Café Society

Totaalbeoordeling:

7.5
DVD

Samenvatting

Café Society speelt zich af in de jaren ’30. Bobby Dorfman (Jesse Eisenberg) verhuist van New York naar Hollywood, waar hij voor zijn oom, Phill Stern (Steve Carell), gaat werken.  Phill is een succesvolle manager van de sterren. Via zijn nieuwe baan leert hij Vonnie (Kristen Stewart) kennen, op wiw hij op slag verliefd wordt. Helaas heeft Vonnie al een relatie, maar toch trekken de twee erg veel samen op. Wanneer het uitgaat tussen Vonnie en haar vriend, ziet Bobby dan ook zijn kans schoon. Haar ex heeft echter ook nog steeds interesse in haar. In New York houdt de broer van Bobby zich ondertussen bezig met illegale zaken, waaronder het runnen van een nachtclub, waar hij Bobby ook graag bij wil betrekken. Zowel Vonnie als Bobby staan voor een keuze die hun leven voorgoed zal veranderen.

Commentaar

Café Society is de nieuwste film geschreven en geregisseerd door Woody Allen. Hij speelt deze keer niet zelf mee, maar neemt de vertelling/voice-over voor zijn rekening. Dit is alweer de 47ste speelfilm van de inmiddels tachtigjarige regisseur/schrijver. De film kabbelt op een aangenaam tempo door zoals we van zijn films gewend zijn en liefhebbers van Allen zullen veel van zijn methodes herkennen. De film gaat nergens echt de diepte in, maar vertelt het verhaal op een vermakelijke manier, waardoor je als kijker het gebrek aan diepgang kan vergeven. De humor is uitstekend, hoewel die soms de emotionele momenten wel wat in de weg staat. Het karakter Bobby Dorfman, gespeeld door Jesse Eisenberg, staat centraal en door zijn ogen beleven we zowel Hollywood als New York in de jaren ’30. Eisenberg doet het erg goed en ook op de rest van de cast valt niks aan te merken. Kristen Stewart staat erom bekend dat ze in sommige films wat houterig acteert, maar in Café Society is ze overtuigend als de vrouw waar twee mannen om vechten. Steve Carell als hoge pief in Hollywood is ook erg vermakelijk, de rol is Carell op het lijf geschreven. De karakters in de film lijken het allemaal goed voor elkaar te hebben: succesvolle banen, aantrekkelijke partners en geliefd bij velen. Toch zijn ze allemaal niet echt gelukkig en missen ze iets in hun leven, een interessant thema waar Allen aandacht aan besteedt, maar wellicht nog iets dieper op in had kunnen gaan. De film ziet er prachtig uit, met erg mooie beelden van Hollywood en New York in de jaren ’30. Je waant je als kijker echt in die tijd. Café Society is misschien niet de beste film die Woody Allen de afgelopen tijd heeft gemaakt, maar hij is zeker de moeite waard en uiteraard een must voor fans van de tachtigjarige regisseur.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Komedie, Romantiek
Regio: 2
Jaar: 2016
Speelduur: 96 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 2.00:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Uitgever: Paradiso Films
EAN: 5414937033331

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het beeld van de DVD-uitgave van Café Society wordt weergegeven met een beeldverhouding van 2.00:1 en is in het oorspronkelijke beeldformaat anamorf op de DVD gezet. De kwaliteit is prima. Het zwartniveau is goed en de kleuren zijn mooi verzadigd. Het beeld bevat geen storende compressiefoutjes. Op momenten heeft de film bewust een soort gele filter over het beeld, wat extra bijdraagt aan het gevoel dat de kijker zich in de jaren 30 bevindt. Ook de details zijn uitstekend, met name bij de kostuums valt dit erg op. Het camerawerk is gedaan door Vittorio Storaro, die klassiekers als Apocalypse Now en Last Tango in Paris op zijn naam heeft staan, en dit levert een aantal prachtige shots op. Zo is er een scène waarin Bobby en Vonnie beiden in een andere stad zijn en om de beurt in beeld worden gebracht. Storaro laat dit op een erg mooie manier in elkaar overlopen. De DVD-uitgave bevat Nederlandse ondertiteling, die duidelijk onderin het beeld wordt weergegeven.

Geluidskwaliteit

De DVD-uitgave van Café Society bevat een Dolby Digital 5.1 (448kb/s) Engels audiospoor. Dit is van een erg goede kwaliteit. De dialogen zijn duidelijk te verstaan door de daarvoor bestemde speakers en worden nooit overstemd door de omgevingsgeluiden, die ook veelvoudig aanwezig zijn. Met name in de drukkere scènes, bijvoorbeeld in de nachtclub, wordt de subwoofer prima gebruikt. De film draait om de karakters en hun dialogen en bevat geen wilde actiescènes, dus de subwoofer heeft niet heel veel te doen. De film bevat een uitstekende soundtrack met veel jazz en een aantal hitnummers uit de jaren ’30, die allemaal live worden gespeeld in bijvoorbeeld een jazzclub, op een feestje of in de nachtclub. Een uitstekend audiospoor dus, dat goed bij de film past.

Extra's

De DVD-uitgave van Café Society begint met een  statisch scherm waar kan worden gekozen voor Frans of Nederlands. Na deze keuze start de film meteen. De DVD-uitgave van Café Society bevat helaas geen extra’s.

Conclusie

De nieuwe film van Woody Allen speelt zich af in de jaren ’30. Bobby Dorfman uit New York besluit om te verhuizen naar Hollywood om daar een carrière op te bouwen. Hij gaat werken voor zijn oom Phill Stern, die een succesvolle manager is voor de sterren. Via zijn werk ontmoet hij Vonnie, op wie hij op slag verliefd wordt. Helaas heeft ze al een vriend. Café Society neemt de kijker mee naar Hollywood en New York van de jaren ’30 en doet dit op een vermakelijke en aangename manier. Fans van Allen zullen veel van zijn typische methodes terug zien in de film en hoewel het zeker niet zijn beste film is, is de film zeker de moeite waard. De DVD-uitgave heeft een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit, maar bevat helaas geen extra’s.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Paradiso Films.

Lees meer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Geweld Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:8.5
Geluidskwaliteit:8.5
Extra's:0
8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 1
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.