onder te leiden hebben. Als gevolg ziet From Paris with Love er het beste uit in de beter verlichte scènes, en maken de donkerdere fragmenten minder indruk. Maar dat is bij lange na niet ernstig genoeg om je kijkplezier te vergallen. Dat geldt ook voor de minuscule compressiefoutjes die hier en daar opduiken. Resultaat van dit alles is een solide transfer, die ondanks enkele kleine tekortkomingen een prima HD-weergave neerzet.

De High Definition screenshots zijn verkleind naar 1280*720 formaat en gecomprimeerd opgeslagen. Ze zijn daarom geen exacte weergave van de hoge beeldkwaliteit van Blu-ray Disc, maar geven wel een goede indruk. Wil je de screenshots bekijken in Full HD-resolutie? Neem dan een Platinum Member account!

Geluidskwaliteit

From Paris with Love is een over-the-top actiefilm en daar hoort natuurlijk agressief geluid bij. De BD-uitgave stelt wat dat betreft niet teleur. Het aanwezige DTS-HD Master Audio 5.1-spoor (16bit/48kHz) zet namelijk een mooi ruimtelijk, kamervullend geluid neer. Na een rustig begin biedt de film volop gelegenheid voor de surroundluidsprekers om hun bijdrage te doen, en die momenten worden zonder uitzondering benut. Het LFE-kanaal komt ook regelmatig aan bod, natuurlijk vooral bij explosies en dergelijke. Dialogen komen netjes uit het midden, maar zijn soms een tikje te zacht vergeleken met het overige audiogeweld. Dat is gelukkig geen al te groot probleem, zodat we kunnen spreken van een uitstekende track!

Extra's

Als je het schijfje in de speler stopt, krijg je eerst een aantal trailers van andere E1 uitgaven te zien. Daarna begint direct de film. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Amerikaanse uitgave bevat deze BD geen extra’s. Ook een menu ontbreekt.

Conclusie

From Paris with Love is het schoolvoorbeeld van een verstand-op-nul actiefilm. Zo’n film waarin het magere verhaal – in dit geval iets met een aanslag op een Amerikaanse delegatie in Parijs – als excuus dient voor gevechten, autoachtervolgingen en explosies. De actie in From Paris with Love is echter niet bepaald origineel, er komt niks voorbij wat je nog niet eerder hebt gezien. Het resultaat is een film die je na afloop direct vergeten bent, ondanks de aardige over-the-top rol van John Travolta. De BD-uitgave van de film heeft een prima HD-transfer en uitstekend geluid. Extra’s ontbreken, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Amerikaanse uitgave.

Laatste reacties

Ron-G  |  31-07-2011

Tja wat valt er te zeggen over deze film, het eerste half uur wanneer Wax in beeld komt is het wel ontzettend over de top, Travolta doet wel enorm aan overactin...
Lees meer >

Chris W  |  23-08-2010

Ook ik heb mij ontzettend vermaakt met deze film! :)
Lees meer >

Vincent Vega  |  21-08-2010

Ik vond dit een heerlijke film om naar te kijken. Vooral Travolta is een genot om te zien. 4 sterren (y)
Lees meer >

martin  |  20-08-2010

Net gekeken, leuke aktie film. De schietscene's worden heerlijk aangedikt door de subwoofers, het geluid is echt toppie!
Lees meer >

HBx2000  |  19-08-2010

Inderdaad, met het verstand-op-nul zie je bepaalde plotwendingen niet aankomen. Toch voor mij dé film van 2010. Heerlijk, zo zie ik de films graag. Pure actie!
Lees meer >

homernt  |  19-08-2010

Ik heb de UK-versie en daar zitten wel extra's bij. Een making of en diversen interviews.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:9
Extra's:0
6.8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 14
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.