Drive Angry 3D

Totaalbeoordeling:

7.4
Blu-ray

Drive Angry 3D (Blu-ray)
Samenvatting

De crimineel Milton (Nicolas Cage) is na zijn dood in de hel terechtgekomen. Wat nog veel erger is dan het constante helvuur, is het zien van het verdriet van je geliefden. Wanneer hij als marteling ziet dat zijn dochter wordt vermoord door een satanische sekte, onder leiding van Jonah King (Billy Burke), ontsnapt hij uit de hel. Hij wil zijn dochter wreken en tegelijkertijd zijn kleindochter redden, die de sekte bij de volgende volle maan wil offeren aan de duivel. Hij krijgt hierbij hulp van de sexy serveerster Piper (Amber Heard), die haar hele leven al op zoek is naar een doel en dit bij Milton denkt te hebben gevonden. De duivel heeft er natuurlijk problemen mee dat Milton uit zijn hel is ontsnapt, en stuurt de Accountant (William Fichtner) naar de aarde om hem terug te halen.

Commentaar

Drive Angry 3D is duidelijk geïnspireerd door de pulpfilms uit de jaren 70. De actie en het geweld zijn zwaar over de top en de film bevat het nodige naakt. Het verhaaltje is flinterdun en wordt ook duidelijk door de makers niet serieus genomen. Vorig jaar was er nog de makkelijke wegkijkende grindhouse film Machete, die ons succesvol terugbracht in de tijd. Drive Angry 3D probeert dit ook te doen en slaagt hier aardig in. De casting van Nicolas Cage als Milton is zeer geslaagd. Hij speelt de rol alsof hij op het toneel Shakespeare aan het vertolken is en dit werkt erg goed. Ook Amber Heard is uitstekend gevonden als sidekick en eye candy. Haar rol is zwaar over de top en haar gedrag en reacties zijn totaal onlogisch, maar het past goed bij de sfeer van de film. De beste acteur in deze film is echter William Fichtner, die de rol van de Accountant heerlijk droog neerzet. Zijn scènes zijn de beste van de film en zorgde meerdere malen voor een grote glimlach op mijn gezicht. De slechterik wordt gespeeld door Billy Burke, vooral bekend als vader van Bella in de Twilight-films. Deze demonenaanbidder heeft er geen enkel probleem mee om zijn eigen volgers af te schieten en draagt als wandelstok het sleutelbeen van de dochter van Milton mee. Zoals al in de titel staat, is de film volledig in 3D en maakt hij gebruik van de 3D-technieken ontwikkeld voor Avatar. In de 3D-versie vliegen de kogels je om de oren, vaak nog in slow motion. Je kunt de kogels bijna aanraken. Het is aan de manier van filmen te zien dat de film is gemaakt voor 3D. Wat vooral belangrijk is bij dit soort films, is dat je ze niet te serieus gaat nemen. Het is dan ook erg jammer dat in de laatste dertig minuten regisseur Patrick Lussier het nodig vindt om serieuze gesprekken tussen de hoofdrolspelers toe te voegen. Het haalt de actie uit het verhaal en zorgt ervoor dat de kijkers over het verhaal na gaan denken, wat niet in het voordeel is van de film. Gelukkig eindigt de film wel met een spectaculaire actiescène, waardoor het over de top gevoel weer terugkomt.

Drive Angry 3D wordt in Nederland uitgegeven op DVD en Blu-ray Disc. De BD-versie is hier besproken. Voor de DVD-versie klik hier.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie
Regio: B
Jaar: 2011
Speelduur: 105 min
Verpakking: Steelbook
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 1.78:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Dutch Filmworks
EAN: 8715664088883

Extra's

  • Red Carpet Première
  • Access Drive Angry
  • Milton's Mayhem Score

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De 3D Blu-ray Disc-uitgave van Drive Angry 3D heeft een beeldverhouding van 1.78:1. Dit wijkt af van het oorspronkelijke beeldformaat van 1.85:1. Het High Definition beeld heeft een 1080/24p resolutie. Dit betekent dat het beeld progressief is opgebouwd uit 1920*1080 beeldpunten en dat de beeldsnelheid 24 beelden per seconde is (de originele filmsnelheid). De film staat op een 50GB dubbellaags disc. Voor de video-encoding is gebruik gemaakt van de MPEG-4 MVC (3D) codec.

Algemeen
Zoals bij meerdere 3D-films wordt ook hier afgeweken van het originele beeldformaat. Wederom met als reden om de 3D-effecten beter tot zijn recht te laten komen in de woonkamer. Een keuze waar niet iedereen even blij mee is. Afgezien van het afwijkende beeldformaat ziet het beeld er geweldig uit. Drive Angry 3D is compleet opgenomen met de legendarische Red One-camera. Het beeld is van begin tot het einde haarscherp. Edge-enhancement of andere artefacten ontbreken totaal. En ook beeldruis is niet of nauwelijks zichtbaar. Zelfs niet in de donkere scènes. Dit hebben we natuurlijk te danken aan de lichtgevoelige Red One-camera. De kleuren ogen helder en natuurlijk, maar behouden toch iets van de pulp-achtige look uit de jaren '70. Ook de contrast- en zwartwaarden zijn dik in orde. Zelfs in de donkere gedeelten blijven de kleinste details goed zichtbaar. Dit is goed te zien aan het pak van de accountant in het derde screenshot. De beeldkwaliteit van Drive Angry 3D is gewoonweg fantastisch.

3D
Drive Angry 3D ziet er in 2D al prima uit, maar ook in 3D mag deze gezien worden. De 3D-effecten zijn soms wel wat overdreven, maar gelukkig nergens irritant. Het 3D-beeld speelt zich voor achtennegentig procent af achter het nulpunt (glasplaat van beeldscherm). De resterende twee procent zijn dan voor de effecten naar de kijker toe. Dit heeft als gevolg dat ook mensen die snel hoofdpijn krijgen van 3D deze film goed kunnen blijven volgen. Wel is het raadzaam om de standaard ondertitels uit te schakelen. Dit omdat deze geen 3D plaatsing hebben meegekregen en deze dus altijd flink voor het beeld “zweven” (in de bioscoop worden deze vrijwel altijd iets naar achteren geplaatst). Dit vermindert het 3D-effect aanzienlijk. De 3D-effecten in Drive Angry 3D zijn goed, maar soms wel wat gemaakt. Maar dit past dan weer prima bij het over the top gehalte van deze film.

De High Definition screenshots zijn verkleind naar 1280*720 formaat en gecomprimeerd opgeslagen. Ze zijn daarom geen exacte weergave van de hoge beeldkwaliteit van Blu-ray Disc, maar geven wel een goede indruk. Wil je de screenshots bekijken in Full HD-resolutie? Neem dan een Platinum Member account!

Geluidskwaliteit

De BD-uitgave van Drive Angry 3D is voorzien van een Engelse DTS-HD Master Audio 5.1-track (16bit/48kHz). Ook de geluidstrack van Drive Angry 3D is er één die je bijblijft. Deze is net zoals het verhaal lekker agressief. De surrounds doen volop mee en creëren een actief en ruimtelijk geluidsbeeld. Achtergrondgeluiden, geweerschoten en schreeuwende mensen. Het geluid komt werkelijk van alle kanten. Ook de subwoofer hoeft zich niet te vervelen. In vrijwel alle actiescènes staat hij te dansen op zijn pootjes. De dialogen komen voornamelijk uit het middenkanaal en klinken helder en duidelijk. De stereokanalen zijn gereserveerd voor de rockmuziek en de rest van de geluidseffecten. Alleen de dynamiek had nog iets beter gekund. Sommige geweerschoten hadden net iets meer “byte” mogen hebben. Al met al een prima geluidstrack.

Extra's

De BD van Drive Angry 3D start snel op en je komt na een viertal (kwalitatief slechte) trailers in het statische hoofdmenu terecht. Hier zijn de taalinstellingen te kiezen en de extra’s te selecteren. Alle extra’s hebben een resolutie van 1080p en zijn voorzien van Dolby Digital 5.1 (448 kb/s) geluid. Helaas zijn de extra’s erg beperkt.

Access Drive Angry 3D (105 min.)
Dit is eigenlijk gewoon een commentaartrack. Echter zoomt het originele beeld soms even uit en krijg je de regisseur of de acteurs in beeld. Leuk gevonden, maar een beetje lastig. Want als je alleen het commentaar van Cage wilt horen, moet je de hele film nogmaals bekijken. Dit in tegenstelling tot de Amerikaanse versie (op de Amerikaanse BD). Die featurette is interactief. Daar kun je direct kiezen wat je wilt zien.

Milton’s Mayhem Score (7 min.)
Wil je alleen de actiescènes nog een keer zien? Dat kan met deze extra’s. Via een scoreboard in beeld kun je direct zien hoeveel doden en gewonden er zijn gevallen.

Red Carpet Premiere (19 min.)
De première in de Arclight Cinema in Hollywood. Alle acteurs komen even in beeld en vertellen iets. Overigens een heel erg karige première. Bijna geen publiek en totaal geen glitter en glamour.

Conclusie

Milton is na zijn dood in de hel terechtgekomen. Wanneer zijn dochter wordt vermoord door een satanische sekte, ontsnapt hij uit de hel om zijn dochter te wreken en zijn kleindochter te redden. Hij krijgt hierbij hulp van de sexy serveerster Piper. De duivel stuurt de Accountant naar de aarde, om Milton terug naar de hel te halen. Drive Angry 3D is geïnspireerd door de jaren 70 pulpfilms. De acteurs zetten hun rollen allemaal erg goed neer en de film heeft een heerlijk “over the top” sfeertje. De beeldkwaliteit van deze BD-uitgave is geweldig en bijna perfect te noemen. De 3D in deze film oogt heerlijk rustig en is nergens hinderlijk. Ook het geluid is van een prima kwaliteit. Er zijn wat extra’s, maar stellen erg weinig voor.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Dutch Filmworks.

Lees meer

Laatste reacties

Pastichio Rocker  |  20-03-2013

Heeft iemand het ook opgemerkt dat sommige scenes in de 2D versie nogal wazig ogen, alsof de 3D en 2D door elkaar heenlopen? Ik merkte het vooral bij het eindge...
Lees meer >

De_Hollander  |  02-02-2012

in donkere stukken is het beeld niet zo geweldig dan is er regelmatig sprake van posterisatie http://imageshack.us/f/254/ci64011454430204336.png/
Lees meer >

Rob van Gestel  |  21-08-2011

Drive Angry, -Degene die hem in 3D kunnen bekijken zullen hem een topper vinden. -Degene die die mogelijkheid niet hebben en hem in 2D bekijken zullen hem ...
Lees meer >

DVDProfilersFilmgek  |  18-08-2011

Ah, daarom vind je 3d zo leuk. Het gaat helemaal niet om de film, maar puur om de drank...Nu begrijp ik ook waarom sommige mensen hoofdpijn krijgen na een 3d fi...
Lees meer >

Albert Kostwinder  |  18-08-2011

Je was gewoon te nuchter..... neem eerst 2 halve liters en tijdens de film doorgaan met nog een paar van die lekkere koele jongens.....:proost: Na 6 tot 8 h...
Lees meer >

DVDProfilersFilmgek  |  17-08-2011

Nee, idd. Maar dat maakt de film echt niet beter. Daar ben ik van overtuigd. Je was gewoon te nuchter..... neem eerst 2 halve liters en tijdens de film doorga...
Lees meer >

Michael Hamers  |  17-08-2011

Je hebt hem zeker niet gezien in 3D;) (was voor 3D tenminste een betaalbare film...... en zo slecht was hij nu ook weer niet met een biertje erbij(y) ) Nee, ...
Lees meer >

DVDProfilersFilmgek  |  17-08-2011

Ik vond het echt een draak van een film. Dramatisch acteerwerk. Vreselijk slecht verhaal. Zelfs in dit genre is het waardeloos prul. Enig pluspunt was Amber Hea...
Lees meer >

Michael Hamers  |  17-08-2011

Fijne film in 3D(y) Heb me er prima mee vermaakt, geen hoogstandje, maar in dit genre is ie gewoon prima:grin: Ik vond het echt een draak van een film. D...
Lees meer >

DVDProfilersFilmgek  |  16-08-2011

"Zoals bij meerdere 3D-films wordt ook hier afgeweken van het originele beeldformaat. Wederom met als reden om de 3D-effecten beter tot zijn recht te laten kome...
Lees meer >

DJR  |  16-08-2011

"Zoals bij meerdere 3D-films wordt ook hier afgeweken van het originele beeldformaat. Wederom met als reden om de 3D-effecten beter tot zijn recht te laten kome...
Lees meer >

zetmoon  |  16-08-2011

"Zoals bij meerdere 3D-films wordt ook hier afgeweken van het originele beeldformaat. Wederom met als reden om de 3D-effecten beter tot zijn recht te laten kome...
Lees meer >

DVDProfilersFilmgek  |  10-08-2011

Fijne film in 3D(y) Heb me er prima mee vermaakt, geen hoogstandje, maar in dit genre is ie gewoon prima:grin:
Lees meer >

Marcel Lahaije  |  03-08-2011

Ik heb de film nog niet gezien maar misschien is het een leuke film vanwege de 3D effecten.
Lees meer >

Albert Kostwinder  |  03-08-2011

Typisch zo'n film die op zich best geinig is, Hey het is Cage en die trailer beloofde veel, maar eigenlijk is het allemaal het net niet waardoor de film een her...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:8
Extra's:2
7.9

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 8
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.