How to be Single

Recensent:
Patrick van den Hul
10-06-2016

Totaalbeoordeling:

6
Blu-ray

How to be Single (Blu-ray)
Samenvatting

Alice (Dakota Johnson) heeft de relatie met haar vriend verbroken en geniet van haar single bestaan. Dit heeft zeker zo zijn voordelen, maar al snel is ze toch weer op zoek naar iemand om de grote en kleine dingen uit het leven mee te kunnen delen. Daarin staat ze niet alleen. Ook de extraverte Robin (Rebel Wilson) is continu op jacht en de al iets oudere en ervaren Meg (Leslie Mann) is zoekende. Ieder pakt dit echter op een geheel eigen manier aan. Het wordt bovendien pijnlijk duidelijk hoe er in het moderne leven steeds meer definities zijn ontstaan van wat nu liefde is of mag zijn. In een dynamische stad als New York is er voor deze singles genoeg om uit te kiezen, maar zit die echte match daar ook bij? En is de liefde dan wederzijds en leidt het tot iets?

Commentaar

De samenvatting van het verhaal hierboven geeft al wat weg dat How to be Single het daar niet van moet hebben. Een soortgelijk plot is zo ongeveer de basis voor elke romantische komedie. Een verschil is wel dat het hier niet zozeer één persoon is die de hoofdrol speelt – al is de rol van Dakota Johnson wel iets groter dan die van de rest – maar een heel ensemble aan mensen die ieder op hun eigen manier zoekende zijn naar de liefde. Alles staat en valt dan met de casting en hoe zij invulling geven aan hun rollen. Daarin scoort deze film gelukkig heel veel punten. Alle hoofdrolspeler zijn op hun eigen manier grappig en charmant. De rollen zijn leuk gespeeld en je ontwikkelt sympathie voor hen. Daarmee bekommer je je daadwerkelijk om hun lot. Ook de diversiteit maakt het heel onderhoudend. Wie beide actrices een beetje kent, kan zich voorstellen dat de rollen van Rebel Wilson en Leslie Mann zo ongeveer als dag en nacht van elkaar verschillen. Is dat erg? Nee helemaal niet, want de verschillende verhaallijnen helpen om je als kijker geboeid te houden. De humor is ook leuk en goed in balans met de romantiek en een vleugje serieus drama. How to be Single is en blijft een vrij standaard romantische komedie die nergens grenzen durft de doorbreken of zelfs maar te benaderen. Maar de uitvoering is goed gedaan. Het ‘recept’ voor dit genre is als het ware in de perfecte verhoudingen uitgewerkt. Neem een ensemble aan sympathieke acteurs aan, plaats ze in grappige situaties, doe er een flinke dosis romantiek bij en mix het met een vleugje emotionele diepgang. How to be Single is een zeer geschikte film om met je eigen wederhelft – of met je date! – te gaan bekijken. 

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Komedie, Romantiek
Regio: B
Jaar: 2016
Speelduur: 110 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.40:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
  • Dolby Digital 5.1 - Spaans
  • DTS-HD MA 5.1 - Duits
  • DTS-HD MA 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: Warner Bros. Home Entertainment
EAN: 5051888220818

Extra's

  • The Pros and Cons of How to be Single
  • Rebel Rabble: A Look at Rebel Wilson
  • The Best Idea Wins!: The Humor of How to be Single
  • Deleted Scenes
  • Gag reel
  • Rebel Wilson Outtakes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De Blu-ray Disc-uitgave van How to be Single heeft een beeldverhouding van 2.40:1. Dit is een heel lichte afwijking van de originele verhouding van 2.35:1. Het High Definition beeld heeft een 1080p/24p resolutie. Dit betekent dat het beeld progressief is opgebouwd uit 1920*1080 beeldpunten en dat de beeldsnelheid 24 beelden per seconde is (de originele filmsnelheid). Voor de encodering is gebruik gemaakt van de MPEG-4 AVC video codec. Deze Blu-ray Disc-uitgave bestaat uit een 50 GB dubbellaagse disk.

Deze beeldpresentatie is zo ongeveer als je van een recente uitgave op blu-ray disk mag verwachten. Met de scherpte en detaillering zit het wel goed. Wat ook erg aantrekkelijk aan het beeld is, zijn het rijke kleurenpalet en het scherpte contrast. Hierdoor heeft het beeld echt een sterke uitstraling. Een klein smetje is dat het zwartniveau niet altijd goed is tijdens de nachtelijke en binnen scènes met minder licht. Ook het schaduwdetail had daar best een beetje meer mogen zijn. De screenshots zijn hierin illustratief. We kunnen niet vaststellen of dit aan deze uitgave ligt of aan de bron. Echt storend wordt dit nergens en in de totale beoordeling is het bijna muggenziften. Er zijn geen defecten in wat voor vorm dan ook in het beeld te vinden. Het ziet er dus gewoon prima uit.

Geluidskwaliteit

How to be Single wordt op deze BD-uitgave ondersteund door een DTS-HD Master 5.1 audio track (24bit/48kHz) in de originele Engelse taal. De audio op deze uitgave is prima verzorgd. Dialogen zijn altijd goed verstaanbaar en er is sprake van subtiele omgevingsgeluiden die de film goed ondersteunen. Af en toe is er een grote scène in een club bijvoorbeeld waarbij er sprake is van (harde) muziek. Deze komt mooi dynamisch uit de speakers, maar ook met veel volume. Hierdoor moet je soms je volume aanpassen tijdens de film, als je je buren niet tot last wilt zijn. Dit had meer in balans gebracht kunnen worden. Alles overziend is dit echter een prima audiopresentatie zonder noemenswaardige tekortkomingen.

Extra's

Vanuit het hoofdmenu zijn een aantal extra’s te bekijken. Deze worden hieronder omschreven. Ze zijn in HD beeldkwaliteit, hebben Dolby Digital 2.0 (192kb/s) audio en zijn voorzien van Nederlandse ondertiteling.

The Pros and Cons of How to be Single (5 min.)
Deze extra vliegt in een paar minuten alle kanten op en biedt geen extra diepgang. Vermakelijk voor zolang het duurt.

Rebel Rabble: A Look at Rebel Wilson (4 min.)
Deze lijkt op bovenstaande extra, maar dan met een specifieke focus op de hilarische actrice Rebel Wilson.

The Best Idea Wins!: The Humor of How to be Single (6 min.)
We gaan door in dezelfde stijl, alleen met dit maal de focus op de grappen uit de film.

Deleted Scenes (8 min.)
Meestal zijn de verwijderde scènes niet echt de moeite waarde en is snel duidelijk waarom ze de uiteindelijke film niet gehaald hebben. Dit is hier anders, de scènes voegen echt wat toe voor de inkleuring van bepaalde personages.

Gag reel (2 min.)
De obligate grappen en grollen komen hier in twee minute voorbij.

Rebel Wilson Outtakes (8 min.)
De actrice Rebel Wilson krijgt hier nog wat extra aandacht in een compilatie van haar improvaties. Voor de fans van haar is dit zeker het kijken waard.

Conclusie

Alice en een aantal van de mensen om haar heen uit New York zijn allemaal op hun eigen manier op zoek naar de liefde. En dit gaat niet zonder slag of stoot. Lukt het ze uiteindelijk allemaal om iemand te vinden? How to be Single volgt strak de regels van het romantische komedie genre en zal dan ook niemand verrassen. Maar de casting is goed gedaan en de personages zijn sympathiek, waardoor dit toch een leuke, grappige en onderhoudende film is geworden. De BD-uitgave is prima verzorgd met goede beeld- en geluidskwaliteit en een leuk pakketje aan extra’s.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Warner Home Video Benelux.

Lees meer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Grof Seks DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:6
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.