Familie Kruys - Seizoen 1

Recensent:
Laurens van der Molen
12-05-2015

Totaalbeoordeling:

7.2
DVD

Familie Kruys - Seizoen 1 (DVD)
Samenvatting

Bette Kruys (Linda de Mol) is een alleenstaande vrouw van 46 die het geluk in de liefde maar niet kan vinden. Ze werkt als styliste voor bekend Nederland. Haar werk is haar leven, tot ze de aannemer Johan (Marcel Musters) tegenkomt. De twee beginnen met daten en hoewel ze uit totaal verschillende milieus komen, slaat de vonk toch over. De broer van Bette, Kirk (Rop Verheijen), is getrouwd met Morten (Frederik Brom) en zit thuis met een burn-out. Alles is hem teveel en hij steunt volledig op Bette. De twee krijgen een schok te verwerken wanneer hun vader Thomas (Hans Dagelet) hen voorstelt aan zijn verloofde, de 29-jarige Ruxandra (Elise Schaap). Ze zien dat hun vader gelukkig met haar is, maar zijn haar motieven om met hem te trouwen wel in de haak?

Commentaar

In eerste instantie verwachtte ik dat Familie Kruys het Nederlandse antwoord was op de populaire Amerikaanse komedieserie Modern Family. Nederland heeft er een handje van om van een succesvolle buitenlandse serie de episodes na te spelen met Nederlandse acteurs. Goede voorbeelden hiervan zijn: Iedereen is gek op Jack en Dokter Tinus. Na het zien van de eerste episode blijkt Familie Kruys echter een op zichzelf staande serie te zijn.  Er zijn wel elementen uit Modern Family overgenomen (de oude vader met de jonge buitenlandse vrouw en het homostel), maar Familie Kruys geeft er wel een totaal andere draai aan.  De serie draait voornamelijk om Bette, gespeeld door Linda de Mol, en haar zoektocht naar de liefde. Linda de Mol zet een erg overtuigend personage neer en heeft geen enkele moeite om de serie te dragen. De chemie tussen haar en Johan, gespeeld door Marcel Musters, is erg sterk en hun verhaal is verreweg het leukst om naar te kijken. Het eerste seizoen van Familie Kruys bestaat uit acht afleveringen van 40 minuten.  In deze acht afleveringen zitten wel heel  veel verhaallijnen, waardoor helaas niet elk verhaal even sterk uit de bus komt. Zo is er een hele verhaallijn met de dochter van Johan, die op vakantie gaat naar Senegal en terugkomt met een vriend die duidelijk meer screen time had moeten krijgen. Ook de relatie tussen Kirk en Morten voelt vaak erg gehaast, zeker wanneer er problemen zijn in hun relatie. Het verhaal van Ruxandra en Thomas is wel weer uitstekend uitgewerkt. De kijker krijgt een goede inkijk in hun relatie, wat ervoor zorgt dat je meer begrip krijgt voor de liefde tussen de twee en Ruxandra al snel niet meer ziet als een ‘golddigger’. Het is duidelijk dat de makers van de serie nog lang niet klaar zijn met de karakters, want er zijn nog genoeg open eindes. Hopelijk nemen ze in het tweede seizoen ook meer de tijd om de karakters verder uit te diepen die dit seizoen een beetje in de verdrukking zaten. Familie Kruys is een aanrader voor iedereen die heeft genoten van Gooische Vrouwen of van Divorce, beide ook series naar een idee van Linda de Mol. De cast is net als in die series erg sterk en de serie kijkt heerlijk weg.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Televisie
Regio: 2
Jaar: 2015
Speelduur: 320 min
Verpakking: Duo Keep Case in Slipcase
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Entertainment One
EAN: 8713045245191

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De DVD-uitgave van het eerste seizoen van Familie Kruys heeft een beeldverhouding van 1.78:1 en is in het oorspronkelijke beeldformaat anamorf op DVD gezet. Het beeld is van een goede kwaliteit en bevat geen zichtbare fouten. De scherpte van het beeld en het contrast zijn erg goed. Dit geldt ook voor het schaduwdetail en het zwartniveau. De kleuren zijn mooi vol.  De serie bevat veel mooie beelden van Amsterdam, waar de familie woont. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van close-ups tijdens de vele dialogen, deze zien er allemaal perfect uit. De serie bevat optionele Nederlandse ondertiteling voor doven en slechthorenden. Deze is goed leesbaar onderin het beeld.

Geluidskwaliteit

De DVD-uitgave van het eerste seizoen van Familie Kruys bevat een Dolby Digital 5.1 (448kb/s) track. Deze is van een goede kwaliteit. De dialogen zijn duidelijk te verstaan door de centerspeaker en waar nodig ook door de twee andere voorste speakers. De omgevingsgeluiden maken goed gebruik van de verschillende speakers, dit gaat echter nooit ten koste van de dialoog. De subwoofer wordt vooral gebruikt tijdens de verschillende nummers die te horen zijn tijdens de serie. Familie Kruys bevat een erg mooie soundtrack met erg veel bekende nummers van nu en vroeger. De titelsong van de serie is It’s Not Unusual van Tom Jones, wat erg goed bij de sfeer van de serie past.

Extra's

De DVD-uitgave van het eerste seizoen van Familie Kruys begint met een aantal promotietrailers en laat de kijker daarna uit een statistisch menu, met op de achtergrond de titelsong, de episode kiezen. De DVD bevat helaas geen extra’s. De acht episodes van het eerste seizoen zijn verdeeld over twee dvd’s.

Conclusie

Bette Kruys is al jaren op zoek naar de liefde. Het wil maar niet lukken, tot ze de aannemer Johan tegenkomt. Niet alles in haar leven is echter rooskleurig. Haar broer Kirk heeft een burn-out en leunt volledig op Bette. Daarnaast stelt hun vader hen ook nog eens voor aan zijn 29-jarige verloofde Ruxandra. Familie Kruys is de nieuwste serie naar een idee van Linda de Mol, waarin ze zelf de hoofdrol speelt. Ze doet dit erg goed en draagt de serie met gemak. Het eerste seizoen bestaat uit slechts acht episodes en helaas willen de makers te veel verhaallijnen in deze episodes kwijt. Hoewel de algemene kwaliteit van de verhaallijnen erg sterk is, worden sommige karakters toch ondergesneeuwd. Het is dan ook te hopen dat deze karakters in het tweede seizoen verder uit worden gediept. De DVD-uitgave van het eerste seizoen van Familie Kruys is prima. De beeld en geluidskwaliteit zijn goed, maar helaas bevat de DVD geen extra’s. Fans van series als Gooische Vrouwen en Divorce kunnen Familie Kruys zeker een kans geven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:9
Extra's:0
6.3

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 3
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.