Walk of Shame

Recensent:
Vincent Vernel
22-10-2014

Totaalbeoordeling:

5.5
DVD

Walk of Shame (DVD)
Samenvatting

Nieuwslezeres Megan Miles (Elizabeth Banks) is een keurige Texaanse die naar eigen zeggen de regionale tv-zender waar ze werkt is ontgroeid. Wanneer haar grote kans op een landelijke baan net uit haar vingers glipt, overtuigen haar vriendinnen Rose (Gillian Jacobs) en Denise (Sarah Wright Olsen) om eens lekker los te gaan. Na vele, vele rondjes eindigt ze in de armen en het huis van de knappe barman Gordon (James Marsden). Wanneer er weer licht door de gordijnen schijnt, beseft Megan pas wat ze gedaan heeft en grijpt ze naar haar mobieltje. Daar krijgt ze via een voicemail te horen dat haar grote kans bij een landelijke nieuwszender nog niet is verkeken, als haar volgende optreden goed genoeg is. Vanaf dat moment is Meghan vastberaden om op tijd op haar werk te verschijnen. Ook al betekent dat dwars door de stad te lopen.

Commentaar

Actrice Elizabeth Banks is vooral bekend van romantische komedies en bijrollen in franchises als Spider-Man en The Hunger Games. In lijn met het gewaagde Zack and Miri Make a Porno, speelt Banks de hoofdrol in Walk of Shame, eveneens een komedie gericht op pubers en hoger. Verhaaltechnisch is dit zeker geen hoogvlieger of origineel (denk aan The Hangover). De opzet is vooral een doorzichtig excuus om Banks in grappig bedoelde situaties te krijgen. Helaas mondt dit uit in goedkope seksgrappen, heel veel vieze mannetjes van verschillende leeftijden, een onnodig onbereidwillige dame en veel te veel keren dat Banks regelrecht een hoer wordt genoemd. Weinig grappen slaan aan, weinig situaties zijn leuk. Omwille van een geforceerde grap hier en daar worden voor de hand liggende oplossingen systematisch genegeerd, wat sommige kijkers mateloos zal frustreren. De leukste scène speelt zich af in een crackhuis met Lawrence Gilliard Jr. (The Wire) en twee 'huisgenoten'. Het plezier waarmee voornamelijk Gilliard Jr. speelt, werkt zeer aanstekelijk en brengt een authentieke grijns op het gezicht. Dit is ook de plek waar de film enigszins originaliteit toont. Het acteerwerk van de voornaamste acteurs in Walk of Shame is redelijk goed, behalve van Sarah Wright Olsen. James Marsden (X-Men) en Gillian Jacobs (Community) spelen redelijk op de automatische piloot, maar lijken zich te vermaken. De film had veel baat gehad van hun natuurlijke charme als ze allebei langer in de film hadden gezeten, maar de kans was dan groot geweest dat ze Banks zouden verdrukken. Elizabeth Banks sleept zichzelf door de film en doet haar uiterste best elke scène te laten werken. Ze gaat helemaal op in de rol en probeert elk bizar scenario waar de film haar in brengt tot een goed einde te brengen. Banks' gedrevenheid gedurende Walk of Shame doet het einde ironisch genoeg aan kracht inboeten. In het slot geeft ze aan tot inkeer te zijn gekomen en nu te weten wat echt belangrijk is in haar leven. Echter is er geen moment in de film waarin ze überhaupt twijfelt aan haar initiële doel, ze bikkelt zich door alles heen. Walk of Shame lijkt een dappere poging een goede komedie neer te zetten, maar helaas is het eindresultaat niet meer dan matig te noemen. Het acteerwerk is goed, maar het verhaal en de grappen te geforceerd, seksistisch en flauw. Elizabeth Banks verdient beter. Leuk voor een regenachtige dag als er niets anders op tv is. Echt niets anders. 

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie
Regio: 2
Jaar: 2014
Speelduur: 91 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Dutch FilmWorks
EAN: 8715664111628

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Op deze DVD-uitgave van Walk of Shame is de film te bekijken in een anamorf 2.35:1 filmformaat. Alle beelden zijn vrij scherp, hoewel er bij sommige totaalshots het detail wat verloren gaat. Het eerste deel van de Walk of Shame, dat zich voornamelijk in de avond/nacht afspeelt, is af en toe iets te donker, zodat het lastig is om alles goed te kunnen zien. Desondanks blijft het contrast en schaduwdetail goed overeind. De film is redelijke kleurrijk, maar nergens al te diep verzadigd. Dit komt vooral naar voren in het tweede deel van Walk of Shame, volledig overdag. Er worden vooral veel geeltinten gebruikt, hier en daar met behulp van een filter. Dit is nergens storend, maar alle beelden uit de film ogen hierdoor niet al te gevarieerd. Er is geen enkel excuus voor een paar seconden durende slechte animatie van starende kattenogen (zie het extra screenshot), zeker niet als dit de enige animatie is in de gehele film. Geen excuus. Dit daargelaten, kent Walk of Shame een redelijke beeldkwaliteit. Simpel, maar effectief.

Geluidskwaliteit

Walk of Shame bevat een Dolby Digital 5.1 (448kb/s) Engels audiospoor. Net zoals bij de beeldkwaliteit op deze DVD-uitgave is er sprake van een audiotrack die doet wat ie moet doen. Niet meer, niet minder. Het gesproken woord wordt door het middenkanaal gepresenteerd is helder te verstaan. De surroundkanalen laten geregeld zachte omgevingsgeluiden horen, maar nergens echt opvallend. Dit geldt ook voor de geluidseffecten, die niet al te gelaagd zijn, maar gevarieerd genoeg klinken en Walk of Shame een natuurlijke sfeer meegeven. Gedurende een groot deel van de film is er instrumentale begeleidende muziek te horen, die goed aansluit bij de verschillende scènes. Nergens echt opvallend, maar doeltreffend. 

Extra's

Naast elke promotietrailers is er op deze DVD-uitgave van Walk of Shame geen menu of een enkele extra aanwezig.

Conclusie

Nieuwslezeres Meghan Miles moet na een wilde nacht ervoor zorgen dat haar wereld niet volledig zal instorten. Tussendoor gaat ze van verschrikkelijke situatie naar verschrikkelijke situatie, zonder op te geven. Walk of Shame is een zeer matige komedie, waar er goed in wordt geacteerd, maar er bar weinig te lachen is. De beeldkwaliteit is op deze DVD-uitgave van een goede kwaliteit, hoewel nergens echt indrukwekkend. Ook over het geluid is niet veel te klagen. Er zijn geen extra's of überhaupt een menu te vinden. Een luchtige, maar vooral snel te vergeten film.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Dutch FilmWorks.

Lees meer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Drugs Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:5
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:7
Extra's:0
6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 5
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots