Zootropolis

Recensent:
Vincent Vernel
03-05-2016

Totaalbeoordeling:

9.2
Bioscoop

Samenvatting

Judy Hopps (Ginnifer Goodwin) heeft één droom: het allereerste politiekonijn worden van Zootropolis, de grote stad waar roof- en proofdier vredig samenleven. Volgens de meesten een droom die nooit uit gaat komen, omdat de politie alleen voor grote dieren is. Eenmaal politiekonijn wordt ze nog steeds niet serieus genomen door Commissaris Bogo (Idris Elba), die haar parkeerwacht maakt. Wanneer er steeds meer roofdieren lijken te verdwijnen, grijpt Judy haar kans om zich te bewijzen. Ze krijgt 48 uur om de vermissingszaak op te lossen. Lukt het haar niet, dat moet ze accepteren dat er in de politie geen plek is voor konijnen. Met hulp van de sluwe vos Nick (Jason Bateman) komt Judy er snel achter dat Zootropolis een stuk minder vredig is dan eerst gedacht.

Commentaar

Zootropolis is een nieuwe poging van Disney om Pixar (en Dreamworks) te evenaren en een animatiefilm te maken voor zowel jong als oud. Dit is ze ruimschoots gelukt. Zootropolis is een combinatie tussen een (clichématige) kinderfilm waarin de twee helden leren samen te werken en elkaar te accepteren en een onderhoudende 'film noir'-film waar niets is wat het lijkt en iedereen een geheim met zich meedraagt. Dit zorgt voor een intrigerende mix waarin je als kijker denkt te weten waar Zootropolis naartoe gaat, maar het steeds net iets anders uitpakt. Alle personages hebben een echte persoonlijkheid en iedereen dient een duidelijke rol binnen het verhaal, wat een hoog tempo heeft maar overal logisch op elkaar aansluit. Hierbuiten is er een duidelijk sociaal commentaar aanwezig wat gedurende Zootropolis wordt aangehaald, maar nergens de boventoon voert. Ondanks dat er uiteindelijk een 'slechterik' wordt aangewezen, kun je je als (volwassen) kijker afvragen in hoeverre diens handelen echt slecht is. Dit geeft een extra laag, wat erg te waarderen is. Zootropolis zit vol (visuele) grappen waar duidelijk over is nagedacht en die nooit ordinair/simpel worden, watardoor de film zeer vermakelijk is. Sommige referenties naar films zullen de kleinste kijkers niet begrijpen, maar volwassenen zeker plezieren. De originele en Nederlandse stemacteurs zetten zoals bij Disney gebruikelijk is een prima prestatie neer. Al met al is Zootropolis een regelrechte aanrader voor jong en oud.

Filmspecs

Medium: Bioscoop
Genre: Animatie, Detective, Familie, Jeugd, Komedie
Jaar: 2016
Speelduur: 108 min
Uitgever: Disney

Conclusie

Zootropolis is een zeer onderhoudende en vermakelijke film voor zowel kinderen als volwassenen. Er wordt de ruimte genomen om goed verhaal vol humor te vertellen en wat stereotype, maar erg leuke personages neer te zetten. Zeker het kijken waard!

Laatste reacties

Mark van L.  |  03-05-2016

Zeer leuke film voor jong en oud. Mijn zoontje van 7 vond het geweldig (en zijn mama en papa ook). Topper!!! Een 9 is terecht.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Angst Geweld
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
9.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 2
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.