Like Crazy


Like Crazy (DVD)
Samenvatting

De Engelse Anna (Felicity Jones) is voor haar studie in Amerika. Daar ontmoet ze Jacob (Anton Yelchin), een student meubelontwerpen. Het klikt meteen tussen de twee en al snel zijn ze tot over hun oren verliefd. Het einde van de studie nadert en Anna’s studentenvisum loopt af. Ondanks alle waarschuwingen over wat de gevolgen kunnen zijn, besluit Anna toch om langer te blijven en daarmee de regels te overtreden. Wanneer ze later toch terug gaat naar Engeland en vervolgens weer terug wil, wordt ze Amerika niet meer in gelaten. Wat volgt is een lange en zware strijd om samen te zijn. Jacob kan niet in Engeland komen wonen vanwege zijn werk en Anna komt Amerika niet meer in. Het stel moet om leren gaan met de problemen van het samen en alleen zijn.

Commentaar

Like Crazy vertelt op een prachtige manier het verhaal van een eerste liefde. Anna en Jacob hebben naast de standaard relatieperikelen ook nog last van het feit dat ze allebei uit een ander deel van de wereld komen. Hoewel de beslissing van Anna om het verlopen van haar visum te negeren erg dom is, begrijp je als kijker wel waarom ze het doet. De emotionele achtbaan waar de twee vervolgens in terecht komen, is verschrikkelijk en breekt het stel duidelijk op. De twee worden voor een langere tijd gevolgd en tussen hun ontmoetingen zit telkens een aantal maanden. Hoewel ze beiden in de tussentijd hun leven op proberen te pakken, is het duidelijk dat ze elkaar nodig hebben. De casting in de film is erg goed gedaan en er is ook goed gekeken naar de bijrollen. Jennifer Lawrence, bekend uit Hunger Games, speelt in Like Crazy een prachtige bijrol, waarin ze zelfs de twee hoofdrolspelers overtreft. Ze speelt Sam, de vriendin van Jacob op het moment dat Anna en Jacob besluiten dat ze niet langer monogaam hoeven te zijn. Het is duidelijk dat Sam smoorverliefd is op Jacob en alles voor hem over heeft. Tegelijkertijd ziet de kijker dat Jacob zich niet voor de volle 100% kan geven. De manier waarop Lawrence haar karakter speelt in deze situatie is prachtig gedaan. Ondanks dat Lawrence elke scène steelt waar ze in zit, doen de twee hoofdrolspelers, Jones en Yelchin, het ook erg goed. Er is een duidelijke chemie tussen de twee, waardoor hun relatie erg geloofwaardig is en je echt met hen meeleeft. Drake Doremus heeft het script geschreven en de film geregisseerd. Eerder schreef hij ook al de scripts voor Moonpie, Spooner en Douchebag, die hij ook allemaal regisseerde. De muziek in de film is prachtig gekozen en past altijd perfect bij de sfeer van de scène. Like Crazy is een romantische dramafilm, die je na het zien nog lang bijblijft. De film zet je aan het denken over liefde en over hoe kwetsbaar het allemaal is. Het einde van de film draagt hier alleen maar aan bij. Een absolute aanrader!

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Romantiek
Regio: 2
Jaar: 2012
Speelduur: 86 min
Verpakking: Keepcase
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Deens, Engels, En vele andere
Uitgever: Universal Pictures Benelux
EAN: 5050582887181

Extra's

  • Deleted Scenes
  • extended scenes
  • Commentaar

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het beeld wordt weergeven met een beeldverhouding van 1.78:1 en is in het oorspronkelijke beeldformaat anamorf op de DVD gezet. Het beeld is van een goede kwaliteit. De film heeft zo goed als geen filmgrain en edge enhancement is nergens zichtbaar. Het zwartniveau en het contrast zijn erg goed. De film maakt gebruik van heel warme kleuren, vooral in de beelden in Amerika, maar ook die uit Engeland zien er allemaal erg kleurig uit. Er zijn verschillende ondertitelingssporen aanwezig, voor de recensie is gebruik gemaakt van de Nederlandse. Deze wordt duidelijk onder in het beeld weergeven en is van een goede kwaliteit. Wel gaat de ondertiteling af en toe wat snel. Al met al heeft Like Crazy een uitstekend beeld meegekregen.

Geluidskwaliteit

De DVD bevat een Dolby Digital 5.1 (448kb/s) Engels audiospoor. Dat is van een goede kwaliteit. De dialogen komen door de centerspeaker en waar nodig door de voorste speakers. Ze zijn helder en duidelijk te verstaan. De omgevingsgeluiden zijn duidelijk te horen en gaan nooit ten koste van de dialoog. Vooral wanneer het stel in de stad, op de markt of in de metro is, komen de omgevingsgeluiden goed tot hun recht. De soundtrack van de film is prachtig en de gekozen muziek past perfect bij elke scène. De subwoofer is in de film alleen subtiel aanwezig, maar het is dan ook geen film waarin het geluid uit de luidsprekers knalt. Like Crazy heeft een goed geluidsspoor meegekregen, dat prima bij de film past.

Extra's

De DVD van Like Crazy heeft een statisch menu met achtergrondmuziek. Er kan worden gekozen om de film af te spelen, het geluid en de ondertiteling in te stellen, een losse scène af te spelen of de special features te bekijken.

Commentaar
Audiocommentaar van regisseur Drake Doremus, editor Jonathon Alberts en cinematograaf John Guleserian. De heren zijn de gehele film aan het woord en vertellen aardig wat interessante feitjes. Een erg interessant commentaar,dat helaas niet kan worden bekeken met Nederlandse ondertiteling, wel met Engelse ondertiteling.

Deleted Scènes (5 min)
Enkele scenes die de film niet hebben gehaald. De scenes zijn zowel met als zonder commentaar van de makers te kijken. Hoewel het mooie scenes zijn, zouden ze wel de vaart uit de film halen en het is dan ook een goede keuze geweest om ze te verwijderen.De scènes zijn te bekijken met Nederlandse ondertiteling

Extended Scènes (5 min)
Dit zijn scènes die iets korter in de film terecht zijn gekomen. De kleine stukjes die weg zijn gelaten voegen niet veel toe. Ook hier kan weer worden gekozen voor commentaar van de makers. De scènes zijn te bekijken met Nederlandse ondertiteling.

Conclusie

De Engelse Anna en Amerikaanse Jacob zijn smoorverliefd op elkaar. Helaas moet Anna weer terug naar Engeland, omdat haar studentenvisum verloopt. Ze besluit dat te negeren met als gevolg dat ze later Amerika niet meer in mag. Het stel moet leren omgaan met de problemen van het samen en alleen zijn. Like Crazy is een prachtige film die het verhaal van een eerste liefde met obstakels vertelt. Er is een duidelijke chemie tussen de twee hoofdrolspelers en de film zet je echt aan het denken. De DVD-uitgave is erg goed, met een goede beeld- en geluidskwaliteit en een aantal interessante extra’s. Een aanrader voor iedereen die van een goed romantisch drama houdt.

Laatste reacties

Laurens van der Molen  |  22-09-2012

Jammer dat paramount nu gaat doen zoals Fox... Hun indie films enkel op dvd uitbrengen... Zo ligt Jeff who lives at home ook enkel in de winkel nu... 15 EUR vin...
Lees meer >

WaymannDirector  |  19-09-2012

Jammer dat paramount nu gaat doen zoals Fox... Hun indie films enkel op dvd uitbrengen... Zo ligt Jeff who lives at home ook enkel in de winkel nu... 15 EUR vin...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:6
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.