Zootropolis

Totaalbeoordeling:

9.3
Blu-ray

Samenvatting

Judy Hopps (Ginnifer Goodwin) heeft één droom: het allereerste politiekonijn worden van Zootropolis, de grote stad waar roof- en proofdier vredig samenleven. Volgens de meesten een droom die nooit uit gaat komen, omdat de politie alleen voor grote dieren is. Eenmaal politiekonijn wordt ze nog steeds niet serieus genomen door Commissaris Bogo (Idris Elba), die haar parkeerwacht maakt. Wanneer er steeds meer roofdieren lijken te verdwijnen, grijpt Judy haar kans om zich te bewijzen. Ze krijgt 48 uur om de vermissingszaak op te lossen. Lukt het haar niet, dat moet ze accepteren dat er in de politie geen plek is voor konijnen. Met hulp van de sluwe vos Nick (Jason Bateman) komt Judy er snel achter dat Zootropolis een stuk minder vredig is dan eerst gedacht.

Commentaar

Zootropolis is een animatiefilm voor zowel jong en oud en Disney's nieuwste poging het succes van Frozen te evenaren. Dit is ze zowel op financieel als kritisch vlak ruimschoots gelukt. Zootropolis is een combinatie tussen een (clichématige) familiefilm waarin de twee helden leren samen te werken en elkaar te accepteren en een onderhoudende 'film noir'-film waar niets is wat het lijkt en iedereen een geheim met zich meedraagt. Dit zorgt voor een intrigerende mix waarin je als kijker denkt te weten waar Zootropolis naartoe gaat, maar het steeds net iets anders uitpakt. Alle personages hebben een echte persoonlijkheid en iedereen dient een duidelijke rol binnen het verhaal, wat een hoog tempo heeft maar overal logisch op elkaar aansluit. Hierbuiten is er een duidelijk sociaal commentaar aanwezig wat gedurende Zootropolis wordt aangehaald, maar nergens de boventoon voert. Ondanks dat er uiteindelijk een 'slechterik' wordt aangewezen, kun je je als (volwassen) kijker afvragen in hoeverre diens handelen echt slecht is. Dit geeft een extra laag, wat erg te waarderen is. Zootropolis zit vol (visuele) grappen waar duidelijk over is nagedacht en die nooit ordinair/simpel worden, watardoor de film zeer vermakelijk is. Sommige referenties naar films zullen de kleinste kijkers niet begrijpen, maar volwassenen zeker plezieren. Zootropolis biedt plezier voor het hele gezin terwijl kijkers ook aan het denken worden gezet. Een regelrechte aanrader.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Animatie, Detective, Familie, Jeugd, Komedie
Jaar: 2016
Speelduur: 108 min
Verpakking: Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.39:1 anamorf
Geluidssporen:
 • DTS-HD MA 7.1 - Engels
 • DTS 5.1 - Nederlands
 • Dolby Digital 5.1 - Vlaams
 • DTS-HD HR 7.1 - Frans
Uitgever: Disney
EAN: 8717418481537

Extra's

 • Research: Een levensecht avontuur
 • De oorsprong van het verhaal
 • Zoölogie: Rond de tafel
 • Muzitropolis
 • De Politiedossiers
 • Muziekvideo Try Everything
 • Niet gebruikte personages
 • Niet gebruikte scènes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Zootropolis komt op Blu-ray Disc met een 1080p HD-transfer in het originele beeldformaat van 2.39:1 op een dubbellaags BD50 Blu-ray Disc, die vrijwel volledig is beschreven. De codering is MPEG-4 AVC.

De kwaliteit van de transfer is zeer goed. Alles uit deze zeer kleurrijke film spat van het scherm. Er is sprake van een hoog contract en vrij hoge zwartwaarde, waardoor de kleuren er echt uitspringen. Het beeld is zeer scherp en vol detail. De haartjes van de personages zijn haast te tellen. Zootropolis en diens omgeving zit barstensvol elementen die pas na een tweede of derde keer allemaal opvallen. De regen- en windeffecten zijn daarbuiten van de bovenste plank. Er wordt veel met de belichting gespeeld in Zootropolis dat een deel van de tijd erg 'film-noir' aanvoelt. Deze diversiteit zorgt voor een zeer prettige kijkervaring. Er zijn geen artefacten te bespeuren op deze BD-uitgave. Simpelweg perfect.

Geluidskwaliteit

Zootropolis heeft op deze Blu-ray Disc een DTS-HD MA 7.1-audiotrack in de originele Engels gesproken taal en in het Frans, naast een Nederlandstalig DTS Digital Surround 5.1- en Vlaamstalig Dolby Digital 5.1-audiospoor. Hieronder zal enkel de Engelse geluidstrack besproken worden, hoewel wel op te merken is dat de Nederlandse en Vlaamse stemacteurs prima werk leveren. Qua audio krijgt deze BD de volle punten. De spraak komt scherp en helder uit het middenkanaal en de zeer gelaagde omgevingsgeluiden worden duidelijk via de surroundkanalen gepresenteerd. De geluidseffecten zijn behoorlijk gedetailleerd, wat de film zeer dynamisch maakt. Het LFE-kanaal is vaak te horen en maakt een grote impact. Het grootste deel van de film wordt begeleid door de muziek van componist Michael Giacchino, die ook via de surroundkanalen steeds voor de juiste sfeer en een hoog tempo zorgt. Kortom, de audiotrack van Zootropolis is perfect.

