Big Hero 6

Recensent:
Laurens van der Molen
12-02-2015

Totaalbeoordeling:

7.5
Bioscoop

Samenvatting

Het wonderkind Hiro Hamada (Ryan Potter) woont samen met zijn oudere broer Tadashi (Daniel Henney) en tante in de fictieve stad San Fransokyo (een mix van Tokyo en San Francisco).  De veertienjarige Hiro houdt zich bezig met illegale robotgevechten, iets waar zijn broer, die studeert op San Fransokyo Tech,  het totaal niet mee eens is. Om hem te overtuigen dat hij met zijn talent ook nuttige dingen kan doen, neemt hij Hiro mee naar de universiteit om hem zijn laatste uitvinding te laten zien: Baymax (Scott Adsit), een zorgrobot die eruit ziet als een grote marshmallow en ziektes kan herkennen en behandelen. Hiro wil na het bezoekje ook dolgraag gaan studeren bij San Fransokyo Tech en doet er alles aan om een uitvinding te doen waardoor hij wordt toegelaten. Hij krijgt hierbij hulp van de vrienden van Tadashi, Fred (T.J. Miller), Go Go, (Jamie Chung), Wasabi (Damon Wayans Jr.) en Honey Lemon (Genesis Rodriguez).  Wanneer de groep door een bizarre samenloop van omstandigheden in een gevaarlijk plot terechtkomt, moeten ze samen met de hulp van Baymax het beste uit zichzelf halen. Hiro gebruikt daarbij zijn uitvindingen om zijn vrienden om te toveren in een groep superhelden, de Big Hero 6.

Commentaar

De afgelopen jaren gaat het erg goed met Disney en wordt weer de ene succesvolle film na de andere gemaakt. Denk aan titels als Rapunzel, Wreck it Ralph en de megahit Frozen. Big Hero 6 heeft de lastige taak om deze succesreeks voort te zetten. Gelukkig slaagt de film hier volledig in. De Disneyfilm is heel losjes gebaseerd op de twee gelijknamige comic-miniseries van Marvel. Big Hero 6 is de eerste film waarbij Disney een Marvelfranchise gebruikt voor een eigen animatiefilm. Dat pakt zo goed uit, dat het wel vaker mag gebeuren. Hoewel het basisconcept van de comic is gebruikt, heeft Disney er verder een totaal eigen draai aan gegeven. Regisseurs Don Hall en Chris Williams hebben met San Fransokyo een prachtige futuristische stad neergezet. De animatie is erg mooi en als je kijkt naar de achtergronden kan je veel leuke details ontdekken. Met Hiro en Baymax heeft Disney bovendien een geweldig duo te pakken. De zorgzame Baymax is de perfecte tegenpool voor de rebelse Hiro en dit levert erg komische situaties op. De film bevat een goed verhaal dat lastige kwesties als dood en wraak niet schuwt. Dit en de vele verwijzingen naar de Japanse cultuur en superhelden, maken de film dan ook uiterst geschikt voor oudere kijkers. Ook voor de kinderen is er echter genoeg te zien. Baymax is een robot die ieder kind wel zou willen hebben en de vele actiescènes zullen tot hun verbeelding spreken. De humor past perfect bij de sfeer van de film en de animaties zien er prachtig uit. De vrienden van Hiro en Tadashi zijn stuk voor stuk leuke personages, die allemaal hun eigen toevoeging zijn aan de groep. Het belangrijkste van Big Hero 6 is echter de sterke relatie tussen Hiro en Baymax. Hoewel Baymax een robot is, sluit je hem als kijker al vanaf de eerste keer dat je hem ziet in je hart. Het is dan ook erg mooi om te zien hoe hij zijn best doet om Hiro te beschermen en gelukkig te maken. Big Hero 6 is een must see voor elke Disneyfan, maar ook liefhebbers van comics en mooie animatie kunnen veel plezier aan deze film beleven. Een laatste tip: blijf in de bioscoop zitten tot na de aftiteling, want zoals bij de meeste Disneyfilms is ook bij Big Hero 6 nog een scène toegevoegd.

Filmspecs

Medium: Bioscoop
Genre: Animatie
Jaar: 2014
Speelduur: 102 min
Uitgever: Disney

Laatste reacties

Michael Hamers  |  23-02-2015

Erg leuke film! Heel volwassen Disney die naar mijn mening meer geschikt is voor oudere kinderen, dan voor de allerkleinsten. Erg leuke humor ook!
Lees meer >

pazke70  |  17-02-2015

maandag eens zien met de kids aanrader !
Lees meer >

pazke70  |  13-02-2015

maandag eens zien met de kids
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Angst
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 3
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.