Two If By Sea

Totaalbeoordeling:

2.2
DVD

Two If By Sea (DVD)
Samenvatting

Frank (Dennis Leary) en zijn kiene vriendin Roz (Sandra Bullock) zijn onderweg om een waardevol, maar gestolen, schilderij af te leveren voor een ‘klant’. Frank is wat stuntelig dus het verbaast niet dat de politie ze al snel achtervolgt. Frank heeft de klus uitgevoerd in opdracht van zijn neef en heeft de klus zelfs een paar dagen eerder gedaan, zodat hij en Roz een lekker weekend aan zee kunnen doorbrengen. Hij heeft Roz beloofd dat het de laatste klus is die hij doet. Ze ‘kraken’ een mooie villa, waarvan de eigenaren op vakantie zijn. Maar dan komt Frank erachter dat het schilderij veel meer waard is dan zijn neef hem heeft verteld. Intussen zijn Frank’s neef en een paar minder snuggere kornuiten op weg naar de ontmoetingsplaats. Zij zijn onwetend dat zij worden achtervolgd door FBI agent O’Malley (Yaphet Kotto). O’Malley zit achter een vermaarde kunstdief aan en vermoedt dat ook deze roof door deze persoon is uitgevoerd, alhoewel die persoon officieel bij een zogenaamd ongeluk om het leven is gekomen.
Ondertussen maken Roz en Frank kennis met buurman Evan Marsh (Stephen Dillane). Roz valt wel een beetje voor hem. De relatie met Frank is niet wat zij ervan verwachte. Maar Frank heeft het vermoeden dat Evan ook niet helemaal eerlijk is. En dan komt de dag dat het gestolen schilderij moet worden overhandigd.

Commentaar

Two if by sea is een komedie. En dat klopt, want zelfs de naam van de film geeft komische verwarringen. Op de hoes staat als titel ‘Two if by sea’, op het menu van de DVD staat een andere titel, namelijk ‘Stolen Hearts’. En ook de film heeft als titel ‘Stolen Hearts’. Wauw, wat een verwarring, die alleen maar erger wordt als je de extra’s bekijkt (zie bij exrta’s en screenshots 5 & 6).
Maar goed, het blijkt dat deze film bekend is onder twee titels. Ach ja, waarom zou je die verwarring bij de DVD uitgave dan ook niet in stand houden?
Nogmaals, ‘Two if by sea’ is een romantische komedie. Het verhaal draait vooral om de relatie van Frank en Roz, die aan het stuklopen is. Aan het stuklopen omdat Frank en Roz niet met elkaar praten. Roz is een enthousiaste meid die weet wat ze wil en Frank ziet het allemaal wel en praat niet zo veel. Zijn belofte om op het rechte pad te blijven, neemt hij ook niet zo serieus. Tegen de achtergrond van dit gegeven speelt dan het verhaal van de klungelige kunstdief, zijn irritante neef en de FBI die achter de vermaarde kunstdief zit. Het geheel geeft een aardig verhaal, met leuke en grappige momenten. Maar als totaal is de film niet echt boeiend. Denis Leary (ja, de hoofdrolspeler) heeft het verhaal geschreven, samen met Mike Armstrong. Sandra Bullock speelt een leuke rol van een pittige en slimme dame die niet op haar mondje gevallen is.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 1996
Speelduur: 92 min
Verpakking: Snapper
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Arabisch, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 7321931141598

Extra's

  • Originele bioscooptrailer
  • Korte film ‘Achter-de-schermen’

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het oorspronkelijke filmbeeld heeft een beeldverhouding van 1.85:1. De hoes vermeldt onjuist een beeldverhouding van 1.85:1, want de film staat met een beeldverhouding van 1.78:1 anamorf (33% meer beeldlijnen met breedbeeld televisie weergave) op de DVD. De beeldkwaliteit is goed. Kleuren zijn mooi en natuurlijk. Scherpte en detaillering zijn beide wel goed, alleen is filmgrain wel duidelijk zichtbaar. Hierdoor gaan scherpte en detaillering wel iets in kwaliteit achteruit. Het contrast en het zwartniveau zijn goed. Het is een nieuwe film dus het beeld is ook vrij van ongerechtigheden. De compressie is goed gedaan, want compressiefouten heb ik niet gezien. Een goed beeld.
De film is verdeeld in 37 tracks. De DVD is van het type DVD-9, wat betekent dat hij enkelzijdig, dubbellaags is. De laagwisseling heb ik niet kunnen ontdekken, dat is erg goed gedaan. De ondertiteling (wit) is duidelijk, maar staat een regel te hoog in het beeld.

Geluidskwaliteit

De originele Engelstalige soundtrack is in Dolby Digital 5.1 (met de bitrate van 384 kb/s) op de DVD gezet. De film is vooral een dialoogfilm met muziek ter ondersteuning. De nadruk van de soundtrack ligt dan ook op de voorkanalen, de achterkanalen geven heel subtiel een klein beetje omgevingsgeluiden en geven de gebruikte filmmuziek een ietsje ruimtelijkheid. De subwoofer wordt gebruikt voor het laag in de muziek. Dit laag klinkt te zwaar en te nadrukkelijk. De dialogen zijn duidelijk te verstaan en komen netjes uit de centerspeaker.

Extra's

De breedbeeld menuschermen op de DVD zijn statische plaatjes, zonder achtergrondmuziek. Op de DVD staan een twee extra’s, die NIET Nederlands ondertiteld zijn.

De extra's zijn:
‘Behind-the-scenes featurette’, in 4x3 beeldformaat met DD2.0 - 192 kb/s geluid. Een 7 minuten durende featurette bestaande uit interviewfragmenten met regisseur en hoofdrolspelers, afgewisseld met filmfragmenten en beelden tijdens de opnames. In de korte documentaire wordt als filmtitel ‘Two if by Sea’ gebruikt. Engels ondertiteld.

‘Theatrical trailer’, de bioscooptrailer in 1.78:1 anamorf formaat met DD2.0 Surround- 192 kb/s geluid. De trailer heeft als film titel ‘Stolen Hearts’.

Conclusie

De romantische komedie ‘Two if by sea’ (oftewel ‘Stolen Hearts’) is een aardige komedie over een misdaad, een verliefd stel, een paar klungelige criminelen en een vastberaden FBI meneer. De film heeft zijn leuke en komische momenten maar verwacht er niet teveel van.
Warner heeft uiteraard de film met zeer goede beeld- en geluidskwaliteit op de DVD gezet. Helaas maar twee korte extra’s, alleen Engels ondertiteld. Gewoon een keer voor een gezellig avondje gaan huren.

Laatste reacties

Marco  |  03-02-2002

En... bedankt voor het compliment.;) No problemo :D
Lees meer >

Arnold van Oostrum  |  03-02-2002

Euhhh Arnold heb je wel goed naar het menuscherm van deze DVD gekeken? Het is niet Lost Hearts, maar Stolen Hearts. Voor de rest helemaal niks op aan te ...
Lees meer >

Marco  |  03-02-2002

De romantische komedie ‘Two if by sea’ (oftewel ‘Lost Hearts’) is een aardige komedie over een misdaad, Euhhh Arnold heb je wel goed naar het menuscherm van d...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
?

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:-
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:4
2.2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 13
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.