Crazy, Stupid, Love.

Recensent:
Patrick van den Hul
22-02-2012

Totaalbeoordeling:

7.2
DVD

Crazy, Stupid, Love. (DVD)
Samenvatting

Cal Weaver (Steve Carell) leidt een redelijk doorsnee leven met zijn vrouw Emily (Julianne Moore) en kinderen. Dit wordt volledig op zijn kop gezet wanneer Emily uit het niets aangeeft van Karl te willen scheiden. Als klap op vuurpijl vertelt ze daar nog even bij dat ze vreemd gegaan is met collega David (Kevin Bacon). Gedeprimeerd verdrinkt Cal zijn verdriet aan de bar. Deze locatie is de thuisbasis van de flamboyante Jacob (Ryan Gosling), een vrouwenversierder in hart en nieren. Hij besluit Cal een handje te helpen om weer aan de vrouw te komen. Zijn uitstraling en zijn kleding zijn namelijk beide wel aan een update toe. Het heeft al snel succes wanneer Cal de lieftallige schoollerares Kate (Marisa Tomei) aan de haak slaat. Om zaken nog verder te compliceren is Robbie verliefd op de babysitter van de familie Jessica (Analeigh Tipton) die op haar beurt wel weer wat ziet in Cal.

Commentaar

Crazy, Stupid, Love. was een grote hit in de bioscopen. Met een budget van 50 miljoen bracht deze prent wereldwijd maar liefst driemaal zoveel op. Dit is niet zo gek, want de film is een frisse wind in romkom land. Het is een verademing om een film in dit genre te zien volop chemie en met echte emotie. De plot is bijna absurd in haar vele relationele ontwikkelingen. Toch vervalt deze nergens in een kluchtige vertoning en blijven alle lijnen overzichtelijk. Een hele prestatie. Bovendien is het leuk om te zien hoe de ene wending op de andere volgt. Dit culmineert een werkelijk hilarische finale waarin alle verhaallijnen en alle betrokken personen (letterlijk) bij elkaar komen. De basis van een man die niet zo vaardig is en die in de liefde is die wordt geholpen door een echte versierder is nu niet bepaald origineel. Het is echter maar een schakel in het geheel. De personages zijn zodanig sympathiek dat je dit de makers al snel vergeeft. Het moet wel gezegd worden dat de balans regelmatig doorslaat richting de meer dramatische kanten aan het verhaal. Een probleem is dit geenszins, want het zorgt nu juist voor wat extra diepgang. De humor zit hem vooral in de flitsend snelle dialogen die doen denken aan de klassieke komedies zoals ze in de jaren ’50 en ’60 in Hollywood veel gemaakt werden. Met als verschil natuurlijk de nodige grove taal en moderniteiten als smartphones. De echte kracht van Crazy, Stupid, Love. zit in de oprechtheid. De personages zijn geloofwaardig en alledaags en de perikelen waar ze in verwikkeld raken uit het leven gegrepen. De cast geeft op uitstekende wijze gestalte aan deze personages en iedereen is goed op elkaar ingespeeld. Liefde wordt in al haar facetten getoond. Inclusief de scherpe randjes.

Crazy, Stupid, Love. is verkrijgbaar op zowel DVD als BD. Hieronder de recensie van de DVD-uitgave. De recensie van de BD-versie lees je hier.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Komedie, Romantiek
Regio: 2
Jaar: 2011
Speelduur: 113 min
Verpakking: Keepcase
Resolutie: 576i (PAL)
Beeldverhouding: 2.40:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - EAD
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, En vele andere
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 5051888087657

Extra's

  • verwijderde scenes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het beeld wordt gepresenteerd in een 2:40.1 beeldverhouding. De transfer is niet bepaald gestoken scherp. Er lijkt bij momenten haast sprake te zijn van een soort soft focus, even later is het beeld dan wel weer prima. Er is sprake van redelijk wat ruis, vooral in de donkere scènes. Daar is ook het schaduwdetail niet optimaal. De kleuren en het contrast zijn dan wel weer perfect. Beide komen zeer natuurlijk over. Tot slot heeft het beeld regelmatig last van edge enhancement, maar gelukkig niet van storende omvang. Al met al een ruim voldoende transfer met hier en daar wat minpuntjes.

Geluidskwaliteit

De audio op de DVD-uitgave van Crazy, Stupid, Love. is in Dolby Digital 5.1-formaat (384kb/s). De film leent zich niet voor een spectaculaire audiopresentie en dat biedt deze track dan ook niet. Het geluidsontwerp is wat eenvoudig, maar deze mix geeft dat op prima wijze weer. Het geluid is altijd helder en vrij van defecten. De audio is sterk geconcentreerd op de voorste kanalen. Zo nu en dan worden de achterste speakers wat gebruikt voor effecten maar enkel op subtiele wijze. De schaarse momenten dat er wel sprake is van een surroundervaring is wanneer de muziek op de voorgrond treedt.

Extra's

Crazy, Stupid, Love. komt verpakt in een kartonnen sleeve. De film en de extra’s staan op één dubbellaagse DVD.

Deleted Scenes (12 min.)
Deze scènes zullen ongetwijfeld met goede reden uit de film gehaald zijn, bijvoorbeeld vanwege het tempo of de timing. Dit neemt niet weg dat ze het afzonderlijk bekijken waard zijn, de meeste zijn simpelweg hilarisch.

Conclusie

Cal Weaver is een alledaagse man wiens leven en dat van de mensen om hem heen ingrijpend verandert wanneer zijn vrouw Emily plots van hem wil scheiden. Crazy, Stupid, Love. is een erg geslaagde komedie die net even anders is. De meer dramatische kant van de liefde wordt daarbij ook niet geschuwd. Beeld en geluid van deze DVD-uitgave zijn in orde, maar niet van bijzondere kwaliteit. De enige extra betreft een aantal verwijderde scènes.

Laatste reacties

Tarkus  |  17-06-2017

Een komedie die me deze keer beter is bevallen dan de eerste keer, een zeldzaamheid voor mij. Maar ik vind vooral dat de cast hier uitstekend acteerwerk levert,...
Lees meer >

Tarkus  |  09-05-2013

Een drama vind ik deze film niet, en dat bedoel ik het in beide opzichten. Het onderwerp van de film is gene drama, maar als komedie is het ook geen drama. Rede...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Geweld Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:7
Extra's:2
6.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 2
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.