2 Broke Girls - Seizoen 4

Totaalbeoordeling:

7.5
DVD

2 Broke Girls - Seizoen 4 (DVD)
Samenvatting

Max (Kat Dennings) en Caroline (Beth Behrs) proberen nog steeds hun cupcakezaak van de grond te krijgen. Ondertussen werken ze overdag in het eethuis van Han (Matthew Moy) om alles te financieren. Daarnaast breiden ze hun bedrijf uit met het verkopen van hun eigen ontworpen T-shirts en nemen ze zelfs nog een tweede baan in een chic restaurant. Ook in hun persoonlijke leven maken de twee vriendinnen weer genoeg mee. Zo gaan Oleg (Jonathan Kite) en Sophie (Jennifer Coolidge) trouwen en is Max gevraagd om bruidsmeisje te zijn. En natuurlijk passeren er ook weer aantal mannen de revue. Maar wat er ook gebeurt, de dames hebben in ieder geval elkaar nog!

Commentaar

Het vierde seizoen van 2 Broke Girls bestaat uit 22 episodes van 20 minuten. Liefhebbers van de serie weten precies wat hen te wachten staat, want de formule van de serie is zo goed als hetzelfde gebleven. De grappen zijn plat, soms wat flauw, maar het kijkt allemaal makkelijk weg. De twee hoofdrolspeelsters, Kat Dennings en Beth Behrs, hebben een perfecte chemie en een heerlijke timing. Dit kan helaas niet van alle karakters om hen heen worden gezegd. Zo is met name het  karakter van Sophie erg irritant, maar ook Oleg kan behoorlijk op de zenuwen werken. Het is dan ook jammer dat de twee een steeds belangrijkere rol in de serie lijken te krijgen. Het karakter van Earl is niet irritant, maar voegt weinig toe. Na vier seizoenen zijn de grappen over hoe oud hij is en dat hij graag wiet gebruikt wel bekend. Wat wel een echt sterk punt van de serie blijft, is het karakter van Han.  De baas van Max en Caroline is over het algemeen het pispaaltje van Max, maar heeft dit seizoen een paar erg sterke momenten voor zijn karakter. Een andere leuke toevoeging dit seizoen is die van een nieuwe locatie en daarmee ook een groep nieuwe karakters. Max en Caroline gaan namelijk in een chic restaurant werken in Manhattan, waar ze een belangrijkere rol vervullen dan in het eethuis van Han. Caroline is gastvrouw en Max banketbakker. Het is goed om de twee ook een keer te zien slagen in hun leven, want veel succes hebben ze de afgelopen seizoenen niet gehad. 2 Broke Girls is zeker geen serie voor iedereen, maar mensen die geen probleem hebben met af en toe wat platte humor kunnen de serie gerust een kans geven. Als je van de eerste drie seizoenen hebt genoten, is dit vierde seizoen sowieso weer een aanrader.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie, Televisie
Regio: 2
Jaar: 2015
Speelduur: 484 min
Verpakking: Keepcase in Slipcase
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 2.0 - Frans
  • Dolby Digital 2.0 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Deens, Engels, Frans, Noors, Spaans, Zweeds
Uitgever: Warner Bros. Home Entertainment
EAN: 5051888219164

Extra's

  • Unaired Scenes
  • Gag Reel

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De DVD-uitgave van het vierde seizoen van 2 Broke Girls heeft een beeldverhouding van 1.78:1 en is in het oorspronkelijke beeldformaat anamorf op DVD gezet. Het beeld is van een goede kwaliteit en bevat geen zichtbare fouten. De scherpte van het beeld en het contrast zijn erg goed. Dit geldt ook voor het schaduwdetail en het zwartniveau. De kleuren zijn mooi vol.  Er zijn nieuwe locaties toegevoegd aan de serie, zoals bijvoorbeeld het vliegveld, wat leuke en nieuwe beelden oplevert. Uiteraard speelt het grootste deel van de serie zich af in het vertrouwde eethuis, wat er nog nooit beter uit heeft gezien. De serie bevat optionele Nederlandse ondertiteling, die duidelijk onderin het beeld wordt weergegeven.

Geluidskwaliteit

De DVD-uitgave van 2 Broke Girls - seizoen 4 bevat een Dolby Digital 5.1 (448kb/s) Engels audiospoor en een Frans en Spaans audiospoor. Voor de recensie is gebruik gemaakt van het Engelse audiospoor, dat van een prima kwaliteit is. De dialogen zijn goed te verstaan uit de daarvoor bestemde speakers en ook de omgevingsgeluiden zijn goed te horen. De muziek die door de serie heen wordt gebruikt, is goed gekozen en stoort de dialoog nooit. Wat wel een aantal keren storend werkt, is de lachband die onder de serie staat. Die leidt soms behoorlijk af. De subwoofer wordt eigenlijk nauwelijks gebruikt, maar dit heeft de serie ook niet nodig.

Extra's

Het vierde seizoen van 2 Broke Girls  heeft slechts twee extra’s meegekregen. De DVD-uitgave bestaat uit drie discs en zit in een compacte keepcase. De extra’s staan op de derde disc. In het menu kan worden gekozen om alles af te spelen, een episode te selecteren of naar de special features te gaan. Deze zijn, net als de serie zelf, Nederlands ondertiteld.

Unaired Scenes (6 min.)
Drie scènes die de serie niet hebben gehaald. Leuke scènes, die prima in de afleveringen zelf hadden gekund, ware het niet dat de serie zich van de zender aan de vaste 20 minuten-grens moet houden

Gag Reel (4 min.)
De ‘verplichte’ bloopers. Het is leuk om de cast gek te zien doen, maar deze extra voegt verder weinig toe.

Conclusie

Ook in het vierde seizoen beleven Max, Caroline en hun vrienden van het eethuis weer de nodige avonturen. Een nieuwe baan, een bruiloft en nieuwe vriendjes, alles komt voorbij. Liefhebbers van de serie weten wat ze kunnen verwachten. Het vierde seizoen doet niets nieuws, maar behoudt hetzelfde niveau als zijn voorgangers. De twee hoofdrolspeelsters zijn geweldig, maar de karakters Sofie en Oleg hebben hun beste tijd wel gehad. De toevoeging van een nieuwe locatie zorgt weer voor wat meer variatie. De DVD-uitgave van dit seizoen is prima en bevat een goede beeld- en geluidskwaliteit. 2 Broke Girls is leuk voor liefhebbers van platte humor en dit vierde seizoen is een aanrader voor iedereen die heeft genoten van de eerdere seizoenen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:4
8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 1
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.