London Has Fallen


London Has Fallen (Blu-ray)
Samenvatting

De premier van Groot Brittannië is overleden. De begrafenis is binnen enkele dagen en de verwachting is dat veel wereldleiders aanwezig zullen zijn. De voorbereidingstijd voor president Asher (Aaron Eckhart) is dus erg kort. Er is onrust in de wereld, dus de angst voor een aanslag is gegrond. Mike Banning (Gerard Butler) neemt zoals gewoonlijk de beveiliging van de president op zich. Ondanks het gebrek aan tijd weet hij alles tot in de puntjes te regelen. Dat kan niet van iedereen gezegd worden, want voordat de begrafenisdienst is begonnen komen er bij een aanslag een paar wereldleiders om het leven. Banning weet president Asher tijdig in veiligheid te brengen, maar heel London schijnt achter hen aan te zitten. Het zijn de terroristen in dienst van Aamir Barkawi (Alon Aboutboul) en zijn zoon Kamran (Waleed Zuaiter), geduchte wapenhandelaars. Zij geven aan niet te zullen rusten voordat ze president Asher live op internet geëxecuteerd hebben. Aan Mike Banning de zware taak om dat te voorkomen.

Commentaar

Hoewel Olympus Has Fallen uit 2013 qua film niet zo heel veel voorstelde was het wel een commercieel succes met een opbrengst van meer dan 160 miljoen dollar. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven en London Has Fallen is dan ook een feit. Men borduurt verder op hetzelfde thema. Benjamin Asher is nog steeds president en Mike Banning is nog hoofd beveiliging, al denkt hij er wel over na om ontslag te nemen. Zover is het nog niet, want er wacht hem nog een zware klus in Londen, waar alle belangrijke wereldleiders bij elkaar zijn voor de begrafenis van de Britse premier. Behalve de president van Rusland, die komt niet. Daarmee geven de makers nog een flinke sneer naar president Poetin. Want men heeft wel een soort van werkelijke wereld willen creëren. Al is het dan wel een vol vooroordelen. De Russische president kan het niet vinden met de rest van de wereld en de terroristen zijn moslims. Politiek niet erg correct dus, dit London Has Fallen. Maar het tempo is hoog en de aktie is behoorlijk vermakelijk. Een film waarbij je het verstand direct op nul moet zetten. Want als je af gaat vragen hoe het eigenlijk allemaal in elkaar steekt blijft er van het verhaal eigenlijk helemaal niets meer over. Sterke one-liners worden afgewisseld met erg afgezaagde dialogen en flauwe grappen. De rolbezetting is grotendeels gelijk aan die van Olympus Has Fallen, waarbij Gerard Butler weer in de huid van Mike Banning kruipt. Aaron Eckhart is nog steeds president Asher en Morgan Freeman is gepromoveerd tot vice-president. Ook Angela Bassett en Melissa Leo keren weer terug, hoewel hun screentijd nu wat minder is geworden. De regie is deze keer in handen van Babak Najafi, een Iraniër die opgegroeid is in Zweden. London Has Fallen is zijn eerste Hollywood-film en hij weet wel hoe hij het publiek moet vermaken. Najafi heeft goed naar first-person-shooter-games gekeken, want de grote aktie richting de terroristen heeft erg veel weg van zo'n game. Eén lange camerabeweging vanuit het personage van Mike Banning, waarbij de kogels je om de oren vliegen en de overige poppetjes bij bosjes neervallen. Dat de special effects af en toe wat goedkoop aan doen mag de pret niet zo drukken. Het tempo is hoog en er is nauwelijks tijd om op adem te komen. London Has Fallen is een aardige popcorn-film en wie zich wist te vermaken met Olympus Has Fallen zal met dit vervolg niet teleurgesteld worden.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie, Thriller
Regio: A, B, C
Jaar: 2016
Speelduur: 99 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.35:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Entertainment One
EAN: 8713045247126

Extra's

  • Promotietrailers

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De Blu-ray Disc-uitgave van London Has Fallen heeft een beeldverhouding van 2.35:1. Het High Definition beeld heeft een 1080p/24p resolutie. Dit betekent dat het beeld progressief is opgebouwd uit 1920*1080 beeldpunten en dat de beeldsnelheid 24 beelden per seconde is (de originele filmsnelheid). Voor de encodering is gebruik gemaakt van de VC-1 video codec. Deze Blu-ray Disc-uitgave bestaat uit een 25 GB enkellaagse disk.

De beeldkwaliteit kan als tweeledig worden beschouwd. Het eerste deel van de film is overdag buiten in Londen en bevat het meeste detail. Scherpte en detaillering zijn prima op orde, maar zeker ook niet uitmuntend. Het tweede deel van de film speelt zich goeddeels af in het donker. Het schaduwdetail is dan wel voldoende, maar het beeld wordt er niet beter op. De kleuren zijn redelijk ingetogen en vallen niet echt op. Ook is er sprake van beeldruis, die zo nu en dan ook echt goed waarneembaar is. Van echte defecten in het beeld is gelukkig geen sprake. Alles overziend is deze transfer wel van ruim voldoende kwaliteit, maar niet van de zeer goede standaard als sommige nieuwe releases. Daarmee is het weinig memorabel, maar doet het wat het moet doen. 

Geluidskwaliteit

London Has Fallen wordt op deze BD-uitgave ondersteund door een DTS-HD Master Audio 5.1-track (16bit/48kHz) in de originele Engelse taal. Daar waar het beeld wel wat beperkingen kent, is het geluid echt uitmuntend. De film leent zich dan ook perfect voor een krachtige audiotrack. De actie is zeer dynamisch en agressief. De kogels vliegen je om de oren en ook de subwoofer is zeer krachtig. In het midden van al deze actie gaan subtiele details in de omgeving soms wel wat verloren. Het is wat muggenziften, maar je zou kunnen stellen dat deze track soms te weinig subtiel is. Ondanks alle agressiviteit krijgen muziek en dialogen wel ook de juiste prioriteit. London Has Fallen is op deze manier een mooie gelegenheid om je surround speakers ten volle te benutten of te demonstreren aan anderen.

Extra's

De disk start met een aantal trailers. Direct daarna start de film. Er is geen menu en er zijn geen extra’s.

Conclusie

Mike Banning wil eigenlijk de handdoek in de ring gooien en zich richten op zijn gezin. Maar president Asher doet nog eenmaal een beroep op hem. Door weinig voorbereiding is de beveiliging niet optimaal. En dan breekt de hel los… London Has Fallen is een actiefilm die zeer genietbaar is, maar je moet alle geloofwaardigheid buiten de deur zetten en geen diepgaand verhaal verwachten. De BD-uitgave heeft een ruim voldoende beeldkwaliteit, hetzij met wat beperkingen. De audio is zeer dynamisch en agressief en past goed bij een actiefilm als deze. Op deze uitgave is geen menu aanwezig en er zijn geen extra’s.

Laatste reacties

Richard B.  |  13-11-2017

Ik heb deze film afgelopen weekend bekeken en ik heb er iets van geleerd. London Has Fallen heeft voor mij persoonlijk bewezen dat er zelfs in het genre "popcor...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof DTS HD Master Audio 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6.5
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:9
Extra's:0
7.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 12
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.