Bridget Jones's Baby

Recensent:
Ludo Keeris
19-09-2016

Totaalbeoordeling:

6.5
Bioscoop

Samenvatting

Bridget Jones (Renée Zellweger) viert haar 43e verjaardag. In haar eentje. Want haar vrienden hebben om allerlei redenen afgezegd. Veel van haar vriendinnen hebben inmiddels een gezin, maar Bridget is nog steeds single. Ze leeft voornamelijk voor haar baan als producente van een nieuwsshow. Af en toe gaat ze los met een van haar vriendinnen. Zoals naar een festival, waar ze door de knappe Jack (Patrick Dempsey) uit de modder wordt getrokken. Ze brengen samen een leuke nacht in een tent door, maar Bridget is al weer weg voordat ze gegevens uitgewisseld hebben. Niet veel later is de afscheidsdienst van Daniel Cleaver die al tijden vermist is in de jungle. Daar ontmoet Bridget na jaren weer Mark Darcy (Colin Firth). Het hart van Bridget gaat direct weer wat sneller slaan, maar Mark blijkt inmiddels getrouwd te zijn. Maar als ze hem weer ziet op een doopfeest blijkt het huwelijk op z'n eind te lopen en hebben Mark en Bridget een one-night-stand. En dan blijkt Bridget, geheel ongepland, zwanger te zijn. Maar wie is de vader? Dat zal pas duidelijk worden als het kindje geboren is. Zolang moet ze zowel zichzelf als Jack en Mark in het ongewisse laten.

Commentaar

Het zag er jarenlang niet naar uit, maar uiteindelijk is er met Bridget Jones's Baby na ruim tien jaar toch nog een vervolg gekomen op de twee succesvolle films Bridget Jones's Diary (2001) en Bridget Jones: The Edge of Reason (2004). Met name de eerste film is nog steeds een klassieker en zette met Notting Hill jarenlang de toon voor romantische komedies. Om na al die jaren sterk voor de dag te komen heeft men Sharon Maguire, de maakster van de eerste film, op de regisseursstoel geplaatst. Zij kent de karakters het best en weet waar hun sterke en zwakke punten liggen. Bridget Jones is nog steeds single en worstelt daar best mee. Ze wil graag een relatie, maar is ook ontzettend bang om zich te binden. Relaties duren daarom nooit lang. Toch probeert ze het beste van het leven te maken. Ongelukkig is ze in ieder geval niet.
Het tempo van de film is hoog, zodat de verveling geen kans krijgt om toe kan slaan. Daar zorgt ook de bekende cast voor. Een groot deel van de acteurs uit de eerste twee films is nu ook weer present, zoals natuurlijk Renée Zellweger en Colin Firth, maar ook Gemma Jones en Jim Broadbent als de ouders van Bridget, als ook Sally Phillips en Shirley Henderson als diens hartsvriendinnen. De grote afwezige is Hugh Grant, hoewel diens karakter Daniel Cleaver wel een rol in de film speelt. De nieuwkomers zijn Patrick Dempsey als de Amerikaanse liefdesgoeroe Jack, die een van de mogelijke vaders is van het kind, en Emma Thompson als Bridget's gynaecologe. Thompson, die ook een van de schrijfsters van het scenario is, heeft zo mogelijk de leukste rol. De scènes in haar polikliniek zijn tegelijkertijd herkenbaar als tenenkrommend gênant. Maar ook erg grappig! Dit is geen film voor tere zieltjes. Het aantal keer dat het F-woord voorbij komt is opzienbarend hoog. Zelfs jonge kinderen generen zich niet om het te roepen. Het maakt de film wat grof, wat overigens helemaal niet verkeerd uitpakt. De humor is typisch Brits, maar toch is de film niet zo grappig als de illustere voorganger. Toch valt er voldoende te lachen. Scènes met draaideuren zijn al zo oud als film zelf, maar toch heeft men nog een originele manier gevonden om hier een grappig moment van te maken. De voice-overs van Bridget zijn weer alom aanwezig, maar deze keer hadden ze best wat minder mogen zijn. Ook zonder Bridget's overpeinzingen is wel duidelijk wat er speelt. Maar Bridget Jones's Baby is een geslaagde come-back van de beroemdste single van Engeland! Het verhaal is eindelijk rond, al lijkt het laatste shot van de film toch op nieuwe ontwikkelingen te duiden. Of we die in een volgende film gaan zien is echter nog maar de vraag.  

Filmspecs

Medium: Bioscoop
Genre: Komedie, Romantiek
Jaar: 2016
Speelduur: 123 min
Uitgever: Universal Pictures

Conclusie

Bridget Jones is nog steeds single, maar heeft in korte tijd een affaire met de Amerikaan Jack als haar oude liefde Mark Darcy. Ze raakt zwanger, maar weet niet wie de twee mannen de vader is. Bridget Jones's Baby is het langverwachte vervolg op de twee succesvolle romantische komedies uit het begin van deze eeuw. De structuur van toen is ook nu weer toegepast en pakt goed uit. De inhoud is wat grover dan toen, maar dat kan de film wel hebben. Zo grappig als het eerste deel is het allemaal niet, maar Bridget Jones's Baby is een geslaagde come-back.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Grof Seks
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 1
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.