Pitch Perfect

Totaalbeoordeling:

7.2
DVD

Pitch Perfect (DVD)
Samenvatting

De Barden Bellas zijn een a-capella meidengroep die het moeten hebben van hun perfecte uiterlijk en brave, door vrouwen gezongen, popliedjes. Na een desastreus falen tijdens de finale van een belangrijke landelijke wedstrijd moeten ze hun strategie heroverwegen. Ze zoeken nieuwe aanvullingen op de groep en de nieuwkomer Beca (Anna Kendrick) is een van hen. Beca heeft eigenlijk helemaal geen interesse in studeren en wil DJ worden, maar haar vader heeft haar toch zo ver gekregen om eens te ervaren hoe het is om colleges te volgen. Ze krijgt weer energie van haar ontmoeting met de knappe Jesse (Skylar Astin). Er is echter één addertje onder het gras: Jesse is lid van een concurrerende mannengroep. De dominante en op controle gefixeerde leider van de Barden Bella’s Aubrey (Anna Camp), heeft hier een regel voor. Iedereen die slaapt met de vijand wordt onherroepelijk uit de groep gegooid. Is Beca hetzelfde lot beschoren of blijkt ze toch onmisbaar voor het team?

Commentaar

Pitch Perfect komt op het juiste moment. De film speelt namelijk in op het enorme succes van de hitserie Glee. De overeenkomsten zijn dan ook groot. Beiden spelen in een soort kleurrijke droomwereld met daarin alleen veel te oude middelbare school leerlingen, die er allemaal uitzien als fotomodellen. Ook de door velen gehate autotune techniek doet zijn intrede in Pitch Perfect. Hierdoor klinkt alle zang perfect zuiver maar met het averechtse effect dat het niet meer echt aanvoelt. Het verhaaltje heeft weinig om het lijf. Het verloopt zoals elke romcom. Eerst worden de karakters geïntroduceerd en gaat het een tijdje goed. Dan is er sprake van een dieptepunt waarin alles tegenzit. Uiteindelijk is het natuurlijk eind goed al goed. Pitch Perfect heeft alle schijn tegen en toch is het een alleraardigst vermakelijke film geworden. Hoe kan dat? Het antwoord is voor een belangrijk deel gelegen in de casting. Hoofdrolspeelster Anna Kendrick heeft veel meer in haar mars dan datgene wat dit genre doorgaans van een acteur vraagt, en tilt de film eigenhandig naar een hoger platform. En dan zijn er nog de hilarische bijrollen van onder andere Anna Camp als bitch pur sang, Rebel Wilson als de ongegeneerde fat Amy en Hana Mae Lee als het Aziatische meisje dat zichzelf nauwelijks verstaanbaar kan maken. De grappen zijn daarmee oprecht leuk, hoewel ze wel variëren van slimme vondsten tot slapstick en platte humor van het simpelste soort. Dit maakt dan wel weer dat er voor iedereen op zijn minst een glimlach van af kan zo nu en dan. Pitch Perfect is voorspelbaar en te gemaakt, maar toch werkt het dankzij de leuke muziek en bovenal de acteerprestaties. Je kunt zien dat iedereen ervan geniet en dat straalt af op de kijker.

Pitch Perfect is verkrijgbaar op zowel DVD als Blu-ray Disc. Hieronder volgt de bespreking van de DVD-uitgave.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie, Muziek, Romantiek
Regio: 2
Jaar: 2012
Speelduur: 107 min
Verpakking: Keepcase
Resolutie: 576i (PAL)
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Slechtziendencomment
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
  • Dolby Digital 5.1 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, En vele andere
Uitgever: Universal Pictures Benelux
EAN: 5050582911640

Extra's

  • Trailers

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Pitch Perfect heeft een beeldverhouding van 1.78:1, een kleine afwijking op het oorspronkelijk beeld van 1.85:1. Het beeld is duidelijk behoorlijk nabewerkt. Het voordeel hiervan is dat het bijzonder scherp oogt, bijna BD-kwaliteit. Daar staat tegenover dat gezichten soms wat uitgewassen ogen en ook edge enhancement is niet geheel van de lucht. Alle kleuren van de regenboog zijn in menig shot te bewonderen en dit maakt het beeld zeker spetterend. Kleuren en contrast worden altijd nauwkeurig weergegeven. Ze zijn warm en genuanceerd in schakering. Zo nu en dan zijn er wat kleine defecten zichtbaar zoals banding tijdens de zangscènes op het einde. Deze zijn echter redelijk nihil in vergelijk tot de algehele kwaliteit van het beeld, die gewoon prima is.

Geluidskwaliteit

De DVD-uitgave van Pitch Perfect is voorzien van een Dolby Digital 5.1 tracks (384 kb/s) in de originele Engelse taal. Bij een muziekfilm als deze is het van bijzonder belang dat alle muzikale noten goed overkomen en dat ook de subwoofer wordt ingezet. Dit is maar beperkt het geval. Dialoog is altijd goed verstaanbaar en ook de muziek wordt helder en duidelijk weergegeven. Het mist echter een bepaalde kracht en maakt daardoor niet echt indruk. Dit heeft vooral te maken met beperkte surround werking en gebrekkig gebruik van de subwoofer. Het voelt daardoor allemaal niet zo ambitieus, alsof de audiomixers hun zoveelste track even in elkaar gedraaid hebben. Een typisch voorbeeld van vlees nog vis. Slecht kunnen we het niet noemen maar indruk maakt het ook niet.

Extra's

De DVD van Pitch Perfect start met een aantal trailers, waarna er een statisch hoofdmenu wordt getoond. De instellingen kunnen hier worden gekozen en de film gestart. Er is geen sprake van extra’s. Buitenlandse uitgaven kennen onder andere een audiocommentaar en verwijderde en verlengde scènes.

Conclusie

Bela besluit lid te worden van een a-cappella meidengroep om toch nog invulling te kunnen geven aan haar muzikale aspiraties tijdens haar studieperiode. Ze bots echter continu met Aubrey, de dominante leider van de groep. Pitch Perfect Is een doorsnee romcom. De liedjes zijn leuk en het spel van de verschillende hoofdrolspelers is aandoenlijk en bij vlagen hilarisch. Dit kan niet wegnemen dat deze productie volgens het boekje is en daarmee het niveau van een niemendalletje niet weet te ontstijgen. De technische kwaliteit van beeld en geluid op deze DVD zijn prima, hoewel het niet echt boven de middenmoot uitstijgt door wat kleine gebreken en een algemeen gebrek aan ambitie. Op deze uitgave zijn geen extra’s opgenomen.

Laatste reacties

HBx2000  |  22-04-2013

Als ik puur naar die screenshots kijk snap ik niet waarom er staat: "Pitch Perfect heeft een beeldverhouding van 1.78:1, een kleine afwijking op het oorspronkel...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Discriminatie Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:7
Extra's:1
7.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 2
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.