Overspel - Seizoen 3

Totaalbeoordeling:

8
DVD

Overspel - Seizoen 3 (DVD)
Samenvatting

Iris (Sylvia Hoeks) en Willem (Fedja van Huêt) kunnen eindelijk met elkaar in het huwelijksbootje stappen nu zij niet meer worden achtervolgd door hun verleden. Willem heeft wel moeten beloven dat hij zich na de rechtszaak tegen Huub Couwenberg (Kees Prins) nooit meer met hem zal bezighouden zodat hij en Iris echt een leven kunnen opbouwen. Wanneer de zaak wordt verloren, krijgt Willem echter een aanbod van de aantrekkelijke en mysterieuze Anna (Thekla Reuten) dat hij maar moeilijk kan weigeren. Iris krijgt argwaan en verdenkt haar nieuwe man al snel van overspel. Pepijn (Ramsey Nasr) kan zich maar niet bij zijn situatie neerleggen en heeft verschillende ideeën om zich weer in de kijker te spelen bij zowel Iris als zijn oude werkgever. Hierin lijkt hij zichzelf totaal te zijn verloren. Elsie Couwenberg (Rifka van Lodeizen) is in rep en roer wanneer duidelijk wordt dat broer Björn (Guido Pollemans) een lokale prostituee (Britte Lagcher) ten huwelijk heeft gevraagd. Ze wil er alles aan doen om de trouwerij tegen te houden, zelfs als ze de hulp van haar vader in moet schakelen.

Commentaar

Na een sterk eerste en tweede seizoen komt er naar verluidt met Overspel – Seizoen 3 een officieel einde aan deze indrukwekkende dramaserie. De vraag is of het de waardige afsluiter is waar iedereen op hoopt en die de serie verdient, in deze DVD-uitgave op drie discs gepresenteerd. Allereerst is het heel fijn om te zien dat de sfeer en het tempo van de Overspel nog redelijk hetzelfde is, inclusief de typerende muziek van Couwenberg. Het verhaal van Overspel – Seizoen 3 is wederom erg sterk, vol met interessante twists (hoewel sommige licht voorspelbaar) waarbij de spanning constant te voelen is. De focus ligt wel een stuk minder op de persoonlijke relaties dan in de vorige seizoenen en ligt nu vooral op het thriller-element, waardoor alle karakters wel wat oppervlakkig voelen. Omdat iedereen wel een vrij duidelijke rol heeft, stoort dit gelukkig nergens heel erg. De relatie tussen Iris en Willem had wel een beetje uitgediept mogen worden. Overspel – Seizoen 3 is in de laatste aflevering helaas wel erg kort door de bocht en afgeraffeld, waardoor de serie in een behoorlijke anticlimax eindigt. Het acteerwerk is wederom van de bovenste plank waarbij vooral Kees Prins de show steelt. Fedja van Huêt is na zijn kleinere rol in Overspel – Seizoen 2 gelukkig weer veel in de serie te zien en weet de serie prima te dragen. Ramsey Nasr, Guido Pollemans en Rifka van Lodeizen maken wederom grote indruk, maar ook Jeffrey Hamilton en Sigrid ten Napel overtuigen. Sylvia Hoeks trekt helaas weer aan het korte einde, ze heeft als enige geen echte verhaallijn en pas op het laatste moment heeft  ze iets te doen. Thekla Reuten is intrigerend, maar te weinig in beeld om echt indruk te maken. Concluderend is Overspel – Seizoen 3 een prima afsluiter van een ijzersterke serie, hoewel het einde een bittere nasmaak achterlaat. Zeker de moeite waard!

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Thriller
Regio: 2
Jaar: 2015
Speelduur: 500 min
Verpakking: Keepcase in Slipcase
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Nederlands
Ondertiteling: Engels
Uitgever: Just Entertainment
EAN: 8717344755023

Extra's

  • Trailer

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Alle afleveringen van Overspel - Seizoen 3 hebben een anamorf 1.78:1 beeldformaat.  Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijk licht, waardoor de serie zeer helder oogt, maar soms wat flets of iets te donker oogt. Alle beelden kennen een vrij hoog contrast en hebben hieraan gelieerd een goede zwartwaarde. Door het hoge contrast komen ook de kleuren die in de serie gebruikt worden mooi naar voren. De serie bestaat voornamelijk uit bruin- en grijstinten om aan te sluiten op de sfeer van de serie. De verschillende kleurenaccenten springen van het scherm af. De gehele serie oogt scherp en zit vol detail, hoewel dit in shots met veel diepte en bij donkere scènes wat te wensen overlaat. Hiernaast zijn er hier en daar wat compressieblokken en ruis te bespeuren. Op deze DVD-uitgave is alleen Engelstalige ondertiteling aanwezig voor alle buitenlandse dialogen, naast een volledig Engelstalig ondertiteling. Concluderend een redelijke beeldkwaliteit.

Geluidskwaliteit

Op deze DVD-uitgave van Overspel - Seizoen 3 is er een Dolby Digital 5.1-audiotrack (448 kb/s) aanwezig. Alle stemmen zijn zeer duidelijk en helder te verstaan via het middenkanaal, hoewel er soms een lichte echo te horen is in de achterste surroundkanalen. Wederom is er veel aandacht besteedt aan gelaagde geluidseffecten die via de surroundkanalen te horen zijn. De omgevingsgeluiden, ook via de surroundkanalen te horen, hadden wel iets gelaagder gemogen maar dragen mooi bij aan de sfeer van de serie. De platen van Kees Prins zijn weer aanwezig en staan prachtig vol in de mix en vormen daarmee één van de hoogtepunten van Overspel - Seizoen 3. De instrumentale muziek, waarbij niet alleen de surroundkanalen maar ook het LFE-kanaal in actie komt, bestaat voornamelijk uit muziekcues uit de eerdere seizoenen en enkele interessante toevoegingen die voldoende spanning creëren waar nodig. Al met al kunnen we hier spreken van een prima geluidskwaliteit.

Extra's

In het geanimeerde menu kunnen de op de disc aanwezige afleveringen afzonderlijk of in één keer afgespeeld worden. Ook is hier de mogelijkheid om de ondertiteling in/uit te schakelen. Op disc één staat de enige extra van deze DVD-uitgave.

Trailer van Overspel Seizoen 3 (2 min)
Een korte introductie tot het derde seizoen die de sfeer redelijk goed weergeeft.

Conclusie

Bij het huwelijk tussen Iris en Willem hopen ze allebei dat het verleden nu eindelijk voorgoed achter ze ligt. Niets is minder waar. Overspel – Seizoen 3 is een sterke afsluiter van deze indrukwekkende dramaserie, hoewel de personages wel een stap terug hebben genomen ten bate van de thriller-elementen en het einde erg afgeraffeld en gehaast overkomt. Het acteerwerk en de sfeer is zoals te verwachten er goed. Qua geluidskwaliteit is er op deze DVD-uitgave niet veel te klagen. Het beeld heeft helaas wel verschillende artefacten. Het gebrek aan echte extra's is ook vrij jammer. Al met al is Overspel – Seizoen 3 een prima slot, maar wees gewaarschuwd.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof Seks Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:7.5
Extra's:0
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots