Reclaim


Reclaim (DVD)
Samenvatting

Steven (Ryan Phillipe) en Shannon (Rachelle Lefevre) zijn in Puerto Rico om daar de zevenjarige Nina (Briana Roy) te adopteren. Nina heeft haar ouders verloren bij een ramp en is in het adoptiecircuit terechtgekomen. Steven en Shannon zijn dolblij met hun nieuwe dochter en ook Nina lijkt het erg naar haar zin te hebben. Dan gebeurt er echter iets vreselijks: Nina verdwijnt spoorloos. Wanneer het stel naar de politie gaat, krijgt het te horen dat ze hoogstwaarschijnlijk zijn opgelicht. Het adoptiebureau incasseert het geld en verdwijnt vervolgens spoorloos met het kind om het nogmaals in een ander land te laten adopteren. Ze noemen dit “reclaimen”. Steven en Shannon laten het hier niet bij zitten en gaan met gevaar voor eigen leven op zoek naar hun dochter.

Commentaar

Jaarlijks worden er meer dan 1,4 miljoen kinderen verkocht, aldus Reclaim. De film probeert door middel van een spannende thriller aandacht op dit probleem te vestigen. Steven en Shannon hebben allebei hun eigen reden voor de adoptie en deze krijg je als kijker via flashbacks te zien.  Hierdoor krijgen de op eerste gezicht fletse karakters een stuk meer diepgang. Wie dit echter niet krijgt, is Benjamin, de slechterik van de film, gespeeld door John Cusack. De motieven van zijn karakter zijn vaak onduidelijk en niet logisch. Bovendien lijkt het of Cusack op automatische piloot speelt en weinig zin had in de film. Ryan Phillipe en Rachelle Lefevre doen het wel erg goed, de twee hebben een sterke chemie en zetten hun personages zeer overtuigend neer. De politieagent wordt gespeeld door Luis Guzmán, onder andere bekend van de tv-serie How to Make It in America.  Hij  zet zijn rol prima neer en is een goede toevoeging aan de cast. De film is geregisseerd door de Australische Alan White, die sinds 1999 actief is, maar slechts vijf films op zijn naam heeft staan. Reclaim is meteen ook zijn bekendste. De film is redelijk voorspelbaar en als kijker vraag je je weleens af hoe het stel niet door kan hebben dat het hier om oplichting gaat. De film is opgenomen in Puerto Rico en bevat prachtige beelden van het land. Het strand, de stad, maar ook het groen eromheen, alles wordt mooi in beeld gebracht. De film duurt slechts 92 minuten en is spannend genoeg om boeiend te blijven. Door de sympathieke karakters die de twee hoofdrolspelers neerzetten, blijf je hopen dat het allemaal goed komt. Door de voorspelbaarheid en het matige acteerwerk van Cusack stijgt Reclaim helaas nooit uit boven de gemiddelde thriller en is de film vooral leuk voor een keertje. Geen must have voor de collectie dus.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Thriller
Regio: 2
Jaar: 2014
Speelduur: 92 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Dutch Filmworks
EAN: 8715664114483

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het beeld van de DVD-uitgave van Reclaim wordt weergegeven met een beeldverhouding van 1.85:1 en is in het oorspronkelijke beeldformaat anamorf op de DVD gezet. De kwaliteit is uitstekend. De film bevat prachtige beelden van Puerto Rico, een van de sterkste punten van de film. De prachtige stranden, maar ook de stad en het land zelf worden erg mooi in beeld gebracht door middel van helikoptershots. Al deze beelden zijn uitstekend overgezet naar DVD. De kleuren zijn mooi verzadigd, het zwartniveau is goed en het beeld bevat geen storende compressiefoutjes. Alleen tijdens de achtervolgingsscène aan het einde is er een klein beetje filmgrain te zien, maar dit is gelukkig niet storend. De DVD-uitgave bevat optionele Nederlandse ondertiteling die duidelijk onderin het beeld wordt weergegeven.

Geluidskwaliteit

De DVD-uitgave van Reclaim bevat een Dolby Digital 5.1 (448kb/s) Engels audiospoor. Dit is van een goede kwaliteit. Het spoor heeft een ruimtelijk gevoel en de verschillende speakers worden goed gebruikt. Vooral in de stad zijn erg veel achtergrondgeluiden te horen die bijdragen aan de sfeer van de film. De dialogen zijn altijd goed te verstaan, ook in de drukkere scènes. De subwoofer wordt nauwelijks gebruikt, alleen in de echt drukke scènes, bijvoorbeeld in de bar. De film bevat een sterke instrumentale soundtrack die zeker tijdens de actiescènes echt een toevoeging is aan de film.

Extra's

De DVD-uitgave van Reclaim begint met een aantal promotietrailers. Daarna begint de film meteen, er is geen menu. De optionele Nederlandse ondertiteling kan aan en uit worden gezet door middel van de afstandbediening. De DVD-uitgave van Reclaim bevat helaas geen extra’s.

Conclusie

Steven en Shannon besluiten om Nina te adopteren, een meisje dat haar ouders heeft verloren bij een ramp. Ze mogen haar ophalen in Puerto Rico en de eerste twee dagen lijkt alles geweldig. Dan verdwijnt Nina ineens en ook het adoptiebureau is nergens meer te bekennen. Handel in kinderen is een groot probleem in de wereld. Regisseur Alan White probeert dit probleem onder de aandacht te brengen door middel van een spannende thriller. Hij slaagt hier deels in. De film is opgenomen in Puerto Rico en dit levert prachtige beelden op. De twee hoofdrolspelers zetten erg sterke rollen neer en hun chemie is uitstekend. Je leeft mee met het stel en hoopt dat het allemaal goed komt. Helaas is het karakter van John Cusack een stuk minder. De film is soms aan de voorspelbare kant, waardoor Reclaim niet uitstijgt boven de middenmoot.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Dutch Filmworks.

Lees meer

Laatste reacties

Laurens van der Molen  |  12-06-2015

Toch wel: geld! Maar dat verdiende hij al jaren, het doordraaien wat hij later doet is niet bevorderlijk voor zijn financiële situatie :-)
Lees meer >

Werner  |  11-06-2015

De motieven van zijn karakter zijn vaak onduidelijk en niet logisch. Toch wel: geld!
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Angst Geweld Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:0
6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 3
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.