Extra's

Na enkele promotionele trailers kom je in het geanimeerde hoofdmenu van Zootropolis. De film is integraal of vanaf één van de tweeëntwintig hoofdstukken af te spelen. Hier kun je naast het instellen van het geluid en de ondertiteling ook een reeks aan extra's vinden. Alle extra's zijn Engelstalig, maar wel Nederlands ondertiteld.

Research: Een levensecht avontuur (10 min)
Een interessante uitleg over de research die de makers gedaan hebben voor de film.

De oorsprong van het verhaal (9 min)
In deze extra wordt een duidelijke uitleg gegeven over de ontwikkelingen die het verhaal van Zootropolis heeft ondergaan. Een erg leuke extra.

Zoölogie: Rond de tafel (19 min)
In drie delen, elk geïntroduceerd door Ginnifer Goodwin, bespreken verschillende van de technische mensen achter Zootropolis hun werk voor de film. Er wordt aandacht besteed aan het creeëren van personages en de wijdse omgevingen van Zootropolis naast het doen van de vele animaties zelf. Zeer interessant!

Muzitropolis (5 min)
Een klein kijkje in de keuken bij componist Michael Giacchino die uitlegt hoe de muziek van Zootropolis tot stand is gekomen. Zo blijkt er veel geëxperimenteerd te zijn voor de opzwepende en exotische muziek uit de film.

De Politiedossiers (3 min)
Een korte video waar verschillende van de 'easter-eggs' uit de film worden getoond. Lang niet alle trouwens.

Muziekvideo Try Everything (3 min)
Studiobeelden van zangeres Shakira gemixt met clips uit Zootropolis. Niet heel bijzonder, maar leuk voor een keertje.

Niet gebruikte personages ( 3 min)
Een vrij grappige extra waarin regisseurs Bryon Howard en Rich Moore verschillende personages aanhalen die de uiteindelijke film net niet gehaald hebben.

Niet gebruikte scènes (28 min)
Verschillende scènes die met of zonder introductie van Howard en Moore bekeken kunnen worden. De heren geven bij alles een duidelijke reden waarom de scènes zijn verwijderd of ingekort.

Conclusie

Judy Hopps is een ambitieus konijn dat graag politieagent wil worden. Al snel merkt ze dat zoiets niet gemakkelijk gaat en de grote stad vol met geheimen zit. Zootropolis is een zeer onderhoudende en vermakelijke film voor zowel kinderen als volwassenen. Er wordt de ruimte genomen om goed verhaal vol humor te vertellen en wat stereotype, maar erg leuke personages neer te zetten. Deze BD-uitgave heeft een hoge beeld- en geluidskwaliteit. Ook de extra's zijn om van te smullen. Zootropolis is een film die je gewoon gezien moet hebben.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Disney.

Lees meer

Laatste reacties

jeroeni  |  28-06-2016

Was weer Disney op zijn best.(y)
Lees meer >

jeroeni  |  26-06-2016

Het is ook echt een hele leuke en goede film jeroeni Heb de Blu-ray ook sinds vrijdag maar heb nog geen vrije avond gehad om hem te kijken.Ik ben echt heel be...
Lees meer >

Michael Hamers  |  26-06-2016

Het is ook echt een hele leuke en goede film jeroeni
Lees meer >

jeroeni  |  26-06-2016

Als ik zo in het besteld/gekocht topic kijk is het zeker een hit hier op het forum.
Lees meer >

Claudio Santulli  |  26-06-2016

Hoe hij eruit ziet (vos) en een van de foto's van de vermiste dieren was net Little John (of balou, kan ook). Maar dat gevoel was al snel weg toen ik eenmaal in...
Lees meer >

Vincent Vernel  |  26-06-2016

@Claudio, wat bedoel je met een Robin Hood-gevoel? :) Die film is sowieso een favoriet van Byron Howard, dus zal vast een invloed zijn geweest!
Lees meer >

Claudio Santulli  |  26-06-2016

Ik was een beetje secptisch, want de hype rond Inside Out was mij een beetje ontgaan, maar deze film is het cijfer dubbel en dwars waard. Echt een leuke film me...
Lees meer >

WaymannDirector  |  24-06-2016

Gisteren gezien, eindelijk nog eens een goeie Disney film, is geleden sinds Tangled. Alleen de laatste act werd het allemaal te serieus en een klein beetje lang...
Lees meer >

WaymannDirector  |  22-06-2016

Door alle hype valt hij hopelijk niet tegen zoals Frozen of Big Hero 6... Dit weekend maar eens kijken. Wel benieuwd naar.
Lees meer >

Werner  |  22-06-2016

Bangelijk goeie film!
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Angst Geweld Anamorf Dolby Digital DTS HD High Resolution DTS HD Master Audio 7.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:10
Geluidskwaliteit:10
Extra's:7
9.7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 9
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots