Expendables 3, The (SEE)

Totaalbeoordeling:

5.7
Blu-ray

Expendables 3, The (SEE) (Blu-ray)
Samenvatting

The Expendables hebben een nieuwe missie onder leiding van Barney Ross (Sylvester Stallone). Wat heel simpel had moeten zijn, wordt een ware hel wanneer oud-Expendable Conrad Stonebanks (Mel Gibson) een gewaardeerd lid van de groep huurlingen in levensgevaar brengt. Ross zint onmiddellijk op wraak, maar wil hier geen andere levens mee in gevaar brengen. Hij ronselt nieuwe, roekeloze vechtersbazen die een enkele reis naar het graf geen probleem vinden. Zodra Stonebanks echter zijn volledige kracht laat zien, is elke Expendable hard nodig.

Commentaar

De derde Expendables-film flopte in de bioscoop. Volgens de makers zelf was dit door een internetlek een paar weken voor de officiele release. Naar de mening van anderen was het door een overvloed aan (nieuwe) personages en een gebrek aan extreem (16+) geweld, interessante personages, een vloeiend verhaal, goede montage en humor. Sommigen hadden de hoop dat de verlengde, ongecensureerde versie van de film The Expendables 3 een deel van deze fouten zou herstellen. Helaas is dit niet het geval.

De Special Extended Edition van The Expendables 3, zoals hier besproken, is zes minuten langer dan de bioscoopversie waardoor de film iets beter loopt en er iets meer actie is, maar nog steeds 12+. Een kleine verbetering dus. Een simpele actiefilm als dit hoeft alleen te vermaken, wat helaas maar gering lukt. De eerste vijftien minuten van de film zijn zoals we The Expendables kennen. Alle bekende gezichten zijn er die met goed geregisseerde actie Wesley Snipes bevrijden. Met zijn stille dreigende spel lijkt Mel Gibson een prima 'slechterik' te worden. Dan valt de film stil voor bijna drie kwartier als het nieuwe team wordt geïntroduceerd. Dit gaat ten koste van ook maar enige echte tijd met de oorspronkelijke Expendables, wat een grote ergernis opwekt als blijkt dat slechts één lid van het nieuwe team echt nuttig is. Een van de krachten van de The Expendables en zeker The Expendables 2 was juist de karakters en hun dynamiek, wat hier zelden te zien is. Kelsey Grammar lijkt zich erg te vermaken als Stallone's hulp om het nieuwe team bij elkaar te krijgen, maar ook hij kan dit deel van de film niet redden. Het tempo en daarmee de dreiging van Gibson gaat volledig verloren. Waarschijnlijk was de rust bedoelt om iets meer de diepte in te gaan; misschien dat de oudjes nu echt hun wapens aan de wilgen moeten hangen (extra benadrukt met Neil Young's Old Man aan het einde). Deze ambitie is prima en lijkt afzonderlijk ook nog redelijk gelukt. Maar dit moet niet ten koste gaan van een (coherent) verhaal. Er is geen balans tussen de rauwe actie van de oude Expendables, de technische Mission Impossible-stijl van het nieuwe team en deze serieuze overwegingen. Een gemiste kans. Het laaste uur bevat voornamelijk zinloos geweld, waar de momenten met Antonio Banderas, Wesley Snipes en de oude Expendables bij vlagen toch erg leuk zijn (Jason Statham heeft in deze Extended Edition een gave actiescène erbij). Maar al snel slaat de vermoeidheid toe. Met meer over-the-top (16+) geweld zoals de eerdere Expendables-film was er op zijn minst meer variatie in de actiescènes geweest. In de actiefilms is de montage soms zo onevenwichtig dat kijkers geen idee hebben wie zich waar bevindt en wat ten opzichte van elkaar gebeurt. Erg lastig, als je een cast hebt van meer dan 15 man. Concluderend is Expendables 3 een zooitje na het eerste kwartier, maar het enthousiasme van sommige van de oudere acteurs maakt het misschien waard voor fans van de Expendables-serie om de film eens te bekijken. Maar zelfs als 'guilty pleasure' zal dit niemands favoriet zijn.

The Expendables 3 wordt in een viertal uitvoeringen uitgegeven, waaronder een dubbeldisc Blu-ray Disc-uitgave. Op 1 disc staat de film, de extra's staan op de tweede disc. Ook krijgt deze uitgave een 3D slipcase. Een nette en verzorgde uitgave.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie
Regio: B
Jaar: 2014
Speelduur: 131 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case in Slipcase
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.35:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Entertainment One
EAN: 8713045243371

Extra's

  • The Expendables 3 Documentary
  • New Blood: Stacked and Jacked
  • The Total Action Package
  • Gag Reel
  • Christmas Runs The Gauntlet: extended scene

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

The Expendables 3 krijgt op Blu-ray Disc een AVC-gecodeerde beeldtransfer mee in het oorspronkelijke beeldformaat van 2.35:1. Omdat op dit forum veel te doen is (geweest) rondom de kwaliteit van beeld en geluid van deze uitgever is deze Bluray Disc direct vergeleken met de Amerikaanse uitgave. De Engelse versie is identiek aan de Amerikaanse, dus deze kan ook gekozen worden.
De beeldtransfer van de Nederlandse uitgave is sterk, maar helaas niet zonder foutjes. In het algemeen oogt het beeld wat soft; de Amerikaanse versie is een stuk scherper. Ook de kleuren spreken meer, ondanks het feit dat het uiterlijk van de film grauw, grijs en grof is. Ook het contrast en het zwartniveau van de Amerikaanse versie is net een tik beter dan de Nederlandse. Dit betekent echter niet dat de Nederlandse beeldtransfer slecht is, integendeel. Het uiterlijk van de film wordt prima weergegeven en de beeldtransfer krijgt dan ook een ruime voldoende. 

Geluidskwaliteit

Voor wat betreft het geluid is er zelfs nog wat meer discussie geweest. De Nederlandse Blu-ray Disc van The Expendables 3 krijgt een DTS HD Master Audio 5.1-audiotrack mee; de Amerikaanse en Engelse versies een Dolby Atmos 7.1-track (die op de meeste recievers wordt afgespeeld als een Dolby TrueHD 7.1-audiotrack). Dit verschil heeft tot wat teleurstelling geleid, maar is dat dan ook terecht?
De Nederlandse versie klinkt zeker absoluut niet slecht: het is een agressieve audiotrack met genoeg spreiding, dynamiek en bassen. De spraak is duidelijk, de muziek opzwepend en de actie klinkt lekker uit alle hoeken van de kamer. Dit is genieten.
Maar als de Dolby Atmos 7.1-audiotrack van de US-uitgave wordt opgezet dan merk je pas echt wat genieten is. Vergeleken met de Nederlandse versie is deze toch ook weer wat beter. De bassen zijn heviger, de dynamiek is sterker, ruimer en het geluid is een stuk gedetailleerder. 
Conclusie is dat er echt genoeg te genieten valt met de Nederlandse versie en daarmee hoeft de kijker zich echt niet bekocht te voelen. Ben je echter een echte audiofiel dan is de Amerikaanse of Engelse versie toch echt degene om voor te gaan. 

Extra's

De Special Extended Edition Blu-ray Disc-uitgave van The Expendables 3 bestaat uit twee discs. De eerste schijf bevat alleen de film, die na enkele promotietrailers direct start. Alle aanwezige extra's zijn op een afzonderlijke schijf te vinden.

The Expendables 3 Documentary (50 min)
Een lange promotie voor de film waarin cast en crew aan het woord komt en er veel beelden van achter de schermen te zien is. Een interessante extra, waar het wel wat op de oppervlakte blijft en iedereen erg bezig is The Expendables 3 te verkopen en elkaar te prijzen.

New Blood: Stacked and Jacked (15 min)
Een segment waarin alle nieuwe gezichten uit The Expendables 3 worden belicht. Er wordt per persoon belicht hoe zij bij het project zijn gekomen. Omdat in de daadwerkelijke film de meeste karakters niet echt veel toevoegen, is dit een beetje triviale extra, maar interessant om een keertje te bekijken.

The Total Action Package (6 min)
Alle oudere acteurs in de film worden geprezen om hun betere rollen in andere films en het feit dat het zo bijzonder is dat ze nu (voor de derde keer) bij elkaar zijn.

Gag Reel (5 min)
Een korte reeks bloopers, vol versprekingen, foutjes en lolletjes op de set. Harrison Ford, in de eigenlijke film zeer teleurstellend, weet erg te vermaken. Het blijkt op de set vooral heel leuk en enthousiasmerend te zijn geweest, jammer dat dit niet van Expendables 3 zelf af te zien is.

Christmas Runs The Gauntlet: extended scene (3 min)
De actiescène met Jason Statham die aan de Special Extended Edition is toegevoegd, maar dan net iets langer. Niet heel veel anders dan in de verlengde versie, dus een vrij overbodige extra.

Conclusie

In de derde The Expendables zet Barney Ross zijn oude team aan de kant om achter zijn oude rivaal Conrad Stonebanks aan te gaan. Kort gezegd is het een zeer ongebalanceerde film, waar alleen de eerste 15 minuten echt geven wat fans van de serie willen. Een dappere poging om het anders te doen met een nieuw Expendables-team, maar helaas is dit mislukt. De Blu-ray Disc-uitgave is goed verzorgd met een nette beeldtransfer, een sterke audiotrack en een breed pakket aan extra's. Echter zijn de Amerikaanse en de Engelse versies de echte winnaars van deze vergelijking. Maar de Nederlandse versie voldoet ook zeker prima.

Laatste reacties

jurgen42u  |  20-12-2014

Nou heb ik hem gisteren ook voor het eerst gezien op blu-ray en ik vond hem ook heel slecht. Ik denk er aan om hem uit mijn collectie te gooien, samen met deel ...
Lees meer >

Marcel den Haan  |  19-12-2014

Ja zeer slechte beslissing. Heeft ze alleen maar publiek gekost denk ik. Naast het belabberde script dan.
Lees meer >

Dan G.  |  19-12-2014

Slechte film. Het verhaal springt alle kanten op, de humor is slecht en ik heb welgeteld één druppel bloed gezien en die zat op de lip van Mel Gibson. Mensen di...
Lees meer >

De_Hollander  |  18-12-2014

De normale bioscoop versie van The expendables 3 NL versie heeft geen AVC-gecodeerde beeldtransfer. Maar een VC-1
Lees meer >

Marcel den Haan  |  16-12-2014

Slechte film. Het verhaal springt alle kanten op, de humor is slecht en ik heb welgeteld één druppel bloed gezien en die zat op de lip van Mel Gibson. Mensen di...
Lees meer >

Dida  |  16-12-2014

Ik vind flop nogal een groot woord. Een flop is voor mij een film die de studio geld heeft gekost. Dat is in dit geval niet zo. Dat de film het minste heeft gep...
Lees meer >

Rogier Burghout  |  15-12-2014

ik denk trouwens dat de UK versie gelijk is aan de USA versie Dat klopt, dat heb ik intussen ook begrepen. Ik zal de recensie hiermee zsm aanpassen.
Lees meer >

Peter van santbrink  |  15-12-2014

dit wordt dus importeren, bedankt voor de review ! ik denk trouwens dat de UK versie gelijk is aan de USA versie
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Angst Geweld Grof DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:7
Extra's:7
5.4

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 9
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.