Man Up


Man Up (Blu-ray)
Samenvatting

Nancy (Lake Bell) is inmiddels al aardig in de dertig. Ze had al lang een leuke man moeten hebben en een stel koters. Aan het uiterlijk op zich zal het wellicht niet liggen, maar des te meer aan haar klunzige gedrag en bijzondere gevoel voor humor. Dat zou menig man kunnen afstoten! Dat ze deze grote dingen des levens nog niet bereikt heeft wordt regelmatig bij Nancy onder de aandacht gebracht door haar zus Hilary (Olivia Williams). Ook andere vrienden proberen haar te koppelen, maar meestal pakt dit rampzalig uit. Des te meer bijzonder is het dan ook dat wanneer ze eindelijk een man ontmoet, dit per ongeluk was. Nancy zit bijzonder ongelukkig in de trein en krijgt daar een boek van medereiziger Jessica (Ophelia Lovibond) met wie ze aan de praat raakt. Jessica zou met het boek onder de grote klok op het station van Londen gaan staat als signaal voor haar blind date Jack (Simon Pegg). Nog voor Jessica een nieuw exemplaar kan kopen is het Nancy die per ongeluk op die locatie staat en door Jack wordt aangesproken. Nancy had natuurlijk het goede moeten doen en aan Jack moeten aangeven dat ze zijn date niet is. In een impuls doet ze zich wel als zodanig voor en het blijkt wonder boven wonder te klikken tussen de twee. Maar eens zal Nancy toch de waarheid moeten vertellen. Hoe zal Jack hierop reageren? Is hun prille samenzijn bestand tegen deze grote leugen?

Commentaar

Door de jaren heen zijn al veel romantische komedies gemaakt en dit type films blinkt doorgaans niet uit in originaliteit. Man Up doet echter een aantal dingen anders dan gemiddeld genomen. Om te beginnen is dit een typische Britse film en dat is al een wereld van verschil ten opzichte van Hollywood. Het voelt allemaal wat minder gemaakt en je krijgt het gevoel dat de hoofdrolspeler ook jij of ik zouden kunnen zijn. Dit komt ook terug in de casting. Simon Pegg en Lake Bell zijn niet onaardig om te zien, maar zeker niet het type dat normaal in dit soort films gecast zou worden. Hierdoor voelt Man Up direct al fris aan, terwijl men zich eigenlijk keurig aan alle genreconventies houdt. Ben Palmer had groot succes met de serie en daaropvolgend de film The Inbetweeners. Dezelfde soort eigenaardige humor keert hier ook weer terug. Deze is voornamelijk gebaseerd op de humor die uit onhandigheid en ongemakkelijke situaties te halen is. Maar de dialogen gaan soms ook behoorlijk snel en zijn best wel spitsvondig. Het succes van The Inbetweeners wordt niet geëvenaard. De cast is met slechts twee spelers in de hoofdrol een stuk kleiner en deze hebben niet voldoende charisma en uitstraling om de hele film te kunnen dragen. Hun klik is op zich nog wel geloofwaardig, maar na een tijdje wordt de film gewoon steeds minder interessant. Daarbij helpt het niet dat werkelijk elke wending in het verhaal volledig te voorspellen valt. Het mag niet eens als spoiler tellen als we vertellen dat je wel kunt raden wat er gebeurt wanneer Jack het alsnog probeert met zijn oorspronkelijke date Jessica. Man Up had de potentie om enige originaliteit te bieden, maar verzandt uiteindelijk toch in clichés. Daarmee is het nog geen slechte film geworden, maar ook niet meer dan hooguit een niemendalletje.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Komedie, Romantiek
Regio: A, B, C
Jaar: 2015
Speelduur: 88 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.35:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Entertainment One
EAN: 8713045245344

Extra's

  • Trailers

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De Blu-ray Disc-uitgave van Man Up heeft de originele beeldverhouding van 2.35:1. Het High Definition beeld heeft een 1080p/24p resolutie. Dit betekent dat het beeld progressief is opgebouwd uit 1920*1080 beeldpunten en dat de beeldsnelheid 24 beelden per seconde is (de originele filmsnelheid). Voor de encodering is gebruik gemaakt van de VC-1 codec. Deze Blu-ray Disc-uitgave bestaat uit een 25 GB enkellaagse disk.

Er is behoorlijk wat compressie toegepast op het beeld en dat is helaas maar al te goed terug te zien in het eindresultaat. De hoeveelheid detail is nog wel voldoende, maar had een stuk beter gekund. Het helpt daarbij ook niet dat er vrijwel de volledige tijd sprake is van een redelijke hoeveelheid beeldruis. De kleuren en het contrast zijn erg ingetogen, maar wel natuurlijk. Op zich is dit goed en past het ook wel bij de film, maar het beeld van Man Up komt hierdoor wel erg vlakjes over. Anders dan genoemde ruis zijn er verder geen tekortkomingen in het beeld. Een voldoende voor deze presentatie, niet meer en niet minder.

Geluidskwaliteit

Man Up wordt op deze BD-uitgave ondersteund door een DTS-HD Master Audio 5.1-track (24bit/48kHz) in de originele Engelse taal. Deze film biedt bijzonder weinig kansen voor de audio om uit te blinken en dit is dan ook niet het geval. Het belangrijkste is dat de dialogen goed worden weergegeven en dit wordt voortdurend prima gedaan. Ondanks dat de film niet bol staat van de actie, liggen er wel kansen om te zorgen voor wat dynamiek in omgevingsgeluid. Hier wordt echter maar heel beperkt gebruik van de gemaakt. Er zijn geen tekortkomingen in het geluid. De audio doet precies wat het minimaal moet doen. Daarmee ook hier precies een voldoende score.

Extra's

Er is geen menu. Na een drietal trailers van andere films start de hoofdfilm. Er zijn geen extra’s. Er zijn er wel een aantal geproduceerd, daarvoor zal je uit moeten wijken naar buitenlandse uitgaves.

Conclusie

Nancy is een eeuwige vrijgezel. Hier lijkt eindelijk verandering in te komen wanneer ze per ongeluk wordt aangezien voor de blind date van een charmante man die haar eigenaardige gevoel voor humor lijkt te delen. Maar vroeg of laat moet dit toch uitkomen en wat gebeurt er dan met hun prille geluk? Man Up is een romantische komedie van Britse makelij die verfrissend overkomt door de Britse setting en doordat de hoofdrolspelers eens geen fotomodellen zijn. Qua verhaal is het echter uitermate voorspelbaar en biedt de film uiteindelijk niets nieuws en daarmee is het niet meer dan een niemendalletje. De BD-uitgave biedt precies de basis en niets meer dan dat. Beeld en geluid krijgen net een voldoende en er zijn geen extra’s inbegrepen.

Laatste reacties

rogue  |  09-11-2015

Ik heb mij echt prima vermaakt met de film, grappige dialogen en overtuigende hoofdrolspelers waar de chemie vanaf spat. Ik ben het wel absoluut oneens met de ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Drugs Grof DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:6
Geluidskwaliteit:6
Extra's:0
7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 1
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.